02.07.2026. R32: USA - BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
bordobijeli
- Kontakt:
Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH
Ova ekipa ima temelje al jos puno prostora za nadogradnju . Odlican rezultat lijepo je bilo preehodna 3 mjeseca. Idemo dalje podrzati ove momke i ABd prvi plasman na EP to je sljedeeci cilj.
- BiHSportman
- Kontakt:
Da je bar tu Spahić da podijeli par šamara. Drago mi je samo kod Mahmića vidjeti onakvu drskost kad se posvađo sa Reamom.signalidunapark je napisao/la: ↑02 jul 2026, 07:46Pravo pla.čipičkasto smeće.BiHSportman je napisao/la: ↑02 jul 2026, 07:42Samo da ostane upisano da Balogunu želim sve najgore u fudbalskoj karijeri.
Zbog ovakvih igrača mi nedostaju Materazzi, Gatuso, Diego Costa i Roy Keane. Poslije prvog dajva i mlataranja ručicama, koljeno u bubreg, pa se ti misli ostatak utakmice.
Nakon sto su se emocije slegle, sve u svemu mogu reci da sam ponosan na momke. Ne igramo kao Real Madrid ili Barcelona, slazem se, ali igramo kako mozemo i znamo. Ja sam uvjeren da Barbarez i strucni stab znaju koliko i sta mi mozemo da pruzimo u ovom momentu. Pa zar ne bi i oni radije igrali na gol vise da mogu...
Ovo iskustvo za Muharemovica, Alajbegovica, Bajraktarevica, Lukica i sve ostale je neprocjenjivo. Odigrati 4 utakmice na najvecoj pozornici svijeta nije mala stvar. Mi igrace ne mozemo stvoriti, imas to sto imas.
Kako je Balogun dosao u Americku repku? Lik nije imao mjesta u Engleskoj, tad Amerika apelirala po svijetu da se jave igraci koji mogu nastupati za njih i on se javio. A nas 3 miliona i da imamo sve poslagano? Treba biti malo i realan. Volio bi i ja da igramo finale i osvojimo, ali vec smo podigli ljestvicu i ne sumnjam uopste da ce repka biti bolja.
Sto se tice tekme danas, volio sam da je poceo Mahmic i Lukic umjesto Dzeke i Demirovica. Nista protiv Demirovica, volio sam da je zabio 2 danas, ali je preforsiran. Dzeko je trebao zadnjih 25 minuta kad se umore ovi, ali eto, najlakse je nama naprdjivati kako i sta je trebalo
Sve u svemu, raduje me buducnost repke
Ovo iskustvo za Muharemovica, Alajbegovica, Bajraktarevica, Lukica i sve ostale je neprocjenjivo. Odigrati 4 utakmice na najvecoj pozornici svijeta nije mala stvar. Mi igrace ne mozemo stvoriti, imas to sto imas.
Kako je Balogun dosao u Americku repku? Lik nije imao mjesta u Engleskoj, tad Amerika apelirala po svijetu da se jave igraci koji mogu nastupati za njih i on se javio. A nas 3 miliona i da imamo sve poslagano? Treba biti malo i realan. Volio bi i ja da igramo finale i osvojimo, ali vec smo podigli ljestvicu i ne sumnjam uopste da ce repka biti bolja.
Sto se tice tekme danas, volio sam da je poceo Mahmic i Lukic umjesto Dzeke i Demirovica. Nista protiv Demirovica, volio sam da je zabio 2 danas, ali je preforsiran. Dzeko je trebao zadnjih 25 minuta kad se umore ovi, ali eto, najlakse je nama naprdjivati kako i sta je trebalo
Sve u svemu, raduje me buducnost repke
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Oneeee daay we will reach the endddd
Slažem se u svemu.Murga je napisao/la: ↑02 jul 2026, 08:04Nakon sto su se emocije slegle, sve u svemu mogu reci da sam ponosan na momke. Ne igramo kao Real Madrid ili Barcelona, slazem se, ali igramo kako mozemo i znamo. Ja sam uvjeren da Barbarez i strucni stab znaju koliko i sta mi mozemo da pruzimo u ovom momentu. Pa zar ne bi i oni radije igrali na gol vise da mogu...
Sve u svemu, raduje me buducnost repke![]()
Sve si opisao u toj rečenici na primjeru Baloguna i priprema selekcije USA za ovo prvenstvo. I Kanada isto, a i većina ostalih učesnica. Sistemski, temeljno, više nego dovoljno vremena. Ami smo ekipu bukvalno sklapali u hodu, trku zapravo, jer nismo imali druge opcije.
Morali smo improvizovati, snalaziti se kako znamo.
Vjerujem u ove momke. I od mene puna podrška.
Utakmica u Poljskoj je relativno blizu. Planiram biti na tribinama akobogda!
Ovo je neki taj maksimum ove reprezentacije, za sad. Možda je došlo do zasićenja igrača na ovom turniru, ono jednostavno im se ne da više, pad energije i koncentracije.
Samo jedina stvar što je loša, a to je da ne koristimo potencijal napada koji imamo. Barbarez, opet ću ponoviti, po ko zna koji put, postavi igrače koje je odabrao, pa onda koriguje tokom utakmice, daje nove instrukcije stalno, i onda se gubi formacija, kohezija, taktika.
Nadam se samo da će početi uigravati napad: Alajbegegović-Mahmić-Bajraktarević i da će ovi postati glavni igrači ekipe, izvor kreacije.
Špic Demirović ili Tabaković iki neko treći
Šunjić klupa, Tahirović klupa, treba početi neke mlade igrače u veznom koji znaju "igrati lopte"
Radeljić nema ga potrebe zvati, Katić klupa, pokušati sa Hadžikadunić-Muharemović
ili zvati Ahmedhodžića pa nekako ono ispeglati
Imali bi Muharemović-Ahmedhodžić stoperski par. Iskreno Vasilj je postao malo naporan sa svojim lošim procjenama i odlukama, puno je golova primio gdje je morao bolje reagovati, možda sa Karićem malim pokušati lagano koju utakmicu, jer ima sve predispozicije za odličnog golmana. Suma sumarum, super iskustvo za ive momke za dalje. Sabura
Samo jedina stvar što je loša, a to je da ne koristimo potencijal napada koji imamo. Barbarez, opet ću ponoviti, po ko zna koji put, postavi igrače koje je odabrao, pa onda koriguje tokom utakmice, daje nove instrukcije stalno, i onda se gubi formacija, kohezija, taktika.
Nadam se samo da će početi uigravati napad: Alajbegegović-Mahmić-Bajraktarević i da će ovi postati glavni igrači ekipe, izvor kreacije.
Špic Demirović ili Tabaković iki neko treći
Šunjić klupa, Tahirović klupa, treba početi neke mlade igrače u veznom koji znaju "igrati lopte"
Radeljić nema ga potrebe zvati, Katić klupa, pokušati sa Hadžikadunić-Muharemović
ili zvati Ahmedhodžića pa nekako ono ispeglati
Imali bi Muharemović-Ahmedhodžić stoperski par. Iskreno Vasilj je postao malo naporan sa svojim lošim procjenama i odlukama, puno je golova primio gdje je morao bolje reagovati, možda sa Karićem malim pokušati lagano koju utakmicu, jer ima sve predispozicije za odličnog golmana. Suma sumarum, super iskustvo za ive momke za dalje. Sabura
- Principatus
- Kontakt:
X Veliki potpis._dreamer_ je napisao/la: ↑02 jul 2026, 05:51Ovo je moj odjavni post sto se tice repke na SP.
Prije svega, cestitke momcima, ovo je veliko iskustvo neovisno o tome kakva je bila igra. Sama cinjenica da su osjetili car ove velike smotre im daje jednu dodatnu dimenziju u fudbalskom razvoju, prije svega mislim na nase mlade igrace. Sigurno cim pomoci u buducnosti.
Sto se tice utakmice, ovo je zbir svih nekih mojih razmisljanja. Mozda ja nisam bio profesionalni nogometas kao Sergej ali znam ponesto o fudbalu.
FORMACIJA: Sto se tice formacije, razumio sam njegovu ideju da izadje sa tri stopera i suzi taj zadnji blok. No smatram da je jako pogrijesio kada je stavio radeljica. Mislim da njegova ideja da ima tu zadnjeg visokog igraca koji ce biti dominantan u skoku i olaksati nam kod centarsuta samo u teoriji nije losa, ali takvog igraca ne mozes lagano "sakriti" kada su u pitanju njegove mane, a to je pokretljivost. Amerika nije tim koji ce iskljucivo napadati na taj nacin, imaju jako mnogo kombinatorike i utrcavanja, moras imati stopera koji je u stanju izaci na protivnickog napadaca ili veznog, ispratiti ga, ili neko utrcavanje osujetiti. Radeljic sa dva metra je jako trom, neokretan, dizelas. Ameri nisu visoka ekipa u napadu, ne napada te Haaland pa da moras staviti Radeljica. Mnogo bi bilo logicnije povuci seju na lijevog stopera u toj trojci, a staviti Memica da igra umjesto Seje. Oba gola su njegova krivica, s tim da se bas kod drugog gola pokazala kao problem ta njegova tromost.
Dalje, srednji dio terena je odmah jasno dao do znanja da mi ne planiramo ni pokusati zadrzavati loptu u nogama i da ce iskljucivo ici duge lopte i prepustanje posjeda Amerima, uz nadu da cemo se odbraniti 120 minuta. Sama cinjenica da Sergej misli ili vjeruje da taj game plan moze proci meni govori koliko je on naivan ili limitiran. Ovo SP je druga dimenzija, ne mozes ga porediti s kvalifikacijama, timovi provedu mj dana u kampu uigravajuci se, digne se igra na visi nivo. On misli da ce sa dobrim pozicioniranjem 120 minuta uspjeti da sacuva go, bez da i pokusa nekim posjedom rasteretiti odbranu. To je osudjeno u startu na propast protiv iole organizovanijih timova. Pa nijedan, apsolutno nijedan tim nije igrao ovako destruktivan fudbal kao mi. Ja znam da ovdje mnogi na forumu imaju kompleks manje vrijednosti, malo je to i proizvod okoline u kojoj zivimo, ali nismo mi toliko individualno losi da moramo igrati ovako. Istina je da mi moramo igrati ovako jer nismo uigrali nista bolje.
VEZNI RED, PRESING I POSJED: Madal je vise puta pomenuo da ubacivanje dodatnog igraca u vezu nece rijesiti problem. Moram reci da se slazem s njim donekle jer sam jedan igrac vise ne znaci nista ako je game plan da gurnes loptu na bok i das neupotrebljivu dugu loptu i time je predas protivniku. Ja ne znam ni kako bih opisao nas build up, ali u sustini smo smo prespori sa tim protokom lopte jer nasi igraci bez lopte su previse pasivni. Pustimo protivnika da nas pritisne bez da imamo rjesenje kako da slomimo taj prvi blok. Tako smo primili prvi gol. Ameri su nas popustili s pritiskom a mi smo ih onda svjesno krenuli izvlaciti, isto kao da mi znamo sta cemo s tom loptom kada oni krenu raditi presing.
Presing se razbija uigranim automatizmima, kroz vise trokuta i unaprijed uvjezbane kretnje. Tu nije presudno imas li Messija, nego da su igraci bez lopte pravilno pozicionirani i da se konstantno nude za prijem lopte. Svaki nas reprezentativac je u stanju primiti loptu i odigrati pas, ali da bi to funkcionisalo, takve situacije moraju biti uvjezbane. Ja se pitam s pravom kako je moguce da mi nakon 2 godine pod Barbarezom nemamo apsolutno nista uigrano za taj protivnicki presing osim yebenog nabijanja i predavanja posjeda. Mnogo individualno losije reprezentacije sa dokazanim trenerima pokazuju da je to moguce. Meni onda ne preostaje nista nego da zakljucim da Sergej nije u stanju da taj ocigledan problem rijesi.
Ali i bez tih uigranih stvari, ako kazemo evo da nije bilo dovoljon vremena (a ne slazem se s time), nije mi jasno zasto Sergej misli da su mu bolje sanse ako stavi iskljucivo destruktivce koji nisu u stanju iznijeti loptu pa time stavi odbranu 90 minuta pod opsadno stanje, umjesto da taj vezni red oplemeni igracima koji nisu znacajno losiji kada su u pitanju destruktivni zadaci, ali s druge strane mogu stati na loptu i zadrzati posjed. Mahmic je igrao na kapaljku, Hadziahmetovic nije igrao nikako. Hoce li neko pitati Sergeja zasto mu jedan takav zahvalan igrac, koji se pokazao u ligi koja je jaca od svih za koje igraju ovi ostali u vezi, nije dobio ni minute. Ako je bio povrijedjen, sto ga je vodio?
MISTERIJA KONSTANTNIH ROTACIJA: Ja nisam pobornik ideje da se mora imati zacementiranih 11 igraca prve postave, ali jos manje sam pobornik ideje da svaku utakmicu mjesas karte kao kada igras poker. To pod broj jedan znaci da se mi konstantno prilagodjavamo drugima, a sto znaci da i nemamo neki svoj identitet, a osim toga ne vidim kako konstantno rotiranje moze pomoci da nas vezni red sraste u jednu cjelinu, da se momci uigraju, da imamo malo vise posjeda. Uigranost tima je preduslov da kreiranje prilika.
BUDUCNOST: Ja bih najvise volio da se varam, ali moje misljenje je da mi sa Sergejom necemo biti ni blizu naseg maksimuma. Ovaj period od preko mjesec dana je pokazao da provedeno vrijeme skupa i intenzivni treninzi nisu donijeli nikakvu novu dimenziju u nasoj igri, kvalitet igre je ostao isti dok su drugi digli svoj nivo, skautirali nas i jednostavno takticki razvalili.
Ne vidim kako ce u reprezentativnim pauzama biti prostora za neki napredak kada ga sada bilo nije. Ja bih volio da se varam jer Sergej je heroj nase nacije i neko koga ja izuzetno cijenim kao covjeka, ali on nicim meni ne pokazuje da donosi potrebnu kvalitetu da nasu igru u taktickom smislu popravi. Nije doduse to ni neko veliko iznenadjenje jer covjek nema nikakvog trenerskog iskustva, ne znam da je igdje bio i pomocni trener neki znacajniji period.
Ja bih volio da me demantuje ali ako ce BiH nastaviti igrati ovaj antifudbal uz objasnjenja kako mi ne mozemo drugacije itd, onda bih radije volio vidjeti u buducnosti nekoga ko ima malo drugaciju viziju, i malo vise iskustva. No bojim se da cemo se dugo nacekati da vidimo tako nesto.
U svakom slucaju, lijepo je da su momci stekli ovo iskustvo, iako po meni ostaje zal sto nismo odigrali svoju najbolju utakmicu, kao sto rece Edin u svom zadnjem intervjuu.
Svaka cast igracima i strucnom stabu i hvala im na ovim mjesecima u kojima smo stvarno uzvali.
Kao sto kazes, nazalost pojedine stvari ne stimaju i nadam se, ali se brinem da li to mozemo pod Barbarezom poboljsati. Mi nemamo nikakav sistem uigran, nemamo solucije, nije bilo napredka u nasoj igri poslije 1 mjeseca SP priprema. Nije mi bitno da igramo "lijep" fudbal, ali kad protiv USA nemozemo sa igracem vise stvoriti nekoliko opasnih sansi, jer igraci nemaju uigrane poteze, plan kako. To me stvarno brine. Plus da je jucer bio Katar u dresovima Amerike protiv nas, mi bi sa onom igrom izgubili. Neki kazu, nije Amerika bas nesto odigrala. Pa i nisu, u tome i jeste problem.
Scouting je do sada bio top. Sa Mahmicem veoma dobro pogodjeno, ali tu opet kritika ko nam sjedi na klupi a ko igra. Jucer ponovo lose odluke sa postavom. Demirovic mora na klupu. Mahmic in. Strucni stab mora sve uciniti da dovede Dzenana Pejcinovica i da on zamjeni Dzeku i Demirovica. Dakle apsolutno se mora sve pokusati. Ovaj tim se jos uvjek gradi, ali ne zelim cuti za 2 godine da se jos uvjek "uigravamo" a jasnog sistema ni na horizontu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Shategabri
- Kontakt:
Odlično SP za nas!
Mogu i ja sad nešto pametovati, srati, al neću.
Čestitke selektoru Barbarezu i svim igračima naše drage reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Vidimo se u Ligi nacija!
Mogu i ja sad nešto pametovati, srati, al neću.
Čestitke selektoru Barbarezu i svim igračima naše drage reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Vidimo se u Ligi nacija!
Koševo Zapad
Ma glupo mi je bilo šta prigovarati momcima. Hvala im za kompletan ovaj period od Rumunije pa do danas. Idemo dalje, nestvarno me drži osjećaj kako je ovaj Mundijal samo početak ove prelijepe priče.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Do kvala za Euro naci golmana, jednog veznog i to ce vec biti bolje.
Realno da smo imali boljeg golmana ne bi ovi Ameri zabili do Bajrama, Vasilj je bio kriminalno los…
Realno da smo imali boljeg golmana ne bi ovi Ameri zabili do Bajrama, Vasilj je bio kriminalno los…
Bez sekunde potcjenjivanja bilo kojeg igraca ili SS, ali svaka cast svakom ko nakon ovakvog prvenstva i daje gaji neki pretjerani optimizam.
Ja sam optimistican u pogledu buducnosti par igraca, ali i taj kvalitet, ako i dodje, ugusit ce se u ovom nazovi sistemu.
Ja sam optimistican u pogledu buducnosti par igraca, ali i taj kvalitet, ako i dodje, ugusit ce se u ovom nazovi sistemu.
Neko napisa, problem je sto ako ode Barbarez odlazi i Spahic i sva ostala ekipa koja radi odlicno. S ovakvom politickom situacijom i Savezom kakav jeste, mi puno bolje od ovoga ne mozemo. Za nesto vise treba kvalitetna liga s dobrim omladinskim pogonima, tereni, sva infrastura okolo i proizvodnja vlastitih igraca koji ce u kombinaciji s dijasporom nositi A reprezentaciju.
Realno kod Barbe je samo fajt, dream big i ta spika a vrlo malo fudbala. Zalosno je da to i prosjecni poznavaoci vide. Iako kritike na racun igre, formacije i trenerskog posla stoje, ipak mnogo su vece sanse da se vratimo na vrijeme Hađibegića i ostalih filozofa, nego da se zaista napravi korak naprijed.
Realno kod Barbe je samo fajt, dream big i ta spika a vrlo malo fudbala. Zalosno je da to i prosjecni poznavaoci vide. Iako kritike na racun igre, formacije i trenerskog posla stoje, ipak mnogo su vece sanse da se vratimo na vrijeme Hađibegića i ostalih filozofa, nego da se zaista napravi korak naprijed.
Ovo je ogroman uspijeh, nema se prostora ista prigovoriti!!!! Momci, HVALA!
Kad se podvuce crta, mozemo biti zadovljni rezultatom, igrom nazalost ne. Opet nekako ostaje gorak ukus jer imam osjecaj da smo mogli vise sinoc, da se pocelo sa nekim optimalnijim sastavom. Nikako mi ne ide u glavu po kojem osnovu su se tu nasli Radeljic i Gigovic
Barba koliko god bio takticki limitiran, treba reci da mi na pozicijama zadnjih veznih imamo dizelase i polovnjake od koji ni Guardiola ne bi napravio solidnog igraca. Eto Sunjic je najbolji pokazatelj, jednom se nesto pokusalo kroz pas i odmah je izgubio loptu, sto je rezultiralo golom koji je ponisten zbog ofsajda.
Najzacajnija stvar u svemu je sto je ova mlada ekipa u ovoj fazi stekla iskustvo igranja na velikom takmicenju, tako da je samim tim u prednosti u odnosu na generaciju iz 2014 koja je tad bila na vrhuncu. Konacno se vratio taj famozni kult repke, nikad vise ljudi nije hodalo u dresovima, utakmice se sa nestrpljenjem ocekuju. Tek se sada vidi u kakvom smo ambisu bili prvi dio mandata Peteva i onaj period Rukfasa, Kodre i Save kad je svako digo ruke od ovoga.
Nadam se pojacajima u veznoj liniji i da se konacno iz prve postave skolne polovnjaci tipa Sunjic, Radeljic i sl. Pa da se ova pozitvna prica nastavi i da ovo ne bude kraj nego pocetak.
Barba koliko god bio takticki limitiran, treba reci da mi na pozicijama zadnjih veznih imamo dizelase i polovnjake od koji ni Guardiola ne bi napravio solidnog igraca. Eto Sunjic je najbolji pokazatelj, jednom se nesto pokusalo kroz pas i odmah je izgubio loptu, sto je rezultiralo golom koji je ponisten zbog ofsajda.
Najzacajnija stvar u svemu je sto je ova mlada ekipa u ovoj fazi stekla iskustvo igranja na velikom takmicenju, tako da je samim tim u prednosti u odnosu na generaciju iz 2014 koja je tad bila na vrhuncu. Konacno se vratio taj famozni kult repke, nikad vise ljudi nije hodalo u dresovima, utakmice se sa nestrpljenjem ocekuju. Tek se sada vidi u kakvom smo ambisu bili prvi dio mandata Peteva i onaj period Rukfasa, Kodre i Save kad je svako digo ruke od ovoga.
Nadam se pojacajima u veznoj liniji i da se konacno iz prve postave skolne polovnjaci tipa Sunjic, Radeljic i sl. Pa da se ova pozitvna prica nastavi i da ovo ne bude kraj nego pocetak.
Srce, čast i ponos!
Nije sramota ispasti od zemlje koja je za nogomet izmislila termin soccer
- AndreWilliams
- Kontakt:
Treba sačuvati odredjene elemente ovog harambola (akcent na bolu) - kompaktnost, čvrstina, organizacija, i taj pristup da se prvo sačuva gol, a u napadu šta uradimo, ali treba oplemeniti igru. Meni se lično nameću Šunjić i Katić kao prvi koji bi trebali ispasti iz prvih 11 i zamjeniti ih pismenijim fudbalerima. Trenutno se nameću Barišić, Čelik, Malić na štoperu i u vezi treba rotirati Mahmića, Bašića, Tahirovića (briga me šta za ovog momka govore, sasvim solidno riješenje kojem fali malo konstantnosti i iskustva, i da se riješi grča). Pridoddati im neko novo ime, možda baš Ćatović i Ličina i u napadu rotirati Pejčinovića, Demirovića i Tabakovića (Lukića i Baždara u zavisnosti od forme) i konačno, preći na 4-2-3-1, jer vjerujem da nema hajra sa dvojicom napadača.
Ovo je bilo jedno odlično iskustvo za ove mladje i nadolazeće. Hvala im na svemu!
Već ne mogu dočekati Septembar i nove izazove. Mislim da imamo razloga za optimizam.
Ovo je bilo jedno odlično iskustvo za ove mladje i nadolazeće. Hvala im na svemu!
Već ne mogu dočekati Septembar i nove izazove. Mislim da imamo razloga za optimizam.
- signalidunapark
- Kontakt:
Smiješno je koliko Ameri pjene zbog crvenog, i koliko ne razumiju pravila ove igre.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Nema se tu šta žaliti i analizirati vazdan, ispao si od bolje ekipe. Život ide dalje.
USA je kvalitetnija ekipa i to je to. Ti kad vidis njihove pasove i kombinacije u protivnickoj polovini, pa onda pogledas kako se mi patimo da iznesemo loptu sa nase polovice, vidis da je razlika nebo i zemlja. Jedino za cim imamo zaliti je manjak inicijative prema naprijed. Mi sa igracem vise i na rezultatu 1:0 nismo imali progresivnih pasova. Dodjemo do kaznenog prostora, vratimo loptu nazad, ili posaljemo kao neki ubacaj koji niko ne osvoji u kaznenom prostoru (malo je porazavajuce koliko smo, kao najvisa repka na prvenstvu, bili bezopasni u ovim situacijama), i to je to. Pasovi su nam nikakvi, mi svaku utakmicu imamo par losih pasova gdje predamo loptu pred nas kazneni prostor i poklonimo sansu protivniku. Znaci kad imamo loptu, ne znamo sta sa njom, a kad je kod njih, teleportuju se pred nas gol jer nemamo sredinu. I dok bih rado rekao da sam htio Hadziahmetovica u sredini i da bi on donio nesto novo, iako bi mozda bio malo bolja opcija, trebamo se pomiriti da nemamo igraca koji moze dramaticno nesto promijeniti tu. I dok je tako, mi se sa ovih 1/16 finala moramo zadovoljiti. Uspjeh na prvenstvu je po meni ok, ali da igra treba biti bolja da nesto uradimo u buducnosti - treba. Liga Nacija ce reci puno vise od ovog prvenstva. Nama tu treba neki pristojan rezultat da izbjegnemo da zavrsimo u potu 3 za kvalifikacije. Sa ovim strogim defanzivnim pristupom ne mozemo dugo.