Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Magoda:
Tri godine šutim i radim. Danas osjećam odgovornost da se obratim javnosti.
Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je u posljednje tri godine u FK Željezničar uložilo 7.890.000 KM. To nije bio novac za bilo koju upravu, nego ulaganje u jedan od najvećih sportskih simbola Bosne i Hercegovine.
Istovremeno, tokom mog mandata promijenilo se čak osam različitih uprava. To najbolje govori koliko je klub bio opterećen nestabilnošću, stalnim promjenama i izostankom dugoročne strategije. Nažalost, prečesto se energija trošila na borbu za pozicije, umjesto na izgradnju sistema koji će garantovati sigurnu budućnost Željezničara.
Zbog toga danas želim jasno poručiti od Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo više se neće moći očekivati da bude korektiv za izostanak odgovornosti, vizije i ozbiljnog upravljanja. Podrška javnim sredstvima mora biti praćena jasnim planom razvoja, odgovornošću i mjerljivim rezultatima.
Svaka marka javnog novca mora biti praćena odgovornošću, ozbiljnim upravljanjem i mjerljivim rezultatima.
Željezničar je mnogo veći od bilo kojeg pojedinca, bilo koje uprave i bilo kojeg interesa. Vrijeme je da interes Kluba konačno bude ispred svih ličnih ambicija.
To dugujemo navijačima, članovima i generacijama koje dolaze.
Jaci su od rezima politika kuraca palaca a gledaj ovo
Tri godine šutim i radim. Danas osjećam odgovornost da se obratim javnosti.
Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je u posljednje tri godine u FK Željezničar uložilo 7.890.000 KM. To nije bio novac za bilo koju upravu, nego ulaganje u jedan od najvećih sportskih simbola Bosne i Hercegovine.
Istovremeno, tokom mog mandata promijenilo se čak osam različitih uprava. To najbolje govori koliko je klub bio opterećen nestabilnošću, stalnim promjenama i izostankom dugoročne strategije. Nažalost, prečesto se energija trošila na borbu za pozicije, umjesto na izgradnju sistema koji će garantovati sigurnu budućnost Željezničara.
Zbog toga danas želim jasno poručiti od Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo više se neće moći očekivati da bude korektiv za izostanak odgovornosti, vizije i ozbiljnog upravljanja. Podrška javnim sredstvima mora biti praćena jasnim planom razvoja, odgovornošću i mjerljivim rezultatima.
Svaka marka javnog novca mora biti praćena odgovornošću, ozbiljnim upravljanjem i mjerljivim rezultatima.
Željezničar je mnogo veći od bilo kojeg pojedinca, bilo koje uprave i bilo kojeg interesa. Vrijeme je da interes Kluba konačno bude ispred svih ličnih ambicija.
To dugujemo navijačima, članovima i generacijama koje dolaze.
Jaci su od rezima politika kuraca palaca a gledaj ovo
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
- StriktnoZlo
- Kontakt:
Ovo je najveći problem i jug...
Otkad pišem da ih jug uništava, al jok ono te napada sa svih strana kako je to najorganizovanija grupa u BiH, a ne znaju da od 10 akcija što su izveli, u 8 više bilo kriminalaca koji nemaju nikakve veze sa željom...
Nego je problem što ne mogu ništa jednom čovjeku, koji može da ode i da se vrati sa juga kad je to njemu čejf, frajer koji hoda u klubu kao boss, želi masaže pi.ke materine i ostalo.
Ne shvataju da ih jug uništava na maximalno. Mislim šta misliš podići parolu Amaru da za njega više nema stolice. Evo ja sam prvi protiv vračanja Husrefa, ali nikad ne bih opravdao parolu protiv njega.
al to je ono kad ti počne izlijetati par plačenih forumaša, u ovom slučaju ih je bilo 90%, gdje brane neodbranjivo, gdje jug izvlači ovo sve, a nisu svjesni kako im ti ljudi uzimaju dio od karte.
Ali dobro, njima je svako dušmanin, nedo Bog da pitar dođe u savez i tako to.. eto vam Vice, branio vas je, ali kad njemu služiti tjst davati, tada ćete i završiti u drugoj ligi, a sve ste bliže
"Sve laže onaj mali ..."
ULTRAGOTIVA
ULTRAGOTIVA
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Potrošili 8 miliona na filozofiju nikom te ne damo
Najveći parazit ovog društva.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO
- Threeplanetrees
"Tri godine šutim i radim. Danas osjećam odgovornost da se obratim javnosti.
Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je u posljednje tri godine u FK Željezničar uložilo 8.690.000 KM
Jao državnih parazita
Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je u posljednje tri godine u FK Željezničar uložilo 8.690.000 KM
Jao državnih parazita
Pa grade im jug. Boli ih qurac.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Najneuspješniji državni projekat ikad. Koja je uopšte svrha postojanja tog kluba?
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
- feniksptica
- Kontakt:
Ko najgora srednjoskolka daje se i osnovnjacima i ovim s fakulteta..a prodaje pricu roditeljima o svetosti.
FK Zeljo.
FK Zeljo.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Zato ih i boli qurac. Zato oni i ne prodaju igrace, nite se trude i cimaju oko izlaznih transfera. Ovo nema u pm.
- FKS -
- DoSmrtiOdani87
- Kontakt:
Nastavlja se jahanje kurve Zeljane. Da vam potraje ovo stanje, ugasili se daBogda 
OSNOVALA PARTIJA, PODRŽALA ČARŠIJA
Otiš´o si, baklavu probao nisi 
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
ŽIŽOVIĆ MLADEN
ŽIŽOVIĆ MLADEN
Hajde sad pogledaj koliko novca su vama dali, a pritom ste privatni klubDoktorXabaras je napisao/la: ↑01 jul 2026, 08:26Potrošili 8 miliona na filozofiju nikom te ne damo![]()
![]()
![]()
Željezničar za život cijeli!
8 yebenih miliona, bolje da ih je zapalio, bar bi se neki migrant ugrijao.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- StriktnoZlo
- Kontakt:
Au ybte 8 miliona uloženo i šta misliš možeš spomenut "RADNIČKA KLASA", "JAČI OD REŽIMA I PARTIJA", "NIKOM TE NEDAMO" itd itd...
Mislim ne mogu se naslađivat iz prostog razloga, jer Borac će imati dodatnih 12b i tu priča oko titule je završena.
Mi u evropu možemo do 3 pretkola i tu je kraj. Tako da ovo je daleko od onoga gdje bi se naši trebali naslađivati.
Ali 8miliona ybte kralj i imaš obraza nekom nešto, ALII SAČEKAJTE, SADA ĆE VAM DOĆI NEKO I OBJASNITI KAKO JE TO ULOŽENO U KLUB KOJI NIJE PRIVATNI I KAKO JE DRŽAVA DALA I SARAJEVU..
Kakvi plačenici ybte, botuju po netu za pare ko trojkaši trenutno, fuj.
EDIT : Evo imamo jednog koji se upecao
Samo gass
Mislim ne mogu se naslađivat iz prostog razloga, jer Borac će imati dodatnih 12b i tu priča oko titule je završena.
Mi u evropu možemo do 3 pretkola i tu je kraj. Tako da ovo je daleko od onoga gdje bi se naši trebali naslađivati.
Ali 8miliona ybte kralj i imaš obraza nekom nešto, ALII SAČEKAJTE, SADA ĆE VAM DOĆI NEKO I OBJASNITI KAKO JE TO ULOŽENO U KLUB KOJI NIJE PRIVATNI I KAKO JE DRŽAVA DALA I SARAJEVU..
Kakvi plačenici ybte, botuju po netu za pare ko trojkaši trenutno, fuj.
EDIT : Evo imamo jednog koji se upecao
"Sve laže onaj mali ..."
ULTRAGOTIVA
ULTRAGOTIVA
Arma00 je napisao/la: ↑01 jul 2026, 08:43Hajde sad pogledaj koliko novca su vama dali, a pritom ste privatni klubDoktorXabaras je napisao/la: ↑01 jul 2026, 08:26Potrošili 8 miliona na filozofiju nikom te ne damo![]()
![]()
![]()
Koliko su dali?? Reci nam ti za ove 3 godine nismo ni 2 miliona dobili
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Sve je ovo ok sa Željezničarom jer, u Veležu je rasulo
Kakvi luđaci
Kakvi luđaci
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
- Shategabri
- Kontakt:
Pričaju samo o Želji. 
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Doktor za retardaciju.
Gledaj ti kolike pare su skrsili u vjecne borce protiv rezima na njiohove lopovluke. Malo je i ovo sto im se desava sta su sve radili od tresnjevke, preko brkica i osima do ovih sada.
Haram im svaka marka koja je mogla otici na nezbrinutu djecu, borce i druge humanitarne projekte
Haram im svaka marka koja je mogla otici na nezbrinutu djecu, borce i druge humanitarne projekte
Zadnja izmjena: boki86, dana/u 01 jul 2026, 08:57, ukupno mijenjano 1 put.
- DoSmrtiOdani87
- Kontakt:
Nikom ga ne damoDoktorXabaras je napisao/la: ↑01 jul 2026, 08:53Potrošili 9 Miliona, Novac Građana Kantona Sarajevo
Isko Paša, Dika Naša.
OSNOVALA PARTIJA, PODRŽALA ČARŠIJA
Trenutno korisnika/ca: avanti003, Giuseppe1, held9, Jet2Holiday, Marokanci58, mnon46 i 36 gostiju.

.png)