Nikad ti ne idu oba beka naprijed, jedan ostane povučen s 2 stopera, a drugi pomaže krilnom po strani s koje napadamo i radi overlap/underlap.
A kad se branimo, zavisi kako oni napadaju branimo se sa 5 tako da se jedan od krilnih uvuče (npr memić/kerim pored seada ili tamo esmir pored dedića). Tako da to kako je nacrtana formacija ne znači puno kako ćemo stajati na terenu.
Mene je samo malo strah ako gurnemo Gigu na krilo, a klupiramo oba klasična krilna (Memić, Esmir). Kerim mi je više ala Wirtz, 10ka zamaskirana u LW koji svejedno probija u sredinu. I malo me strah ako oni budu Robinsona koristili kao korner zastavicu da nas raširi, da ćemo bespotebno uvući krilo iza beka u odbrani i ubiti sebi skoro svu moć za tranziciju. Al ko sam ja.
Dizelaška je utakmica koja može na 120min, a realno Giga jedini uz Memaru i Demira ima pluća za to, pa me ta "insajderska" toliko ne čudi.
Ako Sergej planira držati nas žive za produžetke, možda gleda da Kerima i Esmira sačuva za zadnjih 30 ili 60 minuta.
Pojma nemam, znam samo da srce igra ko ludo.
Moram djecu izmoriti do 7 ne bi li se bar malo zaspalo prije tekme.