Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Wolffire
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Wolffire » 02 jul 2026, 08:21

Mocvara1991 je napisao/la:
02 jul 2026, 07:23
I treba se okaniti vise tviteranja,instagrama i pisanja statusa i toga. Bog ga ne **** i neozbiljnost vise. Pa de zamisli da je Pochetino ispao i da sad tipka statuse po fejsu,ig,tviteru. Jesi li ti Huda Kompani? Meni je to sve neozbiljno. Oglasi se za medije na press konferenciji i to,a ne pisanje sastava kao da polazes pismeni iz Bosanskog jezika na temu moja domovina.
Gledaj ovog sto je zaglavio negdje u vremenu.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 02 jul 2026, 08:22

Plasman je bio odlican. Nasa igra na prvenstvu tu i tamo. Bilo je i dobrih trenutaka, bilo je i ocajnih. Nesto ide na dusu kvalitetu igraca, nesto ide na dusu Barbarezu.

Nema potrebe da se pravi kult igraca ili kult selektora. Kult je samo reprezentacija. Ostalo je sve prolazno i mora donijeti rezultate. Barbarez je zajedno sa igracima ostvario fantastican rezultat kad se plasirao, ali nisu mogli prenijeti isti intenzitet na teren na prvenstvu.

Nas nivo kondicione spreme je ocajan. Presing ne znamo napraviti da nam ne ispadne pola ekipe u dva dodavanja. Mislim da smo u tom pogledu morali pruziti vise jer smo gledali neke reprezentacije sa bezveznim igracima kako imaju solidne rezultate kroz cisti rad i borbu.
Celik!3,2,2.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 02 jul 2026, 08:23

Velik si Barba, najveći! Hvala na najvećem uspjehu reprezentacije Bosne i Hercegovine ikada.

Džaba mentalni bolesnik Tobe koji se dopisuje sam sa sobom sa više profila, džaba krezube bosanske bukve, džaba hercegovački veleizdajnici, najuspješniji si selektor naše zemlje ikad!

Hvala na svemu.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 jul 2026, 08:37

Nema potrebe naglasavati uspjeh kojeg su svi zajedno ostvarili. Barbarez je ovo vodio i napravio iznad svojih mogucnosti, uci u hodu i vidljiv je progres.
Medjutim, sad kad je sva ova bajka prosla treba sjesti i dobro rezimirati uradjeno, napraviti odredjene rezove u samom sitemu i selekciji igraca. Dugorocno nije odrzivo ovo mixanje prvih 11, kao ni sama formacija sa 2 napadaca.
Burnic i Mujakic pozvati radi zasluga iz kvalifikacija, na turniru se vidjelo koliko im vjeruje i koliko su nebitni, ustvari koliko je sam selektor pogrijesio jer je izostavio prirodnog lijevog beka zbog njih. Bazdar takodjer ocito nebitan kao ovakav, sa ovakvom formom. Vezni red MORA, ali MORA izmisliti i prestati ovo sranje sa 2 u sredini, kao i slijepo forsiranje Tahirovica. Isto tako ispadi sa Gigovicem u po niceg naustrb ponajboljeg veznjaka Basica je bezobrazno i takve stvari se moraju prestati raditi. Zato neka izmisli nove veznjake i dodaju im Mahmica ispred uz 2 krila i napadaca, pa bio to indisponirani Demirovic ili neko drugi, to je na njima.

Hvala Barbarezu na svemu, ali vrijeme je za odredjene ispravke u timu i bez akrobacija vise.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

HeavyBassBlues
Kontakt:

Post Postao/la HeavyBassBlues » 02 jul 2026, 08:39

Prije svega zelim cestitati Barbarezu i ekipi na ostvarenom uspjehu. Bez obzira ne sve, ukupni uspjej ovog SŠ je vrijedan svakog postovanja. Ocigledno, ovo je limit ove ekipe i to treba biti temelj za buducu nadogradnju. Ako se ovo ucestvovanje, pa i porazi na ovom SP shvate kao lekcija, onda smo u dobitku.
Sto se tice Sergeja kao trenera, tacno je! - ne treba ga uopste porediti sa Sušicem. Obojica su suštinski isti. Tvrdoglavi i nesnalazljivi u bitnim situacijama. Sušic je imao bolje igrace, a Sergej više srece tako da to otprilike dođe na isto.
Iako je generalna ocjena pozitivna, smatram da jos uvijek nismo dorasli ovom nivou takmicenja.
U svakom slucaju, zelim Barbarezu i momcima mnogo uspjeha u daljem radu. Da li ce evaluirati i unaprijediti svoje znanje i rad, te posljedicno i uspjehe, vrijeme ce pokazati.
Sretno.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 02 jul 2026, 09:01

Večina ljudi ovdje je jako kritikovala Barbareza na početku i najvećim dijelom vremena dok je na klupi, i ja sam jedan od njih, pa sve dok se nismo kvalifikovali pa se ta priča i podrška okrenula na njegovu stranu čime je dobio poštovanje od večine.

Ovo je sveukupno jako lijepa priča u kojoj je učestvovao i on sam i zaslužuje zasluge i priznanja što je obradovao ove ljude i narod.

Nevjerovatna je stvar količina emocija i patriotizam koji se pojavilo prema samoj zemlji što je takođe veliki plus.

Uglavnom, vjerujem da se i on sam iskristalizovao tokom svega ovoga i da je sam zajedno sa igrčima rastao i razvijao se kao čovjek i kao trener i da je za njega samoga ovo ogromno iskustvo koje se nadam biti pretočeno u bolje rukovođenje repkom u nastavku.

Nadam se da će nakon ovoga imati jasnu viziju koji igrači u budućnosti treba i zaslužuju da budu startnih 11, kao i odabir formacije, što naravno zavisi i protiv koga igramao i da se to malo bolje i jasnije iskristališe i da to sve zajedno ima jasnu konfiguraciju za budućnost.

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 02 jul 2026, 09:14

Biće zanimljivo kako će SŠ reagovati na ovo iskustvo, u smislu koliko su naučili iz ovoga. Usvaja li se znanje? Ili će da ih puca na ego, šatro nedodirljivost, istorijski uspjeh itd.
Moj lični utisak je da su rasli kako je vrijeme prolazilo, ali se postavlja pitanje jel ovo njihov limit? Imaju li ono nešto pedagoško da izvedu ovu djecu na pravi put. Top 15 u Evropi. Top 30 u svijetu, to bi bila neka mjera. Sve u svemu, podrška. Idemo dalje ;)

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 02 jul 2026, 09:26

sad dobar odmor i pripreme za LN jer grupa je opasna i ako udjemo jednolicni i bez idejw u izgradnji napada vrlo lako mogu prosuti povjerenje, a znas nas dva losa rezultata i opet ce BP zjapit prazno

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 jul 2026, 10:26

Loša taktika kao i selekcija igrača protivnik se nudio ali Barbarez nije znao iskoristiti slabosti.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 02 jul 2026, 10:32

Sergej, Sergej, Sergej Barbarez, Sergej Barbarez :bih:
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 02 jul 2026, 10:37

Hvala na svemu. Ali sinoc je mnogo gluposti napravio. I nije psihicki spremio igrace za utakmicu.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 jul 2026, 10:39

Beduin je napisao/la:
02 jul 2026, 08:37
Nema potrebe naglasavati uspjeh kojeg su svi zajedno ostvarili. Barbarez je ovo vodio i napravio iznad svojih mogucnosti, uci u hodu i vidljiv je progres.
Medjutim, sad kad je sva ova bajka prosla treba sjesti i dobro rezimirati uradjeno, napraviti odredjene rezove u samom sitemu i selekciji igraca. Dugorocno nije odrzivo ovo mixanje prvih 11, kao ni sama formacija sa 2 napadaca.
Burnic i Mujakic pozvati radi zasluga iz kvalifikacija, na turniru se vidjelo koliko im vjeruje i koliko su nebitni, ustvari koliko je sam selektor pogrijesio jer je izostavio prirodnog lijevog beka zbog njih. Bazdar takodjer ocito nebitan kao ovakav, sa ovakvom formom. Vezni red MORA, ali MORA izmisliti i prestati ovo sranje sa 2 u sredini, kao i slijepo forsiranje Tahirovica. Isto tako ispadi sa Gigovicem u po niceg naustrb ponajboljeg veznjaka Basica je bezobrazno i takve stvari se moraju prestati raditi. Zato neka izmisli nove veznjake i dodaju im Mahmica ispred uz 2 krila i napadaca, pa bio to indisponirani Demirovic ili neko drugi, to je na njima.

Hvala Barbarezu na svemu, ali vrijeme je za odredjene ispravke u timu i bez akrobacija vise.
Slazem se sa većinom, ali napomenut ću, ovo podebljano je jako golem zahtjev.. Da se razumijemo, ja se nadam da će silni skauting urodit plodom i nemam ni zrno sumnje da se ozbiljno radi na tom polju ali opet.. Niko ne garantuje da će Ćatović, Topalović ili neko treći prihvatit našu ponudu. Naravno, moraš imat peh da te svi odbiju, ali i to je mogućnost, čisto hoću to da napomenem.

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 02 jul 2026, 10:50

viKK je napisao/la:
02 jul 2026, 10:39
Beduin je napisao/la:
02 jul 2026, 08:37

Slazem se sa većinom, ali napomenut ću, ovo podebljano je jako golem zahtjev.. Da se razumijemo, ja se nadam da će silni skauting urodit plodom i nemam ni zrno sumnje da se ozbiljno radi na tom polju ali opet.. Niko ne garantuje da će Ćatović, Topalović ili neko treći prihvatit našu ponudu. Naravno, moraš imat peh da te svi odbiju, ali i to je mogućnost, čisto hoću to da napomenem.
Slažem se.
Mislim da je Busuladžić (ako hoće) dobar izbor za box to box veznjaka, i još jedan malo kreativniji i onda bi imali neku dobru priču s 3 u sredini s Mahmićem i Bašićem. Međutim, dok se to ne ostvari Šunjić nam je nezamjenjiv.

HZSydney
Kontakt:

Post Postao/la HZSydney » 02 jul 2026, 10:51

:bih: Ovako mirne glave, hvala momcima I strucnom stabu na svemu u zadnja 3-4 mjeseca. Probudili su ljubav, ponos I osjecaje za Koje je dosta nas mislilo da se vise nikad nece probuditi zbog dnevno politicking razloga. Volim svaku neprospavanu noc, svaki pregledani I oplakani video " ljiljana" sa stadiona sirom amerike i suze mojih djevojcica nakon utakmice. Igra, rezultat sve je to varljivo , mogli smo igrat super protiv Velsa pa zijanit I ne bi od ovoga nista bilo...nego treba podrzat momke svaku slijedecu tekmu pa da se vijore ljiljani I na Euru aBD. Volim te Bosno
.. jer Stari je volio Sarajevo...

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 02 jul 2026, 10:54

OTKAZ NAJVEĆOJ TRENERSKOJ NEZNALICI NA SVIJETU
BRATSTVO GRAČANiCA

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 02 jul 2026, 10:54

Dobro neko spomenu, nadam se da će Ligu nacija iskoristiti za neki upgrade ofanzivne igre. Jeste da nam protivnici nisu šaša, ali ja bi opet riskirao i po cijenu rezultata.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 02 jul 2026, 10:57

Prvo svaka cast našim momcima na predivnom proljeću i početku ljeta. Opet sam uspio osjetiti ponos sto sam Bosanac i Hercegovac, opet sam uspio pokazati djeci kako se voli domovina, osjetio radost uzbuđenje, ponos, opet sam jedva iščekivao utakmice i samo o tome pričao. Opet se osjetio miris patriotizma i ljubavi prema domovini i zaista hvala prije svega selektoru a zatim igračima i stručnom štabu. Suze Barbareza na kraju utakmice pokazuju koliko je i on na sve to ponosan i koliko on sve to osjeća, pokazuju da je njegov jedni motiv ljubav prema jednoj i jedinoj Bosni i Hercegovini.
A sto se tice budućih utakmica ja sam mišljenja da i ne treba bas puno, niti posebnih Vezni igraca. Jedino ne kretati sa 2 klasična napadac vec Mahmic tu da bude i Bašić u veznom redu uz Šujica. Formacija 3-5-1. Dedic-Alajbegovic lijevo, Memic Bajraktarevic desno. Sredina Sunjic-Basic-Mahmic i gore Haris/Demirovic/ili neko 3 ako ispliva. Dole 3 stopera Katic/Muharemovic/i 3 koji je dostupan. Mislim da sa ovakvom postavom možemo imati i kontrolu na sredini i pobiti se sa Swedima/Rumunim/Poljacima i plasirati se u A grupu lige nacija. Ovi momci ce napredovati, fizički ce postati jaci, taktički ce sazrijevati i ovo samo moze ici na bolje.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 jul 2026, 10:58

signalidunapark je napisao/la:
02 jul 2026, 10:50
Slažem se.
Mislim da je Busuladžić (ako hoće) dobar izbor za box to box veznjaka, i još jedan malo kreativniji i onda bi imali neku dobru priču s 3 u sredini s Mahmićem i Bašićem. Međutim, dok se to ne ostvari Šunjić nam je nezamjenjiv.
Da. Ne ulazim na temu Šunjića jer nema se tu sta novo reci, ali siguran sam da je pod žestokim rafalom trenutno, ali ironija je da do neki dan, poslije Kanade i prijateljskih, prizivalo ga se kao da je Busquets lično, sad kad igrom slučaja dobije par lopti koje izgubi jer čovjek nema igre prema naprijed, tjera ga se iz ekipe. Realnost je ta da je tu radi defanzive, a čim se pojavi neko ko taj segment radi na zadovoljavajućem nivou a ima upotrebljivu igru prema naprijed, Šunjić se seli na klupu.

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 02 jul 2026, 11:01

Marokanci58 je napisao/la:
02 jul 2026, 10:54
OTKAZ NAJVEĆOJ TRENERSKOJ NEZNALICI NA SVIJETU
Ma ne treba mu dati otkaz treba samo zaposliti trenera koji ce raditi s njim .
Ima on taj autoritet, veliko je fudbalsko ime, sad i ovaj uspjeh, strucni stab ne doprinosi dovoljno.
Ajvatar

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, D97, edin139, HariTz, invincible1921, legendarnadruga, Shevko, soccerfan i 40 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []