02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

signalidunapark
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la signalidunapark » 02 jul 2026, 19:10

DamirT je napisao/la:
02 jul 2026, 19:04
Joj sto ne mogu ove patetike Pocha i izgovora da ono sinoc nije za crveni. Nadam se da ce neko isto onako startovati na Balogunu, pa da vidim hoce li traziti crvenu kartu...
Dan kad Ameri postanu faktor u ovom sportu, je dan kad će ovaj sport umrijeti. Čitam njihove postove, naletim tu i tamo na reelove, i ljudi nisu normalni koliko su ograničeni i maloumni po pitanju ovog crvenog. Stalno se pozivaju na manjak namjere, na pravila, na jedno tumačanje, na drugo...Baš je očito da je dobar dio njih prije mjesec dana počeo pratit nogomet.
Ovo je bio klasičan primjer neopreznog i opasnog starta...namjera ne da nije bitna, nego se uopće ne treba raspravljati.

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 02 jul 2026, 19:11

Uvijek ista prica ybg,,,,, nisu nas nadigrali ali su pobjedili nasim nekim greskama, to se vazda desava.

Nesto sto je presudilo je da su zaista na svakoj prvoj i DRUGOJ lopti bili prije nas

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 02 jul 2026, 19:11

DamirT je napisao/la:
Joj sto ne mogu ove patetike Pocha i izgovora da ono sinoc nije za crveni. Nadam se da ce neko isto onako startovati na Balogunu, pa da vidim hoce li traziti crvenu kartu...
Uđi na njihove portale, instagrame i reddit, oni su ubijeđeni da je ovo epska pljačka, da ono nema teorije da je crveni i da je sudija čitavu utakmicu navlačio za nas.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 02 jul 2026, 19:16

313 je napisao/la:
02 jul 2026, 14:54
tuzlanskinacin je napisao/la:
02 jul 2026, 14:53
19vendetta87 je napisao/la:
02 jul 2026, 14:49
Reprezentacija iznad svega. Svaka cast za gospodina Husarica. :bih:
slika
Svaka cast onima koji ga sklonise od repke, papak....
Bez obzira sto covjek nema svoje igrace u timu, ipak je uz reprezentaciju, #respect
Čuj jedan od najboljih menadžera na Balkanu. Hahahhahaha

Elrond
Kontakt:

Post Postao/la Elrond » 02 jul 2026, 19:19

DamirT je napisao/la:
Svaki trener bi isto reagovao, bez obzira sta misli o samom startu. Stiti svog igraca, ma koliko da je u krivu bio. Na ovaj nacin, vrsi pritisak da igrac dobije jednu a ne dvije utakmice zabrane igranja. To je sve legitimno.
Pa nece valjda reci "da crveni je karton, uzasa start, kaznite mog igraca sa 4 utakmice ne igranja".

Na kraju, nebitno je je sta Poketino misli, bitno je bilo samo sta sudija misli u tom trenutku, a za sudiju je to bio ocit crveni karton.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 jul 2026, 19:21

signalidunapark je napisao/la:
02 jul 2026, 19:10
DamirT je napisao/la:
Dan kad Ameri postanu faktor u ovom sportu, je dan kad će ovaj sport umrijeti. Čitam njihove postove, naletim tu i tamo na reelove, i ljudi nisu normalni koliko su ograničeni i maloumni po pitanju ovog crvenog. Stalno se pozivaju na manjak namjere, na pravila, na jedno tumačanje, na drugo...Baš je očito da je dobar dio njih prije mjesec dana počeo pratit nogomet.
Ovo je bio klasičan primjer neopreznog i opasnog starta...namjera ne da nije bitna, nego se uopće ne treba raspravljati.
Bukvalno rijetko retardirana nacija. Ljudi su u svemu operisani od realnosti. Ne znam da neko ide sa ovakvim startovima da sa namjerom povrijedi nekog. Ok, mozda nije htio, ali druze opasna igra jbt. Samo pukom srecom nije slomio nesto, hvala Bogu.

@baboedindzeko ma izlazi mi svako malo neki njihov analiticar. Poslusao jednog, dvojicu i odustao. Isto kao da mi analiziramo bejzbol meceve. Blage veze nemaju.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 02 jul 2026, 19:22

Ja nikad poslije utakmice ne mogu doci ovdje i komentarisati, svaka vama cast kad imate snage.

Onaj "faul" Radeljića poslije kojeg smo dobili gol... Vjerovatno je proslo forumsku analizu ali se u međuvremenu pojavilo haman 50 stranica pa da ne trazim... je li se samo meni činilo da ono nije vidjelo faula?!? Reziser je samo jednom vratio usporeni snimak, na HRT-u se komentator samo onako cinično nasmija, očigledno NIŠTA se nije desilo. A malo se o tome govori čini mi se.
Cijelu utakmicu nas je handrio, frajer mu simulira 4 puta penal, nema sankcije. Za onakav pokušaj ubistva njemu treba VAR, strahota! Ovdje su ljudi upozoravali da će nas unakaziti, ja nisam htio vjerovati u to...
Sad mi žena govori šta sam sve govorio jutros kad se to desilo, haman sam laj'o ko vlah j svasta ruzno govorio, narocito poslije tog drugog gola.
Da se razuminemo, nista mi nismo igrali, a poguranac od sudije je bio sasvim dovoljan za ovo sto se desavalo.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 jul 2026, 19:23

231983 je napisao/la:
02 jul 2026, 19:22
Ja nikad poslije utakmice ne mogu doci ovdje i komentarisati, svaka vama cast kad imate snage.

Onaj "faul" Radeljića poslije kojeg smo dobili gol... Vjerovatno je proslo forumsku analizu ali se u međuvremenu pojavilo haman 50 stranica pa da ne trazim... je li se samo meni činilo da ono nije vidjelo faula?!? Reziser je samo jednom vratio usporeni snimak, na HRT-u se komentator samo onako cinično nasmija, očigledno NIŠTA se nije desilo. A malo se o tome govori čini mi se.
Cijelu utakmicu nas je handrio, frajer mu simulira 4 puta penal, nema sankcije. Za onakav pokušaj ubistva njemu treba VAR, strahota! Ovdje su ljudi upozoravali da će nas unakaziti, ja nisam htio vjerovati u to...
Sad mi žena govori šta sam sve govorio jutros kad se to desilo, haman sam laj'o ko vlah j svasta ruzno govorio, narocito poslije tog drugog gola.
Da se razuminemo, nista mi nismo igrali, a poguranac od sudije je bio sasvim dovoljan za ovo sto se desavalo.
Ma bio je faul. Radeljic ispao glup, pa ga vukao sasvim dovoljno da svira faul. Generalno, sudija je odlican mec odradio. Ja se ne sjecam da nas je zakinuo ni u jednoj situaciji.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 02 jul 2026, 19:26

DamirT je napisao/la:
02 jul 2026, 19:23
231983 je napisao/la:

Ma bio je faul. Radeljic ispao glup, pa ga vukao sasvim dovoljno da svira faul. Generalno, sudija je odlican mec odradio. Ja se ne sjecam da nas je zakinuo ni u jednoj situaciji.
Ne znam, meni se cini da ga je bukvalno pomilovao samo, ali dobro, moguce da nisam dobro uočio. Meni je ono domacinsko sudjenje klasicno bilo Boga mi. Taman koliko treba.

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 02 jul 2026, 19:27

DamirT je napisao/la:
231983 je napisao/la:

Pa po meni nas je zakinuo baš tu, imao je situaciju gdje mogao svirati faul nad Esmirom, ali on ne daje faul i tu daje loptu amerikancima Radeljić pravi faul nad Destomi eto rest is history

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 02 jul 2026, 19:29

Po meni nije vidjelo faula, ali ok sudio je korektnu utakmicu do tog trenutka, pa mu ne smijem ništa prigovoriti.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 02 jul 2026, 19:55

DamirT je napisao/la:
231983 je napisao/la:

100%, ne razumijem zasto ljudi kmece kao sudija nas zakino…. Nidje veze, covjek odradio svoj posao korektno

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 02 jul 2026, 20:19

DamirT je napisao/la:
231983 je napisao/la:

ma nije radeljic ispao glup pobjego mu dest, vec tarik kad vec izbije loptu nek zavrsi na trbinama a ne kod protivnika 20 metara od naseg gola, ili izvuci faul barem, neiskustvo jbg. doci ce i to na svoje. ali mogao je stjepan barem skociti :D

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 02 jul 2026, 20:35

Podatak da smo imali samo 7 dodira u njihovih 16m a imali smo igrača više skoro 40 minuta je poražavajući.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 02 jul 2026, 21:01

Moram jos jednom spomenuti nas jadni mentalitet opcenito, a koji je na ovom Svjetskom prvenstvu dosao do punog izrazaja.

Nasi su igrace proglasili herojima prije nego je utakmica uopste pocela. Danima slusam istu patetiku: 'mala smo nacija', 'ovo je vec uspjeh', 'Kako BOLAAAN nema Bosne?!' Pa zamislite kakvu motivaciju igraci imaju kad vise od pola drzave tako razmislja. Zamislite kakav pritisak oni uopste osjecaju kad znaju da ce ih svi tapsati po ramenu i ako izgube. A to se najbolje vidjelo sinoc. U nadoknadi sa igracem vise, apsolutno niko nije pokazao zelju da krene naprijed, da povuce tranziciju i rizikuje. Stoperi su se medjusobno dodavali, nabijali loptu i izbijali je bez ikakve ideje. Kao da smo mi imali igraca manje, a ne oni, gubis 2:0 ganjas rezultat. Uzasno. Imao si protivnika koji je mnogo kvalitetniji od tebe, al ti se opet utakmica potpuno otvorila nakon tog crvenog kartona. Realno imao si idealnu priliku da napravis rezultat koji bi se pamtio generacijama. A sta smo mi uradili? Odigrali totalni antifudbal. Krvave oci, bez ikakve ideje, bez akcije, bez tranzicije, bez jednog normalnog napada. Do crvenog kartona Amerika je bila mnogo opasnija kad je lopta bila kod nas nego kad je bila kod njih. To dovoljno govori kakvu smo igru imali i koliko smo bili bezopasni prema naprijed, a to je nas opis kroz citavo SP.

Sinoc kad se utakmica zavrsila trebalo je prozvati i napraviti pritisak na svakoga ko je zasrao. Redom> Barbareza zbog katastrofalne odluke da Radeljica stavi u prvih 11, Radeljica zbog dvije kardinalne greske nakon kojih primamo dva gola, Vasilja zbog katastrofalne partije i reakcija koje su licile na amaterski nivo, prozovi i **** Demirovica koji u cetiri utakmice nije dao nikakav doprinos ekipi. Prozivaj, kritikuj, analiziraj, trazi odgovornost, pa poslije patetisite kako je uspjeh sto smo bili tamo i prosli grupe. I to niko normalan ne spori. Al nemojte danima prije najvece utakmice u historiji reprezentacije na SP od igraca praviti pobjednike bez da su ista napravili. Nemojte slaviti **** poraze i sutjeti ko picke. Umjesto te patetike jasno prozovite svakoga ko je podbacio i ukazite na sve greske. Samo tako se nesto moze promijeniti.

Po prikazanom fudbalu mi smo druga najlosija reprezentacija na Svjetskom prvenstvu, i to ubjedljivo. Jedino je reprezentacija iz nase grupe bila gora od nas. U tri od cetiri utakmice nismo pokazali apsolutno nikakvu zelju da igramo fudbal.

Mala nacija, pa sta? Male nacije prave cuda kad imaju pobjednicki mentalitet, evo ti Hrvata. Mi smo na prvenstvo ponijeli nas standardni mentalitet gubitnika i **** pateticnog luzera kojem je dovoljno da se slika sa zastavom i kaze 'mi smo vec pobjednici' vidite gdje smo, kako bolan nema Bosne. Sa takvim razmisljanjem ces uvijek ostati luzer i autsajder kojeg svi tapsu po ramenu, i nikad ozbiljna reprezentacija.

I ove influenserice sto iskacu iz svake moguce objave sa onom usiljenom patetikom drzite se kuhinje picka vam materina, i manite se vise fudbala.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 02 jul 2026, 21:04

Sindikat12 je napisao/la:
02 jul 2026, 19:55
DamirT je napisao/la:
231983 je napisao/la:

100%, ne razumijem zasto ljudi kmece kao sudija nas zakino…. Nidje veze, covjek odradio svoj posao korektno
Ma ljudi su haman spremili alibi prije utakmice. Tamo gdje sam ja gledao se hebavalo sudiji sve od samog pocetka sve sto je svirano protiv nas, a i kad je svirao za nas jer je oklijevao. Po meni je bilo down the middle, iako je bio tvrd na kartonima generalno. Bas ta situacija sa Radeljicem mi je jedina bila diskutabilna, ali daleko od toga da je navlacio za njih.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 02 jul 2026, 21:12

Nije varijanta sa 5-3-2 uspjela. Većina je znala od samog početka da nema teoretske šanse dobiti USA ili ići na remi u onoj formaciji. Žestok zajeb SŠ i Barbareza misleći da se može branit čitavu utakmicu. Primit ćes gol kad, tad. Najmanje je bitno ko je kriv jer si kroz tu postavu osuđen na propast.

Promjene su došle na vrijeme i bile ispravne samo što momci nisu nikada igrali zajedno u onoj varijanti sa jednim napadačem i nisu znali iznjeti pritisak, pogotovo ne na gostujucem terenu u onom ambijentu protiv nabrijanog domaćina SP. Nisu uigrani tako da se dodaju do bokova i nazad bez konkretne ideje kako probiti liniju protivnika. To je uvijek slučaj kada nisi uigran, ne ide uspjeh na ho ruk, šta ćeš.

Kanada, Švicarska i USA su ozbiljne reprezentacije i fizički dominantne. Mi imamo individualnu klasu ali nismo tim i nemamo sredinu terena, ne znamo kako držati posjed lopte u nogama, uz to imamo hrpu alibi igrača koji nisu u stanju učiniti bili kakvu prevagu na terenu, da ne govorim o tome da centralni vezni nisu u stanju igrati u obadva pravca i da su fizički nespremni.

Barbarez radi oocenito dobar posao jer ima rezultat i odveo je ekipu na SP, prošao grupu, te dovodi mlade talente i postavlja dugoročan, zdrav temelj ovoj reprezentaciji, što onim jugosaurusima nije nikad palo na pamet i pošlo za rukom, jer za to treba mukotrpan i energican rad, što Barbarez ima a ovi nikad nisu imali. Barbarez ima taj svoj famozni plan a to je u suštini ništa drugo nego vizija nove reprezentacije, podmlađene i sposobne da učestvuje redovno na velikim takmičenjima. Da li mislim da će mu uspjeti taj plan nakon SP? Apsolutno da. Već se nazire novi kostur ekipe i možda i neka nova formacija za ubuduće. Volio bih lično da Dzeko ostane do EP ako bude redovno igrao u Bundesligi i da spojimo redove na sredini terena i u napadu u reprezentaciji. Tada će koristi Demirovica, Tabakovica, Dzeke i Bazdara biti znatno veća.

Sa taktičkog ugla je Barbarez zakazao, pogotovo protiv USA. Forsira već dvije godine iz ličnog ubjeđenja igrača koji ne može biti prevaga na sredini, gdje smo ujedno i najtanji i ne vidi i dalje da se utakmice dobijaju danas na sredini terena i kroz veći posjed lopte a ne kroz 5 igrača u odbrani u mrtvoj formaciji 5-3-2.

Ovo SP je završeno. Bilo je uspješno jer smo prošli grupu ali je igra bila loša i na momente totalno bezidejna. Vidi se individualna klasa ali ne i timska igra.

Ako bude ubuduće doveo neke nove klince i bude u stanju srediti vezni red, idemo na EP, postaćemo veoma respektabilna ekipa onog dana kada se budemo ravnopravno nosili sa jačim od nas na sredini terena, a ne samo prepuštajuci odbrani da rješava napad za napadom.

Trenutno smo daleko od toga od pravog razvoja i ozbiljne reprezentacije na visokom nivou ali vjerujem u to da je Barbarez u stanju promjeniti i poboljšati kvalitet sredine terena. Barbarez drži sve konce u svojim rukama, ako bude manje tvrdoglav u vezi formacije i nekih igraca, imat će još veći uspjeh na sljedećem EP. Uspjeh ove reprezentacije je za mene neupitan ali će morati proraditi pogotovo na taktičkom planu, timskoj igri, sredini terena i posjedu lopte. Barbarez radi dobar, najbolji posao do sada i bit će najuspješniji ikad u svemu ovom ali mora poraditi pogotovo na taktičkom planu i ličnim forsiranju nekih igrača jer ga to jedino moze spriječiti većeg uspona.
Zadnja izmjena: PasodelMar, dana/u 02 jul 2026, 21:20, ukupno mijenjano 2 puta.

skank
Kontakt:

Post Postao/la skank » 02 jul 2026, 21:19

DamirT je napisao/la:
Jbg, nije do Amera, reko je i Henry da je moglo bez crvenog. Nema namjere, moro je nedje stat nogom, slucajno stao na nogu Tarika. Samo prenosim sta je on rekao.

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 02 jul 2026, 21:23

PasodelMar je napisao/la:
02 jul 2026, 21:12
Nije varijanta sa 5-3-2 uspjela. Većina je znala od samog početka da nema teoretske šanse dobiti USA ili ići na remi u onoj formaciji. Žestok zajeb SŠ i Barbareza misleći da se može branit čitavu utakmicu. Primit ćes gol kad, tad. Najmanje je bitno ko je kriv jer si kroz tu postavu osuđen na propast.

Promjene su došle na vrijeme i bile ispravne samo što momci nisu nikada igrali zajedno u onoj varijanti sa jednim napadačem i nisu znali iznjeti pritisak, pogotovo ne na gostujucem terenu u onom ambijentu protiv nabrijanog domaćina SP. Nisu uigrani tako da se dodaju do bokova i nazad bez konkretne ideje kako probiti liniju protivnika. To je uvijek slučaj kada nisi uigran, ne ide uspjeh na ho ruk, šta ćeš.

Kanada, Švicarska i USA su ozbiljne reprezentacije i fizički dominantne. Mi imamo individualnu klasu ali nismo tim i nemamo sredinu terena, ne znamo kako držati posjed lopte u nogama, uz to imamo hrpu alibi igrača koji nisu u stanju učiniti bili kakvu prevagu na terenu, da ne govorim o tome da centralni vezni nisu u stanju igrati u obadva pravca i da su fizički nespremni.

Barbarez radi oocenito dobar posao jer ima rezultat i odveo je ekipu na SP, prošao grupu, te dovodi mlade talente i postavlja dugoročan, zdrav temelj ovoj reprezentaciji, što onim jugosaurusima nije nikad palo na pamet i pošlo za rukom, jer za to treba mukotrpan i energican rad, što Barbarez ima a ovi nikad nisu imali. Barbarez ima taj svoj famozni plan a to je u suštini ništa drugo nego vizija nove reprezentacije, podmlađene i sposobne da učestvuje redovno na velikim takmičenjima. Da li mislim da će mu uspjeti taj plan nakon SP? Apsolutno da. Već se nazire novi kostur ekipe i možda i neka nova formacija za ubuduće. Volio bih lično da Dzeko ostane do EP ako bude redovno igrao u Bundesligi i da spojimo redove na sredini terena i u napadu u reprezentaciji. Tada će koristi Demirovica, Tabakovica, Dzeke i Bazdara biti znatno veća.

Sa taktičkog ugla je Barbarez zakazao, pogotovo protiv USA. Forsira već dvije godine iz ličnog ubjeđenja igrača koji ne može biti prevaga na sredini, gdje smo ujedno i najtanji i ne vidi i dalje da se utakmice dobijaju danas na sredini terena i kroz veći posjed lopte a ne kroz 5 igrača u odbrani u mrtvoj formaciji 5-3-2.

Ovo SP je završeno. Bilo je uspješno jer smo prošli grupu ali je igra bila loša i na momente totalno bezidejna. Vidi se individualna klasa ali ne i timska igra.

Ako bude ubuduće doveo neke nove klince i bude u stanju srediti vezni red, idemo na EP, postaćemo veoma respektabilna ekipa onog dana kada se budemo ravnopravno nosili sa jačim od nas na sredini terena, a ne samo prepuštajuci odbrani da rješava napad za napadom.

Trenutno smo daleko od toga od pravog razvoja i ozbiljne reprezentacije na visokom nivou ali vjerujem u to da je Barbarez u stanju promjeniti i poboljšati kvalitet sredine terena. Barbarez drži sve konce u svojim rukama, ako bude manje tvrdoglav u vezi formacije i nekih igraca, imat će još veći uspjeh na sljedećem EP. Uspjeh ove reprezentacije je za mene neupitan ali će morati proraditi pogotovo na taktičkom planu, timskoj igri, sredini terena i posjedu lopte. Barbarez radi dobar, najbolji posao do sada i bit će najuspješniji ikad u svemu ovom ali mora poraditi pogotovo na taktičkom planu i ličnim forsiranju nekih igrača jer ga to jedino moze spriječiti većeg uspona.
5-3-2 je funkcionisao u defanzivi isto kao protiv svice nisi radi toga primio golove. samo smeta onda 2 naprijed. nista on nije fulio takticki, da si igrao sa 4 pozadi raznijeli bi ti ameri katica i kolasinca kroz poluprostora kao kanada sto je radila kad sejo vadi onu za precku

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 02 jul 2026, 21:24

skank je napisao/la:
02 jul 2026, 21:19
DamirT je napisao/la:
Jbg, nije do Amera, reko je i Henry da je moglo bez crvenog. Nema namjere, moro je nedje stat nogom, slucajno stao na nogu Tarika. Samo prenosim sta je on rekao.
Je li rekao šta o onoj ruci u Irskoj od prije 15tak godina?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Brix, dena24, Edincapitano, MiranGlasnic, soccerfan, StevieG8 i 54 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []