02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Arnelv52
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la Arnelv52 » 30 jun 2026, 19:48

Al' vam je i logika jaka. Mi smo potpuno inferiorni u sredini u odnosu na Ameriku pa daj da dodamo još jednog igrača da budemo manje inferiorni. Bez obzira što smo inferirorni.

Kada je protivnik ubjedljivo bolji u jednom načinu igre ne pokušavaš se sa njim nadigravati u takvoj igri nego promijeniti sami kontekst utakmice.

Oni su bolji u igri nogom, brži su, imaju kvalitetne igrače na klupi (njihove izmjene se neće ni osjetiti u njihovom ritmu), nogometna škola im se oslanja najviše na atletiku ali su zato niski, mogu imati probleme sa živcima i mi treba da se sa njima nadigravamo u vrsti igre gdje mi skoro da teoretske šanse nemamo jer imamo preslabe veznjake.

Mijenjati 4-4-2 znači eksperimentirati u ovako važnoj utakmici. Jednako tako 4-4-2 je najjednostavnija formacija za pratit na terenu. I mi trebamo mijenjati formaciju, rizikovati i igrati na Esmira i Kerima i nadati se da će oni napraviti gol više od Amerikanaca.

Mi, što zbog mladosti, što zbog nekvaliteta nemamo ni tu vrstu koncentracije da držimo loptu nešto previše u nogama. Nećemo mi njima samo zato što smo stavili tri igrača na sredinu terena sakriti loptu. Imaš ta tri igrača, imaš Katića - kojeg god od tih igrača staviš pod pritisak dok je sa loptom pogriješiće.

Nemamo mi ovde šta igrati na svoje prednosti kad smo teški underdog. Jedino nam preostaje da igramo na njihove mane. Ne igramo protiv Kipra pa da im možemo nešto prodavati.

Pokušaj igrati ravnopravnu utakmicu 3-0 ćeš izgubiti. Jedino što možeš je konzervisati energiju za 2-3 dobra napada, odvući egal utakmicu prema kraju (čak i da je 1:0 za njih čuvati snagu za zadnjih 20 minuta), iskoristiti ovo što je utakmica rascjepkana na 4 dijela da razbiješ ritam, pustiti ih da kruže ali imati koncentraciju i disciplinu i ne dati im da stvaraju čiste šanse.

Kažem opet lopta se ne treba nabijati čim dalje od gola nego čim više. Kako bi ih uvukli u fizičku igru jer su, izmedju ostalog, oni produkt uredjenih akademija i nisu naviknuti na taj ulični fudbal. I istovremeno igrači moraju znati kad leći na teren, kad se svadjati sa sudijama, kad pokositi igrača kako bi se rascjepkao njihov ritam.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 30 jun 2026, 19:51

Nema od cjepkanja nista, iskartoniraće te za 20 min i onda ti prijeti crveni cijelu utakmicu.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 jun 2026, 19:55

slika

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 30 jun 2026, 19:59

Zeko87 je napisao/la:
30 jun 2026, 19:51
Nema od cjepkanja nista, iskartoniraće te za 20 min i onda ti prijeti crveni cijelu utakmicu.
Naravno da nema ništa. Uzgred, ako staneš u ultra niski blok, cijelu utakmicu će te sviruckati oko šesnaesterca. Ako počnu zujati po šesnaestercu, a ti im ulaziti u 101 blok, negdje će im navući kakvo igranje rukom, penal.

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 30 jun 2026, 20:01

Junuz74 je napisao/la:
30 jun 2026, 05:34
DjaniTarik je napisao/la:
30 jun 2026, 03:33
Evo stigla repka u hotel
U koji ?Jel u San Jose il gdje tacno?

San jose hilton hotel, ko hoce da ih vidi danas ima priliku u 4pm

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 30 jun 2026, 20:04

Ne cjepka se utakmica samo faulovima. Poenta je samo da prekidaš njihov ritam. Oni dobiju zalet, ti ga prekineš. I moraš imati igrače koji mogu prepoznati kad je taj momenat. Mi imamo takve igrače.

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 30 jun 2026, 20:05

.
Zadnja izmjena: qaa18, dana/u 30 jun 2026, 20:20, ukupno mijenjano 1 put.
I da izgubite sve, zauvijek: za svoje Zmajeve!!!
Za one kojima je sve ovo malo, nikad im do Bosne nije ni bilo stalo!!!

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 30 jun 2026, 20:12

Arnelv52 je napisao/la:
30 jun 2026, 20:04
Ne cjepka se utakmica samo faulovima. Poenta je samo da prekidaš njihov ritam. Oni dobiju zalet, ti ga prekineš. I moraš imati igrače koji mogu prepoznati kad je taj momenat. Mi imamo takve igrače.
Zato će startati i Šunjić i Tahirović

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 30 jun 2026, 20:12

Arnelv52 je napisao/la:
30 jun 2026, 19:48
Al' vam je i logika jaka. Mi smo potpuno inferiorni u sredini u odnosu na Ameriku pa daj da dodamo još jednog igrača da budemo manje inferiorni. Bez obzira što smo inferirorni.

Kada je protivnik ubjedljivo bolji u jednom načinu igre ne pokušavaš se sa njim nadigravati u takvoj igri nego promijeniti sami kontekst utakmice.

Oni su bolji u igri nogom, brži su, imaju kvalitetne igrače na klupi (njihove izmjene se neće ni osjetiti u njihovom ritmu), nogometna škola im se oslanja najviše na atletiku ali su zato niski, mogu imati probleme sa živcima i mi treba da se sa njima nadigravamo u vrsti igre gdje mi skoro da teoretske šanse nemamo jer imamo preslabe veznjake.

Mijenjati 4-4-2 znači eksperimentirati u ovako važnoj utakmici. Jednako tako 4-4-2 je najjednostavnija formacija za pratit na terenu. I mi trebamo mijenjati formaciju, rizikovati i igrati na Esmira i Kerima i nadati se da će oni napraviti gol više od Amerikanaca.

Mi, što zbog mladosti, što zbog nekvaliteta nemamo ni tu vrstu koncentracije da držimo loptu nešto previše u nogama. Nećemo mi njima samo zato što smo stavili tri igrača na sredinu terena sakriti loptu. Imaš ta tri igrača, imaš Katića - kojeg god od tih igrača staviš pod pritisak dok je sa loptom pogriješiće.

Nemamo mi ovde šta igrati na svoje prednosti kad smo teški underdog. Jedino nam preostaje da igramo na njihove mane. Ne igramo protiv Kipra pa da im možemo nešto prodavati.

Pokušaj igrati ravnopravnu utakmicu 3-0 ćeš izgubiti. Jedino što možeš je konzervisati energiju za 2-3 dobra napada, odvući egal utakmicu prema kraju (čak i da je 1:0 za njih čuvati snagu za zadnjih 20 minuta), iskoristiti ovo što je utakmica rascjepkana na 4 dijela da razbiješ ritam, pustiti ih da kruže ali imati koncentraciju i disciplinu i ne dati im da stvaraju čiste šanse.

Kažem opet lopta se ne treba nabijati čim dalje od gola nego čim više. Kako bi ih uvukli u fizičku igru jer su, izmedju ostalog, oni produkt uredjenih akademija i nisu naviknuti na taj ulični fudbal. I istovremeno igrači moraju znati kad leći na teren, kad se svadjati sa sudijama, kad pokositi igrača kako bi se rascjepkao njihov ritam.
Oni imaju brzinu pressing i blabla, nista im ne pomaze to protiv defanzivnog bloka. Niti imaju igraca svjetske klase koji bi to mogao razrijesiti. Niti imaju centarfora nekog. Do juce nisam ni znao nikoga sem pulisica. Mi jesmo autsajderi ali prvenstveno zato sto su domacini. Ali nismo teski underdog osim ako igramo totalno debilno, svica je po meni dva puta jaca repka od njih. Ipak sve u svemu najvejrovatnije necemo proci

antetokounmpo
Kontakt:

Post Postao/la antetokounmpo » 30 jun 2026, 20:17

231983 je napisao/la:
30 jun 2026, 18:51
Ja se samo nadam da Barbarez čita ove mudrolije i da će uzeti u obzir ove formacije, taktike, savjete... e sad, pošto ovdje ima milion oprečnih mišljenja, nadam se da će udovoljiti svima te svako malo mijenjati formaciju i igrače. Ispostavilo se ono što većina misli, da je totalna neznalica, pokeraš koji se odrodio od fudbala i počeo graditi karijeru daleko od zelenih terena. Barem ovih fudbalskih zelenih. A i koji to selektor ne bi poželio da mu savjetnici budu moleri, tesati, klesari, slikari, forumaši, fejsbukovci i instagramuše. Eno gledam anketu po Sa, pa nekoliko djevojaka na pitanje šta bi poručili selektoru vele: izbaci Demirovića. Ljepota! Znači nema on tu šta da puno misli, raspali brale po forumu, anketama, fejsbuku i ćao đaci.
Ne cudi me to za anketu. Ovaj narod nije zaslužio da navija za svoju repku na svjetskom. Cast izuzecima.

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 30 jun 2026, 20:18

Drape je napisao/la:
30 jun 2026, 19:55
slika
citava kreacija ce im biti preko Pulisica, Balogun je opasan napadac i sa njima ce se nasi morati ozbiljno pozabaviti. Dest takodjer dosta zuji po svojoj strani a vezni red im cine trkaci.

Necemo moci nista na kontre protiv njih, vec ce se morati loptati, plesti oko sesnaesterca i pokusati nekim ubacajima zaprijetiti po golu.

Vezni red ce im iskljucivo pokusavati na frljoke i nicije lopte kupiti kao i pomaganje odbrani.

Mislim da ih mozemo odsjeci, ali fokus je na toj lijevoj njihovoj strani.

eaglebvb09
Kontakt:

Post Postao/la eaglebvb09 » 30 jun 2026, 20:24

Braco moja Bosanci , niko od cjele Bosne , vas i mene ne bi bio sretniji da ni uzmemo Aneriku sutra vece !
Imam nekakav cudan osjecaj , osjecam to u plasim se i sad da vam kazem uhhhh kako mi je tesko izustiti ovo bas boli puno vjerujte mi ali necemo uspjeti sutra vece!
Bas zbog nase sredine terena i dva napadaca , oni ce pojesti nasu sredinu , a sa sva napadaca ceno imami igraca manje , ja bih vise vio kad bi Barba izasao sa 4-5-1 formacijom i pojacao sredinu , onda bi imali neku sansu a sko bude 4-4-2 to je ubistvo , plus ako se potuceno sa njima a vjerujem da hocemo i da budu rezultatski ugrozeni Fifa , sudije sve ce uraditi da ih poguraju a nas kartoniraju ne libiti nam i crveni pokazati !
Molim vas samo nemojte na ovaj moj post tipa komentare , izdajice , nemas pojima itd... vjerujte me ako me nasi zmajevi demantuju sutra vece i prodju nece biti sretnijeg covjeka na planeti od mene.
Idemooo Bosnoooo samooo jakooo pa sta god da bude vi ste vec sampioni . 💙💛🇧🇦🙏

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 30 jun 2026, 20:25

Oni napadaju preko lijeve strane i pogotovo poluprostore. Znaci parkiraju se sunjic i tahirovic tu i mozemo do subote igrati nece nam dati gol. Ne igra im messi u ekipi. Embolo je batistuta za baloguna.

Zgemboo89
Kontakt:

Post Postao/la Zgemboo89 » 30 jun 2026, 20:27

Ne bi mogli ovi Norvezani igrati da nisu odmarali proslu utakmicu Halanda Odegarda i ostale mi smo nase igrace potrosili na maks plus sto su neki nespremni od povreda Sunjic i Dzeko jedino Muharemovic i Dedic su odmorili

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 30 jun 2026, 20:34

Zgemboo89 je napisao/la:
30 jun 2026, 20:27
Ne bi mogli ovi Norvezani igrati da nisu odmarali proslu utakmicu Halanda Odegarda i ostale mi smo nase igrace potrosili na maks plus sto su neki nespremni od povreda Sunjic i Dzeko jedino Muharemovic i Dedic su odmorili
Koliko su ih odmarali toliko katastrofalno igraju. Ima nesta zove se ritam.

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 30 jun 2026, 20:40

Vidi se ogromna razlika od krima koji igraju da probiju i esmira

Svakako bi sutra bilo dobro da mahmix pocne al onda mora zrtovtai ili kerima ili esmira

greenwood
Kontakt:

Post Postao/la greenwood » 30 jun 2026, 20:40

PeppermintSA je napisao/la:
30 jun 2026, 16:51
Vi svi pišete kao da imamo fantastičnu odbranu. Nemamo. Dobra odbrana ne prima golove. Zašto svi uzimaju Grčku iz 2004. kao pojam haramballa? Pa zato što je postala prvak Evrope bez da je primila gola. Dakle, nisi ljudima mogao prilike napraviti. Mi protiv svakog protivnika primimo gol. To su vrlo jednostavne i mjerljive stvari.

Pri tom, apsolutno sve golove koje primamo primamo iz grešaka zadnje linije. Protiv Švicarske smo primili 4 komada za 15 minuta - sva 4 iz klasičnih grešaka zadnje linije. Protiv Kanade nam Kanađanin u primanju izbaci kompletnu zadnju liniju. Naravno, Gigović nije ispratio blah blah. Ali vrhunska zadnja linija sve to riješava. Salibi i Gabrielu do sutra možeš igrati. Nama je i Katar stvorio 2-3 vrlo dobre prilike jer u svakoj utakmici naša odbrana pukne 2-3 puta.

Od ozbiljnih ekipa nama jedino Rumunija nije zabila gol, i to u meču u kojem je Vasilj činio čuda.

Stoga, kada raščlaniš naše igre, postane ti jasno da ti nisi defanzivna ekipa. Ti igrač defanzivno, ali ti nisi defanzivna ekipa - nisi ekipa koja ima izrazite defanzivne kvalitete pa se usredsređuješ na defanzivu.

Apropo špiceva - špic igrač mora postojati u igri. Ja konstantno govorim o igri. Da primi loptu, da je odloži, da okrene stranu, da se uključi u igru. Zašto je Harry Kane, po mom makar mišljenju, najbolji centarfor svijeta? Jer učestvuje u igri, vrati se, gurne u rupu, odigra duplu, okrene stranu, pa se i vrati u defanzivu. Ni Džeko ni Demirović to ne rade - Džeko jer više ne može, a Demirović jer prosto ne zna, nije taj profil. I kada igraš u duplom niskom bloku, a imaš dva odsječena napadača kojih nema u igri, s kime ćeš napasti? Kako ćeš zadržati loptu? Pola svjetskih reprezentacija uopšte ne igra sa klasičnim špicem. Španija s onoliko znalaca igra sa Oyarzabalom. Francuska koja ima atomski vezni red ne igra sa centarforom. Svi pokušavaju da steknu kontrolu veznog reda, samo mi dižemo ruke i govorimo ako već nemamo puno kvalitete u veznom redu, onda ćemo ga potpuno zanemariti.

Uzgred, ovo iznad što mi je neko napisao - da bih, kao, oslabio napad zarad jačanja veznog reda. Mislim, zaista. Vezni red i jeste napad. U konačnici, tvoj najbolji strijelac na ovom prvenstvu je vezni igrač koji igra na kapaljku.
Primili su Grci 4 gola u grupnoj fazi na tom prvenstvu...

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 30 jun 2026, 20:41

Kad je press
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 30 jun 2026, 20:42

mirsonetz je napisao/la:
30 jun 2026, 20:41
Kad je press
3 pm san jose to bi bilo 12 po vasem

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: legendarnadruga, majstorS35 i 46 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []