02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Madal
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la Madal » 01 jul 2026, 11:48

VibeTribeX je napisao/la:
01 jul 2026, 11:44
Madal je napisao/la:
01 jul 2026, 11:41
Sheyi je napisao/la:
01 jul 2026, 11:21
Niko nece drasticno mijenjati ono sto igra u ovako kratko vrijeme, ne znam kako nekima nije jasno pa jos uvijek neke rokade prave, ali eto. Jedina dilema u svemu ovome je koji od trojca Memic/Esmir/Kerim ce na klupu i da li ce Basic ili Tahirovic startati. :salut:
Necime ih moramo iznenaditi jer smo procitana knjiga a ne vjerujem da sa istim igracima u roku 10ak dana mozemo ispraviti sve mane. I ne vjerujem da sa istim igracima imamo lijeka za ono sto su nam radili Kanada i Svicarska.
Ono sto raduje jeste da i ako ih ne iznenadimo itekako imamo sansi, sto se pokazalo protiv te Kanade i Svicarske.
ti jarane nemoj gledati ovu tekmu
pesimizam je na drugom spratu
Cak i vjerujem u pobjedu samo ne pisem da cemo im zgadit fudbal
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 01 jul 2026, 11:49

Ameri su ekipa brzaca, atleta ali nikakvih ultra znalaca, da mogu na suhi kvalitet nešto riješiti.

Bitno je ne posustati nakon 60 minuta.
Imamo šanse, ozbiljne.

Ne praviti zvijezde od protivnika i nekih pojedinaca, koji u intervalima bacaju na trkače kokoši.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 01 jul 2026, 11:49, ukupno mijenjano 1 put.
A smooth sea never made a skilled sailor.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 01 jul 2026, 11:49

Uopšte nas neće potcijeniti, niti ćemo moći da ih iznenadimo. Njihov stil igre uopšte ne dopušta tako nešto .... oni kreću jako od prve sekunde, protiv koga god da igraju.
Uostalom, ne treba Ameriku smatrati nekom velesilom, ali su ovdje nekima apetiti porasli do nadrealnih granica.
Pola ekipe nam je rovito, zbog čega nemamo snage. Ekipa je premlada, taktički dosta griješimo, neuigrani smo i igrali smo u grču pod pritiskom grupne faze.

Ovi momci su napravili istorijski uspjeh i ovo će biti temelj za dobre stvari u budućnosti. Znači, probili smo nekoliko zidova i izgradili mentalitet. Treba ići korak po korak, a ne očekivati uspjeh preko noći.

Uglavnom, mislim da nam je večeras kraj i da svako treba uživati u prvoj nokaut utakmici naše reprezentacije, a ne docekati je u nekoj nervozi. Iako je sve moguće............ ovo mišljenje nije ni luzerski mentalitet ni pesimizam, već realnost. Momci su na vrlo dobrom putu.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 01 jul 2026, 11:50

Ghuraba je napisao/la:
01 jul 2026, 11:40
Cinjenice da su nam svi zdravi i da su ovi momci vec prosli teze utakmice s psiholoske strane (Vels i pogotovo Italija) su razlog zasto mislim da se oni ne plase vecerasnje utakmice, da ce izaci da daju 200% od sebe i da ce pokazati ozbiljan kvalitet. Samo me strah da ne primimo neke jeftine golove koji ce nas odmah ohladiti ili da u zadnji minutama ne dobijemo go koji ce nas odvesti ili kuci ili u produzetke. To su stvari zbog koji se psihicki totalno pada, a sve drugo se da iskontrolisati.

Idemo momci, uz Allahovu pomoc! :bih:
Bravo, 2-1 veceras 1-0 Alajbegovic, 1-1 Amerika, 2-1 Tabakovic zadnji 10 min.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 01 jul 2026, 11:51

dena24 je napisao/la:
01 jul 2026, 11:49
Uopšte nas neće potcijeniti, niti ćemo moći da ih iznenadimo. Njihov stil igre uopšte ne dopušta tako nešto .... oni kreću jako od prve sekunde, protiv koga god da igraju.
Uostalom, ne treba Ameriku smatrati nekom velesilom, ali su ovdje nekima apetiti porasli do nadrealnih granica.
Pola ekipe nam je rovito, zbog čega nemamo snage. Ekipa je premlada, taktički dosta griješimo, neuigrani smo i igrali smo u grču pod pritiskom grupne faze.

Ovi momci su napravili istorijski uspjeh i ovo će biti temelj za dobre stvari u budućnosti. Znači, probili smo nekoliko zidova i izgradili mentalitet. Treba ići korak po korak, a ne očekivati uspjeh preko noći.

Uglavnom, mislim da nam je večeras kraj i da svako treba uživati u prvoj nokaut utakmici naše reprezentacije, a ne docekati je u nekoj nervozi. Iako je sve moguće............ ovo mišljenje nije ni luzerski mentalitet ni pesimizam, već realnost. Momci su na vrlo dobrom putu.
Sve što si napisao si upravu,ali ipak ćemo ih zgazit.

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 01 jul 2026, 11:55

Kraj je onda kada mi kazemo da je kraj a on veceras nije, Paragvaj koji je na papiru slabiji od nas iznaci jednu Njemacku koja je na papiru jaca od Amerike, naravno sve je to na papiru i onda neko kaze da je nama veveras kraj, naravno sve je moguce al o kraju ne treba ni razmisljati sve do posljednjeg zvizduka tek tada se moze rece e sad je kraj, a do tada vjera nada i podrska i tako svaki dan i svaku utakmicu iznova i iznova.
#CarsijaOdjebi

krkacina
Kontakt:

Post Postao/la krkacina » 01 jul 2026, 11:56

Evo sta Gemini kaze kako da igramo

1. Preživjeti početni nalet i igrati duge lopte.

Pokušaj iznošenja lopte kroz pas igru iz zadnje linije protiv Pochettinovog visokog presinga je upravo ono što Amerikanci žele. Bosna mora biti spremna da u potpunosti preskoči sredinu terena tokom uvodnih 20–30 minuta.Strategija: Iskoristiti fizičku nadmoć i skok-igru veterana poput Edina Džeke ili Harisa Tabakovića kao mete za duge lopte. Slanje dugih lopti u kanale može natjerati odbrambenu liniju SAD-a da se povuče dublje, što širi prostor između njihove odbrane i veznog reda, čime se neutrališe njihov visoki presing.

2. Kreiranje viška (overload) za probijanje presinga.

Pochettino koristi presing koji je orijentisan na čovjeka i pokreće se na određene okidače. Ako Bosna ipak pokuša graditi napad iz zadnje linije, mora kreirati brojčanu nadmoć u svojoj odbrambenoj trećini.Strategija: Spuštanje ofanzivnog veznog igrača duboko nazad ili korištenje "invertovanog" beka može stvoriti opciju više (+1 igrač) u pasu, koju presing SAD-a ne može lako pokriti a da nekog drugog ne ostavi potpuno samog. Kada se ta prva linija presinga probije, SAD će biti ranjiv u tranziciji.

3. Iznuđivanje "Plana B" promjenom formacije tokom utakmice.

Kritike na račun Pochettinove taktičke krutosti obično proizlaze iz njegove nespremnosti da odustane od svog sistema visokog intenziteta kada protivnički trener promijeni formaciju usred utakmice.Strategija: Bosna bi trebala početi u disciplinovanoj, kompaktnoj formaciji (poput 5-3-2 ili niskog bloka 4-5-1) kako bi isfrustrirala Amerikance. Ako rezultat na poluvremenu bude neriješen, Barbarez bi trebao agresivno promijeniti taktičku formaciju – na primjer, prelaskom na dinamičnu "romb" sredinu ili širenjem bekova – kako bi vidio hoće li se Pochettino mučiti da prilagodi svoj presing u hodu.

4. Iskorištavanje prostora iza leđa ofanzivnih bekova.

Budući da se očekuje da će Sergiño Dest i Antonee Robinson stajati visoko na terenu kako bi podržali američki napad, iza njihovih leđa ostat će ogroman prazan prostor.Strategija: Bosanski štoperi (poput Seada Kolašinca i Tarika Muharemovića) moraju čisto osvajati lopte i odmah tražiti brzu tranziciju u bočne zone. Brza krila ili napadači koji se izvlače na stranu moraju utrčavati u ispražnjeni prostor iza američkih bekova prije nego što defanzivni vezni igrači SAD-a stignu zatvoriti te pozicije.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 01 jul 2026, 11:57

Madal je napisao/la:
01 jul 2026, 11:11
Sve i da hocemo tako Katic ne moze biti desni stoper u formaciji 3 nazad a tek Lukic ne moze igrati krilo vec Bazdar. Ali eto sta se nalupa nije ni cudo da je ovako poslozio
Igrali smo protiv Švicarske tako od 20.minute u formaciji 352 ili 343:
Katić, Muharemovic, Kolasinac
Dedić, Sunjic, Tahirovic, Memic
Demirović, Dzeko, Alajbegovic

Kerim je igrao na momente iza Dzeke i Demirovica a češće se izvlačio lijevo, ovako po sjećanju.
Večeras bih volio da odmah krene u 352, mada očekujem da cemo zaigrati kao i protiv Švicarske 442, pa ako uvide da nije to to, preci ce u 352 ili 343, zavisno od toga da li se branimo ili napadamo, ali i od toga da li ce umjesto Kerima(Esmira) pojačati sredinu terena s dodatnim veznjakom.

Svi mi očekujemo 442 s defanzivnim blokom, ja se nadam 352>343, ali posto je Sergej čudan lik, ne bih se iznenadio čak ni sa 361 da izvede, nešto slično kada je umjesto Dzeke uveo Bajraktarevica protiv Švicarske :)
Ma nemam pojma vise nista :)
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 01 jul 2026, 12:09, ukupno mijenjano 1 put.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 01 jul 2026, 12:01

Mozda cak u jednom trenutku zaigramo sa Dzekom, Tabakovicem i Jovom.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 01 jul 2026, 12:02

Ja vjerujem selektoru šta god odluči za danas tj. sutra!

Ostaje da vidimo da li ćemo početi sa Džekom ili bez, da li ćemo na krilima od početa Kerim-Esmir ili Memić-Esmir ili čak Kerim-Memić, ko će igrati u veznom redu od početka Šunjić-Tahirović ili Šunjić-Bašić, treba biti realan i reći da ćemo teško riješiti utakmicu u 90 minuta i stoga ne smijemo sve adute staviti u prvih 11, koliko god se neko ljutio što igra ili ne igra od početka i koliko god fanovi yebavali opet Barbarezu sve po spisku za prvvu postavu, svi će imati u jednom trenutku priliku da doprinesu, e sad najbitnije je da moramo biti stabilni tokom svih 90 minuta i da imamo izbalansiranu ekipu tokom čitave utakmice, da imamo opcije s klupe i da imamo plan za 120 minuta, a tu je Barbarez pokazao ozbiljan pristup u Kardifu i Zenici, pa čak i protiv Austrije prije toga (iako to nije bila nokaut utakmica) i ja mu generalno nemam šta zamjeriti. Sretno svima :bih:

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 01 jul 2026, 12:04

tuzlanskinacin je napisao/la:
01 jul 2026, 11:55
Kraj je onda kada mi kazemo da je kraj a on veceras nije, Paragvaj koji je na papiru slabiji od nas iznaci jednu Njemacku koja je na papiru jaca od Amerike, naravno sve je to na papiru i onda neko kaze da je nama veveras kraj, naravno sve je moguce al o kraju ne treba ni razmisljati sve do posljednjeg zvizduka tek tada se moze rece e sad je kraj, a do tada vjera nada i podrska i tako svaki dan i svaku utakmicu iznova i iznova.
pa dobro nada vjera blabla, sjebali ste mi haman SP na ovom forumu. ne gledas na duzu stazu, svaku tekmu dobijemo nesta 4:0 alajabegovic bajaraktarevic po dva gola onda kad ovaj neki ne da gol treba mu oduzet pasos... mi prije 2 godine nismo mogli dobiti luksemburg, valjda se treba vidjeti da se desava pozitivan proces i da je to pravi put sta god da se danas desava.

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 01 jul 2026, 12:07

dena24 je napisao/la:
01 jul 2026, 12:04
pa dobro nada vjera blabla, sjebali ste mi haman SP na ovom forumu. ne gledas na duzu stazu, svaku tekmu dobijemo nesta 4:0 alajabegovic bajaraktarevic po dva gola onda kad ovaj neki ne da gol treba mu oduzet pasos... mi prije 2 godine nismo mogli dobiti luksemburg, valjda se treba vidjeti da se desava pozitivan proces i da je to pravi put sta god da se danas desava.
Pa buraz ja sve to pisem i da je ovo proces i da nema veze kako bude i da je ovo vec veliki uspjeh i objasnjavam ljudima danima da pojedini ihravi uopste ne trebaju biti predmeti ismijavanja al eto. Samo ocu rec da o kraju ne treba razmisljati prije njega, vidjeli smo protiv Svice vec na 2-0 ljudi odlaze sa trga, gase tv poslije nesto pokisli kao da smo izgubili sve i na krsju odosmo dalje. Znaci po meni nemsmo sta pricati ako ispadnemo veceras trebamo razmisljati pozitivno sta ako prodjemo a ovo ako ispadnemo onda smo ispali kad sudija svira kraj i tada o tome a do tad samo hajp.
#CarsijaOdjebi

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 01 jul 2026, 12:09

hurem je napisao/la:
01 jul 2026, 11:57
Madal je napisao/la:
01 jul 2026, 11:11
Sve i da hocemo tako Katic ne moze biti desni stoper u formaciji 3 nazad a tek Lukic ne moze igrati krilo vec Bazdar. Ali eto sta se nalupa nije ni cudo da je ovako poslozio
Igrali smo protiv Švicarske tako od 20.minute u formaciji 352 ili 343:
Katić, Muharemovic, Kolasinac
Dedić, Sunjic, Tahirovic, Memic
Demirović, Dzeko, Alajbegovic

Kerim je igrao na momente iza Dzeke i Demirovica a češće se izvlačio lijevo, ovako po sjećanju.
Večeras bih volio da odmah krene u 352, mada očekujem da cemo zaigrati kao i protiv Švicarske 442, pa ako uvide da nije to to, preci ce u 352 ili 343, zavisno od toga da li se branimo ili napadamo, ali i od toga da li ce umjesto Kerima(Esmira) pojačati sredinu terena s dodatnim veznjakom.

Svi mi očekujemo 442 s defanzivnim blokom, ja se nadam 352>343, ali posto je Sergej čudan lik, ne bih se iznenadio čak ni sa 361 da izvede, nešto slično kada je umjesto Dzeke uveo Bajraktarevica protiv Švicarske :)
Ma nemam pojma vise nista :)
Protiv Švice je to dosta hibridno bilo.

...........Katić...Muharemović.......
...................................Kolašinac
..........Šunjić...Tahirović............
Dedić...............................Memić
.........................Alajbegović.......
......Demirović....Džeko..................

Najbliže ovom

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 01 jul 2026, 12:19

01 jul 2026, 12:07
dena24 je napisao/la:
Pa buraz ja sve to pisem i da je ovo proces i da nema veze kako bude i da je ovo vec veliki uspjeh i objasnjavam ljudima danima da pojedini ihravi uopste ne trebaju biti predmeti ismijavanja al eto. Samo ocu rec da o kraju ne treba razmisljati prije njega, vidjeli smo protiv Svice vec na 2-0 ljudi odlaze sa trga, gase tv poslije nesto pokisli kao da smo izgubili sve i na krsju odosmo dalje. Znaci po meni nemsmo sta pricati ako ispadnemo veceras trebamo razmisljati pozitivno sta ako prodjemo a ovo ako ispadnemo onda smo ispali kad sudija svira kraj i tada o tome a do tad samo hajp.
pa to ti govorim, porasli im apetiti a nemaju pojma o cemu pricaju. pa onda ide kasnije psovanje mrtvih igracima i tako.

ginuli za dres protiv wales-a i italije, pa ja ocam ne bi vise ni zaigrao za ovakve navijace a kamoli da se borim na terenu, sve znaju sjebati sta valja

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 01 jul 2026, 12:26

dena24 je napisao/la:
01 jul 2026, 12:19
01 jul 2026, 12:07
dena24 je napisao/la:

pa to ti govorim, porasli im apetiti a nemaju pojma o cemu pricaju. pa onda ide kasnije psovanje mrtvih igracima i tako.

ginuli za dres protiv wales-a i italije, pa ja ocam ne bi vise ni zaigrao za ovakve navijace a kamoli da se borim na terenu, sve znaju sjebati sta valja
Ma brate razumijemo se mi ja sam samo ono u fazonu nema to ako ispadnemo msm naravno moze desiti ali onda docekati momke kao pobjednike i nastaviti sa podrskom u LN i dalje. A do kraja utakmice samo o prolazu razmisljat. A ovi sto su umislili da mi mozemo napast koga god ocemo da mozemo svaku utakmocu drugu formaciju i da nasi reprezentativci moraju svaku utaomicu imat il go il asistenciju su nebitni jer oni prate fudbal od penala protiv Velsa.
#CarsijaOdjebi

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 01 jul 2026, 12:29

FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 01 jul 2026, 12:34

Zamolio bih sve baksuze da ulože na prolaz Amera , ako fulaju država će Vratit pare :bih:

BHFreak
Kontakt:

Post Postao/la BHFreak » 01 jul 2026, 12:38

Ima li kod nas u drzavi dobar sportski portal analizu pred utakmicu da uradi a ne da mi glavna vijest bude da je bakaprase ulozio 10000 i reko ka**** ameriku
"Naša zemlja, naša čast, naša lopta - Bosna u srcu, pobjeda u nogama!" - Emir Spahić

Harare
Kontakt:

Post Postao/la Harare » 01 jul 2026, 12:42

slika

Samo hrabro srce i mirna glava i u kost. 🇧🇦

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 01 jul 2026, 12:58

Asteriks je napisao/la:
01 jul 2026, 11:49
Ameri su ekipa brzaca, atleta ali nikakvih ultra znalaca, da mogu na suhi kvalitet nešto riješiti.

Bitno je ne posustati nakon 60 minuta.
Imamo šanse, ozbiljne.

Ne praviti zvijezde od protivnika i nekih pojedinaca, koji u intervalima bacaju na trkače kokoši.
Evo upravo pregledao extanded higlights od utakmice njihove sa Turcima. Upravo ovako ako sto kazes, do 60 min su trcali kao ludi, onda je turska pocela preuzimati incijativu. Tesko ce biti izdrzati 60 min da ne primimo gol, jer noseni publikom fakat idu ludacki u pocetku. Jedino da ih nekako iznenadimo i umrtvimo ili odigramo poptpuno otvoreno (u sto vjerujem da ce se teko desiti).
Kako god sretno momcima. Neka se bore, pritiska nema.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Iceplayer, kovacic, legendarnadruga, napapijri1987 i 70 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []