FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
81
18%
2. Borbu za Evropu
183
40%
3. Sredinu tabele
82
18%
4. Borbu za opstanak
111
24%

Ukupno glasova: 457

NoDi80
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NoDi80 » 02 jul 2026, 18:51

“Ulaži, ne daji pozajmice. Uplati novac, idu plate. Gdje su pare, ima dosta starih dugova”, opisuje Mirvić poslovni model koji je kontinuirano pred njega postavljan u FK Željezničar. “Pojedinci ne shvataju osnovnu razliku između investicije i donacije, ulaganja i bacanja para. Jednostavno ih neinteresuje. Ugovor je potpisan da ja budem investitor koji kontroliše investicije kluba, a ne strateški donator koji samo plaća stare dugove bez ikakvog plana i odgovornosti da se ulaganja ikad vrate. Pogotovo bez riješenog statusa bez kojeg nemam ni osiguranje ni upravljačka prava. Uprkos svemu, opet sam dao vlastita sredstva i to uz odricanje većine prava koja me potpisanim ugovorom slijeduju.
“Za sezonu 2026/27 u projekcijama budžeta da bismo samo iznjeli predstojeću sezonu, imali smo oko 5 miliona KM negativne razlike između planiranih prihoda i rashoda. To uključuje i neplaćene račune iz prošle godine koji su prebačeni u ovu. Morate shvatiti da je imovina kluba već godinama pod hipotekom. Poučen iskustvima iz januara i februara, kroz svoje konekcije uspio sam osigurati alternativu za Klub, uz mogućnost da i lično pozajmim sredstva. Pri tome treba biti potpuno iskren – zbog izuzetno lošeg bilansa i finansijskog stanja Klub praktično nije ni kreditno sposoban, pa je i takvu opciju bilo moguće obezbijediti isključivo zahvaljujući mojim ličnim garancijama i odnosima. I tu je nastao problem, jer vlada mišljenje da se krediti ne smiju dizati, pošto će se morati vraćati. A novac je potreban da bi se uopšte ušlo u sezonu. U tom ambijentu, jeli poklon jedino rješenje?", Nije li stadion dovoljan zalog za kredit?
“Krediti su na osnovu stadiona dizani godinama, dokle god je to bilo moguće. Da se danas može podići kredit na osnovu nekretnina, Željezničar ne bi ni tražio investitora. Imovina je već pod hipotekom i da bi se uopšte moglo početi raditi nešto na osnovu imovine, neko prvo mora napisati ček na 7 miliona KM i u ambijentu koji trenutno imamo, taj neko ne bi smio očekivati nikakav povrat novca. Očekuje se donacija, a ne investicija.”, govori Sanin Mirvić.
Protiv reformi, pa makar i po cijenu rezultata

“Međutim, daleko od toga da je novac jedini problem u FK Željezničar. Većina stvari, iako to na prvu izgleda financijski problem, nemožeš riješiti samo parama. Pitanje novca bi se dalo riješiti da postoji volja da se stvori poslovni ambijent, otvore novi izvori prihoda i stvore uslovi da klub dugoročno živi od vlastitih prihoda. Ljudi ponavljavljaju isti poslovni model 40 godina, a taj model proizvodi katastrofalne rezultate. Na taj način klub i jeste došao ovdje gdje je danas. Za neki drugi rezultat, potrebno je sve iz temelja promijeniti, a čim neko dođe da mijenja stvari krene buka", smatra Mirvić.
"Željezničaru nije potreban samo finanskijski partner, ja nisam došao da budem Željina banka bez dna. Klubu je potrebna poslovna vizija koja će potpuno promijeniti model poslovanja. Novac bi mogao pokriti posljedice lošeg poslovanja iz prošlosti, ali šta onda? Novi minus i novi dug? Novi investitor koji će ga pokrivati? I tako idućih 20 godina dok se klub eventualno ne ugasi?”
“Novac neće popraviti neispravan poslovni model, a taj model je i doveo do dubioze. Zato je prvo neophodno da ljudi koji vole Željezničar shvate da se nešto mora mijenjati i to korjenito, a tek onda se može pričati o novcu.”, tvrdi dojučerašnji predsjednik UO FK Željezničar.
Je li to razlog Vaše ostavke?
“Podnio sam ostavku jer klub kao klub iz puno razloga nije spreman za bilo kakvo investiciono partnerstvo. Puno legalnih stvari je pod upitnikom. Način poslovanja, interne strukture, kultura nerada, i totalno nepotrebni pritisci i tenzije su samo jedni od razloga što većinu vizije nemožeš sprovesti. A iako dođeš do te tačke da neke od ovih stvari prebrodiš, na kraju nemaš osobu koja može bilo šta potpisati. Istovremeno, nisam želio biti dio okruženja u kojem su laži, opstrukcije, smicalice i špekulacije dio svakodnevnice. Čast izuzecima, imam sreću da sam kroz Željezničar upoznao i neke zaista izuzetne ljude. Zaposleni u administraciji kluba rade veoma dobro, ali su nažalost nemoćni. I da nije tih pojedinaca koji klub u operativnom smislu nose na svojim leđima, odavno bi se sve raspalo. Istovremeno sam nailazio na ozbiljne opstrukcije prilikom pokušaja racionalizacije poslovanja i prestanka saradnje sa zaposlenima i dobavljačima koji, po mom uvjerenju, nisu stvarali odgovarajuću vrijednost za klub", istakao je i dodao:
"FK Željezničar ne može sebi priuštiti da godinama finansira radna mjesta ili ugovorne odnose samo zato što je nekome ostalo nekoliko godina do penzije ili zato što se pojedinci neće nekome da “zamjere”. Čitav DNK je zaostao 50 godina. Klub mora donositi odluke koje štite njegovu budućnost. I tako dan u dan, mjesec za mjesecom, ništa se nemjenja, i ljudi koji uopšte nemaju legitimnih pozicija u klubu sjede tu na platama.”
Kome ste Vi kao predsjednik kluba morali podnositi račun i ko je mogao zaustaviti Vaše planove?
"Skupština je vrhovno tijelo u klubu, a unutar Skupštine FK Željezničar različite su interesne grupe. Opet kažem da je velika većina ljudi u tom tijelu dobronamjerna, ali isto tako ne odgovara svakome da izgubi uticaj koji ima u klubu, pa makar on bio samo i kroz besplatnu stolicu na stadionu. Opet ću reći, čast više nego izuzecima, ima dosta dobronamjernih ljudi, ali najglasniji protivnici promjena nisu preuzimali nikakvav finansijski rizik i nisu nikad ulagali vlastiti novac. Većina od tih pojedinaca nisu bili spremni platiti ni ulazinicu za utakmicu tako da mi nije jasno na osnovu čega uopšte imaju pravo glasa. Šutio sam jer sam vjerovao da je interes kluba važniji od javnih rasprava i da te rasprave nisu zdrav osnov za razvoj kluba. Ta šutnja je protumačena kao slabost, nerad, i po nekim komentarima koje vidim i samo varanje. Na većinu stvari sam bio spreman kao sastavni dio ove industrije. Ipak, nisam spreman ostati u sistemu u kojem je važnije kontrolisati narativ nego graditi budućnost kluba", poručuije Mirvić.
Skupština Vas je imenovala za Predsjednika Upravnog odbora u FK Željezničar?
"Nakon što je federalno Ministarstvo odbilo upisati promjene Statuta FK Željezničar, prihvatanje pozicije Predsjednika UO, na molbu i zahtjev kluba jer nisu imali legitiman organ, za mene lično je bio korak unazad i to korak kojim sam uzgubio mogućnost upravljanja svojim investicijama a istovremeno kreirao veliki rizik za vlastiti novac koji sam već do tog trenutka dao. Pojedinci u klubu su planirali da ja dajem novac sa kojim oni mogu raspolagati. A kad se isplate svi računi, Skupština uvijek može razriješiti mene kao predsjednika UO. S druge strane, ja kao predsjednik UO sam imao ogromne limitacije prava imenovanja kadrova na ključne pozicije u različitim organima kluba kao i smjenjivanja sa istih."
Je li istina da niste željeli ulagati vlastita sredstva u klub?
"To je najveća glupost. Odbacujem tvrdnje da nisam umao namjeru ulagati vlastiti novac ili da je moj angažman bio zasnovan isključivo na kreditima. Postoji dokumentacija koja govori drugačije. Kroz pozajmice sam u klub prebacio iznos vlastitih sredstava kao što sam veliki broj računa kluba platio direktno iz Amerike. I to ostaje obaveza kluba prema meni. Opet kažem, kroz fokus na sitne interese, stvorila se najveća priča oko novca, a prava priča u FK Željezničar je oko planova i vizije razvoja, te reformi na koje niko, tačnije mnogi, nisu spremni. U klub sam od prvog dana ulagao vlastita sredstva, a kada bi novac bio iskorišten, pokušavali su pregovarati nove uslove u odnosu na već potpisani i od Skupštine odobreni ugovor. Zbog toga jesam pripremio više opcija za finasijsku likvidnost, uključujući i bankarske kredine linije. U profesionalnim firmama, to se zove financijski plan gdje firma, u ovom slučaju udruženje građana, ima više od jedne opcije financiranja svojih potreba na osnovu cijene i uslova ponuđenog novca. Taj plan nije dobio potrebnu podršku", dodaje.
Podršku od koga?
"Uprkos činjenici da sam bio jedina osoba koja je ulagala vlastita sredstva u klub, formirana su dodatna tijela i uvedeni dodatni mehanizmi kontrole mog rada. Kao obrazloženje navodila se zaštita imovine kluba, uključujući nekretnine iako je ta imovina već opterećena postojećim hipotekama kao i ugovorno zabranjena za raspolaganje. Umjesto ubrzavanja procesa, uvedeni su dodatni slojevi koji su usporavali donošenje odluka i realizaciju projekata. Umjesto podrške, bio sam izložen kontinuiranoj kampanji dezinforamcija i pokušajima diskreditacije. Na kraju, i dan danas mi nije jasno ko je taj izmišmljeni neprijatelj kluba. Od koga se klub toliko brani i ko su ti branioci i vojnici kluba? Ako ja ulažem vlastiti novac, kako je meni u interesu da uništim svoju vlastitu investiciju? Istovremeno, kako vojnici kluba koji nikad marke nisu dali u klub mogu imati veći interes od mene?", pita Mirvić.
Jučer smo gledali i svojevrstan igrokaz nesuđenog stručnog štaba, press konferenciju Marka Marića i Ivana Preleca o poslu koji se nije desio, ugovorima koji nisu potpisani i platama koje još nisu ni zarađene?
"Čitav čin je malo smiješan, ali stvarno nemam nikakav dodatni komentar."
Sanin Mirvic

Izofira vas Mirvic skupstinarski uhljebi, jos vece postovanje prema njemu, jer mnogo veca imena nece da dodju u Zelju zbog vas
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 02 jul 2026, 19:00

Ovo je presmijesno, klub se raspada a ovi prebacuju krivicu sa jednih na druge. Nismo ni zasluzili bolje realno.

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 02 jul 2026, 19:01

Sta je izofirao platio clanak da govori nije do mene, ja imam dokaz, ja imam dokumentaciju, postoje neki koji ne daju, trener i sd koje je licno doveo su sad smijesni, sve nesto a nista. Ublehas obicni. Da je rekao po imenima ko je taj ko sabotira, prilozio neke dokumente, neki dokaz bilo sta…ovako nista.

12tiigrac21
Kontakt:

Post Postao/la 12tiigrac21 » 02 jul 2026, 19:02

NoDi80 je napisao/la:
02 jul 2026, 18:51
“Ulaži, ne daji pozajmice. Uplati novac, idu plate. Gdje su pare, ima dosta starih dugova”, opisuje Mirvić poslovni model koji je kontinuirano pred njega postavljan u FK Željezničar. “Pojedinci ne shvataju osnovnu razliku između investicije i donacije, ulaganja i bacanja para. Jednostavno ih neinteresuje. Ugovor je potpisan da ja budem investitor koji kontroliše investicije kluba, a ne strateški donator koji samo plaća stare dugove bez ikakvog plana i odgovornosti da se ulaganja ikad vrate. Pogotovo bez riješenog statusa bez kojeg nemam ni osiguranje ni upravljačka prava. Uprkos svemu, opet sam dao vlastita sredstva i to uz odricanje većine prava koja me potpisanim ugovorom slijeduju.
“Za sezonu 2026/27 u projekcijama budžeta da bismo samo iznjeli predstojeću sezonu, imali smo oko 5 miliona KM negativne razlike između planiranih prihoda i rashoda. To uključuje i neplaćene račune iz prošle godine koji su prebačeni u ovu. Morate shvatiti da je imovina kluba već godinama pod hipotekom. Poučen iskustvima iz januara i februara, kroz svoje konekcije uspio sam osigurati alternativu za Klub, uz mogućnost da i lično pozajmim sredstva. Pri tome treba biti potpuno iskren – zbog izuzetno lošeg bilansa i finansijskog stanja Klub praktično nije ni kreditno sposoban, pa je i takvu opciju bilo moguće obezbijediti isključivo zahvaljujući mojim ličnim garancijama i odnosima. I tu je nastao problem, jer vlada mišljenje da se krediti ne smiju dizati, pošto će se morati vraćati. A novac je potreban da bi se uopšte ušlo u sezonu. U tom ambijentu, jeli poklon jedino rješenje?", Nije li stadion dovoljan zalog za kredit?
“Krediti su na osnovu stadiona dizani godinama, dokle god je to bilo moguće. Da se danas može podići kredit na osnovu nekretnina, Željezničar ne bi ni tražio investitora. Imovina je već pod hipotekom i da bi se uopšte moglo početi raditi nešto na osnovu imovine, neko prvo mora napisati ček na 7 miliona KM i u ambijentu koji trenutno imamo, taj neko ne bi smio očekivati nikakav povrat novca. Očekuje se donacija, a ne investicija.”, govori Sanin Mirvić.
Protiv reformi, pa makar i po cijenu rezultata

“Međutim, daleko od toga da je novac jedini problem u FK Željezničar. Većina stvari, iako to na prvu izgleda financijski problem, nemožeš riješiti samo parama. Pitanje novca bi se dalo riješiti da postoji volja da se stvori poslovni ambijent, otvore novi izvori prihoda i stvore uslovi da klub dugoročno živi od vlastitih prihoda. Ljudi ponavljavljaju isti poslovni model 40 godina, a taj model proizvodi katastrofalne rezultate. Na taj način klub i jeste došao ovdje gdje je danas. Za neki drugi rezultat, potrebno je sve iz temelja promijeniti, a čim neko dođe da mijenja stvari krene buka", smatra Mirvić.
"Željezničaru nije potreban samo finanskijski partner, ja nisam došao da budem Željina banka bez dna. Klubu je potrebna poslovna vizija koja će potpuno promijeniti model poslovanja. Novac bi mogao pokriti posljedice lošeg poslovanja iz prošlosti, ali šta onda? Novi minus i novi dug? Novi investitor koji će ga pokrivati? I tako idućih 20 godina dok se klub eventualno ne ugasi?”
“Novac neće popraviti neispravan poslovni model, a taj model je i doveo do dubioze. Zato je prvo neophodno da ljudi koji vole Željezničar shvate da se nešto mora mijenjati i to korjenito, a tek onda se može pričati o novcu.”, tvrdi dojučerašnji predsjednik UO FK Željezničar.
Je li to razlog Vaše ostavke?
“Podnio sam ostavku jer klub kao klub iz puno razloga nije spreman za bilo kakvo investiciono partnerstvo. Puno legalnih stvari je pod upitnikom. Način poslovanja, interne strukture, kultura nerada, i totalno nepotrebni pritisci i tenzije su samo jedni od razloga što većinu vizije nemožeš sprovesti. A iako dođeš do te tačke da neke od ovih stvari prebrodiš, na kraju nemaš osobu koja može bilo šta potpisati. Istovremeno, nisam želio biti dio okruženja u kojem su laži, opstrukcije, smicalice i špekulacije dio svakodnevnice. Čast izuzecima, imam sreću da sam kroz Željezničar upoznao i neke zaista izuzetne ljude. Zaposleni u administraciji kluba rade veoma dobro, ali su nažalost nemoćni. I da nije tih pojedinaca koji klub u operativnom smislu nose na svojim leđima, odavno bi se sve raspalo. Istovremeno sam nailazio na ozbiljne opstrukcije prilikom pokušaja racionalizacije poslovanja i prestanka saradnje sa zaposlenima i dobavljačima koji, po mom uvjerenju, nisu stvarali odgovarajuću vrijednost za klub", istakao je i dodao:
"FK Željezničar ne može sebi priuštiti da godinama finansira radna mjesta ili ugovorne odnose samo zato što je nekome ostalo nekoliko godina do penzije ili zato što se pojedinci neće nekome da “zamjere”. Čitav DNK je zaostao 50 godina. Klub mora donositi odluke koje štite njegovu budućnost. I tako dan u dan, mjesec za mjesecom, ništa se nemjenja, i ljudi koji uopšte nemaju legitimnih pozicija u klubu sjede tu na platama.”
Kome ste Vi kao predsjednik kluba morali podnositi račun i ko je mogao zaustaviti Vaše planove?
"Skupština je vrhovno tijelo u klubu, a unutar Skupštine FK Željezničar različite su interesne grupe. Opet kažem da je velika većina ljudi u tom tijelu dobronamjerna, ali isto tako ne odgovara svakome da izgubi uticaj koji ima u klubu, pa makar on bio samo i kroz besplatnu stolicu na stadionu. Opet ću reći, čast više nego izuzecima, ima dosta dobronamjernih ljudi, ali najglasniji protivnici promjena nisu preuzimali nikakvav finansijski rizik i nisu nikad ulagali vlastiti novac. Većina od tih pojedinaca nisu bili spremni platiti ni ulazinicu za utakmicu tako da mi nije jasno na osnovu čega uopšte imaju pravo glasa. Šutio sam jer sam vjerovao da je interes kluba važniji od javnih rasprava i da te rasprave nisu zdrav osnov za razvoj kluba. Ta šutnja je protumačena kao slabost, nerad, i po nekim komentarima koje vidim i samo varanje. Na većinu stvari sam bio spreman kao sastavni dio ove industrije. Ipak, nisam spreman ostati u sistemu u kojem je važnije kontrolisati narativ nego graditi budućnost kluba", poručuije Mirvić.
Skupština Vas je imenovala za Predsjednika Upravnog odbora u FK Željezničar?
"Nakon što je federalno Ministarstvo odbilo upisati promjene Statuta FK Željezničar, prihvatanje pozicije Predsjednika UO, na molbu i zahtjev kluba jer nisu imali legitiman organ, za mene lično je bio korak unazad i to korak kojim sam uzgubio mogućnost upravljanja svojim investicijama a istovremeno kreirao veliki rizik za vlastiti novac koji sam već do tog trenutka dao. Pojedinci u klubu su planirali da ja dajem novac sa kojim oni mogu raspolagati. A kad se isplate svi računi, Skupština uvijek može razriješiti mene kao predsjednika UO. S druge strane, ja kao predsjednik UO sam imao ogromne limitacije prava imenovanja kadrova na ključne pozicije u različitim organima kluba kao i smjenjivanja sa istih."
Je li istina da niste željeli ulagati vlastita sredstva u klub?
"To je najveća glupost. Odbacujem tvrdnje da nisam umao namjeru ulagati vlastiti novac ili da je moj angažman bio zasnovan isključivo na kreditima. Postoji dokumentacija koja govori drugačije. Kroz pozajmice sam u klub prebacio iznos vlastitih sredstava kao što sam veliki broj računa kluba platio direktno iz Amerike. I to ostaje obaveza kluba prema meni. Opet kažem, kroz fokus na sitne interese, stvorila se najveća priča oko novca, a prava priča u FK Željezničar je oko planova i vizije razvoja, te reformi na koje niko, tačnije mnogi, nisu spremni. U klub sam od prvog dana ulagao vlastita sredstva, a kada bi novac bio iskorišten, pokušavali su pregovarati nove uslove u odnosu na već potpisani i od Skupštine odobreni ugovor. Zbog toga jesam pripremio više opcija za finasijsku likvidnost, uključujući i bankarske kredine linije. U profesionalnim firmama, to se zove financijski plan gdje firma, u ovom slučaju udruženje građana, ima više od jedne opcije financiranja svojih potreba na osnovu cijene i uslova ponuđenog novca. Taj plan nije dobio potrebnu podršku", dodaje.
Podršku od koga?
"Uprkos činjenici da sam bio jedina osoba koja je ulagala vlastita sredstva u klub, formirana su dodatna tijela i uvedeni dodatni mehanizmi kontrole mog rada. Kao obrazloženje navodila se zaštita imovine kluba, uključujući nekretnine iako je ta imovina već opterećena postojećim hipotekama kao i ugovorno zabranjena za raspolaganje. Umjesto ubrzavanja procesa, uvedeni su dodatni slojevi koji su usporavali donošenje odluka i realizaciju projekata. Umjesto podrške, bio sam izložen kontinuiranoj kampanji dezinforamcija i pokušajima diskreditacije. Na kraju, i dan danas mi nije jasno ko je taj izmišmljeni neprijatelj kluba. Od koga se klub toliko brani i ko su ti branioci i vojnici kluba? Ako ja ulažem vlastiti novac, kako je meni u interesu da uništim svoju vlastitu investiciju? Istovremeno, kako vojnici kluba koji nikad marke nisu dali u klub mogu imati veći interes od mene?", pita Mirvić.
Jučer smo gledali i svojevrstan igrokaz nesuđenog stručnog štaba, press konferenciju Marka Marića i Ivana Preleca o poslu koji se nije desio, ugovorima koji nisu potpisani i platama koje još nisu ni zarađene?
"Čitav čin je malo smiješan, ali stvarno nemam nikakav dodatni komentar."
Sanin Mirvic

Izofira vas Mirvic skupstinarski uhljebi, jos vece postovanje prema njemu, jer mnogo veca imena nece da dodju u Zelju zbog vas
Izvini, ti reče da si sjedio sa njim kada je bio ovdje? Da li se ičim moglo nautiti da je lik teška ubleha za vrijeme tog sastanka? Kako je zaradio taj novac, koji navodno posjeduje ja zaista ne znam ali lik koji piše na fb messanger ko mu se god obrati i lik koji ne zna ni osnove pravopisa, ne može biti ozbiljan investitor. Pravo da ti kažem smješan intervju. Skidam kapu gospodi Mariću i Prelecu za ono kučer i, ako onaj press nije dokaz da je Sanin teška ubleha, ne znam šta jest.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 02 jul 2026, 19:03

Sam je kriv budimo realni, od dovođenja Nijaza, pa do toga da ga smijeni, od toga da nije mogao statut da usvoji, skupština je bila tu uz njega većim dijelom, dok nisu mnoge, da ne kažem sve stvari krenule nizbrdo.
Ovo mi djeluje kao vađenje, i prebacivanje krivice, a to nam nije potrebno, nego da što prije stanemo na noge i dođemo do sredstava da klub može funkcionisat.
Željezničar za život cijeli!

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 02 jul 2026, 19:03

Ovo me podsjeca kao kad slucajno na TV prebacis na RTRS pa onda oni pricaju o " herojskim djelima " VRS sve laz do lazi .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 02 jul 2026, 19:04

Smijesan intervju. Mozda bi i povjerovao da nisu Maric i Prelec progovorili.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 02 jul 2026, 19:23

Kakav ublehas
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 02 jul 2026, 19:24

Zbog cega bi Maric i Prelec lagali? Mozda se izofiro ovom pricom o hipoteci i mehanizmima zastite kluba, da se naslutiti da je htio osigurati investicije preko imovine ali vjerovatno nakon sto su ga odbili za statut. Do tada je vjerovao da se moze osigurati preko odbora i skupstine.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 02 jul 2026, 19:24

Vidjet cemo ko su nam ti spasioci na skupstini, ko je spreman i kako da ulozi.

Znaci stadion citav pos hipotekom :salut: zna li se ko je te kredite dizao? Ko je odobrio takvu vrati kredita i do granice da vise ne mogu marke dobiti.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 02 jul 2026, 19:27

ELDIABLO20 je napisao/la:
02 jul 2026, 19:24

Znaci stadion citav pos hipotekom :salut: zna li se ko je te kredite dizao? Ko je odobrio takvu vrati kredita i do granice da vise ne mogu marke dobiti.
Vjerovatno su se dizali u doba korone kad je bilo najkriticnije

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 02 jul 2026, 19:30

Meni je ovo slicno kao sa Diglisicem, samo sto je bitno da je Mirvic bezpotrebno isao dalje i fakticki usao u klub a da njegovi primarni zahtjevi nisu usvojeni. Tu je njegova greska. Dodju, ponude nesto novca kao goodwill nadajuci da ce oni fakticki postati vlasnici kluba, medjutim to se ne realizuje i primorani da povuku sa tim izgubljenim novcem sto su na pocetku donirali. Mada iskreno nisam uopste i siguran da je Mirvic kapacitet da odrzava klub gdje ti trebaju milionski iznosi svake godine da budes konkuretan za nesto. Ne treba samo njega pljuvati, pa gori su ovi kao sto on govori, imas ljude u klubu kao hoce nesto da se pitaju, spasioci kluba, a nisu marke ulozili.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 02 jul 2026, 19:31

Sve se ovo moglo i pretpostaviti, socijalistički i komunistički način gledanja na život i svijet oko sebe. Klub je većinu vremena egzistirao u onom sistemu gde se nije puno razmišljalo o finansijama, gdje je uvijek bio neko drugi koji će se brinuti o tebi, uvijek će neko drugi stajati iza tebe kada zagusti, pa i ovom postratnom periodu gde je bilo vrlo slično, imao si državna javna preduzeća i za sebe i moglo se biti prilično bahato, ljudi su dolazili na stadion i niko nije vodio računa o najbitnijim egzistencijalnim stvarima.
Svi su promijenili način razmišljanja i svi pokušali da se prilagode, svi osim jednog kluba koji se zove fudbalski klub Željezničar. Dan danas je isto razmišljanje kluba i navijača koji dolaze na utakmice kao što je bilo 70-ih 80-ih godina i čudi me da tombolu opet ne uvedu, a sve što priča Mirvić je jako logično. Način razmišljanja i funkcionisanja generiše dobitak ili gubitak to je suština svega, ti budali kad daš milion maraka šta mislite da će se desiti?! A drugačije je kad daš nekome odgovornom ako napravi takav sistem gdje novac po automatizmu dolazi zato što ti radiš nešto dobro. Sanin govori upravo o tome, klub je rupa bez dnanu koju ti možeš da sipaš koliko god hoćeš para rezultat na kraju opet dug dug dug dug, i dok se to ne promijeni nema smisla bilo šta raditi i ulagati.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 02 jul 2026, 19:38

Anpa je napisao/la:
02 jul 2026, 19:27
ELDIABLO20 je napisao/la:
02 jul 2026, 19:24

Vjerovatno su se dizali u doba korone kad je bilo najkriticnije
Klub nije kreditno sposoban zato što ne generiše dovoljno prihoda a ne zbog nekih ranijih kredita. Neće ti niko dati kredit ako procijeni da ga ne možeš vraćati. Prevelik si rizik. Ovdje dotični iznosi polovične informacije kako bi uljepšao svoju sliku kao i svaki prije njega.

Kao što će i sljedeći koji dođe.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 02 jul 2026, 19:47

Skupština napolje! Prevaranti!

Isti ljudi se vrte godinama u Skupstini manje vise, najneuspjesnije godine.

Dva investitora ste otjerali, DVA OTJERALI i nikakav drugi naziv, i nemojte me citirati molim vas. 35 kokuza odlučuje o tuđim parama, i to vidimo duplom aršinima, nekad prije nije bio problem podići kredit i staviti stadion pod hipoteku i poslovne prostore na stadionu pod hipoteku, ali kada se gleda kod ovog slučaja investitora onda ne moze, i mozemo pisati u nedogled sta je sve manje vise isti kroj ljudi u i oko Skupstine uradio na stetu kluba. (cast izuzecima).

Za kraj ko zna čitati, shvatit ce sta je čovjeka otjeralo:

"Za neki drugi rezultat, potrebno je sve iz temelja promijeniti, a čim neko dođe da mijenja stvari krene buka", smatra Mirvić"

Nikad mi na zelenu granu nećemo!
Zadnja izmjena: Admir74, dana/u 02 jul 2026, 19:58, ukupno mijenjano 4 puta.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 02 jul 2026, 19:51

Admir74 je napisao/la:
02 jul 2026, 19:47

(cast izuzecima)
Pa sto se nisi prijavio za skupstinu kad se birala.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 02 jul 2026, 19:54

Pact1921 je napisao/la:
02 jul 2026, 19:51
Admir74 je napisao/la:
02 jul 2026, 19:47

(cast izuzecima)
Pa sto se nisi prijavio za skupstinu kad se birala.
Nemam kapacitet i toga sam svjestan, za razliku od 90% njih.

blap
Kontakt:

Post Postao/la blap » 02 jul 2026, 19:55

Ko ce ovo citat.

Lik je neuspjesan, tamo je zavaljen, cekaju ga sudski troskovi, mozda i globa ili nesto gore, pa se ukakio.
AMAR OSIM

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 02 jul 2026, 19:58

Covjek psihopata, on doveo Marica i pise gluposti. Lopov par ekselans

Ideneide
Kontakt:

Post Postao/la Ideneide » 02 jul 2026, 20:15

Nakon ovog intervjua je jasno. Najveća kočnica kluba su osobe koje se vrte godinama oko Skupštine, ili oko kluba! Čim dođe neko da mijenja sistem, bit će otjeran. Bojim se da je nama Skupstina najveca omca oko vrata godinama unazad, i ove interesne skupine oko i u njoj.

"Skupstini i upravi!

Željo ne smije pasti"
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Blue1921 i 26 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []