Svjetsko prvenstvo 2026 - opšta tema
- JohnCleese
- Kontakt:
Re: Svjetsko prvenstvo 2026 - opšta tema
Drugo je kad reprezentacije imaju svoju racunicu pa kalkulisu. To ide na njihov karakter ili profit u zavisnosti sta je kome prioritet.
Ali problem je kad se na racunice reprezentacija poklope sa racunice sudijske organizacije, a znamo ili bi bar trebali jos uvijek znati da djeljitelji pravde ne bi smjeli imati racunice.
Sviraj kraj kad je kraj, a ne kad se poklope racunice.
Ali problem je kad se na racunice reprezentacija poklope sa racunice sudijske organizacije, a znamo ili bi bar trebali jos uvijek znati da djeljitelji pravde ne bi smjeli imati racunice.
Sviraj kraj kad je kraj, a ne kad se poklope racunice.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- tutankamon1905
- Kontakt:
Pa nastiman zdrijeb kralju..ne utakmice. Ko moze ista garantovat? al koje su sanse bile da hrvatska dobije englesku, austrija argentinu i slicno..bordobijeli je napisao/la: ↑28 jun 2026, 11:44Al valjate gluposti oko stimanja pa sto nije Austrija pobjedila Argentinu onda bi ona imala laksi put a Argentina na Francusku. Hrvatska da je prva u grupi imala bi put Kojim idu Englezi , tako i mi da smo dobili Svicarce ne znam stvarno kako mislite da je neko nastimao ovaj kostur.
Dvostruki aršini i selektivne sudije, Mesi je najbolji svih vremena ali da je bilo pošteno lik ga ne bum zabio do treće utakmice i pitanje je da li bi Argentina završila kao prva, ovako je lik prvi strijelac mundijala zato što je neko odlučio da on ne može dobiti crveni karton jer je previše bitan valjda za marketing.qaa18 je napisao/la: ↑28 jun 2026, 12:12Jedima stvar s kojom se potpuno slazem, vidjeli smo na nasim tekmama faulove koji realno "nisu" , tj za svaki maltene kontakt, a na nekima smo vidjelo bas grubu igru bez zutih ( maroko- brazil, na prvu ) , VAR se nekoliko puta nije ukljucio (penal protiv englseke za ganu) , itd,
Problem ostaje isti: covjek, neko pusti grublju igru, neko sjecka za najmanji kontakt, neko dosudi penal kad se napadac baci ( svici protiv nas) neko ne sudi ocigledan faul u napadu (njemacka - ekvador), znaci nije do tehnologije nego do covjeka koji ih primjenjuje.
Nije nastiman zrijeb ali svakako se silji velikima, narocito Argentini. Kako ih sudije paze to je vec kriminal. Ali nista sto nismo vec vidjeli prije 4god.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Prva utakmica crvena karta oprostena malom jazavcu, druga utakmica oprosteno sudijskom projektu bezbroj zutih kartona. Nisam gledao nocas utakmice, nadam se da im se nije stimalo i protiv mrtvog Jordana. Al sad Cape Verde. I onda se ljudi cude sto pobjedjuju i sto jazavac zabija golove, protivnike im nastimali na nivou 1. Lige FBiH.chily-rz je napisao/la: ↑28 jun 2026, 12:24Dvostruki aršini i selektivne sudije, Mesi je najbolji svih vremena ali da je bilo pošteno lik ga ne bum zabio do treće utakmice i pitanje je da li bi Argentina završila kao prva, ovako je lik prvi strijelac mundijala zato što je neko odlučio da on ne može dobiti crveni karton jer je previše bitan valjda za marketing.qaa18 je napisao/la: ↑28 jun 2026, 12:12Jedima stvar s kojom se potpuno slazem, vidjeli smo na nasim tekmama faulove koji realno "nisu" , tj za svaki maltene kontakt, a na nekima smo vidjelo bas grubu igru bez zutih ( maroko- brazil, na prvu ) , VAR se nekoliko puta nije ukljucio (penal protiv englseke za ganu) , itd,
Problem ostaje isti: covjek, neko pusti grublju igru, neko sjecka za najmanji kontakt, neko dosudi penal kad se napadac baci ( svici protiv nas) neko ne sudi ocigledan faul u napadu (njemacka - ekvador), znaci nije do tehnologije nego do covjeka koji ih primjenjuje.
- Pensioner26
- Kontakt:
Da, nisu ni 1982.e u Gijonu namjestili Zapadnja Njemacka i Austrija.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ovo niko ne moze uzeti Francuzima, kakav bolan Argentina. Ljudi su 2022 imali puno bolju ekipu jos Messija u dobrim godinama, sad nisu ni blizu te ekipe a Francuzi jos jaci od 2022.
.
Zadnja izmjena: kouadio, dana/u 28 jun 2026, 12:38, ukupno mijenjano 1 put.
- invincible1921
- Kontakt:
Iskreno mislim da pisete gluposti...previse se stvari moglo desit da bi neko bio siguran da nastima nesto
Navodite Rusiju kao dobro SP, onda pogledas da na strani zrijeba gdje Hrvatska nije skoro nikog bilo od jakih...a na drugoj strani gorilo..znaci i to su nastimali
Navodite Rusiju kao dobro SP, onda pogledas da na strani zrijeba gdje Hrvatska nije skoro nikog bilo od jakih...a na drugoj strani gorilo..znaci i to su nastimali
=\_1921_/=
-
DzaniMehmet
- Kontakt:
Hrvati prosli grupu s 9 bodova idu na Dansku, dobra ekipa, u 1/4 na Rusiju koji su domacin i izbacili spaniju, polufinale na englesku….invincible1921 je napisao/la: ↑28 jun 2026, 12:36Iskreno mislim da pisete gluposti...previse se stvari moglo desit da bi neko bio siguran da nastima nesto
Navodite Rusiju kao dobro SP, onda pogledas da na strani zrijeba gdje Hrvatska nije skoro nikog bilo od jakih...a na drugoj strani gorilo
Prakticno 3 free spina.
Francuzi isla na Argentinu (koju je HR natamburala 3:0 u grupi) 1/4 Uruguay i polufinale belgija.
Jedino njemacka 2002 mozes reci nikad laksi put do Finala
Paraguay
SAD
Koreja
Meni je najsmješnije što neko stvarno vjeruje da je FIFA poštena organizacija i da ne love u mutnom, ljudi trguju oko dodjele organizacije za SP a da ne štimaju na terenu. Amerikanci bukvalno imaju svoja pravila na ovom prvenstvu, mnoge reprezentacije su ponizili tretmanom i ni jedna osuda ili kritika od svjetske krovne fudbalske asocijacije.
Mislim o kakvim dvostrukim aršinima se radi dovoljno je vidjeti na primjeru Rusije i Amerike, jedne su suspendovali iz fudbala dok su drugima dali domaćinstvo.
Mislim o kakvim dvostrukim aršinima se radi dovoljno je vidjeti na primjeru Rusije i Amerike, jedne su suspendovali iz fudbala dok su drugima dali domaćinstvo.
Ma dobro što se tiče SP . Od ovog prvenstva je i prestalo važiti da je to " nešto" neki uspjeh i slično. Čim učestvuje Curacao , Irak , Novi Zeland sve je jasno. Ne treba se zanositi time , pa čak i prolazak u 1/16 finala. Jednostavno postalo da se ide na veliki broj reprezentacija , a od toga ih masa amaterske. Ipak do SP 2022 bio je neki uspjeh da se plasiraš, a evo ubrzo će to biti neko globalno takmicenje gdje će svi igrati
Jedina ekipa koja je definitivno kalkulisala u zadnjem kolu je Norveska.izveli su rezervni tim protiv Francuske i tako nam stvorili fake sliku o sili Francuza koji jos uvijek nisu ozbiljnu utakmicu odigrali.Cak iako su zabili 4 komada,mogli su primiti 3 bez problema.
Ma skontao sam ja tebe, nego onako kažem ima i ovdje zanimljivih mečeva iako nema nekog vrhunskog okršaja osim možda Portugal-Hrvatska i Nizozemska-Maroko.Sport90 je napisao/la: ↑28 jun 2026, 10:11Ma mozda sam se pogrešno izrazio. Ni ja ne mislim da su ovo nezanimljive utakmice, vec sam mislio imenima jake/zanimljive utakmice. A naravno da je svaka utakmica u fazi ispadanja zanimljiva i svaka zavređuje pažnju i da su iznenađenja kad se igra na jednu utakmicu uvijek moguca i to je poseban car koji imaju EP i SP.Raonffa je napisao/la: ↑28 jun 2026, 09:40Realno meni ni u ovoj fazi nema nezanimljivih duela, osim možda Egipat-Australija i donekle Kanada-Južna Afrika, mada mislim da to neće biti loš meč jer makar obje reprezentacije igraju otvoreno.Sport90 je napisao/la: ↑28 jun 2026, 09:19
Najzanimljivije u našem dijelu zrijeba. Naredna runda bi mogla dati par veoma zanimljivih duela Hrv/Por-Esp; Fra-Ger; pa čak i moguća utakmica Nor-Bra bi mogla biti jako zanimljiva. Argentina na papiru ima najlakši put do polufinala, vidjećemo da li mogu to iskoristiti. Grupu su bas rutinski odigrali. Mada ne bi me iznenadilo da ih u četvrtinama Svica izbaci kao neko veliko iznenađenje. U ovoj rundi mislim da Ned-Mar će biti top utakmica, a Por-Hrv očekujem neko kruženje sa loptom i utakmicu bez puno pravih prilika i neke rezultate 1-0; 0-1; 0-0. A mislim da mi nakon Amerike idemo na Senegal. Pa u 1/4 finalu ko god da bude od trojica Hrv/Esp/Por nije bitno
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ne postoji veći cigan od Arnautovića na ovom prvenstvu a konkurencija je paprena, nevjerovatno da sinoć nakon utakmice nije dobio crveni karton zbog divljanja po klupi, kakav čoban
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Iskreno koga boli kur. ac za Iranom . Totalno nebitna reprezentacija, ne razumijem što se o njima pričaWilshere10 je napisao/la: ↑28 jun 2026, 11:56"Niko Iranu nije kriv"
Ljude deportuju odmah nakon utakmice. Pitanje je uopste koliko su vremena trenirali i gdje. Da ne pricam kakve muke su imali da dođu na WC. 10ak i vise clanova staffa uopste nije moglo doci na svjetsko,
ali niko im nije kriv, rece genijalac.![]()
Apsolutno.Obdunsmen je napisao/la: ↑28 jun 2026, 12:51Iskreno koga boli kur. ac za Iranom . Totalno nebitna reprezentacija, ne razumijem što se o njima pričaWilshere10 je napisao/la: ↑28 jun 2026, 11:56"Niko Iranu nije kriv"
Ljude deportuju odmah nakon utakmice. Pitanje je uopste koliko su vremena trenirali i gdje. Da ne pricam kakve muke su imali da dođu na WC. 10ak i vise clanova staffa uopste nije moglo doci na svjetsko,
ali niko im nije kriv, rece genijalac.![]()
Alzir i Austrija za koplje bolje ekipe u svakom pogledu.
-
RobijasiZenica1988
- Kontakt:
+1chily-rz je napisao/la: ↑28 jun 2026, 12:43Meni je najsmješnije što neko stvarno vjeruje da je FIFA poštena organizacija i da ne love u mutnom, ljudi trguju oko dodjele organizacije za SP a da ne štimaju na terenu. Amerikanci bukvalno imaju svoja pravila na ovom prvenstvu, mnoge reprezentacije su ponizili tretmanom i ni jedna osuda ili kritika od svjetske krovne fudbalske asocijacije.
Ma uvijek ce se šiljit nekom,dzaba je bez toga ne moze al kuriozitet je taj sto se šilji uvijek istim.
Sinoc Alzir Austrija je meni samo normalan i prirodan slijed događaja,zašto?
Zašto bi neko navaljivao i napadao životom kad za obje ekipe je dovoljan bod da se prodje,I zašto se ne bi dogovorili?
Nisu nastetili nikom iz svoje grupe,plus obostrana korist.
Eh drugi je par cipela sto je Iran ispao,međutim ispali su zbog gol razlike a realno ima tu i njihove krivice.
Iran se spominje zbog tretmana, zamisli da je Amerika u Kataru imala tretman kao Iranci u Americi? Objavili bi rat FIFI a ovog pokemona od predsjednika bi proglasili teroristom i vješali kao Sadama.
Trenutno korisnika/ca: bvsic, greenwood, Hajdeee, HariTz, KockarVicin007, laznokrilo, napapijri1987, Pensioner26, rimljanin90, RobertHrkac555, VolimBiH96, Wilshere10 i 73 gosta.