02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Soli
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la Soli » 02 jul 2026, 12:14

SSj4 je napisao/la:
02 jul 2026, 11:03
Soli je napisao/la:
02 jul 2026, 10:48
SSj4 je napisao/la:
02 jul 2026, 10:35
Znaci svaki katolik u repki je taj koji nije dobro odigrao.
Vasilj,Sunjic,Katic…

:rol: :bih:
Igra li Hrvatska sa polovnjacima iz Rijeke i Pafosa ? Nećemo ni mi.
A tko uskače tu?
Ima li netko da igra na većem nivou
Da ima igrao bi, ali će da bude uskoro.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 jul 2026, 12:15

Dobra stvar je da nismo nijedan bod izgubili na FIFA rang listi zbog ovog poraza. Tako da vjerovatno ostajemo na 61-om mjestu. Tesko da Cape Verde i Ghana mogu proci Argentinu i Kolumbiju.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Soli
Kontakt:

Post Postao/la Soli » 02 jul 2026, 12:16

signalidunapark je napisao/la:
02 jul 2026, 10:52
Ti "polovnjaci" su te doveli na prvenstvo. Posebno Šunjić i Katić. Malo realnosti nije na odmet.
Katić je level iznad ove dvojice. To što jesu ne mjenja činjenicu da su polovnjaci, svako treba biti zamijenjen boljim ako ima, pa i Džeko.

A biće boljih, uskoro.

BosPos
Kontakt:

Post Postao/la BosPos » 02 jul 2026, 12:20

Mislim da su nas i povrede dosta limitirale. Ne prica se o tome ali imam osjecaj da na Spu puno igraca nije bilo 100% zdravo. Voljni momenat i borba je bila ista kao protiv Walesa i Italije ali fizicki igraci nisu izgledali isto.

Dedic- Ocito imao probleme sa misicima na turniru
Dzeko- Nema sanse da je 100% (Rame a i ostali problemi)
Sunjic-Tek izasao iz povrede, Nije ni pripremne igrao
Muharemovic- Ocito ima problem sa ramenom, Nosi onaj zavoj. Juce se bas vidjelo u jednoj situaciji dje ga je Americki napadac odgurnuo, on se odma uhvatio za to rame. Znaci i dalje smeta mu. I da malo smeta nemoze covjek dati 100%
Katic-Zar nije trebao imati operaciju? Pomalo nazor se vratio

Bas puno igraca koji su prvih 11. Odrazi se to i na ostale jer moraju pokupit teret.

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 02 jul 2026, 12:25

Ma nemamo kvaliteta za nesto vise, realnost je ovo, kvalitet upitan i mislim da smo najmanje pokazali uz ove repke koje su ispale, mada i tu su neke dosta vise pokazale

Ekipe sa kojim si mogao igrati i vjerovatno vecinu pobjediti su:
Ceska Katar Curacao Uzbekistan Irak Katar Novi Zeland Haiti Jordan Saudijska Arabija Tunis

Ekipe sa kojim si mogao biti u egalu

Skotska, Iran, Paragvaj, Svedska, Panama, Capeverde

Ostale repke bi te 95% uzele bez ispaljenog metka, tj ostalih 30ak ekipa , zato je ovo maximum sto se trenutno moze i ne treba kukati
Zadnja izmjena: GrbavicaHrammm, dana/u 02 jul 2026, 12:36, ukupno mijenjano 1 put.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 jul 2026, 12:26

Madal je napisao/la:
02 jul 2026, 12:02
Igrali smo tu famoznu formaciju Mahmica za napadaca i to dobar dio s igracem vise - isti jad i bijeda. To je sto sam pisao da Mahmic ne rijesava nase mane, ni blizu. Nista protiv momka, cak sta vise treba startati.
Slazem se da nije nista pomoglo u izgradnji od pozadi (jer Mahmic nema ulogu niti bi se trebao vracati do stopera da izvuče loptu), ali ono što jeste odmah bilo vidljivo kad smo imali Demirovica, Mahmića, Kerima i Esmira u napadu je da smo počeli koliko toliko kvalitetno presing radit i natjerali njih par puta na izbijanje lopte, gdje mi ili vratimo posjed ili kroz zračne duele loptu možemo gurnut nazad u napad i izazvati nered.
Zadnja izmjena: viKK, dana/u 02 jul 2026, 12:29, ukupno mijenjano 1 put.

termoelektrana
Kontakt:

Post Postao/la termoelektrana » 02 jul 2026, 12:28

ima li iko snimak utakmice?

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 jul 2026, 12:29

termoelektrana je napisao/la:
02 jul 2026, 12:28
ima li iko snimak utakmice?
fullmatchshows.com, tu već imaš snimak

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 jul 2026, 12:30

GrbavicaHrammm je napisao/la:
02 jul 2026, 12:25
Ma nemamo kvaliteta za nesto vise, realnost je ovo, kvalitet upitan i mislim da smo najmanje pokazali uz ove repke koje su ispale, mada i tu su neke dosta vise pokazale
Ma fali ti jos 2 ili 3 igraca prevashodno u sredini da bi se uopste suprostavio modernim jakim ekipama. Mi kad krenemo da gradimo napad, lopta je kod nas dok ne dodje do veznog reda, kako dodje do veznog reda tako je i izgubimo. Treba uigravat formaciju sa jednim spicem i mahmicem u sredini...ne kazem da ce to sad bit neka pljacka, ali ako nista mislim da cemo moc bolje da drzimo loptu
=\_1921_/=

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 02 jul 2026, 12:31

Moje ocjene ovo SP, igraci koji su igrali vise od 45 min

Veliki plus

Basic, Mahmic, Muharemovic, Alajbeg

Solidno

Katic, Kola, Lukic, Dedic, Vasilj

Razocarenje

Dzeko, Demirovic (najvece), Esmir, Memic, Sunjic, Tahirovic

Loš svakako

Radeljic
Zadnja izmjena: Sindikat12, dana/u 02 jul 2026, 12:35, ukupno mijenjano 1 put.

objektivni7563
Kontakt:

Post Postao/la objektivni7563 » 02 jul 2026, 12:40

Volio bih ovi što pljuju Barbareza i repreznentaciju da samo napisu gdje su oni igrali fudbal u kojem klubu posto po njihovom znanju ako ne bi svjetsko osvojili ja evo ne znam . Sran da vas bude retardi jedni kad u najvecim trenutcima drzvve nadjete obraza morala i hrabrosti da pljujete ovu momke.Hvala ovim momcima za najljepsih 3 mjeseca od Italije do danas, hvala Sergeju na mamgupskom pristupu nas najbolji selektor ikada najveci mangup, mudonja i patriota.

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 02 jul 2026, 12:40

Budućnost naše reprezentacije je napad s Mamhmićem, Alajbegovićem, Bajraktarevićem i Demirovićem, uz još jednog špica u rotaciji koji može kvalitetno raditi presing. Kada oni uigraju rutine i mehanizme, vjerujem da ćemo napadački izgledati vrhunski.

Najveći izazov trenutno je vezni red, odnosno pozicija centralnog veznog ili zadnjeg veznog. Mora se pronaći način da taj igrač izlazi na stranu, odigra dupli pas, oslobodi prostor i omogući brži i sigurniji prenos lopte. Trenutno smo najopasniji po vlastiti gol kada se štoperi međusobno dodaju bez jasnog plana. To se najbolje vidjelo jučer – prvo smo iz takve situacije primili pogodak koji je na kraju poništen zbog ofsajda, a kasnije je nakon Vasiljevog ispucavanja i izgubljene druge lopte uslijedio gol.

Suština je da vezni red mora imati više karaktera, više rješenja i više načina za iznošenje lopte. Bašić je protiv Katara nekoliko puta odlično odradio taj posao. Šunjić je prije svega destruktivac i to radi kvalitetno, ali jako ograničen prema naprijed, da svaki put kad je lopta kod njega, opasnost je po naš gol, gdje će dodati loptu u situacijama gdje protivnik igra visok presing. Tahirović mi još uvijek nije potpuno definisan kao igrač; nisam siguran koja je njegova idealna uloga, ali ovo što igra kod nas sigurno nije. Djeluje sporije u reakcijama, a konstantno vraćanje lopte štoperima postaje problem koji moramo što prije riješiti, a on je stalno okrenut leđima protivničkom golu, tj. okrenut je prema našem golu u većini situacija. Uz to, potrebno je dodatno uigrati napadačke mehanizme, kretanje bez lopte i jasne pozicije igrača kako bi svaki igrač znao gdje treba biti u određenom trenutku. Siguran sam da ekipa oko Sergeja, i Sergej to znaju. Vasilju svaka čast za penale, odbrane u kvalifikacijama i baražu, ali mislim da je i on sam svjestan da je jučer bio ubjedljivo najgori na terenu.

Ipak, ova reprezentacija je u posljednjih mjesec dana napravila ogroman iskorak. Momci još uvijek usvajaju sve ideje i zahtjeve stručnog štaba. Potrebno je vrijeme da se informacije procesuiraju i pretvore u automatizme na terenu. Tek kada se sve to slegne, vidjet ćemo koliko smo zapravo napredovali.

Mislim da smo danas došli na nivo na kojem možemo ravnopravno igrati protiv reprezentacija poput Poljske, Švedske ili Mađarske. Možda oni trenutno imaju više igrača u najjačim evropskim ligama, ali vjerujem da će i naši fudbaleri uskoro dostići, pa i prestići taj nivo. Najvažnije je što smo dobili identitet, mentalitet i kostur ekipe. Sada taj kostur treba nadograditi jasnim mehanizmima organizacije napada i kvalitetnijom igrom u posjedu.

Defanzivno već izgledamo vrlo solidno. Naravno, i tu ima prostora za dodatno zatezanje i preciznije definisane zadatke, ali osnova postoji. Iskreno, mislim da mnogi još nisu ni svjesni koliko je reprezentacija dobila ovim periodom zajedničkog rada unutar 1 mjeseca boravka zajedno, što je najduže ikada ja mislim. Prave plodove svega ovoga osjetit ćemo tek kroz vrijeme.

Barbarez je pokazao da nema mjesta opuštanju. Sljedeći veliki cilj je EURO. Liga nacija treba poslužiti da ostvarimo što bolje rezultate, dodatno uigramo ekipu i potpuno spremni dočekamo kvalifikacije.

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 02 jul 2026, 12:53

DamirT je napisao/la:
02 jul 2026, 12:15
Dobra stvar je da nismo nijedan bod izgubili na FIFA rang listi zbog ovog poraza. Tako da vjerovatno ostajemo na 61-om mjestu. Tesko da Cape Verde i Ghana mogu proci Argentinu i Kolumbiju.
Zar je moguce da nismo nista bodova uspjeli usicarit na prvenstvu. Prosli grupu, ostali 61-i. Koliko koljena ce valjat poderat dok opet ne budemo ispod 50-og :roll:
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 02 jul 2026, 12:55

Maverick je napisao/la:
02 jul 2026, 12:53
DamirT je napisao/la:
02 jul 2026, 12:15
Zar je moguce da nismo nista bodova uspjeli usicarit na prvenstvu. Prosli grupu, ostali 61-i. Koliko koljena ce valjat poderat dok opet ne budemo ispod 50-og :roll:
bilo smo 71 u januaru i 65 prije SP

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 02 jul 2026, 12:58

Dobro će ovo iskustvo doći za ligu nacija. Dajte otvarajte temu
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 jul 2026, 12:59

Dzeko hvala za sve ali u mirovinu burazeru, igrac minusa, i ova formacija 442 je zbog njeg, nebi'l Demirovic trcao za njeg. Striktni finisher ako mu dodje na tanjir, a ovamo nam fali igrac u sredini zbog njeg. Bolje bi daleko bilo da smo poceli sa Mahmicem i samo Demirovicem u spicu. Ali sta je tu je, nismo se obrukali, odradili smo prvenstvo solidno.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 jul 2026, 13:04

Sad nastupa drugi kontekst, koji nema veze sa ovim. Iskustvo se stjece u igranju bitne uloge iz sedmice u sedmicu, u svojim klubovima kroz razna takmicenja za trofeje. Druga stvar je balans ekipe, ako nemas sredinu terena, a nemamo, sve i da smo osvojili svjetsko ovo ce doci na naplatu. Tu se pp meni treba traziti rjesenje. Ako uspostavimo sredinu terena i napadaci ce proigrati, svi se proigrati. Puno posla i bogami i plana sta i kako. Bice euforija, slazem se, i to ce nas nositi neko vrijeme, ali bez igre to nece daleko. I rekao sam na temi Barbareza, ako nam igraci ne budu igrali, i ne budu igrali bitnu ulpgu u klubovima, sve ovo je palamudjenje.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 02 jul 2026, 13:08

Problem nas Bosanaca i Hercegovaca je taj što nikoga ne slušamo. Nema sugovornika, nema čovjeka kojeg mi pažljivo slušamo. Naš generalni stav u životu se svodi na dvije rečenice:"Taće on?" i "Štaš ti meni pričati, ko si ti?"
Mi ne slušamo naše prijatelje, naše kolege sa posla, naše zaposlene radnike kojima smo poslodavci, naše šefove na poslu, naše partnere u biznisu, ne slušamo kolege iz škole i fakulteta, na slušamo profesore, akademike, znanstvenike, a bome ni doktore, ljude koji imaju bilo kakvo znanje. Mi ništa i nikoga ne slušamo.
Tako isto nismo slušali ni Barbareza ni Spahića, kad su rekli, da je cilj EP 2028. Svi smo to čuli, ali niko nije slušao i zapamtio. Dogodio se žrijeb za SP 26, grupa se otvorila, baraž, konačno ga prošli, ali smo zbog neslušanja sugovornika svi zaboravili dvije činjenice:
- cilj je EP 2028,
- cilj je kopirati Hrvatsku.
Prvu činjenicu je zasjenio plasman na WC 2026, a drugu činjenicu smo totalno zaboravili, jer nismo dobro i pozorno slušali.
Pokušati kopirati Hrvatsku. Kako?
Pa tako što ćeš rezultat i plasman staviti apsolutno ispred nekakvog dojma o ljepoti igre, o tom da suparnika deklasiraš igrom, šansama, pritiskom, driblingom, itd..................... Sjetimo se Katara 2022. Treće mjesto Hrvatske zahvaljujući, odbrani, niskom bloku, sreći sa penalima, Lukakuovim promašenim zicerima u skupinskom djelu turnira, itd...... Nikoga nisu nadigrali, te stoga, da, upravo to, kopiramo ih.
Po načinu dovođenja igrača koji igraju za reprezentaciju smo učinili baš ono što i oni čine. Ok, ima tu i nekih malih različitosti. Mi vraćamo naš, BiH genetski materijal, u našu reprezentaciju, našu djecu porijeklom iz naše države, djecu koje roditelji potiču iz BiH, što sa Hrvatskom nije baš uvijek slučaj, jer mene ne može niko ubijediti da momci porijeklom iz Čapljine, Bugojna, Kotor Varoša, Zenice, Kraljeve Sutjeske trebaju igrati za susjednu državu, a ne za BiH. No, neću više o tom, nije mi to tema. Suština je u tom da pokušavamo kopirati Hrvatsku tražeći naš talentirani nogometni "sirovinski sastav" širom svijeta.
Ovo sinoć što se dogodilo je izvorna neobrađena realnost. Svjesni igrača koje imaju, tom su u SŠ prilagodili i taktiku. Sa 11 na 11, Ameri su imali terensku inicijativu, ali bez šansi, bez izglednih situacija, stvorenih prilika iz akcija izuzev one kad su pogodili prečku. Ta akcija je bila sve što su oni iskreirali.
Dali su dva gola, isključivo zbog naših grešaka. Ako neko misli da su oni slučajno tako malo iskonstruirali uz onakav posjed, taj se grdno vara. Zbog naše taktike i dobrog branjenja u većini situacija, oni su bili izuzetno jalovi. Golovi su plod, ponavljam, naše nespretnosti, nedostatka znanja, pomanjkanja sreće. Mi trenutno za drugačiju igru nemamo "štofa", kvalitetnije "rude". Naši igrači igraju većinom u B kategoriji europskih ekipa.
Gledajući statistiku, brojevi su nepobitni. Više šuteva je BiH izvela, ma kako god to čudno zvučalo. Posjed lopte na kraju je na kraju bio u korist naše reprezentacije. Crveni karton čist k'o suza, nismo mi krivi što je igrač USA ekipe napravio glupost, jer nismo mi sudiju natjerali nekakvom silom na isključenje suparnika. Ovo što priča Pochetino je glupost, pravi se pomalo lud, pila naopako, kao nije htio. A Muharemović je htio srušiti Švicarca?
Srušio ga je. Po pravilima je to čisti penal i doviđenja.
Ponos moj, a i mnogih drugih je veliki. Ovo što smo kao država proživjeli i doživjeli, ovu promociju imena, zastava, himne, grba, prezentaciju ljudi i običaja, kulture, pjesama, ovu transparentnost na internetu i društvenim mrežama, probuđenu ljubav mladih generacija prema Bosni i Hercegovini, toga mi još nismo ni svjesni. Gledajmo ovaj WC 2026 kroz tu optiku, dojam će biti sjajan. Respekt mnogih smo prouzročili. Neka nas to učini još ponosnijim.
Zadnja izmjena: Rodju, dana/u 02 jul 2026, 13:11, ukupno mijenjano 2 puta.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 02 jul 2026, 13:08

Gorka istina je da mozemo mastati o nekoj ofanzivnoj igri dok se vezni red ne dovede u red. Pod broj 1 moramo igrati sa trojicom u vezi. Sa dvojicom danas tesko mozes napraviti ozbiljnu igru pogotvo kada je jedan katastrofalan u pas igri (Sunjic) a drugi se krije od lopte i igra neku alibi igru (Benjo).

Bez veznog reda koji moze zadrzati posjed, progresivno prenijeti loptu svaka ofanzivna ideja pada u vodu…

Catovic je moze biti zanimljiv ali momak ne igra seniorski fudbal valjda krene uskoro….

Nadam se da ce Basic nakon dobrog SP:a napraviti transfer u neku solidnu ligu i nastaviti napredovati jer je jos relatyvno mlad. Volio bi da on bude prvi izbor kada krenu kvalifikacije za EP. Vezni red sa Basicem, Mahmicem i mozda Amirom bi mogao biti solidan….

Kad imas malo slabijeg beka to ne unazadi ekipu toliko koliko los vezni igrac…
Zadnja izmjena: Sindikat12, dana/u 02 jul 2026, 13:09, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, ANamelessGhoul, DanijelTZ, Google Adsense [Bot], hzc1988, Iceplayer, invincible1921, LeCoq, legendarnadruga, majstorS35, Normus90, Shevko, skoJaa i 79 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []