02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

HariTz
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la HariTz » 02 jul 2026, 11:42

feniksptica je napisao/la:
02 jul 2026, 11:40
Kad kazete moramo dovest..nac nekok igraca u sredi
Kako to tacno mislite ??

Nije klub pa da izadjes na trziste i s parama trazis sto ti treba.
Spominjalo se par novih imena koji su veznjaci. Misli se na to da ih pridobiješ da igraju za repku, a vjerujem da su mnogi od njih i već kontaktirani i vrlo moguće spremni za poziv u LN.

rossonero85
Kontakt:

Post Postao/la rossonero85 » 02 jul 2026, 11:44

Previše mi imamo talenta i potencijala da bismo igrali ovaj negledljivi defanzivni fudbal. Možemo mi siguran sam mnogo bolje od ovoga što smo pokazali na Mundijalu. Liga nacija će biti pravi pokazatelj budućnosti ove ekipe i ovog stručnog štaba. Šteta bi bila ugušiti i protraćiti ovu generaciju antifudbalom i parkiranjem autobusa i ubjeđivati ih da nam je ovo limit i da ne možemo bolje od ovoga jer to apsolutno nije istina.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 02 jul 2026, 11:44

E to trebaju Spaha i Sergej radit, dovest a kad dovedu nac nekog trenera da radi s njima.

Jednostavno :salut: :bih:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 02 jul 2026, 11:46

HariTz je napisao/la:
02 jul 2026, 11:40
dena24 je napisao/la:
02 jul 2026, 11:36
pa da, ali onda ne smijes takve greske raditi kao sto ih mi radimo konstantno, a ono zadnjih 10 minuta nije bilo nikakve organizacije vise haman. imamo 5-6 igraca koji su sprintu isto kao i oni, hajd sto su mladi pa jos nmg fizicki. ali nisu nikakve zivotinje
Sve to stoji, ali nije ovdje samo u pitanju pravolinijsko trčanje.. agilnost, promjene pravca, napadanje prostora, tranzicije.. kada napadaju sa 6 ili 7 igrača, neminovno je da će barem par puta prozujati nekom našem iza leđa.

Kažem opet, itekako jesu životinje, samo što smo velikim dijelom to mi osujetili, jer si imao doslovno 10 igrača koji stoje u niskom bloku i nisi dao prostora da imaju autoput kao u proteklim tekmama. (Mi što dozvoljavamo autoput i generalno imamo rupu u sredinu je tema za drugi put :mrgreen: )
pa prozujat ce mnogima, a prozujat cemo i mi. tako to ide, kako to dedic igra u portugalu , pa je najbrzi bek tamo. nmz ga preci nijedno krilo ono vecinom slucajeva, a znamo ko tamo sve igra vecinom brzi igraci po krilima? a ovdje odjednom se bojimo da nmz zatvoriti nikoga.

kako demirovic rastura onog tapsobah iz leverkusena a lik jedan od najbrzih stopera svijeta. i tako sve redom. svi nasi igraci igraju protiv brze igrace u svojim ligama. a ovi ameri ocam nisu nista posebno, nisam vidio nikakvog mbappea pa da kazem ok moramo zabetonirati kazneni jer nam igra rahimic pozadi

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 02 jul 2026, 11:48

Ne treba nikoga kriviti niti negativno pisati/pricati, svi su zasluzili ogromno hvala i aplauz za najbolji rezultat nase reprezentacije u historiji drzave. Suze na kraju sve govore, koliko im je znacilo ovo i koliko su davali od sebe sve do jednog. Barba treba i mora ostati, zasluzuje da vodi ovu mladu ekipu koja itekako ima potencijala za isti a i bolji uspjeh. Igraci - neki su se pokazali bolje neki malo manje, ali u svakom slucaju su zasluzili igrati na velikoj sceni ovi koji su igrali. :salut:

Rauber33
Kontakt:

Post Postao/la Rauber33 » 02 jul 2026, 11:50

Odličan rezultat sve u svemu, obzirom na to da smo igrali bez veznog reda i bez selektora na klupi

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 02 jul 2026, 11:51

Moja mišljenja za juče (plus igrači koji nisu igrali juče):

Vasilj- nešto se mora uraditi sa onim ispucavanjima i izletanjima na prekide, da je tu bolji bio perfektan.
Dedić-zakazao po mom mišljenju, cijelo prvenstvo
Katić-većinom dobar, nejasno što ga Barba mijenja i posebno forsiranje Radeljića
Muharemović-ispunio u potpunosti očekivanja
Radeljić-uvijek sam ga vidio kao nekog ko popunjava mjesto , ako boljih igrača nema . Ovdje je bilo, a prebitna utakmica. Zavaljen formacijom. Negove fizičke predispozicije nisu za ovu utakmicu.
Kolašinac-dobar većinom, juče je dosta ostavljao prostora koje Radeljić nije bio u stanju da popravi jer je prespor.
Malić-za neki širi spisak eventualno, Za beka nije, štoper možda ako igramo sa trojicom pozadi i branimo se, ali tek ako boljih nema. Možda da ga se proba na zadnjem veznom, to mu je i primarna pozicija.
Hadžikadunić-trebao početi prije Radeljića, ako se planiralo igrati sa trojicom u liniji. Obojica su bila ok do sad ali jučerašnja izvedba Radeljića je pokazala da Dennis mora imati prednost u odnosu na njega.
Šunjić-prema naprijed užasan, a i prema nazad ovaj put nije bio na nivou. Moguće da je nespreman, efekti povrede...
Gigović-Nejasno je šta će u prvih 11 , on bi tu trebao biti samo ako se igra defanzivno, uz još dva defanzivnija veznjaka
Hadžiahmetović - treba imati prednost u odnosu na Tahirovića i Gigovića na centralnom veznom, za zadnjeg veznog možda i ispred Šunjića.
Tahirović-ništa posebno. Ne zna se zašto ga Barba forsira. Možda jedino dobar da umrtvi igru.
Bašić-dobar, juče je trebao ući, ako ne i početi. Mislim da se defanzivno moglo dobro igrati sa njim i da je bio bez Gigovića
Burnić-ono što je odigrao , sasvim korektno. Neka ga do daljnjeg. Krpi dvije pozicije - zadnji vezni i bek i to bude pristojno. Za prvih 11 nije.
Demirović-trči, vrši presing, ali on je samo za toga. Zauzima mjesto boljim napadačima, a iizgleda je da je svrha da trči za Džeku, to mu je jedna poziitvna karakteristika.
Džeko-godine stigle, ne može više. Ili oproštaj il klupa. Decenijama nas je vadio ali sve češće u zadnje vrijeme zauzima mjesto drugim napadačima. I moramo zbog njega igrati 4-4-2
Mahmić-za sada niije pokazao da je onaj tip desetke koji razigrava saigrače, kao Misimović, zna sa loptom apsolutno, mijenja ritam utakmice. Dao dva gola, ne libi se šutati... ali sa tim karakteriistikama smo imali i Hajrovića, kojem je sebičnost i nedostatak defanzivnih karakteristika unuštila karijeru.
Alajbegović-taktika i defanziva slabija strana, najopasnijii i najbolji naš igrač trenutno
Bajraktarević-slabija verzija Alajbegovića, ali potencijal. Kao i Dedić mogao i trebao daleko više.
Lukić-trebao igrati više definitivno. Iako je tu Džeko, trebalo mu se dati više minuta. Dok ne dobijemo boljeg napadača, i ako budemo igrali sa jednim špicem, radom i igrama u klubu bi se trebao nametnuti za tu poziciju, a jedina konkurencija bi trebao biti Tabaković.
Tabaković-nespreman, vidjelo se to. Navijači su ga htheli, iako se moralo znati da ovako bitnu utakmicu ne može odigrati. Lukić je trebao juče ući, a Tabaković eventualno u produžecima, da smo došli do njih. Lukić-Tabaković boi takođe mogao biti dobar tandem u formaciji sa dva napadača.
Zadnja izmjena: Daduli, dana/u 02 jul 2026, 13:18, ukupno mijenjano 4 puta.
Glory Glory Man United

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 02 jul 2026, 11:51

PSV je napisao/la:
02 jul 2026, 11:48
Ne treba nikoga kriviti niti negativno pisati/pricati, svi su zasluzili ogromno hvala i aplauz za najbolji rezultat nase reprezentacije u historiji drzave. Suze na kraju sve govore, koliko im je znacilo ovo i koliko su davali od sebe sve do jednog. Barba treba i mora ostati, zasluzuje da vodi ovu mladu ekipu koja itekako ima potencijala za isti a i bolji uspjeh. Igraci - neki su se pokazali bolje neki malo manje, ali u svakom slucaju su zasluzili igrati na velikoj sceni ovi koji su igrali. :salut:
Koliko ti je znacilo fake listice protiv drzave koja te predstavlja objavljujes

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 02 jul 2026, 11:52

dena24 je napisao/la:
02 jul 2026, 11:46
pa prozujat ce mnogima, a prozujat cemo i mi. tako to ide, kako to dedic igra u portugalu , pa je najbrzi bek tamo. nmz ga preci nijedno krilo ono vecinom slucajeva, a znamo ko tamo sve igra vecinom brzi igraci po krilima? a ovdje odjednom se bojimo da nmz zatvoriti nikoga.

kako demirovic rastura onog tapsobah iz leverkusena a lik jedan od najbrzih stopera svijeta. i tako sve redom. svi nasi igraci igraju protiv brze igrace u svojim ligama. a ovi ameri ocam nisu nista posebno, nisam vidio nikakvog mbappea pa da kazem ok moramo zabetonirati kazneni jer nam igra rahimic pozadi
Posmatraš individualno igrače. I uzimaš za primjer naše igrače koji su prilično brzi. Mi u zadnjoj liniji smo imali Kolašinca, Radeljića i Katića. Nikoga od njih ne krasi brzina.. jedan ako ispadne, cijela linija je kompromitovana i neko mora da ispravlja grešku (čitaj Muharemović).

Njihov ofanzivni presing i napad sa 6 ili 7 igrača (koji jesu brži od naše zadnje linije) je nešto što zahtijeva mnogo trke, pomjeranja linija i pametnog markiranja. To Amerikanci eksploatišu veoma uspješno (pogledaj početak svih njihovih tekmi prije naše), a mi u tom segmentu smo bili solidni. Zato su velikim dijelom se činili onakvim.

Ovo je sada ŠBB KBB, i sam mrzim takve diskusije, ali da smo bili sa 4 pozadi, mislim da bi mnogo veći propuh bio i da bi to mogao biti eventualni potop.. ali kako god, razumijem šta želiš reći, samo treba posmatrati kompletnu liniju.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 02 jul 2026, 11:54

trebate skontati da mi s jednim spicem bolje izgledamo nego sa 4-4-2, svi bolje izgledaju. nije do kvalitet igraca, imamo mi kvalitet. ali ovo igramo radi dzeke. i siguran sam da ovo vise necemo igrati. inace fkt selektor nema pojma ali kako je poceo protiv katara i juce da izbaci jednog spica i igra se naglo poboljsala valjda je skontao i on. tako da ne sikirajte se. samo se to jos treba uigrati naprijed nazad i bice sve kako treba. ne treba nama nikakvi vezni vise ili koje druge pm, jedino vasilj se mora strpati vise, ili klupa

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 02 jul 2026, 11:55

Marokanci58 je napisao/la:
02 jul 2026, 10:07
Naučio i zapkakati kada treba, hvata na emocije. Otkaz.
Ja kad skontam koliko smo lošije igrali ne go u Rusiji i qataru isto mislim.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 02 jul 2026, 11:56

edin139 je napisao/la:
02 jul 2026, 11:55
I ovaj zadnji EURO što smo igrali je bio mnogo bolji, ovo je dno dna.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 02 jul 2026, 11:57

HariTz je napisao/la:
02 jul 2026, 11:56
edin139 je napisao/la:
02 jul 2026, 11:55
I ovaj zadnji EURO što smo igrali je bio mnogo bolji, ovo je dno dna.
Jasta, jos imali losije igrace tad.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 02 jul 2026, 11:58

Njima svaka cast na ujedinjenju drzave, nismo ni ocekivali da odemo na svjetsko a mi i grupe na kraju prosli i bili najvoljenija repka na svjetskom
Ostaje zal jer smo mogli vise definitivno, vrijeme je da se krene naprijed i nema tu price
Dzeko - vakat je da se oprosti od repke, na sred Sarajeva mu dici kip i cekati da zavrsi karijeru onda ga staviti za predsjednika saveza.
Barbarez da nadje nekog pomocnika koji se malo vise razumije u taktiku i taj dio prepusti, on nek se drzi lozenja igraca
Spaha trazi 2 veznjaka i onog spica iz Wolfsburga da zavrsi.
Sa malo boljom taktikom, veznim redom i Barbinim patriotizmom mozemo napraviti velike stvari za euro.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 02 jul 2026, 11:59

HariTz je napisao/la:
02 jul 2026, 11:52
dena24 je napisao/la:
02 jul 2026, 11:46

Posmatraš individualno igrače. I uzimaš za primjer naše igrače koji su prilično brzi. Mi u zadnjoj liniji smo imali Kolašinca, Radeljića i Katića. Nikoga od njih ne krasi brzina.. jedan ako ispadne, cijela linija je kompromitovana i neko mora da ispravlja grešku (čitaj Muharemović).

Njihov ofanzivni presing i napad sa 6 ili 7 igrača (koji jesu brži od naše zadnje linije) je nešto što zahtijeva mnogo trke, pomjeranja linija i pametnog markiranja. To Amerikanci eksploatišu veoma uspješno (pogledaj početak svih njihovih tekmi prije naše), a mi u tom segmentu smo bili solidni. Zato su velikim dijelom se činili onakvim.

Ovo je sada ŠBB KBB, i sam mrzim takve diskusije, ali da smo bili sa 4 pozadi, mislim da bi mnogo veći propuh bio i da bi to mogao biti eventualni potop.. ali kako god, razumijem šta želiš reći, samo treba posmatrati kompletnu liniju.
ne govorim ja za juce, ja generalno kazem da mi mozemo sa njima igrati bez problema a da nemamo bunker pozadi ali nmz ti sa sunjica u veznom koji je ooperisan od fudbala a onda imas samo dva, pa siluj svoju ekipu, ali kontam ja sve sto je to radio juce, al od sad odstupat od 4-4-2 nisi uzbekistan jbte

NebeskaSila96
Kontakt:

Post Postao/la NebeskaSila96 » 02 jul 2026, 12:00

Evo poslije nekoliko sati od utakmice osjećam se syebano jer znam da smo mogli više izvuci iz ove utakmice a ovako smo pali bez ispaljenog metka.Ali sve u svemu sam i dalje ponosan jer ovo što smo napravili niko nije ocekivao.Posebno možemo ponosni biti na to koliko su djeca zavoljela ovu repku jer svako traži dres igraca bosanske reprezentacije,djeca pjevaju pjesme o Bosni e to je ono na što možemo biti ponosni jer će nakon ovoga i djeca iz dijaspore željeti igrat za našu repku.

Što bih posebno pohvalio su naši navijaci a posebno BH Fanaticosi posto vidim da se to ne spominje toliko.Onakve brojke za ovako jednu malu državu,zatim onakva organizacija BHF-a u dalekoj americi je za velikog respekta.Juce je bilo na tribinama nekih 5 hiljada nasih naspram 60 hiljada amerikanaca a naši navijači su poderali.U prijenosu koliko su se Fanatikosi čuli bilo kao da nas ima 50 hiljada.

Ovom prilikom bi isto prozvao ove druge "navijačke grupe" koje prate reprezentaciju(i ako to za mene nisu nikakve grupe nebi ih sad imenovan sve svi znaju o kome govorim) oni samo postoje da bi pojedini iz tih grupa punili svoje dzepove preko članarina itd a isto tako uzimaju karte ispred Fanatikosa koja je realno jedina nasa prava grupa ma da ja vjerujem da pojedini preko tih grupa karte vecinom preprodaju i pune svoje džepove.Sva njihova ozbiljnost se je pokazala sad u Americi gdje apsolutno nisu ni bili a znaju uzimat karte od saveza jer eto oni su kao grupe navijaca reprezentacije.Svako ima pravo na svoj izbor ali svi ovi koji vole reprezentaciju i vole malo taj ultra svijet trebaju svi biti članovi Fanatikosa.

erkov
Kontakt:

Post Postao/la erkov » 02 jul 2026, 12:01

Barbarez treba da ostane i da nastavi da radi. Ovo je velika stvar za tim koji se stvara. Da su se suocili s ekipama na ovom nivou i u ovoj atmosferi. Sad se treba raditi za dalje.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 jul 2026, 12:02

Vasilj 2 pacerska gola. Sta sutnu zabiju mu. 4 su osutali s ofsajdima i sve je primio.
Esmir ogromna nula i ova utakmica i cijeli turnir. Nije dobrog poteza imao.
Demirovic roka samo u golmana.
Igrali smo tu famoznu formaciju Mahmica za napadaca i to dobar dio s igracem vise - isti jad i bijeda. To je sto sam pisao da Mahmic ne rijesava nase mane, ni blizu. Nista protiv momka, cak sta vise treba startati.

Kad se to podvuce losi smo i ne zasluzujemo dalje. Tahirovic, Gigovic ili Basic i sl je svejedno. Lose je to sve. Ja sam prezadovoljan. Bit ce bolje.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 02 jul 2026, 12:04

Imamo vise suza i izjava ljubavi prema domovini nakon utakmice nego suteva na gol za 100 i kusur minuta utakmice,a od toga 40 s igracem vise.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 02 jul 2026, 12:05

Stvarno nema mjesta nikakvim negativnim emocijama. Jučer smo jednostavno bili slabija ekipa. Znam da se ljudi nekad moraju isprazniti, tražiti krivce, hipotetisati "da smo ovo, da smo ono" poslije poraza, ali hladne glave možemo samo biti zahvalni što smo bukvalno iz ničega izjednačili najveći uspjeh reprezentacije u 31 godinu igranja zvaničnih utakmica.

Možda nismo napravili neki bum skidanjem velikog skalpa, ali nismo se osramotili, igrali smo neriješeno sa solidnim domaćinom Kanadom, pobijedili koga smo trebali, izgubili od onih od kojih smo svakako po svim parametrima slabiji, i ostvarili zacrtani cilj. Ko misli da ovo nije bio podvig, nek se samo sjeti da se Turska kvalifikovala dvaput u 60 godina, da je Austriji ovo prvi plasman od 1998., Italije nema tri prvenstva zaredom, a i Njemačka već treće SP zaredom ispada u R32. Ili na kraju krajeva neka se sjeti sretnog naroda ispred Vječne vatre u martu. A tu došli nedugo poslije brukanja protiv Luksemburga.

Hvala svima koji su doprinijeli. Kerim, Tarik, Amar, Esmir, Bašić, Barišić, će svi za dvije godine biti bolji nego što su sad, a i ovi stariji uglavnom nisu toliko stari da budu za staro željezo. Bit će sigurno i pojačanja, ne moramo o imenima ali kroz dvije godine nema šanse da ne bude značajnih akvizicija. Tako da, apsolutno se ne sekiram za Euro 2028., a da ne zaboravimo da bi nam i to bio historijski plasman i debi.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, D97, edin139, HariTz, invincible1921, Shevko, soccerfan i 44 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []