02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

dena24
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la dena24 » 02 jul 2026, 16:03

objektivni7563 je napisao/la:
02 jul 2026, 15:58
Evo da vam dam analizu ukratko

Dosta losih prvih 15,20 minuta do hydratation brake poslije toga dosta dobro stajali svjesno im pustili posjed odlicno stajali bukvalno je Sergej peocitao Pochetina i ako je Radeljic kasnio par puta na utrcavanja Mckeennya i cinimo se da samo tako mogu skci do gola , i onda klasicno problem sa Vasiljem i igra nogom imamo posjed minut i ima samog Tarik on nabija loptu u monetu kad je Dzeko spusten do nase zadnje linije nema ga na skoku i kada si tako rasiren jer imas posjed dto je logicno ovakve ekioe to koriste al do tog gola dosta dobro.
Drugo poluvrijeme
Opet do crvenog oni bezopasni al na loptij su doninatnini al to se i ocekivalo i poslije crvenog jedino mi nije jasno sto Basic koji je igrac koji moze naoravit visak hoce odigrat dupli nije dobio sansu podrzvam Sergeja skorz al to mi nije jasno , Kerim duplinar svaki put a nije imo pomoc kolasinca toliku da bude 2 na 2 napad nego uvijek 1 na 2 kad je Dedic preso na njegovu stranu memic uso desno Stvorio je dva tri puta sanjs pa imo i knaj sut . Na ovakvom nivo sitnice odredjuju oobjedu al mangupski onako jedino kako smo mogli smo odigrali svaka vast momcima i selektoru
i ja ovo govorim, kad se pogleda tekma jos jednom, realno smo trebali dobiti ovo. ono kad uzivo gledas sva nekakva nervoza.... a oni silna amerika kao. nabuse ih skoro ovi balavci :D

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 jul 2026, 16:05

KarlMarx je napisao/la:
02 jul 2026, 13:29
Maverick je napisao/la:
02 jul 2026, 12:53
DamirT je napisao/la:
02 jul 2026, 12:15
Dobra stvar je da nismo nijedan bod izgubili na FIFA rang listi zbog ovog poraza. Tako da vjerovatno ostajemo na 61-om mjestu. Tesko da Cape Verde i Ghana mogu proci Argentinu i Kolumbiju.
Zar je moguce da nismo nista bodova uspjeli usicarit na prvenstvu. Prosli grupu, ostali 61-i. Koliko koljena ce valjat poderat dok opet ne budemo ispod 50-og :roll:
Protiv Kanade +7.98 bodova
Protiv Švicarske −14.01 bod
Protiv Katara +27.75 bodova
Protiv USA 0

U suštini dobili smo mi bodova pofino, samo smo i izgubili dosta protiv Švicarske, tako ide Ranking, moraš dobit ekipe ispred sebe, i što su bolje plasirane, više bodova dobiješ. Iduća prilika je Poljska, Švedska...
Dobra stvar je sto protiv USA nismo izgubili nijedan bod, jer u nokaut fazi ne idu minus bodovi za poraz.
U Ligi nacija se slabije boduju utakmice, mislim da je cak troduplo manje nego SP. Cak i kad doguras u play off opet je to znatno slabije, ali ipak nabere se bodova za neki neznatan skok, sto je opet bolje od prijateljskih utakmica.
Mi smo bas zasrali posljednjih 7-8g do ovih kvalifikacija za SP i sad se lagano valja vracati u elitni rang, marljivo skupljati pobjede i tek ako se kvalifikujemo na EP kroz grupu moze se ocekivati znacajan napredak.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 jul 2026, 16:08

Beduin je napisao/la:
02 jul 2026, 16:05
KarlMarx je napisao/la:
Maverick je napisao/la:
02 jul 2026, 12:53

