02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

krkacina
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la krkacina » 28 jun 2026, 12:56

Ja iskreno mislim da Amerika ovdje ne moze izgubiti. Toliko su novaca investirali u ovo sve i moraju doci do finala, najmanje. Tamo sad prate ovo takmicenje svi Ameri koji nikad nisu prije. Ja mislim da smo mi dosta napravili, i ja da se pitam stavio bih sve ove mlade igrace. Bez Dzeke, Kolasinca, Katica i ostalih. Klinci izadju i ako nesto naprave svaka cast, ako ne, nikom nista.

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 28 jun 2026, 13:05

krkacina je napisao/la:
28 jun 2026, 12:56
Ja iskreno mislim da Amerika ovdje ne moze izgubiti. Toliko su novaca investirali u ovo sve i moraju doci do finala, najmanje. Tamo sad prate ovo takmicenje svi Ameri koji nikad nisu prije. Ja mislim da smo mi dosta napravili, i ja da se pitam stavio bih sve ove mlade igrace. Bez Dzeke, Kolasinca, Katica i ostalih. Klinci izadju i ako nesto naprave svaka cast, ako ne, nikom nista.
I Rusi su 2018, imali su sve pobjede u grupi, pa ih Hrvati izbaciše.
Ali slažem se. Mi smo već davno premašili ljestvicu. Poenta je da ovdje ima budala koji bi negativno pisali i da osvojimo SP.
Glory Glory Man United

BosPos
Kontakt:

Post Postao/la BosPos » 28 jun 2026, 13:10

Pa nece broj ljudi koji gledaju opast u ovoj fazi takmicenja ako SAD ispadne. Pare ce zaradit svakako jer svako novo kolo ce biti vise gledalaca.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 28 jun 2026, 13:12

Daduli je napisao/la:
28 jun 2026, 13:05
krkacina je napisao/la:
I Rusi su 2018, imali su sve pobjede u grupi, pa ih Hrvati izbaciše.
Ali slažem se. Mi smo već davno premašili ljestvicu. Poenta je da ovdje ima budala koji bi negativno pisali i da osvojimo SP.
Bravo

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 28 jun 2026, 13:13

kouadio je napisao/la:
28 jun 2026, 10:56
umjesto da dole bude egipat juzna koreja il belgija juzna koreja sad je dole belgija senegal,obe repke su realno jake po igracima
Pa prijatelju, u kompletnoj KO fazi samo jedna ekipa (EDIT: dvije, južna afrika je talašika također uz zelenorćane) nema jaču ekipu od naše na papiru, a nekoliko jačih je već ispalo. Al ne igra papir, papir svašta može istrpiti. Zlatno je ovo, sad idemo 1 po 1 dokle što dalje je moguće. Činjenica je da možeš doći u 1/2 finale a da pobijediš (npr opet na penale) samo jednu ekipu koja se može smatrati vrhom svjetskog fudbala. Pripazio nas je žrijeb neviđeno.
Madal je napisao/la:
28 jun 2026, 11:01
S druge strane igras dvije utakmice KO SP i u 1/16 i 1/8 bi izbjegao najvece favorite prvenstva. A prosao si kao treci. Nije ni katastrofa jbg.
Inace ja bi radije Belgiju nego Senegal ako prodjemo.
Slažem se s ovim. Belgija se ko sjetila da zna igrati, al Senegal se potukao s pravo jakim ekipama u grupi, a i sami su moćni.

Još kad sve ovo iznad uporedimo s npr putanjom koju mora proći Austrija koja je osvojila našu kvalifikacionu grupu (Španija pa vjrv Hrvatska, pa vjrv mi hehe). Realno, sami sebi ne bismo bolji put u KO fazi svjetskog nacrtali.
Pošteno, pa kako bude.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 jun 2026, 13:39

Pensioner26 je napisao/la:
28 jun 2026, 01:47
Bosniacum Lilium je napisao/la:
27 jun 2026, 23:20
Ameri su brzi i igraju. Ako se otvorimo od početka biće ****
Dopinguju ih garant k‘o i NBA steroidaše :mrgreen:
Ja isto kažem. Sigurno uzimaju nešto za šta se i ne zna i nije još na listi. Pokvarena je to nacija do srži

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 28 jun 2026, 13:41

Ameri 90% utakmica postizu golove u 1 pol.
Samo da je do prve pauze izdrzat pritisak...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 jun 2026, 13:55

28 jun 2026, 13:39
Pensioner26 je napisao/la:
28 jun 2026, 01:47
27 jun 2026, 23:20
Ameri su brzi i igraju. Ako se otvorimo od početka biće ****
Dopinguju ih garant k‘o i NBA steroidaše :mrgreen:
Ja isto kažem. Sigurno uzimaju nešto za šta se i ne zna i nije još na listi. Pokvarena je to nacija do srži
Samo momciluka nabrijati i nema zime. Mislim na Sea.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 28 jun 2026, 14:03

Daduli je napisao/la:
28 jun 2026, 12:34
Ovi su dobri po krilima strašno, mislim da bi tu trebalo na naša krila u prvom poluvremenu (gdje napadaju stalno) staviti neke ofanzivce sa boljim defanzivnim karakteristikama i taktičkim postavljanjima od Alajbegovića i Bajraktarevića. Takođe nam trebaju tri četiri džokera za drugo poluvrijeme i kraj utakmice (tu vidim Bajraktarevića, Alajbegovića, Džeku i Tabakovića). Ja bih krenuo ovako 4-5-1: Vasilj-Dedić, Katić, Muharemović, Kolašinac-Hadžiahmetović/Burnić, Šunjić-Mahmić-Memić, Demirović-Lukić.
Ma sta su im dobra krila, Pulisic igra u mrtvom Milanu, i stavljaju Desta koji je bek na desno krilo, slicno nama kad smo eksperimentisali s Dedicem. Nista oni specijalno nisu, cak stavise imamo bolja krila od njih. Strah me samo da ih ovo domacinstvo vozi i daje im snagu ko i nama u Zenici protiv Italije, i toga se najvise plasim.

Realno, u veznom redu ce nas uzet sa McKennie, Tilman i Adams. S druge strane, Svicarska i Italija su jace repke od njih pa smo uspjeli bar s prvim da se nosimo, a i s drugima sve do jednom.

Opet kazem najvise me strah te publike koja ce im bit 12 igrac. Inace nisu nista specijalno

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 28 jun 2026, 14:06

Defetisticke komentare o unaprijed upisanom porazu i da se nesto mora jer je neko domacin itd ne mogu da razumijem. Ima 90 minuta, mozda se bude igralo i vise od toga, pa neka pokazu sta umiju. Objektivno su Amerikanci bolja ekipa, to je tacno, ali fudbal se igra da se pobjedi.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 28 jun 2026, 14:09

krkacina je napisao/la:
Ja mislim da smo mi dosta napravili, i ja da se pitam stavio bih sve ove mlade igrace. Bez Dzeke, Kolasinca, Katica i ostalih. Klinci izadju i ako nesto naprave svaka cast, ako ne, nikom nista.
Znaci Kolasinac ginuo u ove 3 utakmice, Dzeko nas svojim golovima odveo na ovo SP, i sad ne trebaju igrati najvecu reprezentativnu utakmicu u karijeri, jer su dosta napravili na ovom SP?
Burke, ovo ti fakat nema smisla sto si napisao, a i teska nepravda bi bila prema tim momcima.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 28 jun 2026, 14:13

Ne znam meni nije jasno sto mi toliko podcjenjujemo sebe vazda, taj neki gubitnicki mentalitet imaju i navijaci, ne samo igraci.

Kao Ameri jaci od nas, pa hajd da idemo redom:

Golman Freese, New York City - Vasilj - St Pauli: Vasilj bez dileme.

Richards Crystal Palace - Muharemovic Sassuolo. Za mene nema dileme da je Tarik jaci stoper koji ce sl godine igrat Inter ili Juve
Ream MLS liga - Katic Schalke 04. Nema dileme da je Katic bolji
Freeman, Villareal - Dedic, Benfica - Freeman daleko od standardnog u Villarealu, dok Dedic vrijedi 4 puta vise i dosta je bolji igrac
Robinson, Fulham - Kolasinac, Atalanta - Ovo mi je malo dilema, al mislim da je to u par deka, dao bi mozda prednost ovom Robinsonu iako i on ima 28 godina i nema nekog prostora za progres. Mislim da je tu to, u par deka.

Vezni red, nasa najslabija karika, Adamas McKennie i Tillman su bolji od svakog naseg veznjaka trenutno.

Napad:

Dest, PSV - Esmir Bajraktarevic PSV- Dest standardan u PSVu, ali njegova pozicija nije krilo i ne vidim zasto bi strahovali od njega. Dajem Destu prednost kad je u pitanju prirodne pozicije, al ovako svakako Esmir

Pulisic, Milan - Kerim, Salzburg - Dajem prednost Kerimu, ne moram obrazlagat nesto.

Balogun Monaco (7 ekipa Francuske) - Demirovic Stutgart (4 ekipa Bundeslige) - Obojica po 13 golova u sezonu, dajem prednost Demirovicu

Klupa im je tanka, i jedino Pepi im moze napravit s klupe, a vjerujem da ce igrat od 1 minute on.

Ne znam zasto uvijek podcjenjujemo svoju ekipu, ko da smo mi na papiru losi. Kod nas je vise taj strah neki jer smo mala nacija, pa vazda sebe podcjenjujemo, ako imaju 3 igraca iz Werdera za nas je to strasna ekipa.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 28 jun 2026, 14:15

dedo26 je napisao/la:
28 jun 2026, 14:13
Ne znam meni nije jasno sto mi toliko podcjenjujemo sebe vazda, taj neki gubitnicki mentalitet imaju i navijaci, ne samo igraci.

Richards Crystal Palace - Muharemovic Sassuolo. Za mene nema dileme da je Tarik jaci stoper koji ce sl godine igrat Inter ili Juve
Freeman, Villareal - Dedic, Benfica - Freeman daleko od standardnog u Villarealu, dok Dedic vrijedi 4 puta vise i dosta je bolji igrac
Robinson, Fulham - Kolasinac, Atalanta - Ovo mi je malo dilema, al mislim da je to u par deka, dao bi mozda prednost ovom Robinsonu iako i on ima 28 godina i nema nekog prostora za progres. Mislim da je tu to, u par deka.

Vezni red, nasa najslabija karika, Adamas McKennie i Tillman su bolji od svakog naseg veznjaka trenutno.

Napad:

Dest, PSV - Esmir Bajraktarevic PSV- Dest standardan u PSVu, ali njegova pozicija nije krilo i ne vidim zasto bi strahovali od njega. Dajem Destu prednost kad je u pitanju prirodne pozicije, al ovako svakako Esmir

Pulisic, Milan - Kerim, Salzburg - Dajem prednost Kerimu, ne moram obrazlagat nesto.

Balogun Monaco (7 ekipa Francuske) - Demirovic Stutgart (4 ekipa Bundeslige) - Obojica po 13 golova u sezonu, dajem prednost Demirovicu

Klupa im je tanka, i jedino Pepi im moze napravit s klupe, a vjerujem da ce igrat od 1 minute on.

Ne znam zasto uvijek podcjenjujemo svoju ekipu, ko da smo mi na papiru losi. Kod nas je vise taj strah neki jer smo mala nacija, pa vazda sebe podcjenjujemo, ako imaju 3 igraca iz Werdera za nas je to strasna ekipa.

slika

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 28 jun 2026, 14:18

Drape je napisao/la:
28 jun 2026, 14:15
dedo26 je napisao/la:

Napad:

slika
i sta sad? realno nista woow, tu smo negdje u par deka. Da bar imamo jednog veznjaka dobrog, dao bi nama prednost.

Querty
Kontakt:

Post Postao/la Querty » 28 jun 2026, 14:25

Nažalost glat ispadamo...

Samo da ne bude preko 3 razlike.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 28 jun 2026, 14:36

dedo26 je napisao/la:

Napad:

Kada se poredi treba uzeti u obzir i karakteristike igraca a to je ono sto se pise da su brzi i jaci u duelima i eto u veznom redu sto znaci da sve 50-50 lopte prije ce kod njih zavrsavati, tesko cemo zadrzavati posjed i sl. Realno imamo odlican napad i odbranu, isto tako vezni red steka tako da tesko dodjemo do posjeda.
Zatim ta odlicna odbrana je odlicna kad je postavljena ali isto tako smo poprilicno spori. Dzaba sto je sa suprotne strane igrac MLSa ali ako je brzi - proci ce na prazan prostor.

Itekako su pobjedivi samo s pravom oni ulaze kao favoriti.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 28 jun 2026, 14:41

Jako bitna stvar po meni je što igramo u 17h po lokalnom vremenu, a predviđena dnevna temperatura bi trebala biti 21 stepen. Potrošnja bi trebala biti puno manja, a samim time i koncentracija igrača puno veća. Naravno, identični su uvjeti za sve, ali mislim da mi i generalno Evropljani teže podnosimo vrućinu od ostatka. Dovoljno kazuje podatak da je samo jednom bio prvak iz Evrope na tlu američkog kontinenta.

Igramo protiv bolje reprezentacije od sebe. Tehnički i fizički su ispred nas. Gotovo pa sigurno će imati domaćinsko suđenje što te nužno ne mora osakatiti za penal/crveni (iako stvarno ne bi me ni to iznenadilo da nam za nepostojeći penal/crveni yebe znanje). Infantino viri iz Trumpove guzice, a Trump je budaletina obična. Teško da će dopustiti da mala Bosna i Hercegovina izbaci najveću silu svijeta na teritoriji najveće sile svijeta ako budemo imali povoljan rezultat.

Gledajući fudbalski aspekt, umrtviti što više igru i poduplati po stranama. Džeko je možda korisniji da uđe zadnjih pola sata, a da Mahmić krene kao 10ka. Na krilima Memić sigurno i jedan od Kerima/Esmira. Bašić i Šunjić u vezi. Odbrana se zna. Sve stvari su na njihovoj strani jednostavno. Ne mora to ništa značiti, ali treba na vrijeme u glavi sebi zacrtati da igramo protiv bolje ekipe sa favorizovanim suđenjem i da je ovo ogroman uspjeh.

Usuditi ću se reći da je prolaz protiv ove Amerike u Americi veći uspjeh nego pobjeda protiv Italije u Zenici kada se svi parametri uzmu u jednačinu. Ako se desi, fantastično, ako ne, opet vrhunsko iskustvo za momke i stručni štab. Naša priča je tek počela.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 28 jun 2026, 14:45

Paul Giamatti i Sergej Barbarez su braća.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 28 jun 2026, 14:45

Paul Giamatti i Sergej Barbarez su braća.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 28 jun 2026, 14:52

To je dobra usporedba prolazak protiv Gattusove Italije ili Pochettinov USA? I ja bih rekao da bi prolaz protiv USA bio veći uspjeh, čisto zbog eliminacione runde i domaćeg terena.

Sinoć sam do kasno listao pdf BiH - Italija, bilo je prelijepo iznova čitati reakcije.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

DEBUG SSO: [] | STATUS: []