Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

mirzza
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la mirzza » 20 jun 2009, 19:31

BIHfan je napisao/la:
Edo_Majka je napisao/la:Znaci mi da su se morali moliti par mjeseci odnosno par godina (Bajic) da bi zaigrali za BiH,siguran sam da su cekali poziv od Srbije i kad su vidjeli da od toga nema nista onda ko fol hoce a igraju za BiH,vjeruj mi,nisam ja nikakav nacionalista i da mrzim nekoga,ali cinjenica je da bi 95% od njih radije igrali za Srbiju ili Hrvatsku,i to mi je krivo,kad bi oni radije igrali za svoje zasto onda i nasi nebi radije za svoje,ali ne,oni radije igraju za svoju karijeru ili Pasos :roll: nema tu ponosa,poznajes li ti i jednog sportistu koji je mogao igrati za Hrv odn. Srbiju a da je ipak odlucio igrati za BiH?ajd ako mi nadje ijednog sem Barbareza ja ti skidam kapu

Potpis brate slazem se sa tobom u svakom slovu u ovom tekstu. ;)
Sergej, Hibic, Terzic Mirsad, Miralem Pjanic, su samo neki koji su mi pali na pamet
Cuva Bog Zelju svog!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 20 jun 2009, 19:40

mirzza je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
Edo_Majka je napisao/la:Znaci mi da su se morali moliti par mjeseci odnosno par godina (Bajic) da bi zaigrali za BiH,siguran sam da su cekali poziv od Srbije i kad su vidjeli da od toga nema nista onda ko fol hoce a igraju za BiH,vjeruj mi,nisam ja nikakav nacionalista i da mrzim nekoga,ali cinjenica je da bi 95% od njih radije igrali za Srbiju ili Hrvatsku,i to mi je krivo,kad bi oni radije igrali za svoje zasto onda i nasi nebi radije za svoje,ali ne,oni radije igraju za svoju karijeru ili Pasos :roll: nema tu ponosa,poznajes li ti i jednog sportistu koji je mogao igrati za Hrv odn. Srbiju a da je ipak odlucio igrati za BiH?ajd ako mi nadje ijednog sem Barbareza ja ti skidam kapu

Sergej, Hibic, Terzic Mirsad, Miralem Pjanic, su samo neki koji su mi pali na pamet
de procitaj jos jednom tekst pa onda nesto napisi. ;)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 20 jun 2009, 23:27

Na popisu se nalazi i ime Gorana Sutona, kojeg je HKS uspio prisvojiti, i koji ima veliku volju pomoći. Sjajni centar Michigan Statea koji je ove sezone igrao u finalu NCAA lige očekuje i NBA draft, kako bi provjerio svoje mogućnosti. Draft je 25. lipnja, a prođe li Suton nakon dvije runde, teško je da Repeša može na njega računati.

"Izrazio je želju da igra za Hrvatsku. Razgovarali smo s njim i nalazi se na popisu. Stiže li na pripreme, to ne mogu reći u ovom trenutku.", kazao je izbornik.

Hoce li ovaj igrati za nas ili ne ? :|

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 20 jun 2009, 23:32

anlayan je napisao/la:Na popisu se nalazi i ime Gorana Sutona, kojeg je HKS uspio prisvojiti, i koji ima veliku volju pomoći. Sjajni centar Michigan Statea koji je ove sezone igrao u finalu NCAA lige očekuje i NBA draft, kako bi provjerio svoje mogućnosti. Draft je 25. lipnja, a prođe li Suton nakon dvije runde, teško je da Repeša može na njega računati.

"Izrazio je želju da igra za Hrvatsku. Razgovarali smo s njim i nalazi se na popisu. Stiže li na pripreme, to ne mogu reći u ovom trenutku.", kazao je izbornik.

Brate de sredi intervju sa ovim papkom ako mozes,ti si mi nekako najbolji izvor informacija. :D
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 21 jun 2009, 01:01

BIHfan je napisao/la:
anlayan je napisao/la:Na popisu se nalazi i ime Gorana Sutona, kojeg je HKS uspio prisvojiti, i koji ima veliku volju pomoći. Sjajni centar Michigan Statea koji je ove sezone igrao u finalu NCAA lige očekuje i NBA draft, kako bi provjerio svoje mogućnosti. Draft je 25. lipnja, a prođe li Suton nakon dvije runde, teško je da Repeša može na njega računati.

Brate de sredi intervju sa ovim papkom ako mozes,ti si mi nekako najbolji izvor informacija. :D
hehe pokusat cu ...

esso
Kontakt:

Post Postao/la esso » 21 jun 2009, 15:49

Želim igrati za bh. tim, neću se odazvati Zdovcu
Zbog problema s povredama, ovog ljeta će propustiti reprezentativne obaveze...
21.06.2009. 14:00

Nakon poraza u finalu turskog plej-ofa od Efes Pilsena, Emir Preldžić (22 godine, 205 cm) već u petak navečer, zajedno s ocem Senadom koji je bio s njim u Istanbulu, stigao je u rodno Žepče.

Mladi košarkaš Fenerbahče Ulkera, osim dobrim igrama, posljednjih dana privlači pažnju sportske javnosti i zbog činjenice da se našao na spisku selektora dvije reprezentacije, naše i slovenske. Zvali su ga i Mensur Bajramović i Jure Zdovc.

Odgovor FIBA-e

- Već sam potpisao zahtjev za promjenu košarkaškog državljanstva, što znači da želim igrati za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. To sam rekao i ljudima iz Košarkaškog saveza Slovenije. Košarkaški savez BiH je već na adresu FIBA-e proslijedio moju izjavu i zahtjev.

Sada čekam odgovor. Šta god da FIBA odluči, ovog ljeta neću se odazvati na pripreme nijedne selekcije jer imam problema s povredama i moram mirovati. Bh. selektoru ću moći biti na raspolaganju tek za naredni ciklus - poručuje Emir.

Njemu će se 15. jula u Žepču priključiti i kondicioni trener turskog kluba, pod čijim će nadzorom raditi sve do 17. avgusta, kada se zajedno vraćaju na početak priprema Fenera u Istanbul. Turski klub, prema našim informacijama, želi ga vezati novim desetogodišnjim ugovorom.

Novi ugovor

- O tome su razgovarali menadžer i trener. S Fenerom imam ugovor na još dvije godine i planiram ga odraditi do kraja. Oni su zadovoljni sa mnom, ja sam s njima, sredina mi u potpunosti odgovara i ne bih imao ništa protiv produženja. Ove godine nismo imali sreće u finalu, ali bit će bolje naredne - kaže Preldžić.

Vjerovatni izbor Čikaga na NBA draftu

Bez obzira što blisku budućnost veže uz Fenerbahče Ulker, Emir Preldžić je odlučio 25. juna u Njujorku okušati sreću i na NBA draftu. Kaže da bi ga, prema najavama, u drugom krugu mogao izabrati slavni Čikago.

- Njihov skaut Ivica Dukan dolazio je u Istanbul i razgovarali smo. Ako me budu izabrali, bit će to, vjerovatno, u drugom krugu, kao 40. pik. Ovo mi je posljednja godina u kojoj mogu izaći na draft, pa nisam želio propustiti priliku. Vidjet ćemo šta će se desiti - kaže Preldžić.

Bude li izabran, Preldžić bi bio drugi košarkaš iz zeničkog Čelika koji je na draftu biran od nekog NBA kluba. Nedžada Sinanovića (221 cm, 26 godina) je, podsjetimo, 2003. godine kao 54. pika izabrao Portland, ali on nikada nije zaigrao u najjačoj ligi svijeta. bravo :D

Boubacar Dialiba
Kontakt:

Post Postao/la Boubacar Dialiba » 21 jun 2009, 19:20

Ni u ovom intervjuu tačno ne piše, ali ako je fakat mali rek'o da se neće odazvati Zdovcu, onda zaslužuje status nacionalnog heroja! I ovo što se izjasnio da želi da igra za nas u ovakvoj situaciji je golemo! Emire, kralju! Usput, strasan je igrac. U reprezentaciji ce, aBd, da oduševljava na pozicijama 1 i 2, možda i 3. Prejak igrač.
Dok recimo Hasan Rizvić, koji nikad neće Slovenije očima vidjeti, jer nije dovoljno dobar, nije smio da se izjasni da će igrati za nas. Da mu se Slovenci ne uvrijede.

JEDAN JE EMIR PRELDžIĆ !!!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 21 jun 2009, 21:16

BIHfan je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Znaci mi da su se morali moliti par mjeseci odnosno par godina (Bajic) da bi zaigrali za BiH,siguran sam da su cekali poziv od Srbije i kad su vidjeli da od toga nema nista onda ko fol hoce a igraju za BiH,vjeruj mi,nisam ja nikakav nacionalista i da mrzim nekoga,ali cinjenica je da bi 95% od njih radije igrali za Srbiju ili Hrvatsku,i to mi je krivo,kad bi oni radije igrali za svoje zasto onda i nasi nebi radije za svoje,ali ne,oni radije igraju za svoju karijeru ili Pasos :roll: nema tu ponosa,poznajes li ti i jednog sportistu koji je mogao igrati za Hrv odn. Srbiju a da je ipak odlucio igrati za BiH?ajd ako mi nadje ijednog sem Barbareza ja ti skidam kapu

de procitaj jos jednom tekst pa onda nesto napisi. ;)
procitaj boldirano, pa onda moj odgovor ispod, a ako i tada ne skontas procitaj ovo:

Sergej imao ponudu Hrvatske i Njemacke - odabrao BiH 1998
Mirsad Hibic - igrao za U21 Hrvatske, trebao preci u A repku, medjutim odabrao BiH i zaigrao povrijedjen minutu na prijateljskoj protiv Albanije u Zenici u Aprilu 1996, rezultat 0-0, samo da bi bio reprezentativac BiH,

Mirsad Terzic - kad je bio prije 2 godine u Zagrebu, uslovljavali ga da pauzira i da igra za Hrvatsku repku, osvaja medalje na prvenstiva i olimpijadama - covjek ih **** i odabrao BiH

Miralem Pjanic - imao otvorenu ponudu Francuske da igra za njihovu U21, kad su ga ovdje zajebavali po pripremama i otezali sa dodjelom pasosa, Mire ih je otkacio i cekao BH pasos.

Jasnije?
Cuva Bog Zelju svog!

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 21 jun 2009, 21:26

Boubacar Dialiba je napisao/la:Ni u ovom intervjuu tačno ne piše, ali ako je fakat mali rek'o da se neće odazvati Zdovcu, onda zaslužuje status nacionalnog heroja! I ovo što se izjasnio da želi da igra za nas u ovakvoj situaciji je golemo! Emire, kralju! Usput, strasan je igrac. U reprezentaciji ce, aBd, da oduševljava na pozicijama 1 i 2, možda i 3. Prejak igrač.
Dok recimo Hasan Rizvić, koji nikad neće Slovenije očima vidjeti, jer nije dovoljno dobar, nije smio da se izjasni da će igrati za nas. Da mu se Slovenci ne uvrijede.

Samo da se zna da je na kucnu adresu dobio plavu kovertu iz slovenskog tuzilastva...nece se janezi tako lahko odreci Emira , al' on nema nimalo zelje da igra za njih ;)

zehro
Kontakt:

Post Postao/la zehro » 21 jun 2009, 21:28

mirzza je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:

Ti nisi normalan....!
<><><>Play the game...but don't let the game play you!?<><><>

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 21 jun 2009, 21:30

mirzza je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
procitaj boldirano, pa onda moj odgovor ispod, a ako i tada ne skontas procitaj ovo:

Mirsad Hibic - igrao za U21 Hrvatske, trebao preci u A repku, medjutim odabrao BiH i zaigrao povrijedjen minutu na prijateljskoj protiv Albanije u Zenici u Aprilu 1996, rezultat 0-0, samo da bi bio reprezentativac BiH,

Mirsad Terzic - kad je bio prije 2 godine u Zagrebu, uslovljavali ga da pauzira i da igra za Hrvatsku repku, osvaja medalje na prvenstiva i olimpijadama - covjek ih **** i odabrao BiH

Miralem Pjanic - imao otvorenu ponudu Francuske da igra za njihovu U21, kad su ga ovdje zajebavali po pripremama i otezali sa dodjelom pasosa, Mire ih je otkacio i cekao BH pasos.

Jasnije?
Momak je rekao a da nije Sergej tak da on nevazi,Mirsad Hibic Musliman kao i Terzic,a Pjanic nije imao poziv Hrvatske i Srbije,zato procitaj dobro sta je momak napisao,a to da nabrojis igrace koji su BH Hrvati ili Srbi a da su odbili Srbiju ili Hrvatsku da igraju za BIH.

Jasno?? ;)
FK DELFIN NEUM

zehro
Kontakt:

Post Postao/la zehro » 21 jun 2009, 21:32

novi idol nacije Emir Preldzic....svaka cast
Hasane sad ga ispusi lagano....ko ce te sad prodat ....slovenija nece sigurno...sad igraj po austrijskoj slovackoj i ceskoj ligi.....
<><><>Play the game...but don't let the game play you!?<><><>

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 21 jun 2009, 22:15

fanatic je napisao/la:
Samo da se zna da je na kucnu adresu dobio plavu kovertu iz slovenskog tuzilastva...nece se janezi tako lahko odreci Emira , al' on nema nimalo zelje da igra za njih ;)

U kojoj pise ... :?:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 21 jun 2009, 22:17

bandit je napisao/la:
fanatic je napisao/la:

U kojoj pise ... :?:
hebla te Bosna imamo mi Vujacica. :lol: :lol:
FK DELFIN NEUM

Edo_Majka
Kontakt:

Post Postao/la Edo_Majka » 21 jun 2009, 22:33

BIHfan je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:

Jasnije?
Momak je rekao a da nije Sergej tak da on nevazi,Mirsad Hibic Musliman kao i Terzic,a Pjanic nije imao poziv Hrvatske i Srbije,zato procitaj dobro sta je momak napisao,a to da nabrojis igrace koji su BH Hrvati ili Srbi a da su odbili Srbiju ili Hrvatsku da igraju za BIH.

Jasno?? ;)
bas na to sam mislio ;),i jedan Misimovic igra srcem za nas ali nesmijemo zaboraviti da je on prvo htjeo igrati za Srbiju i on je najbolji primjer na sta sam mislio, a sto se tice Preldzica,svaka cast i ako ga Slovenci nepuste on ce moci nakon 2 godine igrati za nas,jos jednom svaka cast Emire
Tracy McGrady!!!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 22 jun 2009, 10:03

Edo_Majka je napisao/la:bas na to sam mislio ;),i jedan Misimovic igra srcem za nas ali nesmijemo zaboraviti da je on prvo htjeo igrati za Srbiju i on je najbolji primjer na sta sam mislio, a sto se tice Preldzica,svaka cast i ako ga Slovenci nepuste on ce moci nakon 2 godine igrati za nas,jos jednom svaka cast Emire
ako mu FIBA Europe ne da dozvolu da igra za nas, nece nikada ni zaigrati... nema tu 2 godine pravila
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 22 jun 2009, 10:11

BIHfan je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:

Jasnije?

Jasno?? ;)
Odakle ti informacija da su Hibic i Terzic muslimani i to za veliko M.
I kakve veze uopste to ima sa ovom temom?
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 22 jun 2009, 11:32

Sljedeci koji spomene Muslimane, Hrvate, Srbe i pocne prebrojavati krvna zrnca dobit ce ban. Ovo je sportski forum, cisto napomene radi
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

fanatikos
Kontakt:

Post Postao/la fanatikos » 22 jun 2009, 13:24

fanatic je napisao/la:
Boubacar Dialiba je napisao/la:Ni u ovom intervjuu tačno ne piše, ali ako je fakat mali rek'o da se neće odazvati Zdovcu, onda zaslužuje status nacionalnog heroja! I ovo što se izjasnio da želi da igra za nas u ovakvoj situaciji je golemo! Emire, kralju! Usput, strasan je igrac. U reprezentaciji ce, aBd, da oduševljava na pozicijama 1 i 2, možda i 3. Prejak igrač.

ima jos talelntovanih samo sto se za njih ne zna

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 22 jun 2009, 15:45

http://sportsport.ba/bh_kosarkap-19318.htm

sta je ovo izašlo i ova fiba to je k.... od organizacije čovjek fino rekao da želi igrati za BIH a oni nešto da mu slovenci nedaju.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.