Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

sidras
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la sidras » 28 jun 2026, 22:47

ajde barbarezu

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 28 jun 2026, 23:08

Madal je napisao/la:
28 jun 2026, 09:00
Ti nekome pisi gnjido raspala i ljudska nulo. Mentalne kapacitete i poznavanje i pravila fudbala a i igre smo ti davno shvatili - na nivou retardirane osobe
Placi, vrsti, umri od muke, u knock outu smo SP :bih:
Evo igrali smo protiv Katara 442 gdje sam ti se popisao u tvoj raspali mozak po ko zna koji put i opet se usudiš meni nesto napisati. Hajde sada jednu napiši za rdmf jer je to jedino što ponavljaš evo vec godinama, zajedno sa svoja tri kreuzuba kera. Svi ostali poznavatelji fudbala znaju da u životu nisi loptu šutnuo i da veze o fudbalu nemaš.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 28 jun 2026, 23:11

PasodelMar je napisao/la:
28 jun 2026, 23:08
Madal je napisao/la:
28 jun 2026, 09:00
Ti nekome pisi gnjido raspala i ljudska nulo. Mentalne kapacitete i poznavanje i pravila fudbala a i igre smo ti davno shvatili - na nivou retardirane osobe
Placi, vrsti, umri od muke, u knock outu smo SP :bih:
Evo igrali smo protiv Katara 442 gdje sam ti se popisao u tvoj raspali mozak po ko zna koji put i opet se usudiš meni nesto napisati. Hajde sada jednu napiši za rdmf jer je to jedino što ponavljaš evo vec godinama, zajedno sa svoja tri kreuzuba kera. Svi ostali poznavatelji fudbala znaju da u životu nisi loptu šutnuo i da veze o fudbalu nemaš.
Ja, i? Ja sam i pisao da je nebitna formacija za tu utakmicu.
Bas zanimljivo za zadnju recenicu s obzirom da si ti selektora nazivao kockarom i pravio se da znas bolje od njega a sada cekas utakmicu knock out faze SP svoje reprezentacije. Umri od muke.

A izvrtanje izjava u stilu nacistickih propagandista ti nije strano, kao za Gusu i penal u Rumuniji kad si lagao po forumu :rol:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 28 jun 2026, 23:23

Madal je napisao/la:
28 jun 2026, 23:11
Bas zanimljivo za zadnju recenicu s obzirom da si ti selektora nazivao kockarom i pravio se da znas bolje od njega a sada cekas utakmicu knock out faze SP svoje reprezentacije. Umri od muke.

A izvrtanje izjava u stilu nacistickih propagandista ti nije strano, kao za Gusu i penal u Rumuniji kad si lagao po forumu :rol:
Za razliku od tebe sam direktno rekao da će krenuti u 442 sistemu sa dva napadača protiv Katara, dok si ti mene našao radi te izjave lično vrijeđati, na kraju si ispao smiješan jer je Barbarez baš tu formaciju izveo na teren i tebi se popišao u tvoj raspali mozak, jer su tvoje najave bile kao obično apsurdne. Sada si me našao citirati kao uvrijeđena mlada iz dana u dan i pišeš o nekakvoj yebenoj nacističkoj propagandi koja pokazuje da si mentalno zaostao. Hajd sad vozdra, nemam zelju da pišem sa djecom koja vise dan i noć na forumu.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 28 jun 2026, 23:38

PasodelMar je napisao/la:
28 jun 2026, 23:23
Madal je napisao/la:
28 jun 2026, 23:11

Za razliku od tebe sam direktno rekao da će krenuti u 442 sistemu sa dva napadača protiv Katara, dok si ti mene našao radi te izjave lično vrijeđati, na kraju si ispao smiješan jer je Barbarez baš tu formaciju izveo na teren i tebi se popišao u tvoj raspali mozak, jer su tvoje najave bile kao obično apsurdne. Sada si me našao citirati kao uvrijeđena mlada iz dana u dan i pišeš o nekakvoj yebenoj nacističkoj propagandi koja pokazuje da si mentalno zaostao. Hajd sad vozdra, nemam zelju da pišem sa djecom koja vise dan i noć na forumu.
Ja tebe vrijedjam jer si pacov i gnjida a ne jer si pisao da cemo tako poceti protiv Katara, kao da je neki pokazatelj ko misli kako cemo poceti.
Pokazatelj je koliko si se ti isprovaljivao od samog pocetka ovog strucnog staba kad nisi sjahao s teme sa svojim rdmfclmao a kao zohar udjes u rupu kad uspjehe nizemo
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 29 jun 2026, 00:56

Juventinisimo je napisao/la:
28 jun 2026, 19:03
bhsport je napisao/la:
28 jun 2026, 08:24
28 jun 2026, 01:21

To se tvom egu ne moze objasniti, prema tome, necu ni pokusavati....uzivaj.. :wave:

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Znaci neobjasnjivo.
Najveci ikad do iduce promjene. :bow:
Pa logika tako fercera...nece mi valjda biti Amar Osim najbolji ikada :wtf: ..to sto ti navijas na Zelju, pa su iz Zelje svi najbolji...to mene u repki ne zanima..mene samo zanima ko kakve rezultate napravi...Zeljo, Sarajevo, Velez me ne zanimaju...
Znas li ti da Bazdarevic ima najveci postotak pobjeda u repki??? Najbolji?? Ni blizu..

Najbolji je uvijek onaj koji napravi najbolji rezultat...logika... ;)

Ne interesuje me sto Pape i Barba nemaju veze o fudbalu...oni su napravili sto su drugi selektori sanjali...to se samo pika... :kafa:
To tebi ne odgovara, jer nisu "Zeljini"...to je tvoj problem.. :geek:

Vidim, ti se registrovao davnih dana, kao i ja...nije mi jasno, kako su ti vijuge ostale kao da ti je 12 godina..
Eh, evo ga. Kompleks i sad je sve jasno.
O vijugama si sam sve rekao, nema veze sto nemaju veze o fudbalu nego ih potrefilo. Ne zanima te znanje ni kvalitet.
Hvala, dovidjenja i prijatno.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 29 jun 2026, 01:03

Hvala selektore za najveći uspjeh u historiji i to u najkraćem roku!

Neki to i dalje pokušavaju umanjiti ali dobro…naviknuti smo od prvog dana.
Hvala stručnom štabu i direktoru.
Hvala igračima i navijačima.

#DreamBigDreamBiH

Imamo identitet -
Mi smo reprezentacija koja igra defanzivni fudbal, ne zato sto želimo, nego zato sto moramo ako želimo nešto vise napraviti - a već jesmo. To je jedino bilo ispravno i još uvijek jeste.
Od LN možemo raditi i na unapređenju drugih stvari.

Nevjerovatno koliko neki pokušavaju kao nešto mjerodavno uzeti utakmicu protiv Katara. Ne bih širio priču ali utakmica protiv Katara u taktičkom smislu je skoro pa beznačajna za nastavak prvenstva.

SAD - Bosna i Hercegovina

Postali smo prava turnirska reprezentacija - to je ono sto sam oduvijek priželjkivao. Znamo igrati na rezultat. Imamo kontinuitet ozbiljne igre - Rumunija, Austrija, Wales, Italija, Kanada, Švicarska (do 80.minute i crvenog kartona), pa eto i Katar ako uzmemo u obzir psihološki momenat i imperativ prolaska dalje.
Da li smo nekada u prošlosti mogli zamisliti da u kontinuitetu budemo tako tvrd orah ozbiljnim protivnicima?!
Nadamo se da ce se taj kontinuitet nastaviti i protiv Amera koji su favoriti u meču protiv nas!

4-4-2 ili 352
Mnogo toga ce zavisiti od Dedica.
Ako on bude spreman, počinjemo 442 koja po potrebi može preci u 352 ako se stvari ne budu razvijale po planu, bas kao sto je to bio slučaj protiv Švicarske kada smo prelaskom iz 442 u 352 stali na noge.
S obzirom na kvalitet protivnika, pretpostavljam da igramo s dvije šestice u likovima Sunjica i Tahirovica, možda da Bašić uleti umjesto jednog od njih dvojice ali sumnjam.
Naprijed ostaju Demirović i Dzeko koji bi nam bas u ovoj utakmici mogao značiti sa svojim kvalitetima.
Mahmic u prvih 11 - nema šanse.
Memic se vraća u startnih 11 - pitanje umjesto koga?! - odgovor se možda i nameće ali sačekajmo još malo da vidimo sta ce biti s Dedicem.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 29 jun 2026, 01:06, ukupno mijenjano 1 put.

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 29 jun 2026, 01:05

@bhsport

A na šta bi trebao da ima kompleks, Boga ti? :lol:
Walk on

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 29 jun 2026, 10:02

Skotska igrala 9 puta SP i nikad nisu prosli grupu

slika
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 29 jun 2026, 18:24

Njihov napadač kad su ga pitali o BiH kaže da je uvijek teško igrati protiv niskog bloka. Ne može on znati kako ćemo igrati :eh: Oni koji nas hvale kažu da imamo mlade ofanzivne igrače kakve malo reprezentacija ima i možda budemo igrali kako njima odgovara.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 29 jun 2026, 18:40

bhsport je napisao/la:
29 jun 2026, 00:56
bhsport je napisao/la:
28 jun 2026, 08:24

Znaci neobjasnjivo.
Najveci ikad do iduce promjene. :bow:
Pa logika tako fercera...nece mi valjda biti Amar Osim najbolji ikada :wtf: ..to sto ti navijas na Zelju, pa su iz Zelje svi najbolji...to mene u repki ne zanima..mene samo zanima ko kakve rezultate napravi...Zeljo, Sarajevo, Velez me ne zanimaju...
Znas li ti da Bazdarevic ima najveci postotak pobjeda u repki??? Najbolji?? Ni blizu..

Ne interesuje me sto Pape i Barba nemaju veze o fudbalu...oni su napravili sto su drugi selektori sanjali...to se samo pika... :kafa:

Vidim, ti se registrovao davnih dana, kao i ja...nije mi jasno, kako su ti vijuge ostale kao da ti je 12 godina..
O vijugama si sam sve rekao, nema veze sto nemaju veze o fudbalu nego ih potrefilo. Ne zanima te znanje ni kvalitet.
Koji kompleks ja imam? Objasni?
Ah, to ti je ono da velicam nekoga za koga mislim da je najbolji, koji ima znanje a koji nikad nista nije napravio?
Pape i Barba su, Boga mi, napravili mnoooogo toga za nasu repku...pogotovo Baraba, koji je STVORIO nesto novo, KULT neke nove repke, sa nekom malom djecicom iz dijaspore.. :thumbup:

Meni je Zeljo najdrazi klub u Bosni(nisam navijac, samo simpatizer)...samo to nikakve veze nema sa repkom, niti sa Papetom, niti sa Barbom... :wave:
Ja se nadam da ce poslije Barbe doci neko iz Zelje, pa osvoji EP, da i njega "potrefi", ima lake grupe, obuce suskavac, ima telecu glavu, bude kockar, itd, itd...automatski najveci...tako to ide... :kafa:
Do tada, kako je, tako je.
To sto ti i takvi kao ti pokusavate uzeti Papetu i Barbi zasluge, to je drugi par opanaka...ne, to nije kompleks. To je nesto neobjasnjivo.

1 Barba
2 Pape
ostali ni na mapi.

Ti sad opleti, lijeci ego, ja sam zavrsio.. :wave:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Poljem se siri miris LJILJANA!!!

⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 29 jun 2026, 19:00

29 jun 2026, 18:40
bhsport je napisao/la:

Ah, to ti je ono da velicam nekoga za koga mislim da je najbolji, koji ima znanje a koji nikad nista nije napravio?
Pape i Barba su, Boga mi, napravili mnoooogo toga za nasu repku...pogotovo Baraba, koji je STVORIO nesto novo, KULT neke nove repke, sa nekom malom djecicom iz dijaspore.. :thumbup:

Meni je Zeljo najdrazi klub u Bosni(nisam navijac, samo simpatizer)...samo to nikakve veze nema sa repkom, niti sa Papetom, niti sa Barbom... :wave:
Ja se nadam da ce poslije Barbe doci neko iz Zelje, pa osvoji EP, da i njega "potrefi", ima lake grupe, obuce suskavac, ima telecu glavu, bude kockar, itd, itd...automatski najveci...tako to ide... :kafa:
To sto ti i takvi kao ti pokusavate uzeti Papetu i Barbi zasluge, to je drugi par opanaka...ne, to nije kompleks. To je nesto neobjasnjivo.

1 Barba
2 Pape
ostali ni na mapi.

Ja ga nisam voli0 ali druze veselio sam se kao malo dijete plasmanu u Brazil. Ali ima nesto sto mi u dubini duse smeta kod karaktera tih Bosanskih Yu igraca pa taman se zvali i Safet Susic. Kako objasnjavas da covjek nije gledo utakmicu Wales BiH. Pa on to bez kompleksa izjavi novinarki a sve da se i ne osjeca Bosancem samo radi toga sto je bio selektor trebao je pogledati tu utakmicu. Svaki ozbiljniji nogometni trener u Hrvatskoj je pogledao obadvije utakmice BiH u barazu. Dalje. Kako objasnjavas da niti jedan od tih ljudi nikad nije uzvratio ljubav klubovima koji su ih stvorili nego su uvijek apriori odbijali trenerski rad u Zeljeznicaru i Sarajevu? To se odnosi i na Bazdarevica kao i na Susica. Da li mozes naci slican primjer kod Hrvatskih trenera? Ja iskreno vjerujem da svaki od njih vise voli Jugoslaviju nego Bosnu. Vjerujem da je tome doprinijela i njihova izoliranost od rata. Tako da u principu i nisu osjetili na svojoj kozi kako su se institucije te drzave obracunale sa Bosnjacima na kraju njezinog postojanja. Uvjeren sam da bi svaki od njih na prvi mig otrcao u Beograd i preuzeo Zvezdu ili Partizan. Oni jednostavno ne osjecaju Bosansku reprezentaciju i sa njom su bili samo do trenutka do kada su mogli imati privatne benefite od nje. Zalosno je ali to je tako.E da posto imam Hercegovacke korijene da ne zaboravim glavnog prodavaca magle iz BiH a to je Halilhodzic. Taj ne bi ni sebi dao da ne mora. Samo sto je on trener za razliku od ove dvojice. Kada govori vidis da mu je socijalna inteligencija miljama ispred ove druge dvojice. Ili trojice ako prikljucis jos i Hadzibegica.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 29 jun 2026, 19:27

dubrovnik je napisao/la:
29 jun 2026, 19:00
bhsport je napisao/la:

1 Barba
2 Pape
ostali ni na mapi.

Ja ga nisam voli0 ali druze veselio sam se kao malo dijete plasmanu u Brazil. Ali ima nesto sto mi u dubini duse smeta kod karaktera tih Bosanskih Yu igraca pa taman se zvali i Safet Susic. Kako objasnjavas da covjek nije gledo utakmicu Wales BiH. Pa on to bez kompleksa izjavi novinarki a sve da se i ne osjeca Bosancem samo radi toga sto je bio selektor trebao je pogledati tu utakmicu. Svaki ozbiljniji nogometni trener u Hrvatskoj je pogledao obadvije utakmice BiH u barazu. Dalje. Kako objasnjavas da niti jedan od tih ljudi nikad nije uzvratio ljubav klubovima koji su ih stvorili nego su uvijek apriori odbijali trenerski rad u Zeljeznicaru i Sarajevu? To se odnosi i na Bazdarevica kao i na Susica. Da li mozes naci slican primjer kod Hrvatskih trenera? Ja iskreno vjerujem da svaki od njih vise voli Jugoslaviju nego Bosnu. Vjerujem da je tome doprinijela i njihova izoliranost od rata. Tako da u principu i nisu osjetili na svojoj kozi kako su se institucije te drzave obracunale sa Bosnjacima na kraju njezinog postojanja. Uvjeren sam da bi svaki od njih na prvi mig otrcao u Beograd i preuzeo Zvezdu ili Partizan. Oni jednostavno ne osjecaju Bosansku reprezentaciju i sa njom su bili samo do trenutka do kada su mogli imati privatne benefite od nje. Zalosno je ali to je tako.E da posto imam Hercegovacke korijene da ne zaboravim glavnog prodavaca magle iz BiH a to je Halilhodzic. Taj ne bi ni sebi dao da ne mora. Samo sto je on trener za razliku od ove dvojice. Kada govori vidis da mu je socijalna inteligencija miljama ispred ove druge dvojice. Ili trojice ako prikljucis jos i Hadzibegica.
Razumijem ja tebe, ali to mene ne interesuje...nije me briga da li Petev, Prosinecki vole BiH, mene je samo briga hoce li se on plasirati na neko prvenstvo ili nece. Ja volim BiH, mogu li ja trenirati/igrati???
Kod mene svi imaju isti tretman, nema tu nikakvih razlika, samo u plasmanu na takmicenje. :kafa:

Ja sam prvi mislio da je Barbarez nedorastao ovom poslu...Hvala Bogu, pogrijesio sam.... :bih:

Meni je Pape toliko srece donio u zivotu...to mu nikad necu zaboraviti, neki ga mogu mrziti, ne interesuje me...Barba je jos vise... :tokralju: i njega mogu mrziti, ni to me ne interesuje..
Ova pobjeda protiv Qatara, na kojoj sam bio, plasman u play off, emocije, ma sve...Barba me zaduzio za cijeli zivot...dok sam ziv zaboraviti necu..VOLIM TE BARBA!!! :tokralju: :bih:

Nikad u zivotu necu ici protiv njih dvojice, kakvi god da su..kod mene sada imaju poseban status...moze Barba izgubiti 7:0, on ce meni biti i dalje #1, sve dok neko drugi ne napravi bolji rezultat. Ako Bog da ce jednog dana Barba biti #2 a Pape #3, do tada, uzivam i spremam se za EP, ako Bog da.. :ljepota:

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 29 jun 2026, 19:36

bhsport je napisao/la:

1 Barba
2 Pape
ostali ni na mapi.

Ja sam sinoc zavrsio. Uzivaj.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 29 jun 2026, 20:08

Sergej je nekih 100x veći od Papeta.

Pape nas odbio u nekoliko navrata.
Prihvatio je poziv da bude selektor kada je vidio da imamo dobru selekciju i da smo s Cirom bili dobro nahajpovani. To je sve sam priznao i rekao.
Pape je tek nakon drugog ciklusa izborio plasman na veliko takmicenje. Pape je neposredno pred SP u Brazilu, tokom Brazila i nakon uništio sve sto je mogao.

Pored toga “ljudskost” mu je stran pojam.

Pape je jedna velika ljencuga i neradnik.

I dan danas pokazuje kakav je.

Takvog čovjeka ne mozes nikako gotiviti!!!

S dr. strane imamo Sergeja koji je preuzeo reprezentaciju u najtežem trenutku, kada smo bili na dnu dna i kada je bilo sve truhlo. Kada izlaza nigdje na vidiku nije bilo.
A zapravo je “izlaz” bio Sergej zajedno sa svojom garniturom.
Od prvog dana sam pisao da je on bolji izbor nego sto bi to GUARDIOLA bio. I tako se i ispostavilo.

Ostvarili smo najveći uspjeh u najkraćem roku, plasman na SP i prolazak u knock out fazu. Prije toga smo prvi put u povijesti premostili prepreku koja se baraz zove, i to preko Walesa i Italije.
Barbarez je u dva mjeseca imao vise radnih sati nego Pape za 4 godine, a za ove dvije godine je uradio vise posla nego svi selektori u povijesti naše reprezentacije.
Postavili su temelje jedne moderne reprezentacije koja ce ostvariti još mnogo uspjeha, ako Bog da. Sa Sergejom ili bez njega.

A o ljubavi prema domovini, igračima, navijačima, odnosu prema igračima Itd. Suvišno je tu bilo šta pisati.
I da ne nabrajam dalje…

Sergej i Pape ne mogu u istu rečenicu kada je reprezentacija Bosne i Hercegovine u pitanju.

A nakon Sergeja - pa jedino Mirona vidim da bi ginuo kao i Sergej. Ne mislim ni da bi Jakirovic približno zapeo iako se naravno dokazao.
Iz ove perspektive, nadam se da cemo nakon Sergeja gledati Mirona…ili nekog novog “Sergeja” ili “Mirona”.

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 29 jun 2026, 20:42

Jel nije pape ono izjavio da nije ni gledao utakmicu protiv velsa? Pametnom dosta

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 30 jun 2026, 01:15

Gledam Njemačka i Paragvaj igraju produžetke 120 minuta i niko se ne zali na grčeve. Kod nas Radeljić odigrao jedan meč i nakon 50 minuta ima grčeve. Da ne spominjem ove što su igrali više utakmica, to je obaveza da ne mogu hodati u drugom dijelu.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 30 jun 2026, 02:45

hurem je napisao/la:
29 jun 2026, 20:08

Prihvatio je poziv da bude selektor kada je vidio da imamo dobru selekciju i da smo s Cirom bili dobro nahajpovani. To je sve sam priznao i rekao.
Pape je tek nakon drugog ciklusa izborio plasman na veliko takmicenje. Pape je neposredno pred SP u Brazilu, tokom Brazila i nakon uništio sve sto je mogao.

S dr. strane imamo Sergeja koji je preuzeo reprezentaciju u najtežem trenutku, kada smo bili na dnu dna i kada je bilo sve truhlo. Kada izlaza nigdje na vidiku nije bilo.
Od prvog dana sam pisao da je on bolji izbor nego sto bi to GUARDIOLA bio. I tako se i ispostavilo.

Ostvarili smo najveći uspjeh u najkraćem roku, plasman na SP i prolazak u knock out fazu. Prije toga smo prvi put u povijesti premostili prepreku koja se baraz zove, i to preko Walesa i Italije.
Barbarez je u dva mjeseca imao vise radnih sati nego Pape za 4 godine, a za ove dvije godine je uradio vise posla nego svi selektori u povijesti naše reprezentacije.
Postavili su temelje jedne moderne reprezentacije koja ce ostvariti još mnogo uspjeha, ako Bog da. Sa Sergejom ili bez njega.

A o ljubavi prema domovini, igračima, navijačima, odnosu prema igračima Itd. Suvišno je tu bilo šta pisati.
I da ne nabrajam dalje…

Sergej i Pape ne mogu u istu rečenicu kada je reprezentacija Bosne i Hercegovine u pitanju.

A nakon Sergeja - pa jedino Mirona vidim da bi ginuo kao i Sergej. Ne mislim ni da bi Jakirovic približno zapeo iako se naravno dokazao.
Iz ove perspektive, nadam se da cemo nakon Sergeja gledati Mirona…ili nekog novog “Sergeja” ili “Mirona”.

Jedan je Sergej, niko se s njim ne moze porediti
Ja sam ga prvi hejtao zbog nekih spiskova, formacija, ali cpcjek napreduje, radi i naprsvio je najveci rezultat u historiji repke
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 30 jun 2026, 04:14

Za par godina ce ljudi pricati kako je Barba rekao da mu bundesliga zanimljiva za trenirati...onda ce biti ovih sto yebu od do, isto kako su i Papeta radi "repka odskocna daska za dalje'....i tako se mi rolamo po forumu...znam ja nas, yebo nas..
Pape nije gledao Wales...eto razloga da mu se yebe od do... :crazy: Tako ce jednog dana i Barba propustiti gledanje repke...isto ga ceka..
Forumasi znaju da Pape ne voli Bosnu... :crazy: :tokralju:
Forumasi znaju ko je patriota..
Forumasi znaju sve.. :roll:

Od mene to necete cuti...obojica imaju posebno mjesto u mom srcu... :bih:

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

HeavyBassBlues
Kontakt:

Post Postao/la HeavyBassBlues » 30 jun 2026, 06:28

hurem je napisao/la:
29 jun 2026, 20:08

I da ne nabrajam dalje…

Bez zelje za svađom, a i kao neko ko ne cijeni previse ni Papeta ni Barbareza kao trenere, hajmo malo pokusati hladno i analiticki prikazati njihov rad, bez licnih impresija. Znaci, govorim iskljucivo o trenerskim uspjesima.
Pape je vodio reprezentaciuju, bio 1. u grupi i odveo je na SP gdje je zavrsio sluzbeno na 20. mjestu.
Osim toga, Pape je vodio i pojedine klubove i ima ja mislim, mada nisam siguran, osvojen neki kup, ili je igrao finale kupa.
Dakle, iako mu je trenerskq karijera siromasna, jos uvijek je puno bogatija od Sergejeve.
S druge strane, Barbarez ima 2. mjesto u grupi i plasman na SP gdje jos uvijek nema sluzbenog rezultata nego se nalazi u rasponu od 17.-32. mjesta. Nikada nije vodio niti jednu ekipu, pa mu se u tu rubriku piše 0.
Posljedicno navedenom, a iskljucivo između njih dvojice, u trenutku pisanja ovog teksta, Pape je bolji od Sergeja.
Da li ce ga Sergej prestici i biti najuspjesniji trener, ostaje da se vidi i vrijeme ce to najbolje pokazati. Buduci da su ostvareni rezultati najbolje mjerilo necijeg uspjeha, jasno je da je Pape trenutno bolji.
Formati takmicenja su irelevantni, jer se na kraju zbraja plasman, a ne način igranja turnira.
Ko je imao bolje igrace je u domenu licnih impresija, jer je fudbal timski sport i jednako zavisan od svih igraca, sto implicira da tim postize rezultate, a ne igraci pojedinacno, kada govorimo o reprezentaciji naravno.
I na kraju; patriotizam. Niti jedan, a niti drugi nisu nikakve patriote. Obojica su bili vojni obveznici koji su izbjegli tu obavezu. Oni su dezerteri. Srecom po njih, nakon rata je proglasena opsta amnestija, pa nisu crpili sankcije tog svog "patriotizma". E sad, ako ti imas drukciju viziju i poimanje patriotizma, onda ja tu nemam sta dodati.
Sve ovo pobrojano su gole cinjenice, lisene bilo kakvih emocija. Nadat se da cemo proci Ameriku i otkloniti bilo kakve sumnje ko je uspjesniji, ali da bi definitivno bio bolji, Sergej se mora okušati i u klupskom fudbalu.
U svakom slucaju, zelim ti dobro jutro i uspjesan radni dan.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

DEBUG SSO: [] | STATUS: []