02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

FerdinandF
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la FerdinandF » 29 jun 2026, 08:50

Elddar je napisao/la:
28 jun 2026, 23:20
PSV je napisao/la:
28 jun 2026, 20:26
Smesni su svi koji misle da ce FIFA dopustiti da USA ispadne od neke tamo BiH. Cak i da budemo bolji, nasiljit ce im penaltik, crvenu kartu za nas i sl. E jedino da ih na foru kao Kanadu drmnemo, samo da ovaj put trnokop zabije onaj zicer pa da bude 0-2 a ne 0-1. Nade ima, male su al ih ima. USA nije Nemacka, Portugalija, Francuska ili sta ti ja znadem. :yawn:
Ti legendo stvarno imaš nekih psihičkih problema, razumijem ja da ti ne vjeruješ meni kao prosječnom forumašu u vezi toga, ali malo pitaj koga u svojoj okolini kome vjeruješ da ti da kakav savjet, da ti pomogne. Vjerovatno si mlad pa ima nade za tebe. Nisi smislen komentar napisao u tih 1000+ koliko si napisao u 3-4 mjeseca krutejebo bolesni. Jasno je da pokušavaš da trollaš, al i to treba znati. Ne do Bog nikom :tokralju:
Ne bih rekao da pokusava da trola, vec da je neki glupi klinac.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 29 jun 2026, 08:53

Madal je napisao/la:
29 jun 2026, 08:39
Samo jedno pitanje, da li ti je padalo napamet da se i protivnik nesto pita u utakmici odnosno njegov stil igre, kvalitete ili nekvalitete?
Da li je tebi palo na pamet, da se i mi pitamo? Kvalitet, nekvalitet, nas stil igre itd?

Za Wales i Italiju, tu je bilo i do nas, jer smo vrsili presing, krenuli naprijed. Sami igraci Walesa su bili iznenadjeni da eto i mi znamo napasti.

Ista stvar protiv Kanade, prvih 30 minuta smo igrali dobro naprijed, to samo sto su nam oni dopustili? Do gola, onda se samo branimo i riskiramo sut za sutom na nas gol. O Svicarskoj da ne govorim.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 29 jun 2026, 08:57

Ljudi moji, cijelu noć sanjam Pjanića u Krunića u vezi protiv Amera, i kako ih deremo ko vrećicu mcdonaldsa.
Ratigravaju se krila, Kerim i Esmir imaju uz Pjanu jos vise samopouzdanja, idu dubinski pasovi za dzeku i demira, pršti ma sve strane. Rezultat 1-4 za nas.
Probudih se ljut na Pjanića što je tako rano otišao u penziju, zar nije mogao neko, ko kad ga gledas, vidis da je rodjen za fudbal, da pleše na terenu, umjetnik koji uziva u sutanju lopte, zar je takav tako rano odustao od fudbala. Koji je njenu ****? Zar nije mogao zakljuciti karijeru s ovim mundijalom!? Gledaj Modrića. Još uvijek gladan.
Drugo, Krunić -strašan. Vidim da ga mnogi već sad smatraju jednim od najboljih veznjaka Zvezde svih vremena.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 29 jun 2026, 09:13

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 29 jun 2026, 09:15

Iceplayer je napisao/la:
29 jun 2026, 08:43
Jesu Ameri poletjeli, ovako Francuzi ne pričaju. Svi mediji njihovi očekuju laganu pobjedu protiv Bosne 3:0 ako ne i više :urnebes:
Ukupno prosjecno misljenje njihovih medija i navijaca je da je ovo nesto sto ce pobijediti relativno sigurno, jedino se pitaju hoce li biti lagano ili tesko.

Da smo izbacili Italiju po njima ne vrijedi, jer kao oni vise nisu nesto. Dakle Italija pobijednik EPa, koja je je pobijedila protiv mnogo europskih timova da bi dosli do te titule, nisu nista. Dakle izbacili te europske ekipa gdje US nije uspijela jedanput da pobijedi. Nevjerovatno.

Pa Francuzi ili Spanci to nebi pisali ili mislili. Ovo ce biti teska utakmica, ali oni vec sjecu kolac, a nije ni napravljen, mislim da kad probaju prvi zalogaj, da ce zagrizti u granit.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 29 jun 2026, 09:30

FerdinandF je napisao/la:
29 jun 2026, 08:57
Ljudi moji, cijelu noć sanjam Pjanića u Krunića u vezi protiv Amera, i kako ih deremo ko vrećicu mcdonaldsa.
Ratigravaju se krila, Kerim i Esmir imaju uz Pjanu jos vise samopouzdanja, idu dubinski pasovi za dzeku i demira, pršti ma sve strane. Rezultat 1-4 za nas.
Probudih se ljut na Pjanića što je tako rano otišao u penziju, zar nije mogao neko, ko kad ga gledas, vidis da je rodjen za fudbal, da pleše na terenu, umjetnik koji uziva u sutanju lopte, zar je takav tako rano odustao od fudbala. Koji je njenu ****? Zar nije mogao zakljuciti karijeru s ovim mundijalom!? Gledaj Modrića. Još uvijek gladan.
Drugo, Krunić -strašan. Vidim da ga mnogi već sad smatraju jednim od najboljih veznjaka Zvezde svih vremena.
Pjanic je mogao dirigovati sada i biti vodja, sa njim Amerika ne bi bila upitna. Sa 35 godina bez problema je ovo mogao odraditi kao i naredno Evropsko.
Problem je u glavi i sto se on nakon Rome i Barcelone zasitio svega, uzeo lovu i uziva u sisama svaki dan.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 29 jun 2026, 09:32

Vrati se ti u krevet i nastavi spavati, bolje ti je. Krunic najbolji vezni zvezde svih vremena a ono konkurencija Dragan Stojkovic, Prosincki, Savicevic, Stankovic, Jugovic... i da ne nabrajam vise. Spavaj ti decko. A igrac ko sto je Krunic nema mjesta u ovoj reprezentaciji. Da bi igrao u ovoj ekipi moras imati zmajevo srce, a on je mali p.... tako da neka njega po beogradu nek bude najbolji igrac Zvezde.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 29 jun 2026, 09:42

Kreacija nam škripi ko stara avlijska vrata. Ako ne misli ubacivat Mahmića neka barem skonta da neko pomogne Bašiću koji nešto pokušava iskreirati i napraviiti pitu od vanago.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 29 jun 2026, 09:44

Principatus je napisao/la:
29 jun 2026, 09:15
Iceplayer je napisao/la:
29 jun 2026, 08:43
Jesu Ameri poletjeli, ovako Francuzi ne pričaju. Svi mediji njihovi očekuju laganu pobjedu protiv Bosne 3:0 ako ne i više :urnebes:
Ukupno prosjecno misljenje njihovih medija i navijaca je da je ovo nesto sto ce pobijediti relativno sigurno, jedino se pitaju hoce li biti lagano ili tesko.

Da smo izbacili Italiju po njima ne vrijedi, jer kao oni vise nisu nesto. Dakle Italija pobijednik EPa, koja je je pobijedila protiv mnogo europskih timova da bi dosli do te titule, nisu nista. Dakle izbacili te europske ekipa gdje US nije uspijela jedanput da pobijedi. Nevjerovatno.

Pa Francuzi ili Spanci to nebi pisali ili mislili. Ovo ce biti teska utakmica, ali oni vec sjecu kolac, a nije ni napravljen, mislim da kad probaju prvi zalogaj, da ce zagrizti u granit.
Oni misle da su rang spanije i francuske :D
=\_1921_/=

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 29 jun 2026, 09:58

Protiv Velsa su produžetak odigrali čekajući penale a sad ako bude neriješeno već od 45. minute će igrati na penale. Ne boje se na penale nikoga.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 29 jun 2026, 10:01

29 jun 2026, 07:06
Pogledao sam jos jedanput utakmicu BiH : Italija. Tu smo stvarno odigrali od pocetka nenormalno snazno. Presing, stojali veoma visoko, napadali, prijetili, bili opasni. Italija je samo uspjela zabiti na tesku individualnu gresku Vasilja. Koliko je puta samo Muharemovic se stvarao do zadnjih 2/3 terena, isao skoro pa pred gol Italije, koliko smo lopti oteli, kako smo pametno svaki pokusaj kontre ugasili, pa opet nastavili da ih napadamo i tucemo lopte po njihovom golu, korneri itd. To sve se desavalo vec pred crveni karton, a poslije se jos pojacalo. Isto tako Wales, tek kad smo primili gol idemo i tucemo ih bez razmisljanja. Sunjic i Basic su u sredini terena odradili veoma jak posao protiv Italije, koliko defenzivno, toliko i naprijed. Pa onda kad Tabakovic ulazi, on i Dzeko, dvije mrcine naprijed, strasno. Barba de pozajmi kasetu te utakmice od Safeta pa momcima pokazi ko su i sta su!

Moj ukus je vise napadacka igra, najzadnje sto US od nas ocekuje je bas to. Oni svi pricaju kako cemo mi igrati zatvoreno, postaviti se pozadi, vrebati kontre, prepustiti im loptu. A mi smo vidjeli kako to za nas zavrsi kad naprijed ne vrsimo pritisak. Samo psiholoski gledajuci, koliko je teret na njima, oni su ovu utakmicu vec upisali kao pobjedu, ja bih ih maksimalno stisao sa nasim najboljim sto imamo u napadu, pa da vidimo tu njihovu defenzivu. Ovo je samo moja luda zelja, naravno da necemo tako igrati, ali ja mislim da bi ih ovo izbacilo zestoko iz takta i svega sto su planirali.

----------------Vasilj
Dedic Katic Muharemovic Kolasinac
------------Sunjic Basic
Alajbegovic Mahmic Bajraktarevic
----------------Dzeko

ili ovdje sa Mahmicem vise povucenim:

----------------Vasilj
Dedic Katic Muharemovice Kolasinac
-----------Sunjic Mahmic
Alajbegovic------------Bajraktarevic
---------Demirovic Dzeko
S obije te postavke na terenu bismo izgubili glat 3:0, a možda i vise.
Ako Dedić bude mogao startati, igramo našu klasičnu 442 koja se po potrebi može transformirati u 352, kao sto je to bio slučaj protiv Švicarske.

Demirović ti je medju 3,4 najvažnija igrača i on mora startati.
Dzeko ce svakako startati jer je bitan u ovoj utakmici da sacuva posjed, promijeni stranu, iznudi prekršaj i sl., bitan je da predahnemo.
Memic ovu utakmicu mora startati.
Igrat cemo opet dupli blok s dvije šestice, najvjerovatnije s Tahirovicem i Sunjicem - možda Bašić umjesto jednog od njih dvojice.
Mahmica u prvih 11 zaboravi. On dolazi u obzir kao starter samo u slučaju povreda pojedinaca.

Nema tu plaho pametovanja. To je nas identitet i mi tako igramo, defanzivni fudbal.
Od LN možemo uigravati nešto drugačije, ali sada nije vrijeme za to.
Nama je najvažnije izdržati prvih 20-ak minuta da ne primimo gol.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 29 jun 2026, 10:05

hurem je napisao/la:
29 jun 2026, 10:01
29 jun 2026, 07:06
Pogledao sam jos jedanput utakmicu BiH : Italija. Tu smo stvarno odigrali od pocetka nenormalno snazno. Presing, stojali veoma visoko, napadali, prijetili, bili opasni. Italija je samo uspjela zabiti na tesku individualnu gresku Vasilja. Koliko je puta samo Muharemovic se stvarao do zadnjih 2/3 terena, isao skoro pa pred gol Italije, koliko smo lopti oteli, kako smo pametno svaki pokusaj kontre ugasili, pa opet nastavili da ih napadamo i tucemo lopte po njihovom golu, korneri itd. To sve se desavalo vec pred crveni karton, a poslije se jos pojacalo. Isto tako Wales, tek kad smo primili gol idemo i tucemo ih bez razmisljanja. Sunjic i Basic su u sredini terena odradili veoma jak posao protiv Italije, koliko defenzivno, toliko i naprijed. Pa onda kad Tabakovic ulazi, on i Dzeko, dvije mrcine naprijed, strasno. Barba de pozajmi kasetu te utakmice od Safeta pa momcima pokazi ko su i sta su!

Moj ukus je vise napadacka igra, najzadnje sto US od nas ocekuje je bas to. Oni svi pricaju kako cemo mi igrati zatvoreno, postaviti se pozadi, vrebati kontre, prepustiti im loptu. A mi smo vidjeli kako to za nas zavrsi kad naprijed ne vrsimo pritisak. Samo psiholoski gledajuci, koliko je teret na njima, oni su ovu utakmicu vec upisali kao pobjedu, ja bih ih maksimalno stisao sa nasim najboljim sto imamo u napadu, pa da vidimo tu njihovu defenzivu. Ovo je samo moja luda zelja, naravno da necemo tako igrati, ali ja mislim da bi ih ovo izbacilo zestoko iz takta i svega sto su planirali.

----------------Vasilj
Dedic Katic Muharemovic Kolasinac
------------Sunjic Basic
Alajbegovic Mahmic Bajraktarevic
----------------Dzeko

ili ovdje sa Mahmicem vise povucenim:

----------------Vasilj
Dedic Katic Muharemovice Kolasinac
-----------Sunjic Mahmic
Alajbegovic------------Bajraktarevic
---------Demirovic Dzeko
S obije te postavke na terenu bismo izgubili glat 3:0, a možda i vise.
Ako Dedić bude mogao startati, igramo našu klasičnu 442 koja se po potrebi može transformirati u 352, kao sto je to bio slučaj protiv Švicarske.

Demirović ti je medju 3,4 najvažnija igrača i on mora startati.
Dzeko ce svakako startati jer je bitan u ovoj utakmici da sacuva posjed, promijeni stranu, iznudi prekršaj i sl., bitan je da predahnemo.
Memic ovu utakmicu mora startati.
Igrat cemo opet dupli blok s dvije šestice, najvjerovatnije s Tahirovicem i Sunjicem - možda Bašić umjesto jednog od njih dvojice.
Mahmica u prvih 11 zaboravi. On dolazi u obzir kao starter samo u slučaju povreda pojedinaca.

Nema tu plaho pametovanja. To je nas identitet i mi tako igramo, defanzivni fudbal.
Od LN možemo uigravati nešto drugačije, ali sada nije vrijeme za to.
Nama je najvažnije izdržati prvih 20-ak minuta da ne primimo gol.
99% sam siguran u Vasilj-Dedić-Katić-Tarik-Kolašinac-Šunjić-Tahirović-Kerim-Memić-Džeko-Demirović
Kerim ispred Esmira jer je njihova lijeva strana dobra i jer je sad pun samopuzdanja

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 29 jun 2026, 10:08

Sport90 je napisao/la:
29 jun 2026, 09:32
Vrati se ti u krevet i nastavi spavati, bolje ti je. Krunic najbolji vezni zvezde svih vremena a ono konkurencija Dragan Stojkovic, Prosincki, Savicevic, Stankovic, Jugovic... i da ne nabrajam vise. Spavaj ti decko. A igrac ko sto je Krunic nema mjesta u ovoj reprezentaciji. Da bi igrao u ovoj ekipi moras imati zmajevo srce, a on je mali p.... tako da neka njega po beogradu nek bude najbolji igrac Zvezde.
Ne mogu više spavati. A ti si se ufatio samo za Krunića, a gdje je ostatak mog posta?
A za Krunića ovi što to govore, vjerovatno misle u kontekstu toga da je današnji fudbal puno jači i brži od onog iz vremena Piksija, Jugovića, itd...
A drugo, većina fudbalera koje si nabrojao ne igraju pozociju Krunića.
Za mjesto u reprezentaciji se slazem. Al to je bio samo san.
Iako sam na Pjanića još uvijek ljut.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 29 jun 2026, 10:08

Motivacija je ovdje sve, a nje ne bi trebalo manjkati.

Prvo, igra se protiv osovine zla, zemlje zbog koje nema mira na ovoj planeti otkad postoje, zemlje koja je nanijela najvise zla u historiji covjecanstva, pa i nama samima. Drugo, vidimo kakvo misljenje o nasoj reprezentaciji imaju njihovi mediji, navijaci, bivsi reprezentativci, podcasteri, voditelji i sta vise ne. Jedno vrijeme sam se zamislio jel ovo igramo sa Francuskom ili? Mada sumnjam da bi i oni imali ovakav stav i misljenje.

Sve je to jedno veliko gorivo koje se mora iskoristiti, a ne sumnjam da hoce. Nas selektor je izvanredan motivator, cak i u utakmicama koje smo izgubili vidjela se zelja, trka, volja. Bukvalno su ginuli za svaku loptu. Kao sto se pojavio video iz svlacionice Irana gdje Tahremi prica prije utakmice - nemas tehniku i znanje? Nema veze, samo trci, bacaj se na glavu. Usudio bih se reci da je to najveci kvalitet selektora i da je jedan od boljih po tom pitanju na starom kontinentu uz Dalica. S tim sto Dalic ima mogucnost da igracima prica o domovinskom ratu, braniteljima, gospi i sl. dok Sergej nema tu priliku.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 29 jun 2026, 10:11

David vs Golijat.
Znamo kako završava ta priča.

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 29 jun 2026, 10:42

Jadan Srbistan, za koga li će oni navijati... :rol:

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 29 jun 2026, 10:59

Prosječan Amerikanac je glup ko qurac, tako da ne treba se obazirati na mišljenje nižerazrednih glupana.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 29 jun 2026, 11:06

Ako pobijede, netflix će snimiti film, ako izgube, pravit će se da nisu ni igrali SP.

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 29 jun 2026, 11:13

28 jun 2026, 21:26
Nece Mahmic startati. Demirovic je ta lazna devetka, ikiti desetka za Barbareza. Nema tu puno priče.
Ne sumnjam da ce izvesti najbolji moguci sastav u ovom trenutku, i da su svi nabrijani, i da ce izginuti. Ocekujem paklenu tekmu u kojoj je sve moguce.

Mahmic ce dobiti sigurno 25-30min kao i Esmir , mislim da ce sa Memicem poceti zbog njegove dobre defanzive i njegove pomoci Dedicu, Amerikanci su najopasniji po boku

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 29 jun 2026, 11:15

Pocetni sastav sa Dedicem i Memicem nudi bezbolnu mogucnost prelaska iz formacije u formaciju i zato mi se sviđa.

Mora se razmisljati o mnogim opcijama i predviđanjima kako ce se odvijati stvari na terenu, ali posebno bih izdvojio dvije solucije:
Prva je da mec moze trajati 120 minuta pa voditi brigu o izmjenama i energetskom aspektu nase ekipe.
Druga je o mogucnosti ostanka sa igracem manje na terenu.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dzemil, Goalgetter, hurem, legendarnadruga, Pensioner26, Proximic i 82 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []