FerdinandF je napisao/la: ↑01 jul 2026, 17:13
Treba igrati pas igru od odbrane prema naprijed.
Ali kad ne ide, onda je nabij gore ne dzeku.
Kad bi mi mogli igrati tako da devet igraca gradi igru s naše polovine, u 60 m. Pa da se lagano pomjeramo prema napadu.
A da je bar na Edina, uvijek u neki međuprostor ili u aut, jer ne možeš ti očekivati npr. od eto Dedića, primjer viđen +10x u grupi... momak pod pritiskom mora slabijom nogom ispucati loptu koja mu tek dolazi.

Iz našeg rostera za duge lopte iz zadnje linije Tare je babuka. Iz veze Bendži. S desnog krila ljevicom Esmir, ili u overlapu desnom Dedić.
Mahmić niske iz prve okrenut leđima, ala Miske svojevremeno.
Kerim ili probija u sredinu ili gura loptu u pocket.
Katić jednom svako 3-4 utakmice da malo jači niski pas na distanci (ispucao je jedan takav protiv Katara).
Seo, što neko gore reče, torpedira saigrače silinom pasa.
Šunjić/Bendži samo sigurica za statistiku (još Bendži fakat ima pristojnu dugu loptu).
Bašić mi je bombonica, progresivan je, al u defanzivi malo klimav.
Amira i Gigu nisam mjesecima gledao pa ne smijem ništa reći na šta bi to sad ličilo.
Šta bi bilo kad bi bilo, ja bih najsretniji bio da Anel skine sihre pa da nam je on RCB, Tare LCB, i još jedan školski izbijač lopte centralni (može Katić, što da ne) pa da malo sigurnije gradimo igru bez da nam se 1 od ukupno 2 vezna mora vratiti u 16m po nju, al realno od tog nema ništa.
Pošteno, pa kako bude.