02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 30 jun 2026, 16:38

Kako Chat gtp vidi tok utakmice:

Evo mog scenarija i vizije kako će se ovaj historijski triler odvijati iz minute u minutu, na osnovu forme, taktike i tog čuvenog bosanskog inata:

⏱️ 1. – 20. minuta: Američki uragan i Vasilj na strelištu Amerikanci kreću silovito, nošeni podrškom 60.000 navijača. Pulišić i Balogun odmah prave dar-mar na našoj desnoj strani.
U 8. minuti Pulišić probija boka, šutira, ali Nikola Vasilj brani krajnjim naporom. Naši momci izgledaju blago impresionirano atmosferom, lopta teško prelazi centar. Trpimo ogroman pritisak, ali Muharemović i Katić čiste sve u šesnaestercu.

⏱️ 21. – 45. minuta: Buđenje Zmajeva i šok u San Franciscu. Nakon što smo preživjeli uvodni pritisak, proradio je naš inat. Šunjić "kvari" igru McKennieja na sredini terena. U 34. minuti, nakon prve prave kontre, Bajraktarević sjajno pronalazi Džeku koji glavom spušta loptu za Ermedina Demirovića, a ovaj iz koljena pogađa rašlje američkog gola – 0:1 za BiH! Stadion na tren utihne, čuje se samo fanatičnih 10.000 Bosanaca. Amerikanci do poluvremena napadaju stihijski, ali na odmor idemo s prednošću.

⏱️ 46. – 70. minuta: Totalna opsada i pad koncentracije. Pochettino u poluvremenu pravi dvije izmjene i SAD kreće na sve ili ništa. Fizički pad naše ekipe postaje vidljiv oko 60.minute.
U 64. minuti, nakon brze razmjene pasova na rubu kaznenog prostora, Christian Pulišić pronalazi pukotinu u našoj odbrani i preciznim udarcem poravnava na 1:1. Tek tada nastaje pakao; Amerikanci osjete krv, nižu se korneri, a prečka nas spašava nakon šuta Tillmana.

⏱️ 71. – 90. minuta: Drama, stativa i infarkt završnica Barbarez osvježava vezni red, ulazi se u rovovsku bitku. U 82. minuti, Edin Džeko majstorski vara Reama, šutira sa 16 metara, cijela Bosna je već vidi u golu, ali lopta pogađa stativu! U sudijskoj nadoknadi od pet minuta, Vasilj skida zicer Balogunu u situaciji jedan na jedan. Regularni dio završava 1:1.

⏱️ Produžeci (91. – 120. minuta):
Herojska borba na izmaku snaga. U produžecima se igra sa preostalih 5% snage. Naši reprezentativci dobijaju grčeve, Kolašinac igra bukvalno na jednoj nozi. Amerikanci imaju veći posjed, ali nemaju više ideju kako probiti naš dupli blok. Svi čekaju penale.

🎯 Penali: Lutrija i novi sportski heroj. Igra se nervima.

Džeko i Demirović pogađaju prve serije, kod Amerikanaca precizan Pulišić. U trećoj seriji, udarac Alajbegovića brani američki golman. Tuga traje kratko, jer već u narednoj seriji Nikola Vasilj brani penal Balogunu! Odlučujuća šesta serija – Vasilj ponovo čita namjeru američkog izvođača, a mladi Ermin Mahmić preuzima odgovornost, pogađa pod prečku i vodi Bosnu i Hercegovinu u historijsko četvrtfinale Svjetskog prvenstva! Na Senegal

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 30 jun 2026, 16:43

ništa znači da uplatim na 6+ odbrana Vasilja
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 30 jun 2026, 16:43

Sarajevskigigant1921 je napisao/la:
30 jun 2026, 16:38
.

🎯 Penali: Lutrija i novi sportski heroj. Igra se nervima.

Džeko i Demirović pogađaju prve serije, kod Amerikanaca precizan Pulišić. U trećoj seriji, udarac Alajbegovića brani američki golman. Tuga traje kratko, jer već u narednoj seriji Nikola Vasilj brani penal Balogunu! Odlučujuća šesta serija – Vasilj ponovo čita namjeru američkog izvođača, a mladi Ermin Mahmić preuzima odgovornost, pogađa pod prečku i vodi Bosnu i Hercegovinu u historijsko četvrtfinale Svjetskog prvenstva! Na Senegal
Moze li se kako preskočiti i polufinale, da odmah idemo dalje u Finale SP :mrgreen:.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 30 jun 2026, 16:51

Kada sam vidio da je napisao da "Demirović zabija u rašlje" znam da neće biti tako :D

Hajde Demire demantuj me :bih: :bih:

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 30 jun 2026, 16:51

Vi svi pišete kao da imamo fantastičnu odbranu. Nemamo. Dobra odbrana ne prima golove. Zašto svi uzimaju Grčku iz 2004. kao pojam haramballa? Pa zato što je postala prvak Evrope bez da je primila gola. Dakle, nisi ljudima mogao prilike napraviti. Mi protiv svakog protivnika primimo gol. To su vrlo jednostavne i mjerljive stvari.

Pri tom, apsolutno sve golove koje primamo primamo iz grešaka zadnje linije. Protiv Švicarske smo primili 4 komada za 15 minuta - sva 4 iz klasičnih grešaka zadnje linije. Protiv Kanade nam Kanađanin u primanju izbaci kompletnu zadnju liniju. Naravno, Gigović nije ispratio blah blah. Ali vrhunska zadnja linija sve to riješava. Salibi i Gabrielu do sutra možeš igrati. Nama je i Katar stvorio 2-3 vrlo dobre prilike jer u svakoj utakmici naša odbrana pukne 2-3 puta.

Od ozbiljnih ekipa nama jedino Rumunija nije zabila gol, i to u meču u kojem je Vasilj činio čuda.

Stoga, kada raščlaniš naše igre, postane ti jasno da ti nisi defanzivna ekipa. Ti igrač defanzivno, ali ti nisi defanzivna ekipa - nisi ekipa koja ima izrazite defanzivne kvalitete pa se usredsređuješ na defanzivu.

Apropo špiceva - špic igrač mora postojati u igri. Ja konstantno govorim o igri. Da primi loptu, da je odloži, da okrene stranu, da se uključi u igru. Zašto je Harry Kane, po mom makar mišljenju, najbolji centarfor svijeta? Jer učestvuje u igri, vrati se, gurne u rupu, odigra duplu, okrene stranu, pa se i vrati u defanzivu. Ni Džeko ni Demirović to ne rade - Džeko jer više ne može, a Demirović jer prosto ne zna, nije taj profil. I kada igraš u duplom niskom bloku, a imaš dva odsječena napadača kojih nema u igri, s kime ćeš napasti? Kako ćeš zadržati loptu? Pola svjetskih reprezentacija uopšte ne igra sa klasičnim špicem. Španija s onoliko znalaca igra sa Oyarzabalom. Francuska koja ima atomski vezni red ne igra sa centarforom. Svi pokušavaju da steknu kontrolu veznog reda, samo mi dižemo ruke i govorimo ako već nemamo puno kvalitete u veznom redu, onda ćemo ga potpuno zanemariti.

Uzgred, ovo iznad što mi je neko napisao - da bih, kao, oslabio napad zarad jačanja veznog reda. Mislim, zaista. Vezni red i jeste napad. U konačnici, tvoj najbolji strijelac na ovom prvenstvu je vezni igrač koji igra na kapaljku.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 jun 2026, 16:55

PeppermintSA je napisao/la:
30 jun 2026, 16:51
Vi svi pišete kao da imamo fantastičnu odbranu. Nemamo. Dobra odbrana ne prima golove. Zašto svi uzimaju Grčku iz 2004. kao pojam haramballa? Pa zato što je postala prvak Evrope bez da je primila gola. Dakle, nisi ljudima mogao prilike napraviti. Mi protiv svakog protivnika primimo gol. To su vrlo jednostavne i mjerljive stvari.

Pri tom, apsolutno sve golove koje primamo primamo iz grešaka zadnje linije. Protiv Švicarske smo primili 4 komada za 15 minuta - sva 4 iz klasičnih grešaka zadnje linije. Protiv Kanade nam Kanađanin u primanju izbaci kompletnu zadnju liniju. Naravno, Gigović nije ispratio blah blah. Ali vrhunska zadnja linija sve to riješava. Salibi i Gabrielu do sutra možeš igrati. Nama je i Katar stvorio 2-3 vrlo dobre prilike jer u svakoj utakmici naša odbrana pukne 2-3 puta.

Od ozbiljnih ekipa nama jedino Rumunija nije zabila gol, i to u meču u kojem je Vasilj činio čuda.

Stoga, kada raščlaniš naše igre, postane ti jasno da ti nisi defanzivna ekipa. Ti igrač defanzivno, ali ti nisi defanzivna ekipa - nisi ekipa koja ima izrazite defanzivne kvalitete pa se usredsređuješ na defanzivu.

Apropo špiceva - špic igrač mora postojati u igri. Ja konstantno govorim o igri. Da primi loptu, da je odloži, da okrene stranu, da se uključi u igru. Zašto je Harry Kane, po mom makar mišljenju, najbolji centarfor svijeta? Jer učestvuje u igri, vrati se, gurne u rupu, odigra duplu, okrene stranu, pa se i vrati u defanzivu. Ni Džeko ni Demirović to ne rade - Džeko jer više ne može, a Demirović jer prosto ne zna, nije taj profil. I kada igraš u duplom niskom bloku, a imaš dva odsječena napadača kojih nema u igri, s kime ćeš napasti? Kako ćeš zadržati loptu? Pola svjetskih reprezentacija uopšte ne igra sa klasičnim špicem. Španija s onoliko znalaca igra sa Oyarzabalom. Francuska koja ima atomski vezni red ne igra sa centarforom. Svi pokušavaju da steknu kontrolu veznog reda, samo mi dižemo ruke i govorimo ako već nemamo puno kvalitete u veznom redu, onda ćemo ga potpuno zanemariti.

Uzgred, ovo iznad što mi je neko napisao - da bih, kao, oslabio napad zarad jačanja veznog reda. Mislim, zaista. Vezni red i jeste napad. U konačnici, tvoj najbolji strijelac na ovom prvenstvu je vezni igrač koji igra na kapaljku.
Mi ne igramo odbranu, mi se branimo,,,,igrati odbranu je puno vise od "hajmo svi u rov unutar nasih 30 metara" pa sta Bog da....
=\_1921_/=

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 30 jun 2026, 16:56

invincible1921 je napisao/la:
30 jun 2026, 16:55

Mi ne igramo odbranu, mi se branimo,,,,igrati odbranu je puno vise od "hajmo svi u rov unutar nasih 30 metara" pa sta Bog da....
Tačno

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 30 jun 2026, 17:03

Bravo, super napisano onako kako baš i jeste.

Ljudi ne mogu shvatit da sa dva napadača ne možeš igrati kad gubiš težište na sredini terena. Dva napadača nemaju smisla u igri gdje prepuštaš svjesno inicijativu sredine terena protivniku.

To za odbranu je isto precizno formulisano i tačno. Mi se branimo zato sto gubimo bitku za sredinu terena i posjed lopte. Ball recovery time je naš problem u obadva pravca. Kada imamo loptu u nogama gubimo loptu prebrzo, a kada je lopta kod protivnika odmah se povlačimo u niski blok i spremamo se na odbranu pred zadnjom linijom, bez da pokušamo kao kolektiv doći do lopte. Tu se jedino Demirovic izdvaja po pitanju pressinga.

Napisao već nekoliko puta pa cu u sada ponoviti. Za pobjedu protiv Svicarske ili za pobjedu protiv USA ti treba konkurentan vezni red i veći posjed lopte. Ako prepustimo inicijativu USA na sredini terena, gubimo utakmicu.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 30 jun 2026, 17:34

viKK je napisao/la:
30 jun 2026, 16:19
HariTz je napisao/la:
30 jun 2026, 16:10
Pratiti domaću ligu ne daje ti nikakav monopol na fudbalsko znanje. Čak štaviše, u svemu ovome gledaš samo tu jednu stranu medalje: "Daj da se raspucamo, pa neka bude šta bude." To smo radili godinama, igrali lijepo, držali posjed, pa na kraju vazda pušiona.
Jos se ospem kad se sjetim price koja se vrtila iz vremena kad je Susic bio trener kao "mi igramo napadacki, na gol vise, ne znamo se branit".. floskula koja je nastala kao neki izgovor za cinjenicu da nismo imali ni ofanzivnog ni defanzivnog sistema.

I pisao sam vec na nekoj drugoj temi, mi smo ekipa ciji se sistem tek pocinje gradit i uigravat i meni je najludje sto neki samoprozvani fudbalski znalci ocekuju da ekipa koja jedva godinu dana igra skupa (kostur trenutnih startnih 11 je tek poceo da redovno igra proslo ljeto-jesen) treba da ima uigran, kvalitetan sistem. Ko sto si i rekao, plasman je dosao prerano i onda su ljudi mozda i izgubili kontakt sa realnoscu. Opet bit ce neprocjenjivo iskustvo ekipi i igracima da igraju ovakav turnir u ovom stadiju razvoja.
Ma ti isti nemaju kontakt s realnoscu i da smo odmah osvojili ligu nacija a ne sto smo se kvalifikovali na sp, jos prosli u knockout fazu. Jer su operisani od normalnog razmisljanja. Najzalivije mi je sto prate fudbal tolike godine a veze o istome nemaju. Tuzno nekako.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 30 jun 2026, 18:04

Nadam se da ce i strucni stab obratiti paznju na ove stvari. Nas niski blok je cesto previse pasivan i dozvolimo protivniku da igra bas kroz prostor izmedju beka i stopera pa su nam i Kanada i Svicarska kratkim dodavanjima pravili haos.

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 30 jun 2026, 18:22

Netačno je govoriti da igramo sa dva napadača, kada je na terenu Demirović sve osim napadača. On je bukvalno i vezni i napadač koji sam igran pressing. Formacijski totalno zavaljen i narušava svoju reputaciju činjenicom da smo dizelaši. Barem bi ga trebali cijeniti zbog toga.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 30 jun 2026, 18:34

Samo nek bogoljub izadje konacno sa jednim spicem,pa valjda je dosad uvidio sto je vidio svako ziv.Treba nam vezni jos jedan.Znaci basa sunja i mahmic i dobro cemo parirati tu amerima.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jun 2026, 18:39

StevieG8 je napisao/la:
30 jun 2026, 18:04
Nadam se da ce i strucni stab obratiti paznju na ove stvari. Nas niski blok je cesto previse pasivan i dozvolimo protivniku da igra bas kroz prostor izmedju beka i stopera pa su nam i Kanada i Svicarska kratkim dodavanjima pravili haos.

Ta pasivnost je rezultat toga što stojimo predaleko od protivnika i to je generalno naš najveći problem, veoma lako nas izbace jer su nam linije predaleke jedna od druge i skoro uvijek smo daleko od igrača.

Ovaj build-up Katara im je donio gol, i na ovom skrinšotu je jasno koji igrač ima najviše prostora odnosno koji igrač će primiti loptu, livada ispred njega,

slika
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

KockarVicin007
Kontakt:

Post Postao/la KockarVicin007 » 30 jun 2026, 18:43

U pravu je Virtual, baš to su sinoć Nijemcima Paragvajci onemogućili, bukvalno su im ušli u dres i to im je donijelo rezultat. Mi smo kod svakog primljenog gola ispadali na sličan način.

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 30 jun 2026, 18:46

gledao sam danas skoro 3h njihove analize, izjave trenera, CBS sport analiza itd i ono sto su svi tvrde jeste:

- Da cemo igrati 442 defanzivno i povuceno
- Da nam je Alajbegovic najopasniji igrac i da ce prilike za napad uglavnom on pokusati kreirati ulazeci prema centru
- Da imamo slabu sredinu i da im je tu sansa da nas otvore
- Da imamo dobre igrace ali da nisu top klasa
- Ne podcjenjuju nas previse ali su stava da pobjeda USA nije upitna

Bilo bi dobro kad bi mi prvi zabili da im narusimo tempo.
Ne bi bilo lose kad bi Barba iznenadio i pojacao sredinu Mahmicem u zamjenu za 1 napadaca pa da im malo razbije koncept

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 30 jun 2026, 18:51

Ja se samo nadam da Barbarez čita ove mudrolije i da će uzeti u obzir ove formacije, taktike, savjete... e sad, pošto ovdje ima milion oprečnih mišljenja, nadam se da će udovoljiti svima te svako malo mijenjati formaciju i igrače. Ispostavilo se ono što većina misli, da je totalna neznalica, pokeraš koji se odrodio od fudbala i počeo graditi karijeru daleko od zelenih terena. Barem ovih fudbalskih zelenih. A i koji to selektor ne bi poželio da mu savjetnici budu moleri, tesati, klesari, slikari, forumaši, fejsbukovci i instagramuše. Eno gledam anketu po Sa, pa nekoliko djevojaka na pitanje šta bi poručili selektoru vele: izbaci Demirovića. Ljepota! Znači nema on tu šta da puno misli, raspali brale po forumu, anketama, fejsbuku i ćao đaci.

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 30 jun 2026, 18:56

Samo da ne ispadnemo ko juče Japan, mozda cu se objesit. Radije daj 3:0 na poluvremenu za cioniste.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 30 jun 2026, 18:59

Ako je Kaunas ponovo dobio tacne informacije, onda je realna opcija da cemo igrati ili s jednim napadacem ili s jednim krilom. Nema sanse da ce Gigovic (ili Mahmic) uskociti u prvih 11 umjesto dvojice od ova tri veznjaka: Sunjic/Tahirovic/Basic. Ako je tacno da nece ni Bajraktarevic poceti, onda nije nerealno da se desi da Gigovic uskoci umjesto njega i da pomaze Dedicu po toj desnoj strani (to je radio i nekad ranije dok nismo imali ovih opcija po krilima). Za mene bi to bila losa odluka, a dokaz za to su upravo te utakmice u kojima je Gigovic ordinirao po krilu - tad smo igrali bas lose. Mislim da je Alajbegovic nakon Katara siguran u prvih 11, tako da ostaje nepoznanica hoce li Memic poceti na krilu (a Gigovic u sredini), gdje bi jedan od napadaca ostao na klupi (pretpostavljam Demirovic). Da sam na mjestu Barbareza, ni najmanje ne bih zanemarivao cinjenicu da Mahmic nakon zabijena 2 gola puca od samopouzdanja i da nam takvi posebno sad trebaju.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 30 jun 2026, 19:06

Ovo je utakmica gdje ce ugusiti nasa krila, prvenstveno Alajbegovica jer smatraju da od njega prijeti opasnost. Ako hocemo ista prema naprijed napraviti, mislim da bi trebao igrati Mahmic jer Alajbegovic ce veci dio tekme imati na sebi igraca viska i bice okrenu ledjima prema protivnickom golu, slicno je bilo i protiv Kanade i Svicarske. E problem je kada on onda vraca pas Seji, Sunji, Tahirovicu, to su momci koji nemaju kapacitet da s tom loptom urade ista korisno, pa ista ide ili nazad, ili jako sporo kruzi do drugog krila, u obje situacije protivnik se lako postavlja jer kod nas se rijetko igra na prvi pas. Obicno pas ide na 3-4 dodir, a to je u danasnjem fudbalu uglavnom presporo.

Mislim da bi Mahmic mnogo pomogao, ali opet ja ne ocekujem da Barbarez ista prema naprijed pokusava.

Mi cemo opet krenuti sa dva spica koja ce biti potpuno odsjecena i koja ce ganjati neke otpatke, probati otvoriti neku kontru za krila ako zadrze neku dugu loptu prema njima. I to je to. Barbarez ce svjesno prepustiti posjed i nadati se da se moze braniti 120 minuta, sto je NEMOGUCE protiv ovakvog tima.

Kada odemo na minus 1, onda ce se malo otvoriti, ali to ce biti vec kasno jer tek tada nemamo sanse probiti amere.

Nasa jedina sansa su prekidi, ili neki centarsut. Ako nas Bog pogleda pa povedemo iz tako neke situacije, mozda i prodjemo. Ali realnost je da sa svjesnim prepustanjem sredine i pasivnoscu koja nas krasi i u fazi odbrane mi stvarno protiv fizicki superiornog tima nemamo neke sanse.

No nebitno, ja se samo iskreno nadam da ce Barbarez u narednom ciklusu pokusati barem da gradi igru na posjedu, ovi mladi momci bi trebali da stasaju, a Mahmic bi ce aBd povezati konce.

Realno je da cemo izgubiti 2:0 ili 3:0. No cuda se uvijek desavaju.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

kouadio
Kontakt:

Post Postao/la kouadio » 30 jun 2026, 19:18

nije valjda gigovic krilo opet
Zadnja izmjena: kouadio, dana/u 30 jun 2026, 19:23, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dena24, Iceplayer, legendarnadruga, napapijri1987, tuzlanskinacin, Zeka i 57 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []