02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

marlostanf1eld
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la marlostanf1eld » 02 jul 2026, 11:22

bordobijeli je napisao/la:
02 jul 2026, 11:09
U iduce dvije godine ekipu treba popuniti s brzim stoperom koji ce igrati uz Muharemovica. Box to box vezni a uz njeg upariti Basica ili Hadzahmetovica. I treca stvar je napadac drugaciji od ovih jablana treba nam jedan vizljast brz igrac . S te tri pozicije dobijas drugu dimenziju to jest brze modernije. Ne mozes brzo igrati s Katicem,Radeljic,Sunjic,Dzeko ,Demirovic . Ovo sto sam napisao kad bi popunili na EP bonbonica :D ekipa.
Smajlovic - Muharemovic ce biti odlican stoperski tandem

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 02 jul 2026, 11:23

Shevko je napisao/la:
02 jul 2026, 11:20
Nisu oni od nas toliko bolji ni bili ali jednostavno se NIJE HTJELO!
bas to, nisu oni nista specijalno ni igrali. samo malo vise hrabrost i mogli smo ih dobiti glat. ja kontam zivotinje neke, a ono propuh vecinom

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 02 jul 2026, 11:24

vasilju se zahvalit na svemu ali on nije golman od kojeg mozes ocekivati da igra nogom.... ponos ostavit po strani i otic popricati sa anelom ako napravi istu gresku onda ga otpisati i radeljic je foliro povredu pa ga je opet ponovo pozvao a i ispo je kloc. taktiku podrediti mahmicu kerimu i esmiru pronaci jos jednog kreativca. esmir mora naci klub gdje ce biti prva opcija vidi se da mu fali utakmica. dzeki se zahvalit napravit oprostaj i kolasincu isto.
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 02 jul 2026, 11:24

dena24 je napisao/la:
02 jul 2026, 11:23
Shevko je napisao/la:
bas to, nisu oni nista specijalno ni igrali. samo malo vise hrabrost i mogli smo ih dobiti glat. ja kontam zivotinje neke, a ono propuh vecinom
Nisu zivotinje jer smo igrali s 20 nazad. Da si igrao s 4 nazad vidio bi kako nisu zivotinje.

Plus crveni su dobili.

Svicarci do 70te nista nisu mogli pa onda blickrig

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 02 jul 2026, 11:26

dedo26 je napisao/la:
02 jul 2026, 11:24
dena24 je napisao/la:
Shevko je napisao/la:
Nisu zivotinje jer smo igrali s 20 nazad. Da si igrao s 4 nazad vidio bi kako nisu zivotinje.

Plus crveni su dobili.

Upravo ovo.
Nama je s ovim rosterom "ofanzivna igra" opasna rabota, i svi nas čekaju da se otvorimo.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 02 jul 2026, 11:26

viKK je napisao/la:
02 jul 2026, 11:22
Nisam još pogledao snimak utakmice, ali jedna stvar je bila očigledna isto:
I prije crvenog kartona, kada su Esmir i Ermin usli a Dzeko i Gigovic izasli, tek tada smo poceli presing raditi kao prava ekipa i onda smo i njih natjerali na neka ispucavanja i osvajali posjed lopte. U svakom slucaju po meni jos jedan dokaz za ono sto sam govorio, a to je da zasad nam je najmodernija postava i mozda najveci potencijal za budućnost sa Demirovicem u napadu (sta god mislili o njegovom golgeterskom (ne)ucinku) i Mahmicem na 10ki.

Veliki respekt Dzeki koji, po onome što sam vidio je bukvalno shvatio da ne može izdržat tempo više i samo odlucio da je vrijeme izaći.
Upravo, ja bi poceo od pocetka i poceo graditi ekipu oko 4-2-3-1 formaciju.

Vasilj
Dedic (?) Muharemovic Kolasinac
(?) (?)
Bajraktarevic Mahmic Alajbegovic
Demirovic

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 02 jul 2026, 11:27

kad je tahirovic odigrao mahmicu pa onaj u sprint haman brzi s loptom nego 5 amerikanaca, ili kerim onaj sut. mogli smo tim debilima uvalit 2 komada za 3 minute. trebalo se ranije krenuti ovako

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 02 jul 2026, 11:27

Super je ta ofanzivna igra, ali mi smo ovom igrom mimo svih očekivanja došli do R32. Projekcija je bila da ćeš završiti u kvalifikacijama na trećem ili četvrtom mjestu.

Iniesta12
Kontakt:

Post Postao/la Iniesta12 » 02 jul 2026, 11:28

Liga nacija je pred nama. Da smo pametni, a nismo, svaku utakmicu treba igrati otvoreno, napadacki, a ne na rezultat. Kvalifikacije su druga prica...

Neke od starijih igraca, treba postediti i staviti na klupu, Dzeko, Sejo itd. Ova djeca mogu puno toga napraviti.

Jedino me Dedic razocarao, jer u Benfici igra nenormalno dobro.

Zgemboo89
Kontakt:

Post Postao/la Zgemboo89 » 02 jul 2026, 11:28

Slusao sam odma sinoc tribinu posle utakmice generalno ljudi kazu da smo lose stojali sa 5 u odbrani i 2 ispred Gigovic Sunjic koji su lijetali desno lijevo i onda spic Dzeko..Jednostavno ljudi kazu 5 igraca stoji u liniji ispred 16 m umjesto da je 4 i ispred 3 ili 4 pa bi se manje trosili i manje greske pravili..Mislim da su 3 stopera greska i da smo izgubili zbog tog jednog veznog tipa Basic ili Hadziahmetovic

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 02 jul 2026, 11:29

dedo26 je napisao/la:
dena24 je napisao/la:
Shevko je napisao/la:

Plus crveni su dobili.

mahmic s loptom brzi od pet crnaca jarane jesi vidio sprint i sut onaj, kakve zivotinje ba

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 02 jul 2026, 11:29

Plan je vjerovatno bio neutralisati početni udar Amerikanaca i to smo i uradili doktorski. Apsolutno nisu imali prostora na početku. Kasnije su našli pukotinu između Kolašinca i Radeljića gdje su ulazili u prostor ali nisu profitirali ni nekim šansama. Radeljić je vjerujem bio tu zbog visine i prekida i nije to loše izgledalo u otvaranju.
Ono što je simptomatično da opet primamo gol iz nekog našeg posjeda. Vidjelo se i kod onog poništenog gola zbog ofsajda, da nemamo na terenu ekipu koja će posjedom iznijeti loptu. Drugi gol je skup momenata, od bespotrebnog faula koji vjerovatno ne bi nama ni svirao, do loše reakcije Vasilja gdje čovjek kao na treningu samo prebacio živi zid. Jbg izvadio nas je 1000 puta i to nam je što nam je na golu. Bolje trenutno nemamo. Ja sam prije očekivao izmjenu Radeljić out - Memić In da se Seo vrati na štopera, ali vjerovatno ni Seo nije mogao više pa je to razlog.
Izmjenama u drugom poluvremenu nismo dobili šta smo tražili. Nisu nam dozvolili izolaciju na krila, ulaske u sredinu, a za nešto ozbiljnije trebaju ozbiljniji igrači i treba brža igra tj brža lopta za početak, ako već igrači nisu brzi. Nama je lopta bila spora! Predaja lopte između dva štopera traje dugo i to je najveći problem koji imamo.
Eh sad budućnost... Sve je ovo zalog za budućnost ako se omladina bude razvijala dobrom dinamikom i ako stručni štab evoluira s njima.
Samo se još nadam da neće upasti u kanal kao Brazilci koji se nikad više nigdje nisu plasirali. Liga nacija cilj mora biti ostanak u B uz integraciju novih igrača i da spremni dočekamo kvalifikacije za Euro.
Naravno, nasušna je potreba nekog box to box veznog koji će dati dinamiku igri i imati siguran pas na pritisku. Mi sa ovim što imamo jednostavno ne možemo bolje.
Kult se vratio, prati se repka i momci daju preko maksimuma!

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 02 jul 2026, 11:31

Slabo ko je vjerovao da ćemo proći Vels, da se ne lažemo, a ne da ćemo proći gtupnu fazu prvenstva. U to ime selektoru i ovim momcima HVALA za ovaj mjesec prelijepo provedenog vremena :bih:
Eh sad,
nije jednostavno preko noći stvoriti potpuno neovisnu ekipu, neovisnu od uticaja menadžera i drugih interesnih grupacija i pojedinaca. Teško se tome oduprijeti.
Treba vremena. Realno par njih je toliko očigledno nedoraslo reprezentativnom dresu, a ne bi bio probl da mi nemamo već na klupi one koji bi sigurno odradili bolje posao. Nema svrhe imena isticati, svak ko se iole razumije u fudbal zna ko su.
Ako ih staff nije u stanju odhebati od reprezentacije, evo onda učešće na ovim smotrama i blamove koji naprave neka bude karma, a te šolde koje bi neko stavio u džep forsirajući amatere neka potroši u zdravlju i veselju :angel:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 02 jul 2026, 11:33

dena24 je napisao/la:
02 jul 2026, 11:29
mahmic s loptom brzi od pet crnaca jarane jesi vidio sprint i sut onaj, kakve zivotinje ba
Mahmić je ušao svjež, nemoj to zaboraviti.

Drugo, ova formacija je bila da Amere što više limitiraš i zatvoriš im prostor. Vidio si u par situacija kako brzo izbacuju igrače iza naših leđa i da su mnogo brži. U ostalome, u svim tekmama prije naše su davali gol do 10-te minute, jer izvrše ogroman pritisak, mi smo to uveliko osujetili, zato su i izgledali onako kako jesu.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 02 jul 2026, 11:33

signalidunapark je napisao/la:
02 jul 2026, 11:26
dedo26 je napisao/la:
dena24 je napisao/la:

Plus crveni su dobili.

Upravo ovo.
Nama je s ovim rosterom "ofanzivna igra" opasna rabota, i svi nas čekaju da se otvorimo.
dedic ima istu brzinu kao njihov lijevi bek, samo ga ne koristimo, demirovic mahom daje golova iz kontre u stuttgartu ali ovdje igra 4-4-2 sidrasa iz 94te. esmir brz mahmic brz kerima nmz zaustaviti. ovo je sve do postave, muharemovic ima odlicnu poz, igru pojeo embolo, niti je ovaj balogun mogao ista raditi da ne poklanjamo golovo kao da je bajram. igramo defanzivno useremo se i onda jedna greska i cao, kad onda moramo igrati odjednom ide bez problema :D

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 02 jul 2026, 11:36

Diadora je napisao/la:
02 jul 2026, 06:31
_dreamer_ je napisao/la:
02 jul 2026, 05:51
Ovo je moj odjavni post sto se tice repke na SP.

Prije svega, cestitke momcima, ovo je veliko iskustvo neovisno o tome kakva je bila igra. Sama cinjenica da su osjetili car ove velike smotre im daje jednu dodatnu dimenziju u fudbalskom razvoju, prije svega mislim na nase mlade igrace. Sigurno cim pomoci u buducnosti.

Sto se tice utakmice, ovo je zbir svih nekih mojih razmisljanja. Mozda ja nisam bio profesionalni nogometas kao Sergej ali znam ponesto o fudbalu.

FORMACIJA: Sto se tice formacije, razumio sam njegovu ideju da izadje sa tri stopera i suzi taj zadnji blok. No smatram da je jako pogrijesio kada je stavio radeljica. Mislim da njegova ideja da ima tu zadnjeg visokog igraca koji ce biti dominantan u skoku i olaksati nam kod centarsuta samo u teoriji nije losa, ali takvog igraca ne mozes lagano "sakriti" kada su u pitanju njegove mane, a to je pokretljivost. Amerika nije tim koji ce iskljucivo napadati na taj nacin, imaju jako mnogo kombinatorike i utrcavanja, moras imati stopera koji je u stanju izaci na protivnickog napadaca ili veznog, ispratiti ga, ili neko utrcavanje osujetiti. Radeljic sa dva metra je jako trom, neokretan, dizelas. Ameri nisu visoka ekipa u napadu, ne napada te Haaland pa da moras staviti Radeljica. Mnogo bi bilo logicnije povuci seju na lijevog stopera u toj trojci, a staviti Memica da igra umjesto Seje. Oba gola su njegova krivica, s tim da se bas kod drugog gola pokazala kao problem ta njegova tromost.

Dalje, srednji dio terena je odmah jasno dao do znanja da mi ne planiramo ni pokusati zadrzavati loptu u nogama i da ce iskljucivo ici duge lopte i prepustanje posjeda Amerima, uz nadu da cemo se odbraniti 120 minuta. Sama cinjenica da Sergej misli ili vjeruje da taj game plan moze proci meni govori koliko je on naivan ili limitiran. Ovo SP je druga dimenzija, ne mozes ga porediti s kvalifikacijama, timovi provedu mj dana u kampu uigravajuci se, digne se igra na visi nivo. On misli da ce sa dobrim pozicioniranjem 120 minuta uspjeti da sacuva go, bez da i pokusa nekim posjedom rasteretiti odbranu. To je osudjeno u startu na propast protiv iole organizovanijih timova. Pa nijedan, apsolutno nijedan tim nije igrao ovako destruktivan fudbal kao mi. Ja znam da ovdje mnogi na forumu imaju kompleks manje vrijednosti, malo je to i proizvod okoline u kojoj zivimo, ali nismo mi toliko individualno losi da moramo igrati ovako. Istina je da mi moramo igrati ovako jer nismo uigrali nista bolje.

VEZNI RED, PRESING I POSJED: Madal je vise puta pomenuo da ubacivanje dodatnog igraca u vezu nece rijesiti problem. Moram reci da se slazem s njim donekle jer sam jedan igrac vise ne znaci nista ako je game plan da gurnes loptu na bok i das neupotrebljivu dugu loptu i time je predas protivniku. Ja ne znam ni kako bih opisao nas build up, ali u sustini smo smo prespori sa tim protokom lopte jer nasi igraci bez lopte su previse pasivni. Pustimo protivnika da nas pritisne bez da imamo rjesenje kako da slomimo taj prvi blok. Tako smo primili prvi gol. Ameri su nas popustili s pritiskom a mi smo ih onda svjesno krenuli izvlaciti, isto kao da mi znamo sta cemo s tom loptom kada oni krenu raditi presing.

Presing se razbija uigranim automatizmima, kroz vise trokuta i unaprijed uvjezbane kretnje. Tu nije presudno imas li Messija, nego da su igraci bez lopte pravilno pozicionirani i da se konstantno nude za prijem lopte. Svaki nas reprezentativac je u stanju primiti loptu i odigrati pas, ali da bi to funkcionisalo, takve situacije moraju biti uvjezbane. Ja se pitam s pravom kako je moguce da mi nakon 2 godine pod Barbarezom nemamo apsolutno nista uigrano za taj protivnicki presing osim yebenog nabijanja i predavanja posjeda. Mnogo individualno losije reprezentacije sa dokazanim trenerima pokazuju da je to moguce. Meni onda ne preostaje nista nego da zakljucim da Sergej nije u stanju da taj ocigledan problem rijesi.

Ali i bez tih uigranih stvari, ako kazemo evo da nije bilo dovoljon vremena (a ne slazem se s time), nije mi jasno zasto Sergej misli da su mu bolje sanse ako stavi iskljucivo destruktivce koji nisu u stanju iznijeti loptu pa time stavi odbranu 90 minuta pod opsadno stanje, umjesto da taj vezni red oplemeni igracima koji nisu znacajno losiji kada su u pitanju destruktivni zadaci, ali s druge strane mogu stati na loptu i zadrzati posjed. Mahmic je igrao na kapaljku, Hadziahmetovic nije igrao nikako. Hoce li neko pitati Sergeja zasto mu jedan takav zahvalan igrac, koji se pokazao u ligi koja je jaca od svih za koje igraju ovi ostali u vezi, nije dobio ni minute. Ako je bio povrijedjen, sto ga je vodio?

MISTERIJA KONSTANTNIH ROTACIJA: Ja nisam pobornik ideje da se mora imati zacementiranih 11 igraca prve postave, ali jos manje sam pobornik ideje da svaku utakmicu mjesas karte kao kada igras poker. To pod broj jedan znaci da se mi konstantno prilagodjavamo drugima, a sto znaci da i nemamo neki svoj identitet, a osim toga ne vidim kako konstantno rotiranje moze pomoci da nas vezni red sraste u jednu cjelinu, da se momci uigraju, da imamo malo vise posjeda. Uigranost tima je preduslov da kreiranje prilika.

BUDUCNOST: Ja bih najvise volio da se varam, ali moje misljenje je da mi sa Sergejom necemo biti ni blizu naseg maksimuma. Ovaj period od preko mjesec dana je pokazao da provedeno vrijeme skupa i intenzivni treninzi nisu donijeli nikakvu novu dimenziju u nasoj igri, kvalitet igre je ostao isti dok su drugi digli svoj nivo, skautirali nas i jednostavno takticki razvalili.

Ne vidim kako ce u reprezentativnim pauzama biti prostora za neki napredak kada ga sada bilo nije. Ja bih volio da se varam jer Sergej je heroj nase nacije i neko koga ja izuzetno cijenim kao covjeka, ali on nicim meni ne pokazuje da donosi potrebnu kvalitetu da nasu igru u taktickom smislu popravi. Nije doduse to ni neko veliko iznenadjenje jer covjek nema nikakvog trenerskog iskustva, ne znam da je igdje bio i pomocni trener neki znacajniji period.

Ja bih volio da me demantuje ali ako ce BiH nastaviti igrati ovaj antifudbal uz objasnjenja kako mi ne mozemo drugacije itd, onda bih radije volio vidjeti u buducnosti nekoga ko ima malo drugaciju viziju, i malo vise iskustva. No bojim se da cemo se dugo nacekati da vidimo tako nesto.

U svakom slucaju, lijepo je da su momci stekli ovo iskustvo, iako po meni ostaje zal sto nismo odigrali svoju najbolju utakmicu, kao sto rece Edin u svom zadnjem intervjuu.
Problem je Ako ode sergej ode I spaha doci ce krstajic ili neka druga vlaska ojebina po nalogu da sabotira I unistava uz vicinu svestranu pomoci.

Ako barbarez nastavi sa guranjem tHirovica, sunjica, radeljica itd nama slijedi potop jer nasi najbolji igraci ne mogu doci do izrazaja kad stalno imamo minimalno jednog igraca manje na terenu a nekad ( npr Danas) smo imali dvojicu.

Sredina terena je kljuc svega. Sa tahirovicem I sunjicem mi je nemamo i zato izgledamo bezidejno iz utakmice u utakmicu. Sreca nas je pomazila u kvalufikacijama I barazu kao nikad prije, ovaj put je trebalo I kvaliteta kojeg ova tri igraca nemaju niti ce imati. Daj boze da catovic dodze igrati za nas jer ovo sa sunjicem I tahirom je patnja I tortura.
Sad se moze komotno zakljucati tema.
Jos bih dodao da konacno moramo poceti igrati bez Dzeke. Ovo razvlacenje samo stvara kontraefekat.
Jednostavno moramo poceti razmisljati i igrati bez njega.
Covjek je dao koliko je mogao,ovo sad je silovanje i sebe i cijele ekipe.
„Neki pojedinci imaju dosta upitnika kad ne igraju, a ja imam upitnike kad igraju.“ ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 02 jul 2026, 11:36

HariTz je napisao/la:
02 jul 2026, 11:33
dena24 je napisao/la:
02 jul 2026, 11:29
Mahmić je ušao svjež, nemoj to zaboraviti.

Drugo, ova formacija je bila da Amere što više limitiraš i zatvoriš im prostor. Vidio si u par situacija kako brzo izbacuju igrače iza naših leđa i da su mnogo brži. U ostalome, u svim tekmama prije naše su davali gol do 10-te minute, jer izvrše ogroman pritisak, mi smo to uveliko osujetili, zato su i izgledali onako kako jesu.
pa da, ali onda ne smijes takve greske raditi kao sto ih mi radimo konstantno, a ono zadnjih 10 minuta nije bilo nikakve organizacije vise haman. imamo 5-6 igraca koji su sprintu isto kao i oni, hajd sto su mladi pa jos nmg fizicki. ali nisu nikakve zivotinje

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 02 jul 2026, 11:36

Hvala dečkima na svemu, nije sramota vratiti se kući kad i Njemačka, Japan, Senegal, Holandija :bih:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 02 jul 2026, 11:40

Kad kazete moramo dovest..nac nekok igraca u sredi
Kako to tacno mislite ??

Nije klub pa da izadjes na trziste i s parama trazis sto ti treba.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 02 jul 2026, 11:40

dena24 je napisao/la:
02 jul 2026, 11:36
pa da, ali onda ne smijes takve greske raditi kao sto ih mi radimo konstantno, a ono zadnjih 10 minuta nije bilo nikakve organizacije vise haman. imamo 5-6 igraca koji su sprintu isto kao i oni, hajd sto su mladi pa jos nmg fizicki. ali nisu nikakve zivotinje
Sve to stoji, ali nije ovdje samo u pitanju pravolinijsko trčanje.. agilnost, promjene pravca, napadanje prostora, tranzicije.. kada napadaju sa 6 ili 7 igrača, neminovno je da će barem par puta prozujati nekom našem iza leđa.

Kažem opet, itekako jesu životinje, samo što smo velikim dijelom to mi osujetili, jer si imao doslovno 10 igrača koji stoje u niskom bloku i nisi dao prostora da imaju autoput kao u proteklim tekmama. (Mi što dozvoljavamo autoput i generalno imamo rupu u sredinu je tema za drugi put :mrgreen: )

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Benko123, DanijelTZ, forgempp, Mocvara1991, perun, RacioEmocionalan, StevieG8 i 59 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []