Dobar ti je bio izvor, ono za Malica niko nije znao.
02.07.2026. R32: USA - BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH
Na sve treba misliti u ovoj tekmi, od cuvanja snage za 120 min igre, pravovremenih izmjena do izvodjaca penala.
Iskreno ne bi zelio da ide na penale, nego da ih dobijemo 1-2 u 90 min. Treba bit realan, losa nam je igra, tj nemamo je nikako, tako da, drop back i kad se ukaze korner ili prekid dati gol.
Iskreno ne bi zelio da ide na penale, nego da ih dobijemo 1-2 u 90 min. Treba bit realan, losa nam je igra, tj nemamo je nikako, tako da, drop back i kad se ukaze korner ili prekid dati gol.
Po trenutnom omjeru snage i forme bit ce cudo ako izbacimo usa. Ja mislim vece nego Italija. Ne znam sto se neki cude jer oni misle da ce biti lako. Mi smo ipak jedna od losijih ekipa koje su mogli dobiti. Narocito jer smo pokazali da ne mozemo zadrzati posjed pod pritiskom. Sto njima odlicno odgovara. Ja se nadam tom cudu i da cemo nekako uspijeti da ih uvucemo u nas tempo.
Ljudi mi nismo svijestni koji smo hit, evo na radio stanici iz Australije
Objasnjeno je sve vec vise puta i od drugih mnogo ljepse i detaljnije cak i po podcastima nekim. Ko razumije shvatiti ce, ko ne razumije nece nikad ni shvatiti. ZivioPrincipatus je napisao/la: ↑29 jun 2026, 08:53Da li je tebi palo na pamet, da se i mi pitamo? Kvalitet, nekvalitet, nas stil igre itd?
Za Wales i Italiju, tu je bilo i do nas, jer smo vrsili presing, krenuli naprijed. Sami igraci Walesa su bili iznenadjeni da eto i mi znamo napasti.
Ista stvar protiv Kanade, prvih 30 minuta smo igrali dobro naprijed, to samo sto su nam oni dopustili? Do gola, onda se samo branimo i riskiramo sut za sutom na nas gol. O Svicarskoj da ne govorim.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Gledao sam sve tri utakmice Amerikanaca (mada je zadnja manje relevantna jer su igrali u rezervnom sastavu) i mogu reci da su preozbiljna reprezentacija. Stilski nam mozda najmanje odgovaraju od svih jacih reprezentacija s kojima smo igrali u zadnje vrijeme. Tehnicki dobri, trkacki spremni, djeluje da su maksimalno uigrani i da po nekom automatizmu igraju i odbranu i napad. Poprilicno sam siguran da nemamo puno sanse ako budemo igrali u ovom sistemu kao dosad. Basic ne bi imao ni 2% prostora kao protiv Katara (Ameri vrse presing svih 90 minuta), a Alajbegovic ne bi mogao disati kako treba. Uvijek bi imao dvojicu na sebi, gdje bi mu protivnicki bek branio da napada pravolinijski, a veznjaci bi izlazili i pravili dupli blok da ne moze napadati okomito (ono sto je, uostalom, radila i Svicarska). Upravo zbog tih stvari, Barbarez mora izvuci jednog napadaca i dati sansu Mahmicu od starta. On bi se stalno mogao nuditi i Ivanu i Kerimu (plus dati zavrsni pas centarforu), i tako bi se potencijalno prebrodili svi ti problemi. Moramo ih iznenaditi i stilski i formacijski, jer je ona nasa 4-2-4 idealna za njihov fudbal i bojim se da cemo kao takvi do prve pauze vidjeti bar jedan go u nasoj mrezi. Mozda jedini nacin da ih iznenadimo jeste da pokusamo uzeti posjed u prvih 20 minuta, buduci da smo ga dosad svim svojim protivnicima izuzev Katara prepustali, mada bi i to bio rizik na kvadrat. Naravno, ne mislim da se sve vrijeme tako postavimo, ali i igrati na kontre s ovakvim Dzekom i protiv ovakvog protivnika je u startu osudjeno na propast.
E sad, ostaje pitanje ima li Barbarez m... da postavi Dzeku na njegovo mjesto. Ovog je ego ocito ponio, iako sam mislio da nikad nece, pa je umislio da moze dati ono sto je u najboljim danima davao. I najveci laik je vidio da je zbog njega debelo trpila i odbrana i napad protiv jednog Katara, a lik je umislio da moze i mora igrati haman 90 minuta. Bas je bilo jadno gledati kako se zeli obracunati s Hrgovicem, nakon sto mu je ovaj ko insan prisao da cestita i poljubi ga. Em je igracki van forme, em je tek izasao iz povrede, pa ni fizicki ne moze puno, em je usao u petu deceniju zivota i stvarno ne razumijem sta on hoce. Zasto takav kabadahija nije bio u Sitiju, Romi, Fiorentini itd? On moze maksimalno 45 minuta, od cega bi i tih zadnjih 15 minuta samo hodao po terenu. Postavlja se pitanje je li bolje da udje u drugom poluvremenu i odigra kvalitetnih 30 minuta protiv ne tako svjezih Amera ili da pocne s njim, a izvadi ga na poluvremenu. Svi znamo da su te zamjene na poluvremenu samo zbog umora gotovo nepostojece, tako da bi se tih 45 minuta lahko popelo na 65. S druge strane, Demirovic takodjer ne zasluzuje status neprikosnovenog startera i vrijeme je da se i njemu skrese minutaza - pogotovo ako Tabakovic bude potpuno spreman, a insallah ce biti. Ako Dzeko, pred najvecu utakmicu koju igramo od postojanja, bude stavio sebe ispred reprezentacije i ako Sergej ne bude imao hrabrosti da mu dopusti onoliko koliko realno moze - bojim se da nemamo sta traziti u toj utakmici. Bolji su od nas u tolikoj mjeri da se ne smije desiti da imamo setaca na terenu ni 5, a kamoli 55 minuta.
Sto se tice ostalih igraca, hvala Bogu da su svi zdravi i da nemamo kartona. Svima nam je jasno koliko su Muharemovic i Dedic bitni igraci, pogotovo sto ce Amerikanci po toj lijevoj strani imati Pulisica (a i onaj bek Robinson je strasan igrac). Misljenja sam i da bi Hadzikadunic zbog kvalitetnije igre s loptom bio bolje rjesenje protiv reprezentacije ciji ofanzivci konstantno vrse presing na protivnicku odbranu, ali ne znam koliko je pametno sad mijenjati uigrani stoperski tandem. U kontekstu naseg veznog reda, imam utisak da je Tahirovic definitivno bolji s klupe i da ce donijeti odredjeni kvalitet kad zamijeni jednog ili drugog Ivana. Ostane jos pitanje, da li poceti s Memicem ili Bajraktarevicem. Ja bih mozda poceo s Esmirom, a Memica ostavio kao zamjenu za jednog od dvojice krila ili za Dedica, jer su realne sanse da minimalno jedan od njih trojice nece moci zavrsiti utakmicu. Mislim da ova dvojica mladih momaka privlace puno vise paznje protivnicke odbrane, jer Memic realno nema taj kvalitet u igri 1na1. On bi u drugom poluvremenu na svjezinu i brzinu mogao puno vise doci do izrazaja. Mada, njihov lijevi bek Robinson je fizicki prespreman i bojim se da bi pojeo Esmira. Osim toga, ova dvojica nam trebaju do kraja zbog potencijalnih penala i mozda i to treba imati u glavi, tako da dobro treba izvagati sta je bolje da se uradi.
Dakle: Vasilj - Dedic, Katic, Muharemovic, Kolasinac - Sunjic, Basic - Bajraktarevic, Mahmic Alajbegovic - Demirovic
U drugom poluvremenu: Tahirovic umjesto Sunjica ili Basica, Memic umjesto Alajbegovica ili Bajraktarevica (potencijalno Dedica), Dzeko umjesto Demirovic i Tabakovic ako budemo ganjali rezultat umjesto Mahmica. Peta izmjena ostane za povrede, umor, kartone itd.
Ako ne ova formacija i ako Dzeko 'mora' igrati, onda nek krene 3-5-2 s dvojicom Amara po bekovima, a malci nek udju u drugom poluvremenu i samelju Amere do penala.
E sad, ostaje pitanje ima li Barbarez m... da postavi Dzeku na njegovo mjesto. Ovog je ego ocito ponio, iako sam mislio da nikad nece, pa je umislio da moze dati ono sto je u najboljim danima davao. I najveci laik je vidio da je zbog njega debelo trpila i odbrana i napad protiv jednog Katara, a lik je umislio da moze i mora igrati haman 90 minuta. Bas je bilo jadno gledati kako se zeli obracunati s Hrgovicem, nakon sto mu je ovaj ko insan prisao da cestita i poljubi ga. Em je igracki van forme, em je tek izasao iz povrede, pa ni fizicki ne moze puno, em je usao u petu deceniju zivota i stvarno ne razumijem sta on hoce. Zasto takav kabadahija nije bio u Sitiju, Romi, Fiorentini itd? On moze maksimalno 45 minuta, od cega bi i tih zadnjih 15 minuta samo hodao po terenu. Postavlja se pitanje je li bolje da udje u drugom poluvremenu i odigra kvalitetnih 30 minuta protiv ne tako svjezih Amera ili da pocne s njim, a izvadi ga na poluvremenu. Svi znamo da su te zamjene na poluvremenu samo zbog umora gotovo nepostojece, tako da bi se tih 45 minuta lahko popelo na 65. S druge strane, Demirovic takodjer ne zasluzuje status neprikosnovenog startera i vrijeme je da se i njemu skrese minutaza - pogotovo ako Tabakovic bude potpuno spreman, a insallah ce biti. Ako Dzeko, pred najvecu utakmicu koju igramo od postojanja, bude stavio sebe ispred reprezentacije i ako Sergej ne bude imao hrabrosti da mu dopusti onoliko koliko realno moze - bojim se da nemamo sta traziti u toj utakmici. Bolji su od nas u tolikoj mjeri da se ne smije desiti da imamo setaca na terenu ni 5, a kamoli 55 minuta.
Sto se tice ostalih igraca, hvala Bogu da su svi zdravi i da nemamo kartona. Svima nam je jasno koliko su Muharemovic i Dedic bitni igraci, pogotovo sto ce Amerikanci po toj lijevoj strani imati Pulisica (a i onaj bek Robinson je strasan igrac). Misljenja sam i da bi Hadzikadunic zbog kvalitetnije igre s loptom bio bolje rjesenje protiv reprezentacije ciji ofanzivci konstantno vrse presing na protivnicku odbranu, ali ne znam koliko je pametno sad mijenjati uigrani stoperski tandem. U kontekstu naseg veznog reda, imam utisak da je Tahirovic definitivno bolji s klupe i da ce donijeti odredjeni kvalitet kad zamijeni jednog ili drugog Ivana. Ostane jos pitanje, da li poceti s Memicem ili Bajraktarevicem. Ja bih mozda poceo s Esmirom, a Memica ostavio kao zamjenu za jednog od dvojice krila ili za Dedica, jer su realne sanse da minimalno jedan od njih trojice nece moci zavrsiti utakmicu. Mislim da ova dvojica mladih momaka privlace puno vise paznje protivnicke odbrane, jer Memic realno nema taj kvalitet u igri 1na1. On bi u drugom poluvremenu na svjezinu i brzinu mogao puno vise doci do izrazaja. Mada, njihov lijevi bek Robinson je fizicki prespreman i bojim se da bi pojeo Esmira. Osim toga, ova dvojica nam trebaju do kraja zbog potencijalnih penala i mozda i to treba imati u glavi, tako da dobro treba izvagati sta je bolje da se uradi.
Dakle: Vasilj - Dedic, Katic, Muharemovic, Kolasinac - Sunjic, Basic - Bajraktarevic, Mahmic Alajbegovic - Demirovic
U drugom poluvremenu: Tahirovic umjesto Sunjica ili Basica, Memic umjesto Alajbegovica ili Bajraktarevica (potencijalno Dedica), Dzeko umjesto Demirovic i Tabakovic ako budemo ganjali rezultat umjesto Mahmica. Peta izmjena ostane za povrede, umor, kartone itd.
Ako ne ova formacija i ako Dzeko 'mora' igrati, onda nek krene 3-5-2 s dvojicom Amara po bekovima, a malci nek udju u drugom poluvremenu i samelju Amere do penala.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Jesu Amerikanci bolji ali brate 9 kvota na nas, nigdje veze.
Mislim iskreno 70/30 za njih. Na nas bi maksimum trebala biti 4 kvota.
I ako imam smek da prolazimo ovo, previse se qurce Amerikanci, pobjede protiv Australije i Paraguaya su sasvim OK ali pricaju kao da su bili prvi u grupi s Francuzima pa kao mi ce mo to lagano.
I ako imam smek da prolazimo ovo, previse se qurce Amerikanci, pobjede protiv Australije i Paraguaya su sasvim OK ali pricaju kao da su bili prvi u grupi s Francuzima pa kao mi ce mo to lagano.
Zadnja izmjena: Edincapitano, dana/u 29 jun 2026, 12:21, ukupno mijenjano 1 put.
- invincible1921
- Kontakt:
Ja vam kazem da po izjavama i medijima kolko vidim, oni sebe smatraju tik uz francusku i spanijuEdincapitano je napisao/la: ↑29 jun 2026, 12:15Jesu Amerikanci boljie ali brate 9 kvota na nas, nigdje veze.
I ako imam smek da prolazimo ovo, previse se qurce Amerikanci, pobjede protiv Australije i Paraguaya su sasvim OK ali pricaju kao da su bili prvi u grupu s Francuzima pa kao mi ce mo to lagano.
=\_1921_/=
Mi s Norveškom dijelimo prvo mjesto za najvišu reprezentaciju na čitavom Svjetskom prvenstvu. Džeko, Lukić i Tabaković su viši od njihovih štopera. Dodatno, nećemo imati puno posjeda, imamo dobre centaršutere u Bašiću, Esmiru, Kerimu i Memiću. Demirović je ubjedljivo najslabiji od sve trojice u tom segmentu i po meni bi bilo suludo igrati samo s njim u utakmici gdje ne očekujemo puno prilika i posjeda. Na kraju krajeva te situacije su nas vadile protiv Kanade, Italije i Velsa, pa i Rumuniji smo dva od tri gola dali iz centaršuta.Ghuraba je napisao/la: ↑29 jun 2026, 11:54Dakle: Vasilj - Dedic, Katic, Muharemovic, Kolasinac - Sunjic, Basic - Bajraktarevic, Mahmic Alajbegovic - Demirovic
Ako ne ova formacija i ako Dzeko 'mora' igrati, onda nek krene 3-5-2 s dvojicom Amara po bekovima, a malci nek udju u drugom poluvremenu i samelju Amere do penala.![]()
Vadile su nas uglavnom u drugom poluvremenu i podrazumijeva se da bi poslije usli Dzeko i/ili Tabakovic, ali bih za prvo poluvrijeme ipak izveo stabilniju i kompaktniju postavu, gdje bi svi bili u stanju da trce i grizu. Nije nuzno da svaki go zabijemo preko centarsuteva, pogotovo sto je upitno koliko bi ih uopste bilo protiv ovakvih Amerikanaca. Eto protiv Svicarske smo krenuli isto, pa nismo imali dva centarsuta kako treba...Zglavkar je napisao/la: ↑29 jun 2026, 12:23Mi s Norveškom dijelimo prvo mjesto za najvišu reprezentaciju na čitavom Svjetskom prvenstvu. Džeko, Lukić i Tabaković su viši od njihovih štopera. Dodatno, nećemo imati puno posjeda, imamo dobre centaršutere u Bašiću, Esmiru, Kerimu i Memiću. Demirović je ubjedljivo najslabiji od sve trojice u tom segmentu i po meni bi bilo suludo igrati samo s njim u utakmici gdje ne očekujemo puno prilika i posjeda. Na kraju krajeva te situacije su nas vadile protiv Kanade, Italije i Velsa, pa i Rumuniji smo dva od tri gola dali iz centaršuta.Ghuraba je napisao/la: ↑29 jun 2026, 11:54Dakle: Vasilj - Dedic, Katic, Muharemovic, Kolasinac - Sunjic, Basic - Bajraktarevic, Mahmic Alajbegovic - Demirovic
Ako ne ova formacija i ako Dzeko 'mora' igrati, onda nek krene 3-5-2 s dvojicom Amara po bekovima, a malci nek udju u drugom poluvremenu i samelju Amere do penala.![]()
Cilj treba biti da prvo poluvrijeme prezivimo i vjerujem da cemo se tako i postaviti i odabrati igrace za to.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Ne bih se osvrtao na same ideje o formaciji i postavci, jer na kraju pretpostavljam da je strucni stab upoznat i analizira igru amerikanaca vise nego svi mi i izvuci ce najbolji sastav koji moze, ali bojim se isto da bi nas ovo boldirano moglo ozbiljno ostetiti. Jer mislim da je nazalost to jedina tacka kod koje su im vezane ruke. Ali zivi bili pa vidjeli, ja se nadam da sam u krivu.Ghuraba je napisao/la: ↑29 jun 2026, 11:54Gledao sam sve tri utakmice Amerikanaca (mada je zadnja manje relevantna jer su igrali u rezervnom sastavu) i mogu reci da su preozbiljna reprezentacija. Stilski nam mozda najmanje odgovaraju od svih jacih reprezentacija s kojima smo igrali u zadnje vrijeme. Tehnicki dobri, trkacki spremni, djeluje da su maksimalno uigrani i da po nekom automatizmu igraju i odbranu i napad. Poprilicno sam siguran da nemamo puno sanse ako budemo igrali u ovom sistemu kao dosad. Basic ne bi imao ni 2% prostora kao protiv Katara (Ameri vrse presing svih 90 minuta), a Alajbegovic ne bi mogao disati kako treba. Uvijek bi imao dvojicu na sebi, gdje bi mu protivnicki bek branio da napada pravolinijski, a veznjaci bi izlazili i pravili dupli blok da ne moze napadati okomito (ono sto je, uostalom, radila i Svicarska). Upravo zbog tih stvari, Barbarez mora izvuci jednog napadaca i dati sansu Mahmicu od starta. On bi se stalno mogao nuditi i Ivanu i Kerimu (plus dati zavrsni pas centarforu), i tako bi se potencijalno prebrodili svi ti problemi. Moramo ih iznenaditi i stilski i formacijski, jer je ona nasa 4-2-4 idealna za njihov fudbal i bojim se da cemo kao takvi do prve pauze vidjeti bar jedan go u nasoj mrezi. Mozda jedini nacin da ih iznenadimo jeste da pokusamo uzeti posjed u prvih 20 minuta, buduci da smo ga dosad svim svojim protivnicima izuzev Katara prepustali, mada bi i to bio rizik na kvadrat. Naravno, ne mislim da se sve vrijeme tako postavimo, ali i igrati na kontre s ovakvim Dzekom i protiv ovakvog protivnika je u startu osudjeno na propast.
Takodjer, mislim da Demirovicu skracivati minute cisto jer nema golgeterski ucinak nije pametna stvar jer je jedan od rijetkih nasih igraca koji bi mogao 120 minuta odigrati bez pada i koji je u izvanrednoj fizickoj formi, mislim mozda cak i jedan od najboljih na cijelom prvenstvu u tom segmentu.
Zadnja izmjena: viKK, dana/u 29 jun 2026, 12:50, ukupno mijenjano 2 puta.
-
zeljovac21
- Kontakt:
Ma dajte sta se precjenjuje ta Amerika toliko imamo i mi svoje adute. Igrali smo egale s njima i prije. Nit su francuska, nit spanija da nemamo sanse. Nemaju ni jednog superstara u ekipi, Pulisic im najbolji. Brzi jesu al imamo sanse.
Deremo kosarkasku nejac. Yebo ih zutokljunac na celu drzave 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Mi koji pratimo Milan znamo da Pulisic koji im je najbolji igrac i super star ekipe ima ove godine 26 utakmica na kojima je postigao 1 pogodak i to u prijateljskoj za Ameriku i ima 4 asistencije.
#CarsijaOdjebi
- Beduin
- Kontakt:
U ovom dijelu takmicenja nema kalkulacija, ides sa najboljim sto imas i to je to.
Ja bih volio vidjeti, ukoliko je Dedic nespreman, nesto ovakvo:
Vasilj
Memic Katic Muharemovic Kolasinac
Bajraktarevic Sunjic Basic Alajbegovic
Demirovic Mahmic
Dosta pokretljiva ekipa, dosta trke koja ce nam trebati protiv Amerike, imas Mahmica kao dodatnog igraca sa loptom u nogama i za tranzicije, ako je Dedic spreman onda mozemo i u 343
Vasilj
Katic Muharemovic Kolasinac
Dedic Sunjic Basic Memic
Bajrakterevic Demirovic Alajbegovic
Ja bih volio vidjeti, ukoliko je Dedic nespreman, nesto ovakvo:
Vasilj
Memic Katic Muharemovic Kolasinac
Bajraktarevic Sunjic Basic Alajbegovic
Demirovic Mahmic
Dosta pokretljiva ekipa, dosta trke koja ce nam trebati protiv Amerike, imas Mahmica kao dodatnog igraca sa loptom u nogama i za tranzicije, ako je Dedic spreman onda mozemo i u 343
Vasilj
Katic Muharemovic Kolasinac
Dedic Sunjic Basic Memic
Bajrakterevic Demirovic Alajbegovic
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Prica s Dzekom je vrlo lako i preuvelicana, ima ogromnu zelju i vruca je glava i lako se to rijesi nakon utakmice
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Svako bi volio da prodjemo pa I ja,neke sanse I imamo ali samo bi volio da izbjegnemo neki crni period da nam uvale 4-5 ko svica.
Poraz prihvatam, Ali te oscilacije kod nas mrzim.
Bio je period kada su nam se **** katrani setali ko Brazil iz najboljih dsna a mi ko na termin da smo dosli.
Igraj tih 90 minuta sada nemas sta izgubiti nemas sta kalkulisati vise bi volio ako mora izgubiti 5-3 nego ko juznjaci sinoc u 90+ 1-0.....manje bi bolilo.
Poraz prihvatam, Ali te oscilacije kod nas mrzim.
Bio je period kada su nam se **** katrani setali ko Brazil iz najboljih dsna a mi ko na termin da smo dosli.
Igraj tih 90 minuta sada nemas sta izgubiti nemas sta kalkulisati vise bi volio ako mora izgubiti 5-3 nego ko juznjaci sinoc u 90+ 1-0.....manje bi bolilo.
Belgija nam odgovara ako nam ne odgovaraju ekipe koje trče. Belgija ne trči i raštimani su. Doku najbolji dribler u Premier ligi, Trossard isto prolazi kroz dvojicu, De Bruyne, Lukaku. Igra im se svodi da neko od njih odigra na suhi kvalitet.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Jos Pulisic dolazi iz nikad gore sezone u Milanu, mislim od nove godine nije gola covjek dao u klubu.zeljovac21 je napisao/la: ↑29 jun 2026, 12:47Ma dajte sta se precjenjuje ta Amerika toliko imamo i mi svoje adute. Igrali smo egale s njima i prije. Nit su francuska, nit spanija da nemamo sanse. Nemaju ni jednog superstara u ekipi, Pulisic im najbolji. Brzi jesu al imamo sanse.
Moze se ovo sigurno proci s malo srece i bez nekih glupi poteza kao Memic protiv Svice.
Trenutno korisnika/ca: Frankie, General505, Goalgetter, Matterhorn22, Micron i 78 gostiju.