Zar je moguce da nismo nista bodova uspjeli usicarit na prvenstvu. Prosli grupu, ostali 61-i. Koliko koljena ce valjat poderat dok opet ne budemo ispod 50-og :roll:
Protiv USA 0

U suštini dobili smo mi bodova pofino, samo smo i izgubili dosta protiv Švicarske, tako ide Ranking, moraš dobit ekipe ispred sebe, i što su bolje plasirane, više bodova dobiješ. Iduća prilika je Poljska, Švedska...
Dobra stvar je sto protiv USA nismo izgubili nijedan bod, jer u nokaut fazi ne idu minus bodovi za poraz.
U Ligi nacija se slabije boduju utakmice, mislim da je cak troduplo manje nego SP. Cak i kad doguras u play off opet je to znatno slabije, ali ipak nabere se bodova za neki neznatan skok, sto je opet bolje od prijateljskih utakmica.
Mi smo bas zasrali posljednjih 7-8g do ovih kvalifikacija za SP i sad se lagano valja vracati u elitni rang, marljivo skupljati pobjede i tek ako se kvalifikujemo na EP kroz grupu moze se ocekivati znacajan napredak.
Jesmo li 3. sesir za EP ?
=\_1921_/=

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 02 jul 2026, 16:10

U rosteru sa 4 potvrđena svjetska igraca mi smo ostvarili maksimum plasmanom na mundijal i prolaskom grupe!
To su Dedic, Demirovic, Kolasinac i Dzeko.
Problem je sto ni ova 4 igraca nisu uspjeli potvrditi svoju klasu.
Dedic i Kolasinac su potvrdili svoju reputaciju.
Demirovic i Dzeko nisu.
Ostali igraci među kojima zaista imamo "nadolazece zvijezde" jos uvijek nisu zaigrali u najozbiljnijim ligama (Kerim, Jovo, Ermin, Amar Memic, Samed, Dennis, Arjan, Benjo, oba Ivana, Armin...), ili ako i jesu u ozbiljnim ligama jos nisu u ozbiljnim klubovima ( Tarik) ili ako jesu i u ozbiljnim klubovima jednostavno nedovoljno igraju tipa Esmir....
Ovo je glavni uzrok zasto izgledamo kako izgledamo, ali zbog nekih drugih stvari koje posjedujemo izvlacimo maksimalno dobre rezultate.
Ako se sacuva mir i zadrzi sloga oko reprezentacije ovdje ima mjesta za napredak.
Sljedeci cilj Euro :bih:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 02 jul 2026, 16:22

Ja ugasio kada smo primili prvi gol i skoro razbio TV daljinskim. Sjetio se vasilju i šunjiću najmilijih. Otišao spavati, ali naravno, nisam oka sklopio zbog ljutnje i frustracije.

Nadao se ranim jutrom da će me na livescore-u dočekati USA-Bosnia 1-2, ali qurčina...
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro, ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 jul 2026, 16:25

invincible1921 je napisao/la:
02 jul 2026, 16:08
Beduin je napisao/la:
KarlMarx je napisao/la:

Protiv USA 0

Mislim da je najizglednije da budemo 3. sesir, ali mislim da ce ulogu igrati i pozicija u LN.
Opet nek provjere ovi upuceniji. Ali trebali bismo biti 3. sesir ako budemo 2. ili 3. u LN. Mislim da ne igra toliku ulogu ova rang lista nakon SP.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

moreno123
Kontakt:

Post Postao/la moreno123 » 02 jul 2026, 16:27

Kod Edina mi se nimalo ne sviđa ovo njegovo grljenje sa Zeljkovićem...

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 02 jul 2026, 16:28

Primijetio sam jednu opasnu strasnu mahanu kod nas ne samo tokom SP, nego i tokom baraza, vole vracati nazad loptu i praviti stres i zadnjoj liniji i Vasilju, jucer gubimo a i cak imamo igraca vise a oni vracaju nazad ko da mi trebamo da zadrzimo rezultat a ne amerika.
stvarno iritantno za gledat to.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Rio12345
Kontakt:

Post Postao/la Rio12345 » 02 jul 2026, 16:40

dena24 je napisao/la:
02 jul 2026, 04:43
Rio12345 je napisao/la:
02 jul 2026, 04:40
dena24 je napisao/la:
02 jul 2026, 04:32
ne kontam ove komentare, ocigledno da smo s 4-4-2 operisani od fudbala, ali nas je ova formacija i dzekson dovela do SP, valjda ja svima jasno da ovo nece ovako izgledati u buducnost.

100% sam uvjeren da je dzekson simulirao povredu da bi izasao jer je i on skontao da nmz vise pruziti ono sto hoce i da ispadamo kao da imamo igraca manje. treba se svima zahvaliti i ne pljuvat po igracima. neko misli da mi nismo mogli igrati sa njima, vidjelo se da ovi mladi mogu itekako, samo nema uigranost, i fali jos koja godina.

Veliki respekt za svakog igraca u repki, grijesio ne grijesio, nisi zasluzili da ih se popljuva sada.

sve ce ovo bolje izgledati, jer s ovakvim potencijalom nmz fuliti na kraju krajeva.
Nismo igrali 4 4 2 liče, vec 3 5 2, sts di ti gledao. Ubacio covjek radeljica, ne znam kojeg djavola ga ostavljao do kraja, sto nije katica ostavio sa muharemovicem. I ns kraju radeljic kriv za dva gola.
pa to igramo 4-4-2 sto je sad ubacio treceg stopera ne menja nista, imas dva veznjaka defanzivnih i dva spica, i nemas igru, jel kontas? katic je od katara katastrofalan s loptom umrtvi igru, svako dodavanje mu je lose ili presporo, koliko je radeljic kriv za dva gola barem ima nekog protoka lopte.
Ne moze to biti isto al nikako, 5 3 2 je bila formacija tj tri stopera dva wingbeka dva defanzivns vezna, jedan ofsnzivni( koji je vise isso lijevo citaj alajbegovic) i dva spica, znaci kod 4 4 2 imas bekove i krila ovdje imas wingbeka koji sam pokusava pokriti taj dio krila sto u nas nije funkvionisalo nikako, zato smo i bili losi u prvom polu vremenu pogotovo. Katic iako je spor barem nije zeznuo dva gola a to mu je i osnovna uloga valjda, izmedjuostalog covjek je u grupi nas najbolje ocijenjeni stoper i bio je u kolu grupe.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 jul 2026, 16:43

Konzerva je napisao/la:
02 jul 2026, 16:28
Primijetio sam jednu opasnu strasnu mahanu kod nas ne samo tokom SP, nego i tokom baraza, vole vracati nazad loptu i praviti stres i zadnjoj liniji i Vasilju, jucer gubimo a i cak imamo igraca vise a oni vracaju nazad ko da mi trebamo da zadrzimo rezultat a ne amerika.
stvarno iritantno za gledat to.
Ti bgm ko da si jucer gledo prvi put rep :D
=\_1921_/=

ludilompredozirani
Kontakt:

Post Postao/la ludilompredozirani » 02 jul 2026, 17:08

Pogledajte ekipe u kojima igraju ovi nasi i sve ce vam bit jasno,imas 29 godina igras u mrtvom Pafosu i sta od tebe ocekivat na svjetskom,isto tako Radeljic i jos par igraca

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 02 jul 2026, 17:13

Rio12345 je napisao/la:
02 jul 2026, 16:40
dena24 je napisao/la:
02 jul 2026, 04:43
Rio12345 je napisao/la:
02 jul 2026, 04:40

Nismo igrali 4 4 2 liče, vec 3 5 2, sts di ti gledao. Ubacio covjek radeljica, ne znam kojeg djavola ga ostavljao do kraja, sto nije katica ostavio sa muharemovicem. I ns kraju radeljic kriv za dva gola.
pa to igramo 4-4-2 sto je sad ubacio treceg stopera ne menja nista, imas dva veznjaka defanzivnih i dva spica, i nemas igru, jel kontas? katic je od katara katastrofalan s loptom umrtvi igru, svako dodavanje mu je lose ili presporo, koliko je radeljic kriv za dva gola barem ima nekog protoka lopte.
Ne moze to biti isto al nikako, 5 3 2 je bila formacija tj tri stopera dva wingbeka dva defanzivns vezna, jedan ofsnzivni( koji je vise isso lijevo citaj alajbegovic) i dva spica, znaci kod 4 4 2 imas bekove i krila ovdje imas wingbeka koji sam pokusava pokriti taj dio krila sto u nas nije funkvionisalo nikako, zato smo i bili losi u prvom polu vremenu pogotovo. Katic iako je spor barem nije zeznuo dva gola a to mu je i osnovna uloga valjda, izmedjuostalog covjek je u grupi nas najbolje ocijenjeni stoper i bio je u kolu grupe.
pa protiv svice smo presli iz 4-4-2 u taj 5-3-2 kad se memic prebacio na lijevu stranu pa sead usao kao treci stoper da bi zatvorili poluprostore, isto SAD igrao kao svica najvise napadaju poluprostori, mislim da je to dobro izgledalo protiv njih defanzivno.

radeljic je tu ubacen jer ima bolju pas igru od seje, a to sto ne igras ofanzivno je problem sto igramo dva sidrasa i dva defanzivna veznjaka. bez obzira koju formaciju isto ti je. vidis kako igramo drugacije kad izbacimo jednog spica ubacimo tahirovica mahmica, bajraktarevica? drugi protok lopte skroz

nije to da radeljic zezne gol, nego da ti nemas igru nikakvu pa se redaju napadi pa kad tad ce neko napraviti gresku. ne bi se gol desio da nije radeljic ulazio u loptu, ali ne bi se ni desila da vasilj ne izbaci loptu bezveze kod protivnika gdje nema nikog naseg da bi usao u duel za drugu loptu. to su osnovne stvari i sam je priznao, i zbog tih stvari sto katic i vasilj rade 2 koraka prije mi dolazimo do problema.

mi prvo poluvrijeme smo odradili jedan cilj a to da prekinemo navalu njihovu , sto je i uspijelo donekle, osim poklonjenog gola imali su mozda jednu konkretnu scenu u prvom. eto posjed je mogao biti bolji. u drugom smo drugacije igrali nakon izmjena,

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 02 jul 2026, 17:30

Zna li se kad je repka u Sa na aerodromu da ih dočekamo ko ljudi?
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 02 jul 2026, 17:41

znaci Radeljic se pojavio niotkud u prvoj postavi i odigrao 90 minuta, i sta je plod toga, skrivio prvi gol, skrivio drugi gol dvostruko, glupim faulom i time sto nije skocio, samo da se digao na prste bilo bi dovoljno da izblokira udarac

moglo se itekako protiv SAD, ali sad je gotovo

veliki rezultat je ostvaren, ali normalno da drzi odredjeno nezadovoljstvo, isto bi bilo da smo izgubili u finalu, bili bi par dana razocarani i tim porazom

prije svega uradjena je velika stvar na promociji ove drzave i na tome treba biti zahvalan svim ljudima oko reprezentacije
Don't believe the hype.

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 02 jul 2026, 17:42

Prelako smo zaboravili na zasluge gospodina Ibrahima Sehica koji je postavio temelje pravilniku koji je vratio reprezentaciju na pravi put.

Ibrahim Sehic: "Napravit ćemo pravilnik i ko god bude uradio ijedan korak pogrešno, mi ćemo ga dovesti pred vas pa ćemo ga zajedno kazniti. Nema više izlazaka, nema više ni kafa, mame svoje nećemo gledati dok god ne vratimo reprezentaciju na pravi put i to vam mi obećavamo. Ove mlade momke morate podržati."

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 02 jul 2026, 17:43

Rodju je napisao/la:
02 jul 2026, 13:08
Problem nas Bosanaca i Hercegovaca je taj što nikoga ne slušamo. Nema sugovornika, nema čovjeka kojeg mi pažljivo slušamo. Naš generalni stav u životu se svodi na dvije rečenice:"Taće on?" i "Štaš ti meni pričati, ko si ti?"
Mi ne slušamo naše prijatelje, naše kolege sa posla, naše zaposlene radnike kojima smo poslodavci, naše šefove na poslu, naše partnere u biznisu, ne slušamo kolege iz škole i fakulteta, na slušamo profesore, akademike, znanstvenike, a bome ni doktore, ljude koji imaju bilo kakvo znanje. Mi ništa i nikoga ne slušamo.
Tako isto nismo slušali ni Barbareza ni Spahića, kad su rekli, da je cilj EP 2028. Svi smo to čuli, ali niko nije slušao i zapamtio. Dogodio se žrijeb za SP 26, grupa se otvorila, baraž, konačno ga prošli, ali smo zbog neslušanja sugovornika svi zaboravili dvije činjenice:
- cilj je EP 2028,
- cilj je kopirati Hrvatsku.
Prvu činjenicu je zasjenio plasman na WC 2026, a drugu činjenicu smo totalno zaboravili, jer nismo dobro i pozorno slušali.
Pokušati kopirati Hrvatsku. Kako?
Pa tako što ćeš rezultat i plasman staviti apsolutno ispred nekakvog dojma o ljepoti igre, o tom da suparnika deklasiraš igrom, šansama, pritiskom, driblingom, itd..................... Sjetimo se Katara 2022. Treće mjesto Hrvatske zahvaljujući, odbrani, niskom bloku, sreći sa penalima, Lukakuovim promašenim zicerima u skupinskom djelu turnira, itd...... Nikoga nisu nadigrali, te stoga, da, upravo to, kopiramo ih.
Po načinu dovođenja igrača koji igraju za reprezentaciju smo učinili baš ono što i oni čine. Ok, ima tu i nekih malih različitosti. Mi vraćamo naš, BiH genetski materijal, u našu reprezentaciju, našu djecu porijeklom iz naše države, djecu koje roditelji potiču iz BiH, što sa Hrvatskom nije baš uvijek slučaj, jer mene ne može niko ubijediti da momci porijeklom iz Čapljine, Bugojna, Kotor Varoša, Zenice, Kraljeve Sutjeske trebaju igrati za susjednu državu, a ne za BiH. No, neću više o tom, nije mi to tema. Suština je u tom da pokušavamo kopirati Hrvatsku tražeći naš talentirani nogometni "sirovinski sastav" širom svijeta.
Ovo sinoć što se dogodilo je izvorna neobrađena realnost. Svjesni igrača koje imaju, tom su u SŠ prilagodili i taktiku. Sa 11 na 11, Ameri su imali terensku inicijativu, ali bez šansi, bez izglednih situacija, stvorenih prilika iz akcija izuzev one kad su pogodili prečku. Ta akcija je bila sve što su oni iskreirali.
Dali su dva gola, isključivo zbog naših grešaka. Ako neko misli da su oni slučajno tako malo iskonstruirali uz onakav posjed, taj se grdno vara. Zbog naše taktike i dobrog branjenja u većini situacija, oni su bili izuzetno jalovi. Golovi su plod, ponavljam, naše nespretnosti, nedostatka znanja, pomanjkanja sreće. Mi trenutno za drugačiju igru nemamo "štofa", kvalitetnije "rude". Naši igrači igraju većinom u B kategoriji europskih ekipa.
Gledajući statistiku, brojevi su nepobitni. Više šuteva je BiH izvela, ma kako god to čudno zvučalo. Posjed lopte na kraju je na kraju bio u korist naše reprezentacije. Crveni karton čist k'o suza, nismo mi krivi što je igrač USA ekipe napravio glupost, jer nismo mi sudiju natjerali nekakvom silom na isključenje suparnika. Ovo što priča Pochetino je glupost, pravi se pomalo lud, pila naopako, kao nije htio. A Muharemović je htio srušiti Švicarca?
Srušio ga je. Po pravilima je to čisti penal i doviđenja.
Ponos moj, a i mnogih drugih je veliki. Ovo što smo kao država proživjeli i doživjeli, ovu promociju imena, zastava, himne, grba, prezentaciju ljudi i običaja, kulture, pjesama, ovu transparentnost na internetu i društvenim mrežama, probuđenu ljubav mladih generacija prema Bosni i Hercegovini, toga mi još nismo ni svjesni. Gledajmo ovaj WC 2026 kroz tu optiku, dojam će biti sjajan. Respekt mnogih smo prouzročili. Neka nas to učini još ponosnijim.
:salut: :bih:
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 02 jul 2026, 17:51

ako se naredno SP prosiri na 64 Evropa dobija sigurno 20+ ili 24 mjesta, bice realno da i tu zaganjamo plasman

Kerim ce imati 22, Esmir i Mahmic po 25, Muharemovic i Dedic po 27, jos ce uz njih pojaviti jos par kvalitetnih mladih igraca
Don't believe the hype.

rossonero85
Kontakt:

Post Postao/la rossonero85 » 02 jul 2026, 17:52

Beduin je napisao/la:
02 jul 2026, 16:25
invincible1921 je napisao/la:
02 jul 2026, 16:08
Beduin je napisao/la:

Mislim da je najizglednije da budemo 3. sesir, ali mislim da ce ulogu igrati i pozicija u LN.
Opet nek provjere ovi upuceniji. Ali trebali bismo biti 3. sesir ako budemo 2. ili 3. u LN. Mislim da ne igra toliku ulogu ova rang lista nakon SP.
Vijest prije par mjeseci:

Jako bitna informacija je da će se šeširi za žrijeb kvalif. grupa za EURO 2028 kreirati upravo na plasmanu u Ligi Nacija.

Tako će u prvom šeširu biti selekcije koje budu na pozicijama od 1. do 3. u A Ligi Nacija.

Drugi šešir će činiti četvrtoplasirane reprezentacije u grupama A Lige te prvoplasirane i drugoplasirane iz B Lige.

U trećem šeširu će biti selekcije koje zauzmu treće i četvrto mjesto u grupama B Lige Nacija te pobjednici grupa C Lige Nacija.

MostarReds22
Kontakt:

Post Postao/la MostarReds22 » 02 jul 2026, 17:55

:guz: Nadam se da cemo konacno dobiti navijacku pjesmu reprezentacije na fazon zapresic boysa i slicno. Mora se momentum iskoristiti i kult reprezentacije zakucati na nivo da nam se nikad vise ne ponovi period do dolaska Barbareza. Jedinstvena prilika da nacionalnu osvjestenost dignemo na nivo iznad.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 02 jul 2026, 17:57

Realno uzasan turnir reprezentacije, svaka cast svakome ko je vidio tu nesto dobro. Igramo ubjedljivo najruzniji i najsporiji fudbal od svih ekipa na turniru. Odlucio si da se branis a tranzicija ne postoji apsolutno, nikakva uigrana kretnja, vizija ideja kako bi to trebalo izgledati. I sa igracem vise isto, nista, izgledalo je da igramo jos 7dana da ne mozemo ozbiljnije zaprijetit. Ne znam sta su uigravali oar mjeseci nije valjda samo da se brane i nabijaju lopte.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MiranGlasnic i 27 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []