02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Arnelv52
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la Arnelv52 » 30 jun 2026, 20:45

dena24 je napisao/la:
30 jun 2026, 20:12

Oni imaju brzinu pressing i blabla, nista im ne pomaze to protiv defanzivnog bloka. Niti imaju igraca svjetske klase koji bi to mogao razrijesiti. Niti imaju centarfora nekog. Do juce nisam ni znao nikoga sem pulisica. Mi jesmo autsajderi ali prvenstveno zato sto su domacini. Ali nismo teski underdog osim ako igramo totalno debilno, svica je po meni dva puta jaca repka od njih. Ipak sve u svemu najvejrovatnije necemo proci
Sve i jedan igrač im je produkt velikih akademija zato i jesu svi na isti princip što im je prednost i mana. Mana im je, da sutra recimo igraju protiv Brazila za finale, oni će tu utakmicu teško dobiti ako utakmica bude 0:0 do pred kraj susreta jer nemaju taj uličarski mentalitet koji recimo imaju Brazilci.

Mi sutra ako prodjemo vjerovatno idemo na Belgiju. Totalno drugačija utakmica i utakmica gdje treba pokušati igrati protiv njih.

Što se tiče toga da su domaćini ne vjerujem da će im publika biti 12. igrač jer oni nemaju fudbalsku publiku a i igramo u San Franciscu, ako se ne varam, tj. okolini. Nije to baš američki nacionalni bastion. To je kozmopolitsko mjesto. Više očekujem da će biti guranja od strane sudija i eventualno zbog politike.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 30 jun 2026, 20:53

Arnelv52 je napisao/la:
30 jun 2026, 20:45
dena24 je napisao/la:
30 jun 2026, 20:12

Oni imaju brzinu pressing i blabla, nista im ne pomaze to protiv defanzivnog bloka. Niti imaju igraca svjetske klase koji bi to mogao razrijesiti. Niti imaju centarfora nekog. Do juce nisam ni znao nikoga sem pulisica. Mi jesmo autsajderi ali prvenstveno zato sto su domacini. Ali nismo teski underdog osim ako igramo totalno debilno, svica je po meni dva puta jaca repka od njih. Ipak sve u svemu najvejrovatnije necemo proci
Sve i jedan igrač im je produkt velikih akademija zato i jesu svi na isti princip što im je prednost i mana. Mana im je, da sutra recimo igraju protiv Brazila za finale, oni će tu utakmicu teško dobiti ako utakmica bude 0:0 do pred kraj susreta jer nemaju taj uličarski mentalitet koji recimo imaju Brazilci.

Mi sutra ako prodjemo vjerovatno idemo na Belgiju. Totalno drugačija utakmica i utakmica gdje treba pokušati igrati protiv njih.

Što se tiče toga da su domaćini ne vjerujem da će im publika biti 12. igrač jer oni nemaju fudbalsku publiku a i igramo u San Franciscu, ako se ne varam, tj. okolini. Nije to baš američki nacionalni bastion. To je kozmopolitsko mjesto. Više očekujem da će biti guranja od strane sudija i eventualno zbog politike.
Ma ne mozemo mi ni skim igrati, eto otvorili se protiv katara pa si vidio na sta lici. Samo ovako nastavati pa sta bude. Vec su napravili historijiski uspjeh.
A da su ovi ameri nesta posebno, nisu. Eto paragvaj se otvorio protiv njih fasovali autogol i 2 u nadoknadi. Australije nije bilo u prvom poluvremenu, isto autogol...u drugom ameri poceli plivati. Turci sami protiv sebe igrali.
Opet mislim da necemo proci sto je okej.
Pa za 2 godine kad odrastu ovi balavci mozemo opet pricati. Sve ovo jos fuli dosta takticki i fizicki.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 30 jun 2026, 21:08

Ponovo smo svi tu, kompletni i zdravi, soremni ko zapete puške, a ameri nas podcjenuju.
A znamo pta se desi kad je tako. Italija nr 2!
Ajmoooo!!!!!!

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 30 jun 2026, 21:08

🇧🇦😍
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 30 jun 2026, 21:11

Cuj balavci? Momci jesu mladi, neki tek punoljetni.
Nazivati ih balavcima, pa i zargonski vrlo degutantno.
Spremice njih Barba, razbiti grč i eventualni pritisak,a oni imaju zelje i znanja da isprovociraju malu dozu srece da klepimo sokeraae.
Naravno da ce biti teako, kao i svaku tekmu, oci krvare od igre s loptom, ali njihova borba ,htijenje i zrtva je kao da je zivot u pitanju.
Meni i vise nego dovoljno!

GoldenLilies
Kontakt:

Post Postao/la GoldenLilies » 30 jun 2026, 21:27

Jos neki 28-29 sati do utakmice. Sutra neka prvi 20-25 minuta izdrzimo pa ce odmah biti lakse, a da ne pricam ako mi uz neku sansu povedemo s 1-0. :bih:

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 30 jun 2026, 21:36

E ljudi, nesto mi naumpade.
Sjecate se kako su neki ovdje na forumu hvalili njemačku ozbiljnost prije prvenstva, kako su se zatvorili, karantin, pobjegli od navijaca, folovi-golovi!? Znači, sve kontra od nas.

Onako ja to.

🤣🤣🤣

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jun 2026, 22:13

231983 je napisao/la:
30 jun 2026, 21:36
Sjecate se kako su neki ovdje na forumu hvalili njemačku ozbiljnost prije prvenstva, kako su se zatvorili, karantin, pobjegli od navijaca, folovi-golovi!? Znači, sve kontra od nas.

Ne postoji apsolutno nikakva razlika između njihovog i našeg pristupa i ozbiljnosti. To što ste se vi nafurali da su naši igrači bili na izvol'te to je vaš problem.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 30 jun 2026, 22:22

Virtu4l je napisao/la:
30 jun 2026, 22:13
231983 je napisao/la:

Ne postoji apsolutno nikakva razlika između njihovog i našeg pristupa i ozbiljnosti. To što ste se vi nafurali da su naši igrači bili na izvol'te to je vaš problem.
Ma nisam ja imao nista protiv onog našeg pristupa. Samo kažem kako su to neki ovdjw doživljavali kao tragediju, pa nas upoređivali sa Njemačkom, gdje se ove htjelo predstaviti kao mrtve profesionalce fokusirane isključivo na SP, a nas kao šarlatane prepuštene sarajevskoj mahali.
Ja sam i tada vjerovao da Barbarez ima jasan plan, sto se evo i ispostavilo tačnim. U SAD je potpuno drugačija situacija, maksimalna posvećenost, zatvoreni svi do grla, ne možeš info nikakav dobiti. Saša Ibrulj je jucer napisao dobar tekst gdje bas to spominje, pa navodi kako i pred novinare šalje manje eksponirane igrace (Jurkas, Gigovic, Bazdar...), a i oni samo floskule neke bacaju, ne otkriva se bas nista. Mislim da ovakve ozbiljnosti u tom smislu nikada, ali nikada ni izbliza nije bilo.
S druge strane se osjeti ta toplina koju Barbarez ima prema djeci. Baš kao brižni otac prema sinovima, tačno zna kada šta da im dopusti, kada da zategne!
Izuzetno biatar čovjek.

Kljukusar
Kontakt:

Post Postao/la Kljukusar » 30 jun 2026, 22:32

Dobra analiza na HRT u....prvih 20 minuta naleta treba prezivjeti onda pokusati nametnuti svoju....sto je Sasa rekao, nas cilj je davno ostvaren plasirali smo se na Mundijal, psiholoski smo u puno vecoj prednosti od Amerikanaca jer nemamo sta izgubiti....nadam se da Barbarez priprema igrace psiholoski i krenu u napad odmah, nema bunkera!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 jun 2026, 22:43

231983 je napisao/la:
30 jun 2026, 22:22
Virtu4l je napisao/la:
231983 je napisao/la:

Ma nisam ja imao nista protiv onog našeg pristupa. Samo kažem kako su to neki ovdjw doživljavali kao tragediju, pa nas upoređivali sa Njemačkom, gdje se ove htjelo predstaviti kao mrtve profesionalce fokusirane isključivo na SP, a nas kao šarlatane prepuštene sarajevskoj mahali.
Ja sam i tada vjerovao da Barbarez ima jasan plan, sto se evo i ispostavilo tačnim. U SAD je potpuno drugačija situacija, maksimalna posvećenost, zatvoreni svi do grla, ne možeš info nikakav dobiti. Saša Ibrulj je jucer napisao dobar tekst gdje bas to spominje, pa navodi kako i pred novinare šalje manje eksponirane igrace (Jurkas, Gigovic, Bazdar...), a i oni samo floskule neke bacaju, ne otkriva se bas nista. Mislim da ovakve ozbiljnosti u tom smislu nikada, ali nikada ni izbliza nije bilo.
S druge strane se osjeti ta toplina koju Barbarez ima prema djeci. Baš kao brižni otac prema sinovima, tačno zna kada šta da im dopusti, kada da zategne!
Izuzetno biatar čovjek.
Jos pogledali djelic otvorenog treninga za javnost i donijeli zakljucak kako oni ozbiljno treniraju, valjda ua razliku od nas. Nasi eto klikera i slicica igrali na treningu 🤣
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 jun 2026, 22:43

Ako budemo trkom priblizno Amerima bit ce dobro po nas. Imamo problem s par pozicija i to u buducnosti ako popunimo bit cemo jos bolja i modernija reprezentacija . Treba nam brzi stoper od Katica, brzi napadac svi su nam teškaši i veznjak box to box . Na tome treba raditi do EP ,a sutra se nema sta puno mjenjati ,harabro i pametno pa sta Bog da .

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 30 jun 2026, 22:43

Necemo pravit od SAD-a reprezentaciju Spanije, jer nisu takav kvalitet.
Sa druge strane, licno vjerujem nasim momcima i ovoj ekipi isto tako vjerujem da uz pravi pristup,fokusiranost uz dozu srece mozemo izbaciti SAD...
U protivnom ne bi sigurno gledao tekmu,ovako jedva cekam himnu :bih: i da tekma krene.
Ovo njihovo podcjenjivanje samo ce nama biti dodatni motiv..
Pristup mora biti kao Paragvaj protiv Njemacke...
Strpljivo cekati svoju sansu,moze i kroz prekide...

AmorVincitOmnia
Kontakt:

Post Postao/la AmorVincitOmnia » 30 jun 2026, 22:48

231983 je napisao/la:
30 jun 2026, 22:22
Virtu4l je napisao/la:
231983 je napisao/la:

Izuzetno biatar čovjek.
Ovo sto mi vidimo kroz medije je samo jedan mali dio. Sama ta cinjenica da u strucnom stabu imaju dva video analiticara govori nesto. Ili na primjer da u toku utakmica imaju komunikaciju sa analiticarima koji rade uzivo skauting (Spahic i Papac) iz svog ugla sa tribine (iz loze), odakle imaju sasvim drugaciji pregled desavanja na terenu nego na klupi. Ja ne znam da li smo to ranije imali...
Barbarez je ozbiljan covjek i veliki radnik koji je sazrio u Njemackoj. Mozda je cak nacin rada u nasoj reprezentaciji vise njemacki nego sto je u ovoj Njemackoj reprezentaciji. Ali, kao sto kazes, on sa tom toplinom i odnosom prema igracima donosi jos jednu dimenziju koju sumnjam da imaju svabi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jun 2026, 22:48

Anoniman je napisao/la:
30 jun 2026, 22:43
Ovo njihovo podcjenjivanje samo ce nama biti dodatni motiv..
Nije to ni ono klasično potcjenjivanje, nego čisto neznanje jer mi i oni nemamo istu percepciju fudbala i sporta generalno. Njima se sve svodi na statistiku, FIFA renking i idiotluke tipa "mi razvalili Paragvaj, Paragvaj izbacio Njemačku, bolji smo od Njemačke".

Jednostavno se vidi da nemaju pojma i odatle proizilazi ovaj hajp kod njih.

I to se rješava veoma lagano, utrpaš neki nafakaški gol i onda bunker do besvijesti pa nek' se onda ćaći kofrče.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jun 2026, 22:52

AmorVincitOmnia je napisao/la:
30 jun 2026, 22:48
Barbarez je ozbiljan covjek i veliki radnik koji je sazrio u Njemackoj. Mozda je cak nacin rada u nasoj reprezentaciji vise njemacki nego sto je u ovoj Njemackoj reprezentaciji. Ali, kao sto kazes, on sa tom toplinom i odnosom prema igracima donosi jos jednu dimenziju koju sumnjam da imaju svabi.
Ma sve je to drugačije u odnosu na ono što smo imali nekad. Ovim momcima i da daš slobodno oni ne bi osvanuli na Ilidži u 6 ujutro. Nije ni Džeko više onaj od prije 10 godina da luduje po Ježu i Bosni sa jaranima Spahom i Senijadom.

Da je Džeko prije 10 godina uradio ono nakon izmjene, tu bi nastao cirkus koji bi trajao danima, a ovaj stručni štab je to samo iskulirao, riješio iza zatvorenih vrata i nije dozvolio da eskalira, kako medijski tako i među navijačima.

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 30 jun 2026, 22:52

Ljudi mi smo već pobjednici čak i da izgubima.
Niko nije računao da ćemo otići na SP a kamoli da dođemo da nokaut faze.

Ja iskreno ne vidim kako možemo pobijediti SAD osim sa Allahovom pomoć.

Ako zaista neočekivano dobijemo SAD, kao što smo otišli neočekivano na SP onda će to biti neviđena senzacija.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 30 jun 2026, 22:54

AlenHalilovic je napisao/la:
30 jun 2026, 22:52
Čemu ovakva pretjerivanja? Ne igramo sa Brazilom iz 2002.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Marsiano
Kontakt:

Post Postao/la Marsiano » 30 jun 2026, 22:55

AlenHalilovic je napisao/la:
30 jun 2026, 22:52
Ljudi mi smo već pobjednici čak i da izgubima.
Niko nije računao da ćemo otići na SP a kamoli da dođemo da nokaut faze.

Ako zaista neočekivano dobijemo SAD, kao što smo otišli neočekivano na SP onda će to biti neviđena senzacija.
Zar ti treba išta više od Allahove pomoći i bosanskoga inata? Kad god smo bili podcijenjeni i omalovažavani, mi smo odigrali nadljudski. To nas očekuje i prekosutra :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Dize se prasina ⚫️🔴

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 30 jun 2026, 22:59

Dobro je da su se digle tenzije oko ovih izjava Howarda i ove glupe reporterke, sigurno da ce zaciniti malo atmosferu i doprinjeti motivaciji igraca, ali Pochetino i ekipa nas sigurno nece podcjeniti, toliko naivni nisu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Elddar, guillermo, invincible1921, izdzezveubrazil, LeCoq, Micron, napapijri1987 i 43 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []