Ne bih rekao da je otpao, možda ne zna plivati, na drugim slikama na profilu njihovog domaćina (Košarkaška akademija Bihac) ga ima na slikama.
Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 29 jun 2026, 22:24, ukupno mijenjano 2 puta.
Vjerovatno će Danko mali otpasti ,jer ovi njegovi Bosnaši su sigurni ,čak mislim da će ih i u petorku nagurati maksimalno.Također Vrećo mislim da će biti zadnji koga će vratiti ,jest da nam fale centri ,ali realno mislim da trenutno ne može pomoći ove godine ,sljedeće možda.
Za malog Đedovića bi volio da ostane ove godine ,mislim da je radom i zaslužio da bude tu .
Pa nema on iz Bosne nikoga osim Miljana i Livadica (koji mu nije bio ni opcija B). Sigurno će ih ostaviti u final 12. Nisu mu se iz njegovog omladinskog pogona Bosne odazvali ni Novak, ni Jasarevic, ni Marković, ni Grahovac, a ni Delic (sada Vogosca) .BasketTZ je napisao/la: ↑29 jun 2026, 21:13Vjerovatno će Danko mali otpasti ,jer ovi njegovi Bosnaši su sigurni ,čak mislim da će ih i u petorku nagurati maksimalno.Također Vrećo mislim da će biti zadnji koga će vratiti ,jest da nam fale centri ,ali realno mislim da trenutno ne može pomoći ove godine ,sljedeće možda.
Za malog Đedovića bi volio da ostane ove godine ,mislim da je radom i zaslužio da bude tu .
Kopirano sa društvenih mreža zvanične stranice Košarkaška akademija Bihać, koja je domaćin U-20

VRHUNSKA KOŠARKA STIŽE U BIHAĆ!
Košarkaški spektakl se sprema u Sportskoj dvorani "Luke", gdje će naša U-20 reprezentacija Bosne i Hercegovine odmjeriti snage sa Reprezentacijom USK!
Očekuju nas dvije sjajne prijateljske utakmice i istinska košarkaška predstava. Ovo je idealna prilika za sve ljubitelje sporta iz cijele Krajine da dođu, podrže naše momke i uživaju u vrhunskim potezima budućih zvijezda bh. košarke!
🗓 RASPORED UTAKMICA:
Prva utakmica: Četvrtak, 2.7.2026. u 19:00h
Druga utakmica: Petak, 3.7.2026. u 18:00h
Poziv svim Krajišnicima: Napunimo tribine dvorane Luke, pokažimo kako se navija i budimo vjetar u leđa našim reprezentativcima! Vidimo se na parketu!

Kakav je ovo amaterizam da su stavili utakmicu u vrijeme kad ce seniori igrati protiv Turske... 
Selektor U-16 Ozegovic je izgleda poslao pozive za okupljanje i pripreme selekcije. Nisam vidio nigdje kompletan spisak ali klubovi objavljuju imena svojih pozvanih igrača
Za koja imena se vec zna da su pozvani?
Jesu li u Košarkaškom savezu BiH svi otisli na kolektivni godišnji odmor ili su u Kaknju sa seniorima.
Zanima me ima li negdje informacija da li je ženska selekcija BiH otputovala na U-20 Eurobasket, jesu li stigle, počele sa pripremama, ima li neka zvanicna info.
Sutra se igra prva utakmica
https://www.fiba.basketball/en/events/f ... on-b/games
Zanima me ima li negdje informacija da li je ženska selekcija BiH otputovala na U-20 Eurobasket, jesu li stigle, počele sa pripremama, ima li neka zvanicna info.
Sutra se igra prva utakmica
https://www.fiba.basketball/en/events/f ... on-b/games
Mali od Vedrana blistao za Swede U16 
-
bihfanaticos66788
- Kontakt:
U20 repka prvu utakmicu dobila drugu zijanila, to je to sto se tice prijateljskih prije EP....
Čuj zijanili utakmicu protiv USK, protiv igrača koje su pokupili sa odmora, a U-20 u treningu mjesec danabihfanaticos66788 je napisao/la: ↑04 jul 2026, 03:03U20 repka prvu utakmicu dobila drugu zijanila, to je to sto se tice prijateljskih prije EP....
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 04 jul 2026, 10:02, ukupno mijenjano 1 put.
Od 20:00h, Srbija igra polufinalni meč sa domaćinom, Turskom! Vrijedi pogledati, ovaj Kusturica je nevjerovatan talenat, kao i Matija Lukic. Ako je tačno ovo sto pišu dobio je ponudu UCLA za 12 miliona dolara koju je prihvatio.Kylian je napisao/la: ↑27 jun 2026, 12:36Počelo je FIBA U17 Svjetsko prvenstvo koje je vjerovatno najjače svjetsko takmičenje za košarkaše do 17 godina. Održava se svake dvije godine i mozda je prvo veliko međunarodno takmičenje na kojem se pojave buduće NBA i euroligaške zvijezde, godište 2009.
Mislim da vrijedi pogledati Srbiju (igra Nikola Kusturica kojega mnogi skauti već vide ubrzo u NBA) i Sloveniju ( Lun Jarc) pa evo link koga zanima
https://www.fiba.basketball/en/events/f ... d-cup-2026
Mada je fudbal Maroko- Kanada od 19h.
U drugom polufinalu, od 17:00h, sastaju se SAD i Australija.
Komšije se nadaju finalu Srbija- SAD
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 04 jul 2026, 14:45, ukupno mijenjano 1 put.
PRIJATELJSKA – U18 SELEKCIJA BiH - U18 CRNA GORA
Datum i vrijeme: Utorak, 07.07.2026. u 19:30 sati
Mjesto: Sala Srednje škole, Travnik
Ulaz:BESPLATAN za sve posjetioce!
U okviru priprema za predstojeća takmičenja, U18 reprezentacije Bosne i Hercegovine i Crne Gore odmjerit će snage u prijateljskoj utakmici u Travniku

Datum i vrijeme: Utorak, 07.07.2026. u 19:30 sati
Mjesto: Sala Srednje škole, Travnik
Ulaz:BESPLATAN za sve posjetioce!
U okviru priprema za predstojeća takmičenja, U18 reprezentacije Bosne i Hercegovine i Crne Gore odmjerit će snage u prijateljskoj utakmici u Travniku

Kako li će tek zijanit na EP-u. Ima da ih Berba ukine poslije 2-ge tekme.Kylian je napisao/la: ↑04 jul 2026, 09:37Čuj zijanili utakmicu protiv USK, protiv igrača koje su pokupili sa odmora, a U-20 u treningu mjesec danabihfanaticos66788 je napisao/la: ↑04 jul 2026, 03:03U20 repka prvu utakmicu dobila drugu zijanila, to je to sto se tice prijateljskih prije EP....![]()
![]()
Malo je to bilo utakmica za pripreme 2 sa Makedonijom 2 sa USK, ali gotovo je neka se pakuju, ove sedmice je pokret
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
Maverick je napisao/la: ↑04 jul 2026, 16:47Kako li će tek zijanit na EP-u. Ima da ih Berba ukine poslije 2-ge tekme.Kylian je napisao/la: ↑04 jul 2026, 09:37Čuj zijanili utakmicu protiv USK, protiv igrača koje su pokupili sa odmora, a U-20 u treningu mjesec danabihfanaticos66788 je napisao/la: ↑04 jul 2026, 03:03U20 repka prvu utakmicu dobila drugu zijanila, to je to sto se tice prijateljskih prije EP....![]()
![]()
Malo je to bilo utakmica za pripreme 2 sa Makedonijom 2 sa USK, ali gotovo je neka se pakuju, ove sedmice je pokret
Ako ništa, barem im je Bihac pružio lijepo domaćinstvo

Evo obrisao
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 05 jul 2026, 12:33, ukupno mijenjano 2 puta.
A što nas da zanima kako komšije igraju? Ko te ne zna skupo bi te platio...
Trenutno korisnika/ca: Helemnejse i 8 gostiju.