Odlicna, realna analiza stanja . Pametno i hrabro pa sta Bog da . Da imamo i 1% šanse ja cu se nadati to je sport da ce biti lahko nece sigurno al nada posljednja umire.CAGarfia je napisao/la: ↑28 jun 2026, 14:41Jako bitna stvar po meni je što igramo u 17h po lokalnom vremenu, a predviđena dnevna temperatura bi trebala biti 21 stepen. Potrošnja bi trebala biti puno manja, a samim time i koncentracija igrača puno veća. Naravno, identični su uvjeti za sve, ali mislim da mi i generalno Evropljani teže podnosimo vrućinu od ostatka. Dovoljno kazuje podatak da je samo jednom bio prvak iz Evrope na tlu američkog kontinenta.
Igramo protiv bolje reprezentacije od sebe. Tehnički i fizički su ispred nas. Gotovo pa sigurno će imati domaćinsko suđenje što te nužno ne mora osakatiti za penal/crveni (iako stvarno ne bi me ni to iznenadilo da nam za nepostojeći penal/crveni yebe znanje). Infantino viri iz Trumpove guzice, a Trump je budaletina obična. Teško da će dopustiti da mala Bosna i Hercegovina izbaci najveću silu svijeta na teritoriji najveće sile svijeta ako budemo imali povoljan rezultat.
Gledajući fudbalski aspekt, umrtviti što više igru i poduplati po stranama. Džeko je možda korisniji da uđe zadnjih pola sata, a da Mahmić krene kao 10ka. Na krilima Memić sigurno i jedan od Kerima/Esmira. Bašić i Šunjić u vezi. Odbrana se zna. Sve stvari su na njihovoj strani jednostavno. Ne mora to ništa značiti, ali treba na vrijeme u glavi sebi zacrtati da igramo protiv bolje ekipe sa favorizovanim suđenjem i da je ovo ogroman uspjeh.
Usuditi ću se reći da je prolaz protiv ove Amerike u Americi veći uspjeh nego pobjeda protiv Italije u Zenici kada se svi parametri uzmu u jednačinu. Ako se desi, fantastično, ako ne, opet vrhunsko iskustvo za momke i stručni štab. Naša priča je tek počela.
02.07.2026. R32: USA - BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
bordobijeli
- Kontakt:
Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH
Imamo oko 30-35% šanse i taj postotak raste kako utakmica bude odmicala.
-
objektivni7563
- Kontakt:
Realno gledajuci koga smo sve mogli dobit kao treci ovo je stvarno dobro nek i nas sreća pogleda jednom . Ekipa koja napada prostor dubinu dobri u igri 1 na 1 u oba smjera slicni kanadi al jos dinamciniji i sa vecim iduvidualnim kvalitetom. Sto se nas tice ovo su utakmice za nas gdje se igra na 1 utakmicu na produzetke, penala smijem se usudit recj da koga god mozemo dobit u tih 120 minuta sa borbom koja ce sigurno biti. Sto se postavke tice mislim da ce bit 442 sa Basicem sunjicem aljbegovicem i memicem , i da ako ne bude islo moze preci u 532 kao sto je protiv svicarske dosta dobro funkcionsalo . Vjerujem u momke i selektora da mogu ovo jer daleko su od nepobjedive ekipe
Ista ta prica je bila za Italiju. Ne mogu oni tri prvnestva propustiti ovo ono. I evo vidimo sta se na kraju desilo.krkacina je napisao/la: ↑28 jun 2026, 12:56Ja iskreno mislim da Amerika ovdje ne moze izgubiti. Toliko su novaca investirali u ovo sve i moraju doci do finala, najmanje. Tamo sad prate ovo takmicenje svi Ameri koji nikad nisu prije. Ja mislim da smo mi dosta napravili, i ja da se pitam stavio bih sve ove mlade igrace. Bez Dzeke, Kolasinca, Katica i ostalih. Klinci izadju i ako nesto naprave svaka cast, ako ne, nikom nista.
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Neki postovi ovdje kao da se ostavljaju iz specificnih razloga. Zakljucak izvodim na taj nacin jer ne vidim razlog zbog kojeg bi navijac ove reprezentacije tako razmisljao bez obzira na objektivne okolnosti i mogucnosti ove ekipe u susretu koji je pred nama.
Naravno, ukoliko bih zelio da sumnjam u neciju istinsku privrzenost ovoj ekipi, mogao bih da se pitam da li neko ko ostavlja takve komentare sebe dozivljava kao navijaca ove reprezentacije iako ne postoji normativni model ponasanja za svaku individuu u ovim okolnostima, bas takvi upisi upadaju u oci svojom nelogicnoscu.
Naravno, ukoliko bih zelio da sumnjam u neciju istinsku privrzenost ovoj ekipi, mogao bih da se pitam da li neko ko ostavlja takve komentare sebe dozivljava kao navijaca ove reprezentacije iako ne postoji normativni model ponasanja za svaku individuu u ovim okolnostima, bas takvi upisi upadaju u oci svojom nelogicnoscu.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
-
Marokanci58
- Kontakt:
Kaže mi rođak da je u Egiptu Bosna toliko popularna u rangu prime Muhameda Salaha kada je bio, viore se zastave centrom, dosta dresova naših, vrte se pjesme od dubioze i Halida sve zbog navijača i Palestine. Inače radi kao portir na ambasadi.
BRATSTVO GRAČANiCA
Pitaj rođaka da pošalje koju sliku i videoMarokanci58 je napisao/la: ↑28 jun 2026, 15:31Kaže mi rođak da je u Egiptu Bosna toliko popularna u rangu prime Muhameda Salaha kada je bio, viore se zastave centrom, dosta dresova naših, vrte se pjesme od dubioze i Halida sve zbog navijača i Palestine. Inače radi kao portir na ambasadi.
Mislim da ipak imamo malo veće šanse nego je ovdje rečeno. Ameri nisu bolji od Kanade a Švica ih je nabila 4:0. Mislim da smo konstitucijom jači i da ih trebamo lomiti i preživjeti sudije. Tehnički... Oni igraju samo na trku, nema tu profinjene tehnike, što se vidjelo protiv Turske. Ipak sudije, domaćin i brzina im je prednost. Kod nas snaga, visina i vic... Nek pobijedi bolji. Mi smo već šampioni.bordobijeli je napisao/la: ↑28 jun 2026, 15:05Odlicna, realna analiza stanja . Pametno i hrabro pa sta Bog da . Da imamo i 1% šanse ja cu se nadati to je sport da ce biti lahko nece sigurno al nada posljednja umire.CAGarfia je napisao/la: ↑28 jun 2026, 14:41Jako bitna stvar po meni je što igramo u 17h po lokalnom vremenu, a predviđena dnevna temperatura bi trebala biti 21 stepen. Potrošnja bi trebala biti puno manja, a samim time i koncentracija igrača puno veća. Naravno, identični su uvjeti za sve, ali mislim da mi i generalno Evropljani teže podnosimo vrućinu od ostatka. Dovoljno kazuje podatak da je samo jednom bio prvak iz Evrope na tlu američkog kontinenta.
Igramo protiv bolje reprezentacije od sebe. Tehnički i fizički su ispred nas. Gotovo pa sigurno će imati domaćinsko suđenje što te nužno ne mora osakatiti za penal/crveni (iako stvarno ne bi me ni to iznenadilo da nam za nepostojeći penal/crveni yebe znanje). Infantino viri iz Trumpove guzice, a Trump je budaletina obična. Teško da će dopustiti da mala Bosna i Hercegovina izbaci najveću silu svijeta na teritoriji najveće sile svijeta ako budemo imali povoljan rezultat.
Gledajući fudbalski aspekt, umrtviti što više igru i poduplati po stranama. Džeko je možda korisniji da uđe zadnjih pola sata, a da Mahmić krene kao 10ka. Na krilima Memić sigurno i jedan od Kerima/Esmira. Bašić i Šunjić u vezi. Odbrana se zna. Sve stvari su na njihovoj strani jednostavno. Ne mora to ništa značiti, ali treba na vrijeme u glavi sebi zacrtati da igramo protiv bolje ekipe sa favorizovanim suđenjem i da je ovo ogroman uspjeh.
Usuditi ću se reći da je prolaz protiv ove Amerike u Americi veći uspjeh nego pobjeda protiv Italije u Zenici kada se svi parametri uzmu u jednačinu. Ako se desi, fantastično, ako ne, opet vrhunsko iskustvo za momke i stručni štab. Naša priča je tek počela.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zadnja izmjena: JEDRILICA, dana/u 28 jun 2026, 15:39, ukupno mijenjano 1 put.
Mislim da je u cijeloj ovoj priči previše potcjenjivanja naše reprezentacije, pogotovo od nas samih, jer ni mi sami iskreno ne znamo šta da očekujemo od naših. Ameri nisu nikakav bauk, ova mladost naša može daleko.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ovi Amerikanci pricaju kao da su uzeli SP 5 puta, vjerovatno i jesu bolji od nas ali sigurno im mozemo napraviti problema ali ne kontam otkud im te price a najveci uspijeh su im osmine finala.
Slicna prica kao protiv zabara, i ako imam osjecaj da su amerikanci jos gori s ovim izjavima..
Slicna prica kao protiv zabara, i ako imam osjecaj da su amerikanci jos gori s ovim izjavima..
Veze ti nemaš. Pogledaj prve dvije njihove utakmice , posebno prvo poluvrijeme sa Paragvajem.dedo26 je napisao/la: ↑28 jun 2026, 14:03Ma sta su im dobra krila, Pulisic igra u mrtvom Milanu, i stavljaju Desta koji je bek na desno krilo, slicno nama kad smo eksperimentisali s Dedicem. Nista oni specijalno nisu, cak stavise imamo bolja krila od njih. Strah me samo da ih ovo domacinstvo vozi i daje im snagu ko i nama u Zenici protiv Italije, i toga se najvise plasim.Daduli je napisao/la: ↑28 jun 2026, 12:34Ovi su dobri po krilima strašno, mislim da bi tu trebalo na naša krila u prvom poluvremenu (gdje napadaju stalno) staviti neke ofanzivce sa boljim defanzivnim karakteristikama i taktičkim postavljanjima od Alajbegovića i Bajraktarevića. Takođe nam trebaju tri četiri džokera za drugo poluvrijeme i kraj utakmice (tu vidim Bajraktarevića, Alajbegovića, Džeku i Tabakovića). Ja bih krenuo ovako 4-5-1: Vasilj-Dedić, Katić, Muharemović, Kolašinac-Hadžiahmetović/Burnić, Šunjić-Mahmić-Memić, Demirović-Lukić.
Realno, u veznom redu ce nas uzet sa McKennie, Tilman i Adams. S druge strane, Svicarska i Italija su jace repke od njih pa smo uspjeli bar s prvim da se nosimo, a i s drugima sve do jednom.
Opet kazem najvise me strah te publike koja ce im bit 12 igrac. Inace nisu nista specijalno
Glory Glory Man United
Al si objektivan svaka ti castdedo26 je napisao/la: ↑28 jun 2026, 14:13Ne znam meni nije jasno sto mi toliko podcjenjujemo sebe vazda, taj neki gubitnicki mentalitet imaju i navijaci, ne samo igraci.
Kao Ameri jaci od nas, pa hajd da idemo redom:
Golman Freese, New York City - Vasilj - St Pauli: Vasilj bez dileme.
Richards Crystal Palace - Muharemovic Sassuolo. Za mene nema dileme da je Tarik jaci stoper koji ce sl godine igrat Inter ili Juve
Ream MLS liga - Katic Schalke 04. Nema dileme da je Katic bolji
Freeman, Villareal - Dedic, Benfica - Freeman daleko od standardnog u Villarealu, dok Dedic vrijedi 4 puta vise i dosta je bolji igrac
Robinson, Fulham - Kolasinac, Atalanta - Ovo mi je malo dilema, al mislim da je to u par deka, dao bi mozda prednost ovom Robinsonu iako i on ima 28 godina i nema nekog prostora za progres. Mislim da je tu to, u par deka.
Vezni red, nasa najslabija karika, Adamas McKennie i Tillman su bolji od svakog naseg veznjaka trenutno.
Napad:
Dest, PSV - Esmir Bajraktarevic PSV- Dest standardan u PSVu, ali njegova pozicija nije krilo i ne vidim zasto bi strahovali od njega. Dajem Destu prednost kad je u pitanju prirodne pozicije, al ovako svakako Esmir
Pulisic, Milan - Kerim, Salzburg - Dajem prednost Kerimu, ne moram obrazlagat nesto.
Balogun Monaco (7 ekipa Francuske) - Demirovic Stutgart (4 ekipa Bundeslige) - Obojica po 13 golova u sezonu, dajem prednost Demirovicu
Klupa im je tanka, i jedino Pepi im moze napravit s klupe, a vjerujem da ce igrat od 1 minute on.
Ne znam zasto uvijek podcjenjujemo svoju ekipu, ko da smo mi na papiru losi. Kod nas je vise taj strah neki jer smo mala nacija, pa vazda sebe podcjenjujemo, ako imaju 3 igraca iz Werdera za nas je to strasna ekipa.
I barbarez je tu negdje sa poketinom
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
Gomilu gluposti frajer napisa. Plus nije pogledao ni jednu utakmicu SAD-a , garantujem ti.Spahic98 je napisao/la: ↑28 jun 2026, 15:45Al si objektivan svaka ti castdedo26 je napisao/la: ↑28 jun 2026, 14:13Ne znam meni nije jasno sto mi toliko podcjenjujemo sebe vazda, taj neki gubitnicki mentalitet imaju i navijaci, ne samo igraci.
Richards Crystal Palace - Muharemovic Sassuolo. Za mene nema dileme da je Tarik jaci stoper koji ce sl godine igrat Inter ili Juve
Freeman, Villareal - Dedic, Benfica - Freeman daleko od standardnog u Villarealu, dok Dedic vrijedi 4 puta vise i dosta je bolji igrac
Robinson, Fulham - Kolasinac, Atalanta - Ovo mi je malo dilema, al mislim da je to u par deka, dao bi mozda prednost ovom Robinsonu iako i on ima 28 godina i nema nekog prostora za progres. Mislim da je tu to, u par deka.
Vezni red, nasa najslabija karika, Adamas McKennie i Tillman su bolji od svakog naseg veznjaka trenutno.
Napad:
Dest, PSV - Esmir Bajraktarevic PSV- Dest standardan u PSVu, ali njegova pozicija nije krilo i ne vidim zasto bi strahovali od njega. Dajem Destu prednost kad je u pitanju prirodne pozicije, al ovako svakako Esmir
Pulisic, Milan - Kerim, Salzburg - Dajem prednost Kerimu, ne moram obrazlagat nesto.
Balogun Monaco (7 ekipa Francuske) - Demirovic Stutgart (4 ekipa Bundeslige) - Obojica po 13 golova u sezonu, dajem prednost Demirovicu
Klupa im je tanka, i jedino Pepi im moze napravit s klupe, a vjerujem da ce igrat od 1 minute on.
Ne znam zasto uvijek podcjenjujemo svoju ekipu, ko da smo mi na papiru losi. Kod nas je vise taj strah neki jer smo mala nacija, pa vazda sebe podcjenjujemo, ako imaju 3 igraca iz Werdera za nas je to strasna ekipa.
Glory Glory Man United
Kada ste popljuvali čovjeka, možete li navesti kontra, argumente?Daduli je napisao/la: ↑28 jun 2026, 15:48Gomilu gluposti frajer napisa. Plus nije pogledao ni jednu utakmicu SAD-a , garantujem ti.Spahic98 je napisao/la: ↑28 jun 2026, 15:45Al si objektivan svaka ti castdedo26 je napisao/la: ↑28 jun 2026, 14:13Ne znam meni nije jasno sto mi toliko podcjenjujemo sebe vazda, taj neki gubitnicki mentalitet imaju i navijaci, ne samo igraci.
Napad:
De ba odjedri (da ne napišem šta drugo).
Glory Glory Man United
Momak sve ispravno napisao, al uvijek ima debila koji ne znaju diskutovat argumentima…
Željezničar über alles
Igraj Bosno boli te ku rac 
Da stavimo na papir vjerovatno njihovih prvih 11 i nasih.
I uporedimo nekoliko parametara:
USA 3-5-2:
Golman: Matt Freese, New York, vrijednost TM-2 miliona eura
Odbrana:
Chris Richards, Crystal Palace, 28 miliona.
Alex Freeman, Villareal 3.5 miliona.
Tim Ream, Charlotte, 150k.
Sergino Dest- PSV 18 miliona
Antonee Robinson, Fulham 22 miliona
Sredina:
Tyler Adams, Bournemouth 25 miliona.
Weston McKennie, Juventus 30 miliona.
Malik Tillman, Leverkusen 30 miliona.
Napad:
Folarin Balogun, Monaco 40 miliona.
Pulisic, Milan 40 miliona.
Ukupna vrijednost prvih 11 238, 65 miliona. Prosjecno cca 22 miliona. Prosjecna starost prvih 11-26.72.
BiH: 4-4-2 (mozda 4-5-1)
Golman:
Nikola Vasilj St.Pauli 4.5 miliona
Odbrana
Amar Dedic Benfica 16 miliona
Nikola Katic Schalke 1.8 miliona
Tarik Muharemovic Sasuolo 25 miliona
Kolasinac Atalanta 4 miliona
Sredina:
Ivan Šunjic Pafos 2 miliona
Benjamin Tahirovic Brondbi 4.5 miliona
Amar Memic Viktoria Plzen 4.5 miliona
Kerim Alajbegovic Salzburg 22 miliona
Napad:
Ermedin Demirovic Stuttgart 22 miliona
Edin Dzeko Schalke 1 milion / Ermin Mahmic Slovan 5m.
Ukupna vrijednost prvih 11 (Dzeko in)- 107.3 miliona, prosjecno cca 10 miliona. Prosjecna starost 27.36.
Ukupna vrijednost prvih 11 (Mahmic in) 111.3 miliona prosjecno cca 10 miliona. Prpsjecna starost 25.63.
I uporedimo nekoliko parametara:
USA 3-5-2:
Golman: Matt Freese, New York, vrijednost TM-2 miliona eura
Odbrana:
Chris Richards, Crystal Palace, 28 miliona.
Alex Freeman, Villareal 3.5 miliona.
Tim Ream, Charlotte, 150k.
Sergino Dest- PSV 18 miliona
Antonee Robinson, Fulham 22 miliona
Sredina:
Tyler Adams, Bournemouth 25 miliona.
Weston McKennie, Juventus 30 miliona.
Malik Tillman, Leverkusen 30 miliona.
Napad:
Folarin Balogun, Monaco 40 miliona.
Pulisic, Milan 40 miliona.
Ukupna vrijednost prvih 11 238, 65 miliona. Prosjecno cca 22 miliona. Prosjecna starost prvih 11-26.72.
BiH: 4-4-2 (mozda 4-5-1)
Golman:
Nikola Vasilj St.Pauli 4.5 miliona
Odbrana
Amar Dedic Benfica 16 miliona
Nikola Katic Schalke 1.8 miliona
Tarik Muharemovic Sasuolo 25 miliona
Kolasinac Atalanta 4 miliona
Sredina:
Ivan Šunjic Pafos 2 miliona
Benjamin Tahirovic Brondbi 4.5 miliona
Amar Memic Viktoria Plzen 4.5 miliona
Kerim Alajbegovic Salzburg 22 miliona
Napad:
Ermedin Demirovic Stuttgart 22 miliona
Edin Dzeko Schalke 1 milion / Ermin Mahmic Slovan 5m.
Ukupna vrijednost prvih 11 (Dzeko in)- 107.3 miliona, prosjecno cca 10 miliona. Prosjecna starost 27.36.
Ukupna vrijednost prvih 11 (Mahmic in) 111.3 miliona prosjecno cca 10 miliona. Prpsjecna starost 25.63.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Trenutno korisnika/ca: dena24, FerdinandF, Goalgetter, JavierBosnia, kouadio, mukydesign, nmkdak1ng, obagol, thulkazal, tuzlanskinacin i 76 gostiju.