02.07.2026. R32: USA - BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
- Principatus
- Kontakt:
Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Principatus
- Kontakt:
Mislim da Vaha ovdje nesto dobro kaze. Nisu Amerikanci toliko sigurni koliko pokusavaju da se pokazu. Vidjecemo koliko ce ostati od toga poslije 20-30 minuta igre.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
amerikanci mogu biti pod nekom manjom kolicinom nervoze jer ipak igraju protiv evropske ekipe koju nece tek olahko razbiti, koja nece sa njima loptati i gdje ce morati i da se izgurkaju za svaku loptu.
Mene ne brine nasa odbrana, tu cemo se ako Bog da odbraniti koliko bude trebalo osim u slucaju neke frljoke ili suta sa distance. Ali, ukoliko zelimo prolaz, morat cemo se u jednom trenutku i loptati sa njima, odigrati nekoliko akcija i pucati par puta na gol.
Sve zavisi od toga koji su barbini planovi A, B, C pa onda i kakvi ce se igraci probuditi taj dan jer od par njih ovisi i rezultat.
Mene ne brine nasa odbrana, tu cemo se ako Bog da odbraniti koliko bude trebalo osim u slucaju neke frljoke ili suta sa distance. Ali, ukoliko zelimo prolaz, morat cemo se u jednom trenutku i loptati sa njima, odigrati nekoliko akcija i pucati par puta na gol.
Sve zavisi od toga koji su barbini planovi A, B, C pa onda i kakvi ce se igraci probuditi taj dan jer od par njih ovisi i rezultat.
-
Sarajevskigigant1921
- Kontakt:
Vasilj
Dedić Katić Muharemović Kolašinac
Bajraktarević Hadziahmetović Bašić Memić
Demirović Dzeko
Odbrana i zadnja linija: Spoj brzine, čvrstine i iskustva
Nikola Vasilj (Golman):
Sigurna jedinica na golu koja nudi stabilnost i dobru komunikaciju sa štoperima.
Amar Dedić (Desni bek): Ključni igrač za defanzivnu tranziciju.
Njegova brzina je jedino oružje koje može direktno parirati ekstremno brzim američkim krilima.
Nikola Katić & Tarik Muharemović (Štoperski tandem):
Savršen balans. Katić donosi sirovu snagu, agresivnost i apsolutnu dominaciju u skoku, dok mladi Muharemović donosi brzinu, bolje čitanje igre i modernije pokrivanje prostora iza leđa odbrane.
Sead Kolašinac (Lijevi bek):
Kolašinac donosi neophodno iskustvo, autoritet i čvrstinu u duelima na boku, zatvarajući prilaze golu sa lijeve strane.
Vezni red i krila: Kreacija, brzina i trkački kapacitet
Amir Hadžiahmetović (Zadnji vezni): Glavni osigurač ekipe.
Njegov zadatak je da bude "metla" ispred odbrane, da siječe američke napade i mirnim pasom započinje našu tranziciju.
Ivan Bašić (Centralni vezni): Pokretačka snaga iz dubine.
Bašić ima odličan pregled igre, ali i ubojitu tehniku šuta sa distance.
Njegovo prisustvo tjera američku odbranu da izlazi visoko, što otvara prostor iza njihovih leđa.
Esmir Bajraktarević & Amar Memić (Krilni pravci):
Dva tehnički potkovana i brza igrača. Bajraktarević, koji odlično poznaje američki sistem, donosi nepredvidivost i kreativnost u situacijama 1 na 1.
Memić na drugoj strani nudi ogroman trkački kapacitet u oba pravca.
Napadački tandem: "Dva teška čekića"Edin Džeko & Ermedin Demirović:
Najjači adut ove formacije.
Američki štoperi ne podnose konstantan fizički pritisak, a ovaj tandem im ne dozvoljava da dišu.
Džeko djeluje kao klasično "sidro" – veže stopere za sebe, spušta duge lopte i razigrava ekipu.
Demirović svojom nevjerovatnom energijom trči u prazan prostor, vrši konstantan pritisak na loptu i koristi svaku grešku koju odbrana napravi zbog fokusa na Džeku.
Plan B i uloga klupe:
Imamo fantastične opcije na klupi koje nam omogućavaju da reagujemo na svaku situaciju na terenu i taktički se prilagodimo u zavisnosti od rezultata:
Zatvaranje utakmice i "zaključavanje" sredine (Ako vodimo):
Uvođenjem Ivana Šunjića umjesto Bašića dobijamo agresivnog trkača i klasičnog razbijača protivničkih napada.
Šunjić staje u blok sa Hadžiahmetovićem, čime gasimo svaku šansu Amerikancima da prođu kroz sredinu.
Uvođenjem Benjamina Tahirovića dobijamo dodatni posjed i fizičku snagu u veznom redu. Tahirović može zamijeniti umorno krilo, čime formaciju transformišemo u čvršćih 4-5-1 ili 4-3-3 za potpunu kontrolu utakmice u finišu.
Održavanje paklenog ritma u napadu (Ako jurimo rezultat ili osvježavamo ekipu):
Kada se Džeko ili Demirović istroše nakon 60-70 minuta žestokog presinga, ulazi Ermin Mahmić će.
On donosi novu svježinu, nevjerovatnih tehničku sposobnost u šesnaestercu. Sa njim zadržavamo pritisak na američke stopere bez pada u intenzitetu. Kerim Alajbegović ulazi kao džoker. Svojom probojnošću i svježim nogama može direktno napasti umorne američke štopere i krila u zadnjoj trećini utakmice.
Zaključak:
Ovo je postava za pobjedu i nadigravanje. Početni sastav ima sve predispozicije da u potpunosti razbije i nadjača Ameriku, dok nam klupa sa Šunjićem, Lukićem Mahmićem i Kerimom daje savršen balans bilo da moramo braniti prednost ili dodatno stisnuti gas u napadu.
Demirović Dzeko
Nikola Vasilj (Golman):
Sigurna jedinica na golu koja nudi stabilnost i dobru komunikaciju sa štoperima.
Njegova brzina je jedino oružje koje može direktno parirati ekstremno brzim američkim krilima.
Savršen balans. Katić donosi sirovu snagu, agresivnost i apsolutnu dominaciju u skoku, dok mladi Muharemović donosi brzinu, bolje čitanje igre i modernije pokrivanje prostora iza leđa odbrane.
Kolašinac donosi neophodno iskustvo, autoritet i čvrstinu u duelima na boku, zatvarajući prilaze golu sa lijeve strane.
Njegov zadatak je da bude "metla" ispred odbrane, da siječe američke napade i mirnim pasom započinje našu tranziciju.
Njegovo prisustvo tjera američku odbranu da izlazi visoko, što otvara prostor iza njihovih leđa.
Dva tehnički potkovana i brza igrača. Bajraktarević, koji odlično poznaje američki sistem, donosi nepredvidivost i kreativnost u situacijama 1 na 1.
Memić na drugoj strani nudi ogroman trkački kapacitet u oba pravca.
Američki štoperi ne podnose konstantan fizički pritisak, a ovaj tandem im ne dozvoljava da dišu.
Džeko djeluje kao klasično "sidro" – veže stopere za sebe, spušta duge lopte i razigrava ekipu.
Demirović svojom nevjerovatnom energijom trči u prazan prostor, vrši konstantan pritisak na loptu i koristi svaku grešku koju odbrana napravi zbog fokusa na Džeku.
Plan B i uloga klupe:
Imamo fantastične opcije na klupi koje nam omogućavaju da reagujemo na svaku situaciju na terenu i taktički se prilagodimo u zavisnosti od rezultata:
Uvođenjem Ivana Šunjića umjesto Bašića dobijamo agresivnog trkača i klasičnog razbijača protivničkih napada.
Šunjić staje u blok sa Hadžiahmetovićem, čime gasimo svaku šansu Amerikancima da prođu kroz sredinu.
Uvođenjem Benjamina Tahirovića dobijamo dodatni posjed i fizičku snagu u veznom redu. Tahirović može zamijeniti umorno krilo, čime formaciju transformišemo u čvršćih 4-5-1 ili 4-3-3 za potpunu kontrolu utakmice u finišu.
Kada se Džeko ili Demirović istroše nakon 60-70 minuta žestokog presinga, ulazi Ermin Mahmić će.
On donosi novu svježinu, nevjerovatnih tehničku sposobnost u šesnaestercu. Sa njim zadržavamo pritisak na američke stopere bez pada u intenzitetu. Kerim Alajbegović ulazi kao džoker. Svojom probojnošću i svježim nogama može direktno napasti umorne američke štopere i krila u zadnjoj trećini utakmice.
Zaključak:
Ovo je postava za pobjedu i nadigravanje. Početni sastav ima sve predispozicije da u potpunosti razbije i nadjača Ameriku, dok nam klupa sa Šunjićem, Lukićem Mahmićem i Kerimom daje savršen balans bilo da moramo braniti prednost ili dodatno stisnuti gas u napadu.
- Shategabri
- Kontakt:
[email protected]Sarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑30 jun 2026, 09:26Vasilj
Demirović Dzeko
Nikola Vasilj (Golman):
Memić na drugoj strani nudi ogroman trkački kapacitet u oba pravca.![]()
Plan B i uloga klupe:
Zaključak:
Koševo Zapad
Valjda Barbarez ima Chatgpt Plus premium, inace nam je mrka kapa

Ameri furaju aroganciju kao defanzivni mehanizam. Isto ćuran ili paun, kada ona krila raširi i ti kontaš ah šta je ovo ovoliko, i onda ga samo nogom nabiješ da ode u čošak i cvili.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
-
Sindikat12
- Kontakt:
Jako dobra cifra ako je tacna informacija
” Sve nas zanima koliko će naših navijača na stadionu u četvrtak rano ujutro.
Informacije do kojih je došao Reprezentacija. ba portal govore o brojci od sedam hiljada do deset hiljada navijača.”
” Sve nas zanima koliko će naših navijača na stadionu u četvrtak rano ujutro.
Informacije do kojih je došao Reprezentacija. ba portal govore o brojci od sedam hiljada do deset hiljada navijača.”
-
Marokanci58
- Kontakt:
Ovo si dobro napisao samo što je ta taktika pauna uspješna skoro uvijek.
BRATSTVO GRAČANiCA
Mislim da samo sa ULTRA plitkom formacijom imamo sanse da prodjemo, uz to da VASILJ bude TOP TOPOVA I DA PRUZI UTAKMICU KARIJERE.
Amerikanci igraju slican fudbal ko svicarci PLUS STO SU ONI DOSTA DOSTA BRZI, i sto ce to najvjerovatnije izazvat nas da igramo malo grublje sto ce bit kaznjiv umjesto zutim CRVENIM KARTONOM ako bude potrebe a to znaci 0-0 78 minut.
Ispadanje Amerike odnas bi znacilo MINUS MILIJARDU DOLARA ZA FIFU
Drugo Amerika ima TOP TOP ekipu koja je vodjena vrhunskim trenerom. Ja nevidim bas puno ekipa koje mogu pobjedit Ameriku. Argentina francuska spanija i mozda brazil su ekipe koje imaju kvalitet veci.
Igrat plitku formaciju i to sa 4-5-1 gdje ce DEMIROVIC IGRAT SAM SPICA. A u sredini ubacit mahmica uz benja sunjica
Krila esmir i memic
Pozadi dedic muharemovic katic kolasinac.
Dzeko na klupi ubacit ga u 65 minuti kad Demir izduva, Dzeko je igrac koji ima mirnocu igrac kojeg nece podlec pritisku vodili ili nedo bog gubili, Dzeko zna proigrat i sto je najvaznije njemu ako se ukaze sansa on ce dat go posebno u 3 trecini utakmice kad je svjez a kad nebudu oni toliko svjezi naravno jos jedan plus VISINA gdje neki dobar korner ili centar sut Esmira Dzeko moze pospremit ugo. Centar sutevi koje Bajraktarevic salje su SARMA SOLGANDOLMA I CEVAP ZA DZEKSONA
NETREBA SE predavat, NETREBA IGRAL LIJEPO ZA OKO VEC TREBA BIT FOKUSIRAN I IGRAT STO ZUSTRIJE MOZEMO AL DA PRI TAKOJ IGRI NEGUBIMO MNOGO SNAGE. SLOMIT TEMPO FAULOM LEZANJEM ITD ITD..
Amerikanci igraju slican fudbal ko svicarci PLUS STO SU ONI DOSTA DOSTA BRZI, i sto ce to najvjerovatnije izazvat nas da igramo malo grublje sto ce bit kaznjiv umjesto zutim CRVENIM KARTONOM ako bude potrebe a to znaci 0-0 78 minut.
Ispadanje Amerike odnas bi znacilo MINUS MILIJARDU DOLARA ZA FIFU
Drugo Amerika ima TOP TOP ekipu koja je vodjena vrhunskim trenerom. Ja nevidim bas puno ekipa koje mogu pobjedit Ameriku. Argentina francuska spanija i mozda brazil su ekipe koje imaju kvalitet veci.
Igrat plitku formaciju i to sa 4-5-1 gdje ce DEMIROVIC IGRAT SAM SPICA. A u sredini ubacit mahmica uz benja sunjica
Krila esmir i memic
Pozadi dedic muharemovic katic kolasinac.
Dzeko na klupi ubacit ga u 65 minuti kad Demir izduva, Dzeko je igrac koji ima mirnocu igrac kojeg nece podlec pritisku vodili ili nedo bog gubili, Dzeko zna proigrat i sto je najvaznije njemu ako se ukaze sansa on ce dat go posebno u 3 trecini utakmice kad je svjez a kad nebudu oni toliko svjezi naravno jos jedan plus VISINA gdje neki dobar korner ili centar sut Esmira Dzeko moze pospremit ugo. Centar sutevi koje Bajraktarevic salje su SARMA SOLGANDOLMA I CEVAP ZA DZEKSONA
NETREBA SE predavat, NETREBA IGRAL LIJEPO ZA OKO VEC TREBA BIT FOKUSIRAN I IGRAT STO ZUSTRIJE MOZEMO AL DA PRI TAKOJ IGRI NEGUBIMO MNOGO SNAGE. SLOMIT TEMPO FAULOM LEZANJEM ITD ITD..
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Ljudi ovo se ne mora uzeti nije imperativ nije pritisak na nas, al kad vidim Tariku story kad vidim slike sa treninga ja vec znam da mi ovo uzimamo. U ove 3 utakmice isli su takticki i to razumijem ne moze te naboj odraditi kada se igra na bodove kao kada se igra na zivot. Podsjeca me sve na atmosferu prije Velsa i Italija i bas nas vidim da mozemo i hocemo ovo dobiti.
#CarsijaOdjebi
tuzlanskinacin je napisao/la: ↑30 jun 2026, 10:13Ljudi ovo se ne mora uzeti nije imperativ nije pritisak na nas, al kad vidim Tariku story kad vidim slike sa treninga ja vec znam da mi ovo uzimamo. U ove 3 utakmice isli su takticki i to razumijem ne moze te naboj odraditi kada se igra na bodove kao kada se igra na zivot. Podsjeca me sve na atmosferu prije Velsa i Italija i bas nas vidim da mozemo i hocemo ovo dobiti.

-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Nije sramota niti neuspjeh da ispadnemo u ovom krugu kada su vec put kuce krenuli divovi poput Njemacke, Holandije i Japana doduse Japan je jedini imao protivnika koji je na papiru kvalitetniji. Ali o ispadanju ne treba razmisljati jer mi smo ovdje da dodjemo sto dalje, al et ovo pisem za ove koji cekaju da izgubimo i koji se tome nadaju i prozivaju jer nemaju svog zivota pa im krivo da je ista oko njih uspjesno.
#CarsijaOdjebi
- Ozymandias
- Kontakt:
Ne znam za pobjedu ali znam da cemo izgledat dosta bolje nego prve dvije utakmice. Igramo nakon pobjede jos ce biti i nabrijanosti nakon americkog kurcenja. Za mene je dovoljno da izadju s mudima i momacki se pobiju za rezultat.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑30 jun 2026, 10:13Ljudi ovo se ne mora uzeti nije imperativ nije pritisak na nas, al kad vidim Tariku story kad vidim slike sa treninga ja vec znam da mi ovo uzimamo. U ove 3 utakmice isli su takticki i to razumijem ne moze te naboj odraditi kada se igra na bodove kao kada se igra na zivot. Podsjeca me sve na atmosferu prije Velsa i Italija i bas nas vidim da mozemo i hocemo ovo dobiti.
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Upravo ta slika, ljepota za vidjeti tu atmosferuDrape je napisao/la: ↑30 jun 2026, 10:17tuzlanskinacin je napisao/la: ↑30 jun 2026, 10:13Ljudi ovo se ne mora uzeti nije imperativ nije pritisak na nas, al kad vidim Tariku story kad vidim slike sa treninga ja vec znam da mi ovo uzimamo. U ove 3 utakmice isli su takticki i to razumijem ne moze te naboj odraditi kada se igra na bodove kao kada se igra na zivot. Podsjeca me sve na atmosferu prije Velsa i Italija i bas nas vidim da mozemo i hocemo ovo dobiti.![]()
#CarsijaOdjebi
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Pa naravno nema veze i ako se ne uspije, ali svi imamo itekako razloga i motiva da vjerujemo i da se nadamo. A uspjet cemo ovo je nasa godina.Ozymandias je napisao/la: ↑30 jun 2026, 10:19Ne znam za pobjedu ali znam da cemo izgledat dosta bolje nego prve dvije utakmice. Igramo nakon pobjede jos ce biti i nabrijanosti nakon americkog kurcenja. Za mene je dovoljno da izadju s mudima i momacki se pobiju za rezultat.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑30 jun 2026, 10:13Ljudi ovo se ne mora uzeti nije imperativ nije pritisak na nas, al kad vidim Tariku story kad vidim slike sa treninga ja vec znam da mi ovo uzimamo. U ove 3 utakmice isli su takticki i to razumijem ne moze te naboj odraditi kada se igra na bodove kao kada se igra na zivot. Podsjeca me sve na atmosferu prije Velsa i Italija i bas nas vidim da mozemo i hocemo ovo dobiti.
#CarsijaOdjebi
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Treba biti malo i realan prema sebi, nemamo kvalitete da se nadigravamo, nase prilike su iskljucivo iz prekida i stajati jako blizu igraca u defanzivi i biti agresivan . Najvise se bojim nase fizicke spreme, tu smo bas katastrofalni.
Kako god samo da se ne obrukamo i da pokazemo da znamo lopte, pa sta bude , cilj je ispunjen svakako
Kako god samo da se ne obrukamo i da pokazemo da znamo lopte, pa sta bude , cilj je ispunjen svakako
Zato što niko neće nogom da ih nabije. A Bosanac hoćeMarokanci58 je napisao/la: ↑30 jun 2026, 10:09Ovo si dobro napisao samo što je ta taktika pauna uspješna skoro uvijek.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Deutsche jungs hahahahtuzlanskinacin je napisao/la: ↑30 jun 2026, 10:21Upravo ta slika, ljepota za vidjeti tu atmosferuDrape je napisao/la: ↑30 jun 2026, 10:17tuzlanskinacin je napisao/la: ↑30 jun 2026, 10:13Ljudi ovo se ne mora uzeti nije imperativ nije pritisak na nas, al kad vidim Tariku story kad vidim slike sa treninga ja vec znam da mi ovo uzimamo. U ove 3 utakmice isli su takticki i to razumijem ne moze te naboj odraditi kada se igra na bodove kao kada se igra na zivot. Podsjeca me sve na atmosferu prije Velsa i Italija i bas nas vidim da mozemo i hocemo ovo dobiti.![]()
![]()
Ma de amerikanci furaju fazon trampa, iran ih sjeko sa svih strana on manipuliro javnost od straha pobjeđujemo pobjeđujemo. To je njihovo najvece oruzje kad su najvise nesigurni u sebe lazu medije lazu sebe i govore da su wau wau
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
Bojis se nase fizicke spreme? Druze tu smo mozda i najjaci.GrbavicaHrammm je napisao/la: ↑30 jun 2026, 10:24Treba biti malo i realan prema sebi, nemamo kvalitete da se nadigravamo, nase prilike su iskljucivo iz prekida i stajati jako blizu igraca u defanzivi i biti agresivan . Najvise se bojim nase fizicke spreme, tu smo bas katastrofalni.
Trenutno korisnika/ca: Elddar, guillermo, invincible1921, izdzezveubrazil, LeCoq, Micron, napapijri1987 i 43 gosta.