Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na SP 2026

We are 26
CAZIN
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na SP 2026

Post Postao/la CAZIN » 30 jun 2026, 15:43

bavariapivo je napisao/la:
30 jun 2026, 15:32
CAZIN je napisao/la:
30 jun 2026, 14:56
babino je napisao/la:
30 jun 2026, 14:55

koga tucemo u 1/4:-)
Susjede :D
koji bi to spektakl bio :tokralju:
Šou u najavi :opaopa: :bih:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jun 2026, 20:05

Team Feature: Bosnia And Herzegovina | Moving From Underdogs to Tournament Competitors

"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 30 jun 2026, 23:52

Evo čovjeka koji nam je utabao put u Ameriku

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 01 jul 2026, 18:09

Pošto znam da poslije večerašnje utakmice, u slučaju poraza i kraja ovog divnog iskustva, iz rupa će izgmizati sve one gnjide i lešinari koji ili naprosto mrze ovu ekipu ili im je cilj omalovažavanje i rušenje najboljeg stručnog štaba u historiji reprezentacije jer im je to u licnom interesu, hoću da kažem, svima onima koji vole ovu državu i ovu ekipu, da razmisle o ovome:

Italija, Danska, Turska, Ukrajina, Poljska, Švedska, Vels, Mađarska, Srbija, Škotska, Grčka, Slovačka, Češka, Rumunija, Irska. To su sve europske države čije ekipe ili nisu uspjele da se plasiraju na SP, ili su ispale u grupnoj fazi, a sve su iznad nas na FIFA rang listi i u većini slučajeva bi im se do prije par mjeseci, ili čak i trenutno, dala uloga (velikog) favorita u meču protiv nas.

Gore navedene nacije imaju nešto više od 300 miliona stanovnika. Dakle, 300 miliona ljudi ne mogu navijati za svoju državu i gledati ih na svjetskom prvenstvu.

Mi smo imali to zadovoljstvo zadnjih par sedmica i imamo još večeras i nadam se i još poslije toga, a ako ne, možda bi bilo lijepo zastat na trenutak i sjetit se te činjenice i bit zahvalan ovoj još uveliko zelenoj ekipi, tek u nekom začetku, koja nam je takvu sreću i privilegiju podarila. Nekih 300 miliona evropljana bi nam pozavidilo.

A siguran sam da nam neće biti zadnje svjetsko prvenstvo.

:bih:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 01 jul 2026, 23:05

Kolicina pozitivnog marketinga za drzavu od ovog svjetskog je prosto nerealna. Prosto nevjerovatno da cijeli svijet navija za nas
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 02 jul 2026, 00:13

Samo da se ne osramotimo, da ne bude tipa "kako su ovi dogurali do 1/16-finala?", sa svim ostalim ja sam zadovoljan.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 02 jul 2026, 05:06

Povjerovalo se neiskusno onom što je liječio koljeno alternativnim metodama macinom travom i onom što je trebao biti spreman već za Švajcarsku. Na Euru nas povrijeđeni igrači neće prevariti da ih treba voditi. Mogli su i Baumgartner i Fermin Lopez turistički ali to se tako ne radi. Povrijeđen igrač propušta prvenstvo.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 jul 2026, 09:10

Drape je napisao/la:
02 jul 2026, 05:06
Povjerovalo se neiskusno onom što je liječio koljeno alternativnim metodama macinom travom i onom što je trebao biti spreman već za Švajcarsku. Na Euru nas povrijeđeni igrači neće prevariti da ih treba voditi. Mogli su i Baumgartner i Fermin Lopez turistički ali to se tako ne radi. Povrijeđen igrač propušta prvenstvo.
Ko nam je to bio zakinut za poziv zbog Tabakovića? Kojeg smo to vrsnog veznjaka mogli pozivat umjesto Hadziahmetovica? Koji je, da napomenem, mogao igrati da smo ga trebali.

Ako neko kaze beka (recimo Gazibegović), slažem se da se mogao neko bolji pozvat umjesto Malića, ali oni su ovaj spisak skrojili jasno na način da ispoštuju igrače sa većim zaslugama iz kval. ciklusa i tu je on najviše odigrao. I to je OK. Na kraju nas najveći problem (slab vezni red) nista nije moglo popravit.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 02 jul 2026, 12:28

Moje ocjene ovo SP, igraci koji su igrali vise od 45 min

Veliki plus

Basic, Mahmic, Muharemovic, Alajbeg

Solidno

Katic, Kola, Lukic, Dedic, Vasilj

Razocarenje

Dzeko, Demirovic (najvece), Esmir, Memic, Sunjic, Tahirovic,

Loš svakako

Radeljic

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 03 jul 2026, 13:27

Kad su se utisci malo slegli, mislim da smo mi ostvarili baš onakav rezultat po projekcijama. Niti trebamo biti nešto razočarani - niti trebamo biti oduševljeni. Sasvim korektno. Prošli smo grupu koja objektivno jest bila za proći. Ispali od objektivno bolje ekipe. Možemo sada mikroanalizirati svaku izmjenu i potez, ali realnost je takva.

Naravno da mi je krivo što nismo iskoristili taj crveni SAD-a, lijepo nam se namjestilo da napravimo podvig plasmanom u 1/8 finala, ali možda smo i ispucali tu sreću, koju smo definitivno imali u nekom prethodnom periodu.

Imamo pravo očekivati još više od ove ekipe u narednom periodu, ipak je kostur ekipe dosta mlad. Iskoristiti Ligu Nacija za još neke nove kombinacije i igrače, pa da se aBd ostvari i prvi plasman na EP. Vakat je. :bih:
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: D97 i 11 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []