Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Kad bi Susic ovako vodio tekme na prvenstvu, 90% foruma bi mu sve psovalo
Bit će gusto
ja iskreno mislim da Tahirović je pogrešno profilisan, valjda zbog visine, da igra baš defanzivnog zadnjeg veznog. Nema neku tehniku, ali ima nos za utrčati u 16, ima lijep pas KAD HOĆE. Mislim da bi mu se trebalo dati više slobode, ali opet smatram da je Bašić bolji od njega.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑02 jul 2026, 17:05Pa o tome pricam. Igraci svjetske klase, a opet nisu mogli samo njih dvojica u veznom nositi igru. Kako ce Tahirovic i Sunjic? Lijevo mudo Misketovo ima vise tehnicke mogucnosti sa loptom nego ova dvojica, uz duzno postovanje.
A šta nam je sa mentalno nestabilnim Huseinbašićem?
- Juventinisimo
- Kontakt:
Vise manje isto mislimo...jedino za ovo boldano bi dodao, NIKAD vise necu biti protiv Barbe, sta god da se desi...Virtu4l je napisao/la: ↑02 jul 2026, 13:17Nije se još uvijek sve sleglo, ali dovoljno za neki prvi ozbiljniji osvrt.
Ja sam bio protivnik Barbareza od samog početka, ne od njegovog izbora već od početka njegovog spominjanja u kontekstu reprezentacije, ali to više nisam i neću biti zadugo.
Sad sam poprilično siguran da nemamo boljeg čovjeka za ovaj posao, uz sve njegove nedostatke i mane. Ne možemo mi naći čovjeka ovoliko posvećenog, i ne mislim samo na teren i utakmice, već na sve ono što on donosi sa sobom. Pedagog, otac, rol-model, sve to je on ovoj ekipi. Kad na to dodamo njegov stručni štab sa Spahićem, dobili smo zaista sjajan paket pravih ljudi na pravom mjestu.
Naš roster je veoma potentan i svaki dan se radi na tome da bude još bolji. Mi vjerovatno nemamo pojma na kojim se još igračima radi, ali ako budu iole dobri kao ovi što su već dovedeni - nemamo ni najmanju brigu narednih 10-15 godina.
Taktički smo sigurno podbacili u nekim utakmicama, još uvijek smo izuzetno limitirani, ali svi problemi su detektovani i siguran sam da će se raditi na tome da unaprijedimo igru prema naprijed i budemo još opasniji i ozbiljniji.
Presretan sam, ponosan na sve ovo što se dešava od marta i siguran da je ovo pravi i jedini put.
Hvala selektore.![]()
HVALA BARBI, HVALA IGRACIMA, HVALA SPAHI(mislio sam da ovo nikad necu reci poslije Pariza
Ucinili su me toliko sretnim, ponosnim, emotivnim, neke nove snove sam snivao. NIKAD im necu zaboraviti ovih nekoliko prelijepih mjeseci.
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Poljem se siri miris LJILJANA!!!
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
brate, nakon gubljenja protiv Luksemburga da si nekome rekao, e igraćeš na SP, i to knockout fazu svi bi rekli to je najbolji selektor ikad. Samo narod gleda kroz neku prizmu negative kao i obično i uvijek nerealni pogledi na sve. Kada pobijedimo, za četvrtfinala smo minimalno, kad izgubimo nismo ni za klupe u Vrbanjuši
- JohnCleese
- Kontakt:
Ovako moze ako ce usamljeni spic biti Tabakovic ili LukicAllGunsBlazing je napisao/la: ↑02 jul 2026, 16:38Krenem ovdje napisati neki konstruktivan post, vidim "limitirana ekipa" i puknem. Dobro, limitirana ekipa jeste, zasto je Barbarez dalje limitira?
Ostaje zal jer ovi Ameri nisu nista posebno.
Ja sam od prve utakmice pisao da nam trebaju tri igraca u veznom redu jer nemamo kvalitet. Sad kad razmislim, mi u svojoj historiji nismo imali kvalitet da iznesemo utakmicu sa dva igraca. Pjanic i Misimovic u tandemu su bolji nego svi vezni sto smo imali u igri i na klupi jucer. I opet si morao Ibisevica (koji je za klasu bolji igrac nego Demirovic) premjestati na krilo da bi imao kakvu takvu igru. Za dva igraca u veznom redu moras imati zvijeri od veznjaka. Odatle se postavlja pitanje zasto je Barbarez limitirane vezne igrace koje imamo jos vise limitirao?
Bili su razni odgovori kada sam prvi put pisao. Pricali smo o tome da Demirovic sam nista ne moze uraditi. Tacno, ali ne moze ni sa Dzekom ako nemaju lopti. Sa dodatnim veznim bi rasteretio i krila koja ne bi morala toliko da se trose na kontrolu lopte i posjeda.
U konacnici, ostaje zal jer mislim da smo mogli ostvariti i bolji rezultat. Barbarez treba ostati na klupi, ali mora pokazati da je spreman uciti. Za sad je on isto kao Mahmic recimo. Pokazuje da moze biti dobar selektor, ali da treba da radi na sebi.
Volio bih da u LN probamo igrati sa trojicom u sredini.
Kerim - Mahmic - Memic
Hadziahmet-Basic
Mislim da ovi igraci mogu zajedno bolje kontrolisati utakmice.
Znaci Dzeko i Demirovic moraju biti izvan protokola za utakmicu.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
-
Marokanci58
- Kontakt:
Trenerska neznalica kakvu svijet vidio još nije.
BRATSTVO GRAČANiCA
- Juventinisimo
- Kontakt:
Zmajevi uskoro dobijaju novog golmana: Amil Šiljević (19) dobio državljanstvo BiH
Spaha radi punom parom...samo tako brate, vrati nam nase sinove...
Spaha radi punom parom...samo tako brate, vrati nam nase sinove...
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
- invincible1921
- Kontakt:
Francuska imala prime Kantea i Pogbu pa igrali sa trojicomAllGunsBlazing je napisao/la: ↑02 jul 2026, 16:38Krenem ovdje napisati neki konstruktivan post, vidim "limitirana ekipa" i puknem. Dobro, limitirana ekipa jeste, zasto je Barbarez dalje limitira?
Ja sam od prve utakmice pisao da nam trebaju tri igraca u veznom redu jer nemamo kvalitet. Sad kad razmislim, mi u svojoj historiji nismo imali kvalitet da iznesemo utakmicu sa dva igraca. Pjanic i Misimovic u tandemu su bolji nego svi vezni sto smo imali u igri i na klupi jucer. I opet si morao Ibisevica (koji je za klasu bolji igrac nego Demirovic) premjestati na krilo da bi imao kakvu takvu igru. Za dva igraca u veznom redu moras imati zvijeri od veznjaka. Odatle se postavlja pitanje zasto je Barbarez limitirane vezne igrace koje imamo jos vise limitirao?
Bili su razni odgovori kada sam prvi put pisao. Pricali smo o tome da Demirovic sam nista ne moze uraditi. Tacno, ali ne moze ni sa Dzekom ako nemaju lopti. Sa dodatnim veznim bi rasteretio i krila koja ne bi morala toliko da se trose na kontrolu lopte i posjeda.
U konacnici, ostaje zal jer mislim da smo mogli ostvariti i bolji rezultat. Barbarez treba ostati na klupi, ali mora pokazati da je spreman uciti. Za sad je on isto kao Mahmic recimo. Pokazuje da moze biti dobar selektor, ali da treba da radi na sebi.
Kerim - Mahmic - Memic
Hadziahmet-Basic
=\_1921_/=
E Sušić je bio u drugim okolnostima. Ćiro mu ostavio gotovou reprezentaciju. Većina igrača bila na vrhuncu i igrali u velikim klubovima. On je to iskoristio i OK treba mu čestitati. Ali odmah nakon SP počeli su problemi u kojima se on nije snašao i otjeran je. Barba je došao kada smo dotakloi dno bez igrača. Glavna nam uzdanica 40 godišnji Dzeko. Ono što je on zajedno sa Spahom uradio je podvig. Doveli su nam desetak mladih igrača i ostvarili najbolji rezultat sada. Treba ih podržati što su nas učinili sretnim. Bit će još mladih evo sad I ovaj golman i sva djeca će trčati da obuku naš dres.
-
stokastoka23
- Kontakt:
Kada sve sumiramo možemo se samo zahvaliti i skinuti kapu Sergeju i SŠ za ovaj odlazak na Mundijal, ali...
Zašto smo napravili da svaka ekipa protiv nas izgleda kao Španija iz 2010 ? Čemu ovaj ziheraški pristup i kukavička igra ? Čemu tolika tvrdoglavost, posebno u utakmici protiv Austrije i sada protiv Amerike. Ono što smo odigrali u baražu je bilo pametno, i taj način igre ti odgovara kada treba da ostvariš neki cilj (poput 1. mjesta u grupi ili samog plasmana na SP) ali čemu ovaj način i u svakoj utakmici na svjetskom prvenstvu ? Čemu toliko rotiranje igrača u veznom redu ? Zašto Bašić - jedini igrač koji je ličio na normalnog veznog igrača ti ne dobije minutu u odlučujućoj utakmici ? Zašto igra Radeljić kao 3 stoper a imaš puno bolju opciju u vidu Hadžikadunića ili čak opciju da prebaciš Memića lijevo a Kolašinca na štopera?
Pokušavamo sa dugim loptama a golman nam ne može izbiti 60 m loptu, nema igru nogom da može pogoditi target mena pa i Edin koji je svjetska klasa u tome izgleda kao amater dok se pokušava pozicionirati za loptu koja je 10 metara od mjesta gdje bi trebala biti ?
Ponavljam opet neizmjerno sam zahvalan a i svi mi bi trebali biti, ali sa ovim potencijalom kojim imamo moramo što brže promijeniti pristup i loptu spustiti na zemlju, što više odgovornosti pa i rizika svi da preuzmu kada su u pitanju pasovi, a ne čim malo presinga bude da se izbija nebu pod oblake.
Nadam se da je ova tvrdoglavost samo iz razloga što je se moralo odužiti nekim igračima na ovom plasmanu i da ćemo u budućnosti spustiti loptu i igrati brži fudbal jer imamo mlade igrače koji to znaju, i koji će svakim danom sve više i više napredovati
Zašto smo napravili da svaka ekipa protiv nas izgleda kao Španija iz 2010 ? Čemu ovaj ziheraški pristup i kukavička igra ? Čemu tolika tvrdoglavost, posebno u utakmici protiv Austrije i sada protiv Amerike. Ono što smo odigrali u baražu je bilo pametno, i taj način igre ti odgovara kada treba da ostvariš neki cilj (poput 1. mjesta u grupi ili samog plasmana na SP) ali čemu ovaj način i u svakoj utakmici na svjetskom prvenstvu ? Čemu toliko rotiranje igrača u veznom redu ? Zašto Bašić - jedini igrač koji je ličio na normalnog veznog igrača ti ne dobije minutu u odlučujućoj utakmici ? Zašto igra Radeljić kao 3 stoper a imaš puno bolju opciju u vidu Hadžikadunića ili čak opciju da prebaciš Memića lijevo a Kolašinca na štopera?
Pokušavamo sa dugim loptama a golman nam ne može izbiti 60 m loptu, nema igru nogom da može pogoditi target mena pa i Edin koji je svjetska klasa u tome izgleda kao amater dok se pokušava pozicionirati za loptu koja je 10 metara od mjesta gdje bi trebala biti ?
Ponavljam opet neizmjerno sam zahvalan a i svi mi bi trebali biti, ali sa ovim potencijalom kojim imamo moramo što brže promijeniti pristup i loptu spustiti na zemlju, što više odgovornosti pa i rizika svi da preuzmu kada su u pitanju pasovi, a ne čim malo presinga bude da se izbija nebu pod oblake.
Nadam se da je ova tvrdoglavost samo iz razloga što je se moralo odužiti nekim igračima na ovom plasmanu i da ćemo u budućnosti spustiti loptu i igrati brži fudbal jer imamo mlade igrače koji to znaju, i koji će svakim danom sve više i više napredovati
Mislim da većina forumaša to zagovara.JohnCleese je napisao/la: ↑02 jul 2026, 17:16Ovako moze ako ce usamljeni spic biti Tabakovic ili LukicAllGunsBlazing je napisao/la: ↑02 jul 2026, 16:38Krenem ovdje napisati neki konstruktivan post, vidim "limitirana ekipa" i puknem. Dobro, limitirana ekipa jeste, zasto je Barbarez dalje limitira?
Kerim - Mahmic - Memic
Hadziahmet-Basic
Znaci Dzeko i Demirovic moraju biti izvan protokola za utakmicu.
Glory Glory Man United
- Pensioner26
- Kontakt:
Ma mars u 3 lijepe kljusino jedna
-
legendarnadruga
- Kontakt:
Ovo je garant onaj **** Husaric
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Nemaš vezni red…mi svaku utakmicu igramo sa 8 igrača dok protivnik ih ima 11. Postaje glupo ponavljati da nam je vezni red smeće…i nejasno mi je da ljudi nisu u stanju shvatiti da Bašić Tahirović Šunjić Hadžiahmetović Gigović nisu igrači za ozbiljnog nivoa. Naš vezni red je sačinjen od polovnjaka vodonoša. Nekada smo imali barem jednog veznog igrača koji je mogao igrati u skoro pa svim elitnim reprezentacijama svijeta…današnji veznjaci nisu u stanju prismrditi prvih 11 ni u jednoj reprezentaciji koja je u prvih 40 reprezentacija po FIFA rankingu. Naš vezni red je sramota epskih razmjera i tu nama nema pomoći dok se ne pojave neki novi igrači. Ne može Svevišnji doći i napraviti od smeća kvalitetnog igrača. Dok se ne popravi vezni red mi ćemo se patiti jer nismo u stanju igrati na drugi način nego preko krila i nabijanjem.stokastoka23 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 18:01Kada sve sumiramo možemo se samo zahvaliti i skinuti kapu Sergeju i SŠ za ovaj odlazak na Mundijal, ali...
Zadnja izmjena: MiranGlasnic, dana/u 02 jul 2026, 18:19, ukupno mijenjano 2 puta.
Trebali smo ovo, trebali smo ono.
A da smo se sinoc igrali otvoreno, mi bi primili 3 komada do poluvremena. Jednostavno, nemamo veznjake za ovog nivoa fudbala. I to je sva prica.
Mogu i ja srati kako je Barbarez tvrodoglav ko mazga, kako nema veze o taktici, mogu mu zamjerati sto ne igra formacije sa vise veznjaka - ali sve to ne mijenja cinjenicu kako mi nemamo veznjake koji se mogu odgovoriti danasnjim zahtjevima.
I treba reci, zahvaljujuci njemu (plus Spahicu, Bajaramovicu i ostalim iz staba) vratio se kult selekcije. Dovedeni su neki mladi igraci tipa Alajbegovic, Bajraktarevic, Mahmic, Muharemovic, evo sad onaj novi golman Siljevic itd.. Podmlađena ekipa sa 5,6 novih imena..Trebalo je premuntati i dovesti te momke. Nikad to ne bi doveli likovi poput Save ili Hadzibegica.
A da smo se sinoc igrali otvoreno, mi bi primili 3 komada do poluvremena. Jednostavno, nemamo veznjake za ovog nivoa fudbala. I to je sva prica.
Mogu i ja srati kako je Barbarez tvrodoglav ko mazga, kako nema veze o taktici, mogu mu zamjerati sto ne igra formacije sa vise veznjaka - ali sve to ne mijenja cinjenicu kako mi nemamo veznjake koji se mogu odgovoriti danasnjim zahtjevima.
I treba reci, zahvaljujuci njemu (plus Spahicu, Bajaramovicu i ostalim iz staba) vratio se kult selekcije. Dovedeni su neki mladi igraci tipa Alajbegovic, Bajraktarevic, Mahmic, Muharemovic, evo sad onaj novi golman Siljevic itd.. Podmlađena ekipa sa 5,6 novih imena..Trebalo je premuntati i dovesti te momke. Nikad to ne bi doveli likovi poput Save ili Hadzibegica.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 02 jul 2026, 18:19, ukupno mijenjano 1 put.
- Pensioner26
- Kontakt:
Tome Husaricu sam vec pisao na facebook da cu mu doci u Srebrenik i sve kosti polomiti.legendarnadruga je napisao/la: ↑02 jul 2026, 18:13Ovo je garant onaj **** Husaric
Barbarez je kao i reprezentacija imao problem da mora igrati 4-4-2 radi Džeke.
Ako se Džeko oprosti tek onda može ići na neke druge varijante i opet od tri vezna imaš samo Mahmića kao ofanzivnog da na nešto liči a i on na premalom uzorku i trenutno iz ispodprosječne ekipe u Europi.
Mi trenutno ne da nemamo vezu, mi trenutno nemamo jednog jedinog veznjaka za kojeg možemo reći da je prosjek u europskom okviru
Ako se Džeko oprosti tek onda može ići na neke druge varijante i opet od tri vezna imaš samo Mahmića kao ofanzivnog da na nešto liči a i on na premalom uzorku i trenutno iz ispodprosječne ekipe u Europi.
Mi trenutno ne da nemamo vezu, mi trenutno nemamo jednog jedinog veznjaka za kojeg možemo reći da je prosjek u europskom okviru
Sto se tice patriotizma sto se tice voljenja drzave tu nema dileme sto se tice Sergeja Barbareza
Sergej je blize Guardioli nego ti Sergeju ... zato prestanite kenjati ...
-
zeljovac21
- Kontakt:
Nemas vezni red kad igras s dvojicom a svi ostali s trojicom. Normalno da nemas ,yebem ti fudbal jos uvijek sam iznerviran od onog antifudbala sto smo prikazali. Mi od svog posjeda napravimo njima sansu koliko smo organizovani
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 47 gostiju.