belosevic23 je napisao/la: ↑01 jul 2026, 08:29
Herson je napisao/la: ↑01 jul 2026, 08:19
belosevic23 je napisao/la: ↑30 jun 2026, 23:36
Bgm dosta smo mi ispucali hrvatskih igraca ili koji su dosli iz hrvatskih liga
Zadovoljili: Bubanja, Crepulja, Benko, Jajalo, Soldo
Nisu zadovoljili: Unusic, Butic, Ristovski, Hujber, Bralic, Menalo, Julardzija, Cirjak, Sevelj, Bagaric.
Ako izuzmemo Bubanju crnogorca, nismo nesto specijalno ni pogađali sa hrvatima
Bez ikakve uvrede, ovo je klasifikacija na nivou trinaestogodišnjeg djeteta. Svi hrvatski igrači ikad u istom košu, bez navednog perioda u kojem su pojedini bili u klubu, bez navede minutaže, bez statusa igrača prije dolaska u klub itd. Mogao si napraviti neko poređenje između Ševelja, Galešića i Unušića, kao mladih i neafirmisanih igrača iz druge hrvatske lige, ali ovo je totalna besmislica. Menalo je naš reprezentativac, Čirjak se prepoznaje po nastupima u Zrinskom, Bagarić u širokom itd. Kako Hujber nije zadovoljio? Nema ovo nikakvog smisla.
pa ako je neko strani igrač po automatizmu treba biti više plaćen, zbog odlaska iz svoje države, valjda bi svi oni igrali u Osijeku ili Lokomotivi za iste pare, nego dosli u Sarajevo i odvojili se od porododice. Znači ako su promašaji mogli smo dovesti i igrače iz Igmana, Rudara iz Kaknja, Travnika itd. nek popunjavaju ta mjesta koje su uzeli strani igrači. Evo vidimo promašaje kod komšija sa holanđanima i koliko su ih koštali, neće da raskinu ugovore, a ništa im dobro igrački nisu donijeli. Što znači da stranac treba biti puno bolji od domaćeg da ga dovedeš. Po mom mišljenju stopera poput ovog iz Lokomotive možemo naći u ligi. Lijep pozdrav
Druze to sto pises nije bas tako. Ima tu dosta stvari zasto bi se neko odvoio od porodice i dosao igrat u FK SARAJEVO za iste pare.
Prvo status koji imas u lokomotivi i DUZINA UGOVORA. Npr; ako je igracu 26 godina ina jos 1,5 godinu ugovora trener igra neku formaciju koja njegovom stilu igre nepase, plus tu ako ima nekih dugovanja plus ako te ekipe kao belupo gorica lokomitiva neigraju u evropi i dodjeti FK SARAJEVO odnosno sd i trener FK SARAJEVA i kaze ti, imaces istu platu koju imas sad dacemo ti ugovor na 3 godine mi igramo sa 3 pozadi mi smatramo da tebi to vise odgovara igramo euro takmicenje, mi smatramo da igranje za nas 1-2 godine da bi ti eksplodirao i da bi mogao izvuc neki ino angazman. Plus povlastice u pl bh gdje inas 3 mjeseca drkanja kur ca i igras 1,2 utakmice sedmicno, plus za 35 minuta si u zagrebu.
Posebno Jos ako je trener neko kao sto je ZEKIC koji je poznat u hrvaskoj koju formaciju igra koji stil kakav je mentalitet njegov plus sd MAMIC.. uz to ako igraci koje on bude kontaktirao potvrde da su plate na vrijeme i da je sve onako kako je u ugovoru, ja nevidim tu problem.
Takodje ovde se izbjegavajuu cinjenice; u bh svake godine sve manje i manje ljudi, samim tim sve manje djece krece u sport. Pogledajte svoje mahale ulica koliko djece prije 25-30 godina je igrali fudbal na dva kamena, koliko sad.
Drugo vecina ljudi uoisuje svoju djecu u fudbal smatrajuci da njihovo djete moze uspjet i samim tim izvuc cjelu porodicu financiski, takodje upis i treniranje fudbala danas je bas skupo poncitavom svjetu.
Trece hrvaska ima kvalitetniju ligu i skole fudbala, Hevaska kao drzava je veca ima vise stanovnika ima vise igraca ali FK SARAJEVO ima financisku moc jacu od 65 % HNL lige, i normalno je da ce FK SARAJEVO pogledat i dovest izHNL IGRACA CISTO zato sto tamo ima vise izbora a i veci je kvalitet samim tim i rizik klububje manji. Mi da bi doveli iz pl bh igraca koji bi mogao donijet kvalitet i da bi rizik bio sto manji to mora bit igrac zrinjskog borca a da bi mi doveli iz tih klubova oni moraju bit slobodni igraci a ne slobodni sto ih zrinjski il borac nece u rosteru vec da bude neki sukob igrac trener sd kasni plata a DA MI DOVEDEMO NEKOG IZ BORCA ZRINJSKOG PA ONI BI NAMA TEAZILI toliku ostetu da bi mi mogli standardnig igraca dinama dovest. A prica da dovedemo neke igrace iz travnija hadzica stupcanice je smjesno
MI MORAMO IMAT EKIPU KOJA JE RADNA. Igrace koji zele da se bore, a ne igrace koji na osnovu svog CV trazi od 100 do 150 k km vecu platu a kad dodje na teren on u 5 deka sa igracem koji ima 150 k km manju platu, i plus u vecini skucajeva dosta jednostavni za suradnju i smislu raskidanja ugovora, u slucaju prodaje u slucaju sjedenja na klupi itd itd itd
Evo uzecemo ristovski adema gojkovica cimirota vs bralic mujkic kupresak elezi. Prva cetvorka 32+ godine, kvalitetom su u 5 deka a uzimaju minimum 1 m km godisnje vise od ovecdruge cetvorice. Plus sto od ovih 4 starca nijednog neces moci prodat a od ovih ces bar jednog prodat sto znaci da si bar 1,5 m km u plusu svake godine
Dovodit igrace iz pl bh kao sto je mikic igrac koji je igrao pl bh 40-60 utakmica u klubovima kao zrinjski borac koji su igrali u tim klubovima dobru rolu i u evropi i u pl bh, cisto zato sto su navikli ligu znaju sta ih ceka a igrali su u klubovima koji su se borili za vrh ne za opstanak. Ostalo akafemija hrvaska liga ponesto iz srbijanske lige i to je to.