02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

ElAn10
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la ElAn10 » 02 jul 2026, 09:14

Imam osjecaj da smo bili siti, imali smo 35 minuta sa igracem vise ali nije bilo ni blizu kao protiv italije, jednostavno mentalitet nekako nije bio isti, ali to je sve ljudski, i forum nije bio ni pola nabrijan kao protiv italije iako je ova utakmica nasa najveca bila. Uzeti ovo veliko iskustvo i sve dati od sebe da se ode na EP, gdje bi stvari mogli onda biti drugaciji nego sinoc.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 02 jul 2026, 09:15

Kajzer10 je napisao/la:
02 jul 2026, 08:42
Bez sekunde potcjenjivanja bilo kojeg igraca ili SS, ali svaka cast svakom ko nakon ovakvog prvenstva i daje gaji neki pretjerani optimizam.

Ja sam optimistican u pogledu buducnosti par igraca, ali i taj kvalitet, ako i dodje, ugusit ce se u ovom nazovi sistemu.
Ovisi šta se smatra pod optimizmom. Ja npr. mislim da se možemo nadati plasmanima na prvenstva, pogotovo na Evropsko već iduće u Britaniji i Irskoj. Sve preko je meni imaginarno i nerealno za sada jer nemamo kvalitet ni igrački ni trenerski za više. Možda za 4 godine budemo imali takvu ekipu da će biti veći uspjeh što smo sada prošli grupu nego tada spušili u osmini. Ko zna šta nas čeka u budućnosti.Puno naš narod očekuje za fudbalsku naciju koja je u 30 godina samo 2 puta otišla na veliki turnir. Realno smo po ostvarenim reprezentativnim rezultatima ispod Slovenije i Srbije, a ovdje se prave pathovi do završnice i ko nam odgovara, a ko ne.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 jul 2026, 09:25

Kajzer10 je napisao/la:
Bez sekunde potcjenjivanja bilo kojeg igraca ili SS, ali svaka cast svakom ko nakon ovakvog prvenstva i daje gaji neki pretjerani optimizam.

Ja sam optimistican u pogledu buducnosti par igraca, ali i taj kvalitet, ako i dodje, ugusit ce se u ovom nazovi sistemu.
Ti si onda na drugom kraju spektra od optimizma, previše negativan, nije ovo ekipa iz Brazila kojoj je to došlo kad su bili na vrhuncu karijere. Pred većinom ove ekipe su tek najbolje godine a sistem nije nešto što je fiksno i što nije podložno promjeni.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 02 jul 2026, 09:27

A prije godinu dana nije bilo puno Bilino polje protiv Kipra

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 02 jul 2026, 09:29

Mnogi igraci si bili totalno van forme. Sem protiv Katara bili smo ispod svakog nivoa, sto se tice igre i taktike. Nadam se da je SS naucio puno toga ko moze, a ko ne moze, ko definitivno ne moze igrati u prvih 11. Forsiranje nekih igraca bez ikakvog pokrica je besmisleno. Formacija sa 3 stopera se pokazala u svakoj utakmici gdje smo je koristiil da to nije rjesenje. Svaka cast na uspjehu igracima i SS, treba sad nadograditi ovo na cemu smo sada, da li cemo uspjeti sa Baraberezom, to ce nam pokazati sljedecih par utakmica. Sretno nam bilo.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 02 jul 2026, 09:31

rio_Ferdy88 je napisao/la:
02 jul 2026, 09:25
Kajzer10 je napisao/la:

Ti si onda na drugom kraju spektra od optimizma, previše negativan, nije ovo ekipa iz Brazila kojoj je to došlo kad su bili na vrhuncu karijere. Pred većinom ove ekipe su tek najbolje godine a sistem nije nešto što je fiksno i što nije podložno promjeni.

Mozda sam pod dojmom da za 30 minuta sa igracem vise nismo ucinili apsolutno nista. Nekad kad se slegne sve bit ce nam debelo zao prilike. Uz to, i Amere je ocigledno dijelom pojeo pritisak nokaut faze, te si i iz tog ugla imao sansu.

Zadovoljan sam rezultatom na prvenstvu, ali igrom ne moze niko. Nit vidim ikakav znak da ce biti bolje. Neki igraci ce napredovati, ali i dalje ce ovo biti ekipa kojoj se svasta mora potrefiti da pobijedi nekog, ne racunajuci amaterske ekipe koje cemo jedine moci rutinirati.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 jul 2026, 09:36

Mislio sam kad su dobili crveni u 60 min da je to idealan rasplet za nas . To sam negdje prizeljkivao da je neki egal i da onda krenemo posljednjih pola sata ,medjutim nismo nista specijalno uspjeli napraviti cak sta vise primili smo gol . Sve u svemu ponosni smo na ovo SP al nekako mi je zao sto nismo isloristili ovo 2 pol .

SSj4
Kontakt:

Post Postao/la SSj4 » 02 jul 2026, 09:41

ArtemisFowl je napisao/la:
02 jul 2026, 09:27

slika

Nije imo tko da ih okupi :salut:

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 02 jul 2026, 09:44

Plasirali smo se na SP sa oko 70. mjesta i onda bi da deremo sve pred sobom i repke koje ulazu miliarde u fudbal, a mi nismo u stanju igraca odskolovati u nasoj PL da valja.
Jos jednom hvala momcima na zalaganju i srcanosti, to nas je i dovelo na SP. Realno ova ekipa ima trenutno velike limite za vise, falli kvaliteta i drugih profila igraca. Pored toga imali smo povrijedenih igraca Dzeko, Tabakovic...kao i pokoji koji nisu u formi i nisu ni mogli vise dati. Ovo SP je skola velika za igrace ali i za SS, gdje je se vidilo kako funkcionise fudbal na najvisem nivou. Pored loptanja moras imati i fiziku i atletiku, koje mi nemamo. Od sutra vec poceti spremati LN, koja ce biti teza nego grupa na SP. Po hitno nam treba 3-4 nova igraca, da se prosiri kvalitet, time ce se dobiti jos vise na stabilnosti, a i par igraca se zahvaliti, jer ce ispasti sa spiska i od kojih nemas koristi+ iskomunicirati sa Dzekom ako nastavlja da mu je poluvrijeme kapak. Znam da je prica sa Anelom izvakana, ali ako postoji volje i zelje da se integrise kao dio ekipe vratiti ga, jer nismo tako dobri u odbrani kako mislimo i uvijek jedan kiksa. A za pljuvace: Bosna se voli i kad se gubi :bih:
Zadnja izmjena: Brazzzoo123, dana/u 02 jul 2026, 09:46, ukupno mijenjano 1 put.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 02 jul 2026, 09:44

Svaka cast svakome ko je vidio bilo sta pozitivno na ovom turniru , osim navijaca i euforije. Meni je turnir potpino otvorio oci o mogucnostima ove ekipe, one su prosjecne. Nazalost vise sam razocaran poslije turnira nego tipa da smo ispali od italije na penale. Mi na 4 utakmice nismo imali akcije, po igri i stilu ubjedljivo najlosija ekipa na turniru. U 3 utakmice smo bili u toliko podredjenom polozaju da je bilo mucno za gledati, treba uzeti u obzir da nismo igrali protiv nekih velesila reprezentacija nego kanada, svicarska , amerika. Mi u te tri uzakmice nismo imali jednu akciju. Nazalost turnir potpuno razocarenje.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 02 jul 2026, 09:45

_dreamer_ je napisao/la:
02 jul 2026, 05:51
Ovo je moj odjavni post sto se tice repke na SP.

Prije svega, cestitke momcima, ovo je veliko iskustvo neovisno o tome kakva je bila igra. Sama cinjenica da su osjetili car ove velike smotre im daje jednu dodatnu dimenziju u fudbalskom razvoju, prije svega mislim na nase mlade igrace. Sigurno cim pomoci u buducnosti.

Sto se tice utakmice, ovo je zbir svih nekih mojih razmisljanja. Mozda ja nisam bio profesionalni nogometas kao Sergej ali znam ponesto o fudbalu.

FORMACIJA: Sto se tice formacije, razumio sam njegovu ideju da izadje sa tri stopera i suzi taj zadnji blok. No smatram da je jako pogrijesio kada je stavio radeljica. Mislim da njegova ideja da ima tu zadnjeg visokog igraca koji ce biti dominantan u skoku i olaksati nam kod centarsuta samo u teoriji nije losa, ali takvog igraca ne mozes lagano "sakriti" kada su u pitanju njegove mane, a to je pokretljivost. Amerika nije tim koji ce iskljucivo napadati na taj nacin, imaju jako mnogo kombinatorike i utrcavanja, moras imati stopera koji je u stanju izaci na protivnickog napadaca ili veznog, ispratiti ga, ili neko utrcavanje osujetiti. Radeljic sa dva metra je jako trom, neokretan, dizelas. Ameri nisu visoka ekipa u napadu, ne napada te Haaland pa da moras staviti Radeljica. Mnogo bi bilo logicnije povuci seju na lijevog stopera u toj trojci, a staviti Memica da igra umjesto Seje. Oba gola su njegova krivica, s tim da se bas kod drugog gola pokazala kao problem ta njegova tromost.

Dalje, srednji dio terena je odmah jasno dao do znanja da mi ne planiramo ni pokusati zadrzavati loptu u nogama i da ce iskljucivo ici duge lopte i prepustanje posjeda Amerima, uz nadu da cemo se odbraniti 120 minuta. Sama cinjenica da Sergej misli ili vjeruje da taj game plan moze proci meni govori koliko je on naivan ili limitiran. Ovo SP je druga dimenzija, ne mozes ga porediti s kvalifikacijama, timovi provedu mj dana u kampu uigravajuci se, digne se igra na visi nivo. On misli da ce sa dobrim pozicioniranjem 120 minuta uspjeti da sacuva go, bez da i pokusa nekim posjedom rasteretiti odbranu. To je osudjeno u startu na propast protiv iole organizovanijih timova. Pa nijedan, apsolutno nijedan tim nije igrao ovako destruktivan fudbal kao mi. Ja znam da ovdje mnogi na forumu imaju kompleks manje vrijednosti, malo je to i proizvod okoline u kojoj zivimo, ali nismo mi toliko individualno losi da moramo igrati ovako. Istina je da mi moramo igrati ovako jer nismo uigrali nista bolje.

VEZNI RED, PRESING I POSJED: Madal je vise puta pomenuo da ubacivanje dodatnog igraca u vezu nece rijesiti problem. Moram reci da se slazem s njim donekle jer sam jedan igrac vise ne znaci nista ako je game plan da gurnes loptu na bok i das neupotrebljivu dugu loptu i time je predas protivniku. Ja ne znam ni kako bih opisao nas build up, ali u sustini smo smo prespori sa tim protokom lopte jer nasi igraci bez lopte su previse pasivni. Pustimo protivnika da nas pritisne bez da imamo rjesenje kako da slomimo taj prvi blok. Tako smo primili prvi gol. Ameri su nas popustili s pritiskom a mi smo ih onda svjesno krenuli izvlaciti, isto kao da mi znamo sta cemo s tom loptom kada oni krenu raditi presing.

Presing se razbija uigranim automatizmima, kroz vise trokuta i unaprijed uvjezbane kretnje. Tu nije presudno imas li Messija, nego da su igraci bez lopte pravilno pozicionirani i da se konstantno nude za prijem lopte. Svaki nas reprezentativac je u stanju primiti loptu i odigrati pas, ali da bi to funkcionisalo, takve situacije moraju biti uvjezbane. Ja se pitam s pravom kako je moguce da mi nakon 2 godine pod Barbarezom nemamo apsolutno nista uigrano za taj protivnicki presing osim yebenog nabijanja i predavanja posjeda. Mnogo individualno losije reprezentacije sa dokazanim trenerima pokazuju da je to moguce. Meni onda ne preostaje nista nego da zakljucim da Sergej nije u stanju da taj ocigledan problem rijesi.

Ali i bez tih uigranih stvari, ako kazemo evo da nije bilo dovoljon vremena (a ne slazem se s time), nije mi jasno zasto Sergej misli da su mu bolje sanse ako stavi iskljucivo destruktivce koji nisu u stanju iznijeti loptu pa time stavi odbranu 90 minuta pod opsadno stanje, umjesto da taj vezni red oplemeni igracima koji nisu znacajno losiji kada su u pitanju destruktivni zadaci, ali s druge strane mogu stati na loptu i zadrzati posjed. Mahmic je igrao na kapaljku, Hadziahmetovic nije igrao nikako. Hoce li neko pitati Sergeja zasto mu jedan takav zahvalan igrac, koji se pokazao u ligi koja je jaca od svih za koje igraju ovi ostali u vezi, nije dobio ni minute. Ako je bio povrijedjen, sto ga je vodio?

MISTERIJA KONSTANTNIH ROTACIJA: Ja nisam pobornik ideje da se mora imati zacementiranih 11 igraca prve postave, ali jos manje sam pobornik ideje da svaku utakmicu mjesas karte kao kada igras poker. To pod broj jedan znaci da se mi konstantno prilagodjavamo drugima, a sto znaci da i nemamo neki svoj identitet, a osim toga ne vidim kako konstantno rotiranje moze pomoci da nas vezni red sraste u jednu cjelinu, da se momci uigraju, da imamo malo vise posjeda. Uigranost tima je preduslov da kreiranje prilika.

BUDUCNOST: Ja bih najvise volio da se varam, ali moje misljenje je da mi sa Sergejom necemo biti ni blizu naseg maksimuma. Ovaj period od preko mjesec dana je pokazao da provedeno vrijeme skupa i intenzivni treninzi nisu donijeli nikakvu novu dimenziju u nasoj igri, kvalitet igre je ostao isti dok su drugi digli svoj nivo, skautirali nas i jednostavno takticki razvalili.

Ne vidim kako ce u reprezentativnim pauzama biti prostora za neki napredak kada ga sada bilo nije. Ja bih volio da se varam jer Sergej je heroj nase nacije i neko koga ja izuzetno cijenim kao covjeka, ali on nicim meni ne pokazuje da donosi potrebnu kvalitetu da nasu igru u taktickom smislu popravi. Nije doduse to ni neko veliko iznenadjenje jer covjek nema nikakvog trenerskog iskustva, ne znam da je igdje bio i pomocni trener neki znacajniji period.

Ja bih volio da me demantuje ali ako ce BiH nastaviti igrati ovaj antifudbal uz objasnjenja kako mi ne mozemo drugacije itd, onda bih radije volio vidjeti u buducnosti nekoga ko ima malo drugaciju viziju, i malo vise iskustva. No bojim se da cemo se dugo nacekati da vidimo tako nesto.

U svakom slucaju, lijepo je da su momci stekli ovo iskustvo, iako po meni ostaje zal sto nismo odigrali svoju najbolju utakmicu, kao sto rece Edin u svom zadnjem intervjuu.
Znaci ovo govorim citavo vrijeme, svaka cast na komentar, mi po igracimo imamo kvalitet ali se povukli kao da smo Jordan ili Katar.

Kenozoik
Kontakt:

Post Postao/la Kenozoik » 02 jul 2026, 09:45

Komentari o nama i našoj igri su brutalni, ne samo od američkih navijača. Možda i jedino pozitivno je što uz haramball nismo još doživjeli i rezultatski potop, ali sveukupni dojam je itekako negativan.

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 02 jul 2026, 09:49

Kenozoik je napisao/la:
02 jul 2026, 09:45
Komentari o nama i našoj igri su brutalni, ne samo od američkih navijača. Možda i jedino pozitivno je što uz haramball nismo još doživjeli i rezultatski potop, ali sveukupni dojam je itekako negativan.
Šta nas boli ku.rac.
Pa nije umjetničko klizanje.

Herson

Post Postao/la Herson » 02 jul 2026, 09:51

ElAn10 je napisao/la:
02 jul 2026, 09:14
Imam osjecaj da smo bili siti, imali smo 35 minuta sa igracem vise ali nije bilo ni blizu kao protiv italije, jednostavno mentalitet nekako nije bio isti, ali to je sve ljudski, i forum nije bio ni pola nabrijan kao protiv italije iako je ova utakmica nasa najveca bila. Uzeti ovo veliko iskustvo i sve dati od sebe da se ode na EP, gdje bi stvari mogli onda biti drugaciji nego sinoc.
Mi u onom sastavu nismo imali šanse za nešto više. Naš stručni štab nas je predao Amerikancima i prije početka utakmice. Postoji ovdje kvalitet da se odigra štošta, ali kad ti na teren istrčiš sa dva napadača od kojih je jedan Džeko, Radeljićem na stoperu i samo dva vezna igrača, jasno je da ti nemaš nikakvih ambicija i planova. Radeljić je korektan štoper za određen nivo fudbala, ali izvesti ga u prvih 11 u ovakvoj utakmici... strašno.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 02 jul 2026, 09:51

signalidunapark je napisao/la:
02 jul 2026, 09:49
Kenozoik je napisao/la:
02 jul 2026, 09:45
Šta nas boli ku.rac.
Pa nije umjetničko klizanje.
Imaju bas amerikanci se nesto diviti sa njihovom igrom obicni su ****

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 jul 2026, 09:56

Meni bi odlazak na EP po prvi put bilo potvrda da sve ovo do sad nije plod srece, nego progresa, rada i truda. Da se Liga nacija iskoristi za ispravljanje nekih gresaka, prilagodbu formacije nasim najboljim igracima te integracija nekih novih mladica koji bi bili nasa buducnost. Tu gajim optimizam i nekako mi je sve ovo logican slijed, gledajuci trenutni uspjeh i lijepu pricu.

Jutros smo uspjeli neutralisati kvalitetne Amerikance, ubili njihovo najjace oruzje - trku, zbunili ih postavkom i hrabrom igrom, ali po nekom nepisanom pravilu smo predodredjeni da primamo golove ih glupih i nes(p)retnih gresaka nasih igraca. Bilo je sudjeno da i nas napusti malo sreca, a da se oslonimo na nas rad i kvalitet. Nismo na kraju uspjeli, neki igraci podbacili i/li su totalno van forme, u konacnici nemamo razloga previse zaliti, ostvarili smo historijski uspjeh, skrenuli paznju na sebe, predstavili reprezentaciju, navijace i Bosnu i Hercegovinu u jednom prelijepom svjetlu, a o tome pisu svi strani mediji. Na tribinama smo apsolutni pobjednici cak i protiv domace ekipe, orila se pjesma i bodrila ekipa do samog kraja.

Ako ovaj Strucni stab izvuceo neke pouke i uvidi greske, dobro analizira svoj rad i rad igraca (a ne sumnjam u ovo, ima ih dovoljno u SS i prati se svaki korak) te bude spreman na neke rezove i promjene, onda je pred nama presvijetla buducnost. A siguran sam da su spremni na rezove, jer su to dokazali jos od preuzimanja reprezentacije kad su neka ozbiljna imena odstranili iz tima zbog ovih ili onih razloga.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 02 jul 2026, 09:56

SSj4 je napisao/la:
02 jul 2026, 09:41
ArtemisFowl je napisao/la:
02 jul 2026, 09:27

slika

Nije imo tko da ih okupi :salut:
I poslije TIta Tito

Halid mjesto Halida

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 jul 2026, 09:57

Kajzer10 je napisao/la:
02 jul 2026, 09:31
rio_Ferdy88 je napisao/la:
02 jul 2026, 09:25
Kajzer10 je napisao/la:

Mozda sam pod dojmom da za 30 minuta sa igracem vise nismo ucinili apsolutno nista. Nekad kad se slegne sve bit ce nam debelo zao prilike. Uz to, i Amere je ocigledno dijelom pojeo pritisak nokaut faze, te si i iz tog ugla imao sansu.

Zadovoljan sam rezultatom na prvenstvu, ali igrom ne moze niko. Nit vidim ikakav znak da ce biti bolje. Neki igraci ce napredovati, ali i dalje ce ovo biti ekipa kojoj se svasta mora potrefiti da pobijedi nekog, ne racunajuci amaterske ekipe koje cemo jedine moci rutinirati.
Bit će ovo prvenstvo ogroman korak naprijed za većinu naše ekipe, iskustvo koje su stekli plasmanom se ne može platiti, a i marketing i stvaranje kulta repke da nastavimo raditi na privlačenju novih mladih snaga, posebno na pozicijama na kojima smo tanki i fali nam kvaliteta, a ovdje smo vidjeli to najbolje. Sistem po meni je podložan promjeni, i može i mora da se mijenja, posebno ako recimo Džeko ode u penziju (ili barem van prvih 11), idealna prilika je sad u LN da vidimo šta su naučili i kako će to izgledati. Čak i da promijenimo trenera ako ne bude pomaka u toj igri, nije da treba biti toliko negativan, jer ćemo imati sigurno više izbora za trenere negoli u momentu kad si Barbu doveo, evo recimo Jakirović ili Muslić ako već do toga dođe.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 02 jul 2026, 09:58

Ja sam mislio da je Amerika bolja ekipa. Mi smo ih zatvorili u prvom poluvremenu totalno, nesretan go smo primil, ali nas nije presjeklo. Imali smo veliku šansu da ih dobijemo ali smo limitirani i neiskusni. Mogli smo ih dobiti

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 jul 2026, 09:59

Stvarno ne razumijem ljude koji ne vide da mi igramo kako mozemo i ta igra nam je donijela ovaj rezultat. Mi ttenutno nemamo kvalitet za vise . Evo uzmi Amere ni oni nisu vrh reprezentacija a njihovi igrsci su brzi i bolje barataju loptom . Koji su nasi brzi igraci ?? Bajraktarevic ,Memic i Dedic a nisu brzi ni od jednog Amera , s tehnikom Aljbegovic moze i ovaj Mahmic ostali tesko na to imas teske spore napadace. Odlican rezlutat i idemo dalje .

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dena24 i 18 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []