Da smo imali 5 igrača u veznom redu opet bi igra bila goli ku.rac. Majke ti ne vidiš da nam je vezni red smeće?zeljovac21 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 20:13Nemas vezni red kad igras s dvojicom a svi ostali s trojicom. Normalno da nemas ,yebem ti fudbal jos uvijek sam iznerviran od onog antifudbala sto smo prikazali. Mi od svog posjeda napravimo njima sansu koliko smo organizovani
Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Pa igrao je Mahmic umjesto Dzeke i to dobar dio s igracem vise. Meda nismo moglizeljovac21 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 20:13Nemas vezni red kad igras s dvojicom a svi ostali s trojicom. Normalno da nemas ,yebem ti fudbal jos uvijek sam iznerviran od onog antifudbala sto smo prikazali. Mi od svog posjeda napravimo njima sansu koliko smo organizovani
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Može pričati ko šta hoće, ali sinoć nakon crvenog kartona što smo igrali preko 30 minuta sa igračem više i nismo neku dominaciju posebnu ostvarili pokazuje koliko su nasi igrači (prije svega veznjaci) nekreativni i limitirani. Sve drugo je mazanje očiju.
Uopće nije bitno da li smo primili jedan ili dva gola kada mi svakako nismo bili u stanju da zabijemo niti jedan da bi to činilo neku razliku.
Niti jedan naš veznjak osim Mahmica nema tu kreativnost.
Od ovih svih veznjaka Sergej treba odabrati ko mu je defanzivno najbolji i ko će mu biti alternativa. Npr Šunjić i Tahirović ovisno o protivniku...a za drugo mjesto jednostavno mora isprobavati neke nove dok ne nađe nekoga ko ima kreacije u sebi i može loptu iznijeti, dati neki pas i sl. I ispred njih da bude Mahmic u toj 4231 formaciji.
Uopće nije bitno da li smo primili jedan ili dva gola kada mi svakako nismo bili u stanju da zabijemo niti jedan da bi to činilo neku razliku.
Od ovih svih veznjaka Sergej treba odabrati ko mu je defanzivno najbolji i ko će mu biti alternativa. Npr Šunjić i Tahirović ovisno o protivniku...a za drugo mjesto jednostavno mora isprobavati neke nove dok ne nađe nekoga ko ima kreacije u sebi i može loptu iznijeti, dati neki pas i sl. I ispred njih da bude Mahmic u toj 4231 formaciji.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
igrali su i turci 60 minuta protiv paragvaja sa igracem vise pa meda nisu mogli, i spanija protiv kap verde, njemacka protiv paragvaj itd itd itd. usao momak solidno odigrao sa kolegama kojih je upoznao prekjucer...bas su tako izgledali na terenu jer nesta ne igramo tako u toj postavi bas cestoMadal je napisao/la: ↑02 jul 2026, 20:22Pa igrao je Mahmic umjesto Dzeke i to dobar dio s igracem vise. Meda nismo moglizeljovac21 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 20:13Nemas vezni red kad igras s dvojicom a svi ostali s trojicom. Normalno da nemas ,yebem ti fudbal jos uvijek sam iznerviran od onog antifudbala sto smo prikazali. Mi od svog posjeda napravimo njima sansu koliko smo organizovani
Mahmic je odlican. Pisem o formaciji s dodatnim veznim koja se pisala da je svemoguca.dena24 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 20:25igrali su i turci 60 minuta protiv paragvaja sa igracem vise pa meda nisu mogli, i spanija protiv kap verde, njemacka protiv paragvaj itd itd itd. usao momak solidno odigrao sa kolegama kojih je upoznao prekjucer...bas su tako izgledali na terenu jer nesta ne igramo tako u toj postavi bas cestoMadal je napisao/la: ↑02 jul 2026, 20:22Pa igrao je Mahmic umjesto Dzeke i to dobar dio s igracem vise. Meda nismo moglizeljovac21 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 20:13Nemas vezni red kad igras s dvojicom a svi ostali s trojicom. Normalno da nemas ,yebem ti fudbal jos uvijek sam iznerviran od onog antifudbala sto smo prikazali. Mi od svog posjeda napravimo njima sansu koliko smo organizovani
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
dominirali smo covjece od 55te minute amerikanci nam dva puta dosli pred gol. i poklonili im gol jedan. kraj price, ostatak se odigralo na njihovoj polovini, eto sto nismo mogli naci rijesenje desi se i mnogo uigranijim ekipamaDeeWa je napisao/la: ↑02 jul 2026, 20:24Može pričati ko šta hoće, ali sinoć nakon crvenog kartona što smo igrali preko 30 minuta sa igračem više i nismo neku dominaciju posebnu ostvarili pokazuje koliko su nasi igrači (prije svega veznjaci) nekreativni i limitirani. Sve drugo je mazanje očiju.
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Postoji razlog što je 4-2-3-1 formacija defaultna u modernom fudbalu. Kakva god da ti je ekipa, "najzdravije" će izgledati u tom sistemu. Omogućava i ofanzivan i defanzivan fudbal, i presing i bunker i sve.
4-4-2 je kompromisna formacija, a mi smo bili dobrim dijelom primorani na takav vid kompromisa.
Kritikovao sam Barbareza, ali evo nešto kao general poslije bitke, nije imalo smisla odustati od onoga što je donijelo rezultat i na prvenstvu je cilj svakako ispunjen plasmanom u šesnaestinu finala.
Neću da idem u one varijante o kojima sam pisao prije prvenstva, da će ljudi tvrditi da se moglo i moralo bolje onog momenta kad ispadnemo. Od koga god ispali. Nije se mogla dobiti ova utakmica ni drugačijim sistemom igre, bez velikog elementa sreće. Isto tako, mogla se dobiti i tačno onako kako smo je igrali, uz veliki element sreće.
Sad kada je priča sa prvenstvom gotova, došlo je vrijeme da se postepeno gradi nešto novo.
Mi smo uveli Tabakovića na ekipu koja je imala igrača manje i nije uspjela doći nijedna lopta do njega i Demirovića. Imali smo posjed lopte, ali u bezopasnim zonama, a s druge strane, nismo imali tu stabilnost i kontrolu u defanzivi koju smo trebali imati. Po meni je trebao Bašić ući kad je ušao Tabaković, po cijenu da ovaj ni ne ulazi.
Helem, lahko je sad pametovati, ali mislim da je sad vrijeme da se definitivno okrenemo veznom redu sa trojicom i da tražimo usput rješenja. Rješenja nisu samo imena igrača koji nam trebaju, već i način na koji gradimo napade, način na koji igramo tranziciju, način na koji igramo presing i slično.
Po mom sudu Bašić mora biti igrač oko kojeg će se graditi vezni red sa trenutnim kadrom, odnosno Bašić i Mahmić moraju biti dvojica. Treći koji se uz ove uklapa je najveći problem, ali čak i da taj treći bude Tahirović, u ovako postavljenom sistemu bi djelovao bolje.
Realnost je da su nama dva napadača donosila više baš u presudnom periodu kada se prelamao plasman, nego što nam je donosila struktura. Međutim, sad je već vidljivo da mi ne možemo puno s dva napadača.
4-4-2 je kompromisna formacija, a mi smo bili dobrim dijelom primorani na takav vid kompromisa.
Kritikovao sam Barbareza, ali evo nešto kao general poslije bitke, nije imalo smisla odustati od onoga što je donijelo rezultat i na prvenstvu je cilj svakako ispunjen plasmanom u šesnaestinu finala.
Neću da idem u one varijante o kojima sam pisao prije prvenstva, da će ljudi tvrditi da se moglo i moralo bolje onog momenta kad ispadnemo. Od koga god ispali. Nije se mogla dobiti ova utakmica ni drugačijim sistemom igre, bez velikog elementa sreće. Isto tako, mogla se dobiti i tačno onako kako smo je igrali, uz veliki element sreće.
Sad kada je priča sa prvenstvom gotova, došlo je vrijeme da se postepeno gradi nešto novo.
Mi smo uveli Tabakovića na ekipu koja je imala igrača manje i nije uspjela doći nijedna lopta do njega i Demirovića. Imali smo posjed lopte, ali u bezopasnim zonama, a s druge strane, nismo imali tu stabilnost i kontrolu u defanzivi koju smo trebali imati. Po meni je trebao Bašić ući kad je ušao Tabaković, po cijenu da ovaj ni ne ulazi.
Helem, lahko je sad pametovati, ali mislim da je sad vrijeme da se definitivno okrenemo veznom redu sa trojicom i da tražimo usput rješenja. Rješenja nisu samo imena igrača koji nam trebaju, već i način na koji gradimo napade, način na koji igramo tranziciju, način na koji igramo presing i slično.
Po mom sudu Bašić mora biti igrač oko kojeg će se graditi vezni red sa trenutnim kadrom, odnosno Bašić i Mahmić moraju biti dvojica. Treći koji se uz ove uklapa je najveći problem, ali čak i da taj treći bude Tahirović, u ovako postavljenom sistemu bi djelovao bolje.
Realnost je da su nama dva napadača donosila više baš u presudnom periodu kada se prelamao plasman, nego što nam je donosila struktura. Međutim, sad je već vidljivo da mi ne možemo puno s dva napadača.
Mi smo cijelu utakmicu igrali sa 2 igraca manje, radeljicem I sunjicem( tahirovicem). Najveca **** je bila kad sam vidio da igramo sa 4com pozada sa 2 lijevonoga stopera. Mi nismo I necemo nikad nista iskreirati ni protiv san marina dok je sunjic na terenu. Taj parmak je operisan od fudbala.DeeWa je napisao/la: ↑02 jul 2026, 20:24Može pričati ko šta hoće, ali sinoć nakon crvenog kartona što smo igrali preko 30 minuta sa igračem više i nismo neku dominaciju posebnu ostvarili pokazuje koliko su nasi igrači (prije svega veznjaci) nekreativni i limitirani. Sve drugo je mazanje očiju.
Tahirovic nije do te mjere operisan od fudbala ali je operisan od muda I odgovornosti - njegova karijera je u strmoglavom padu I Ako se nesto ne okrene za 180 stepeni kod njega on ce zavrsiti u nasoj ligi.
Radeljicu je max hnl on onakav trom I spor nije mogao da se nosi sa igracima katara tj izgledao je kao da je nivo ili dva ispod njih. Sejo je zbog njega I sunjica nervni slom dobio. Kako onda ocekivati da se nosi sa amerima Koji su duplo bolji,brzi, tehnicki I fizicki jaci. Stavljanje ova 2-3 amatera je iskljucivo barbina krivica I ja vam garantujem da njih trojica nosu igrali da bi prosli ovo bez problema.
Kojom logikom se radeljic nasao tu ispred dennisa koji je za 2 klase bolji igrac - necu sad da ulazim u teorije zavjere Ali svi znamo o uticajima menadzera, ivice dzidica I guranja njegovih igraca odkad je barba tu.
Kako god ako mislimo na euro pod hitno zavrsiti sa sunjicem, mujakicem, radeljicem I tahirovicem( s njim dok SE nesto ne promjeni). Vrijeme je za dzeku da se oprosti takodzer jer sve vise I vise postaje teret insistirajuci da igra od pocetka.
Vrstiti sarica I karica, celika I kospo, uz topalovica, pejcinovica,catovica,hasica siljevica, I smajlovica to bi trebalo biti to za sljedece kvale.
- Beduin
- Kontakt:
U prevodu, formacija 442 nam treba biti tek plan B kada ganjamo rezultat i bunarimo, a nikako pecat ove repke.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑02 jul 2026, 21:11Postoji razlog što je 4-2-3-1 formacija defaultna u modernom fudbalu. Kakva god da ti je ekipa, "najzdravije" će izgledati u tom sistemu. Omogućava i ofanzivan i defanzivan fudbal, i presing i bunker i sve.
Samo se nadam da je ovo posljednja utakmica Dzeke u prvih 11. Ako i dalje zeli igrati, onda da to bude klupa, ako mu se ne svidja onda dogovoriti oprostajnu tekmu na pocetku Lige nacija i hvala, dovidjenja, prijatno.
Vrikeme je da se gradi taktika na ovim mladicima koji su sadasnjost i buducnost reprezentacije.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
stokastoka23
- Kontakt:
Slažem se, nemaš vezni red, igrači nisu na nivou u veznom redu, i samom logikom stvari trebaš pojačati to što ti nedostaje a ne dodatno ga osabiti sa 2 napadača. Koliko god se potenciralo da Demirović trči i lafo nadomiruje to da nam fali veznjak čovjek čitav život igra napadača i on u svojoj glavi zna da samo treba biti blizu gola. Sinoć nakon crvenog kartona nama je vezni red držao 1 slovima jedan igrač - Tahirović, tako je bilo protiv Velsa i Italije, i tada je upalilo jer je bio faktor iznenadjenja, a kada na tu foru izbacis takve dvije ekipe logično je da će svaka iduća pri skautiranju i pripremi utakmice obratiti pažnju na to.MiranGlasnic je napisao/la: ↑02 jul 2026, 18:14Nemaš vezni red…mi svaku utakmicu igramo sa 8 igrača dok protivnik ih ima 11. Postaje glupo ponavljati da nam je vezni red smeće…i nejasno mi je da ljudi nisu u stanju shvatiti da Bašić Tahirović Šunjić Hadžiahmetović Gigović nisu igrači za ozbiljnog nivoa. Naš vezni red je sačinjen od polovnjaka vodonoša. Nekada smo imali barem jednog veznog igrača koji je mogao igrati u skoro pa svim elitnim reprezentacijama svijeta…današnji veznjaci nisu u stanju prismrditi prvih 11 ni u jednoj reprezentaciji koja je u prvih 40 reprezentacija po FIFA rankingu. Naš vezni red je sramota epskih razmjera i tu nama nema pomoći dok se ne pojave neki novi igrači. Ne može Svevišnji doći i napraviti od smeća kvalitetnog igrača. Dok se ne popravi vezni red mi ćemo se patiti jer nismo u stanju igrati na drugi način nego preko krila i nabijanjem.stokastoka23 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 18:01Kada sve sumiramo možemo se samo zahvaliti i skinuti kapu Sergeju i SŠ za ovaj odlazak na Mundijal, ali...
Zašto smo napravili da svaka ekipa protiv nas izgleda kao Španija iz 2010 ? Čemu ovaj ziheraški pristup i kukavička igra ? Čemu tolika tvrdoglavost, posebno u utakmici protiv Austrije i sada protiv Amerike. Ono što smo odigrali u baražu je bilo pametno, i taj način igre ti odgovara kada treba da ostvariš neki cilj (poput 1. mjesta u grupi ili samog plasmana na SP) ali čemu ovaj način i u svakoj utakmici na svjetskom prvenstvu ? Čemu toliko rotiranje igrača u veznom redu ? Zašto Bašić - jedini igrač koji je ličio na normalnog veznog igrača ti ne dobije minutu u odlučujućoj utakmici ? Zašto igra Radeljić kao 3 stoper a imaš puno bolju opciju u vidu Hadžikadunića ili čak opciju da prebaciš Memića lijevo a Kolašinca na štopera?
Pokušavamo sa dugim loptama a golman nam ne može izbiti 60 m loptu, nema igru nogom da može pogoditi target mena pa i Edin koji je svjetska klasa u tome izgleda kao amater dok se pokušava pozicionirati za loptu koja je 10 metara od mjesta gdje bi trebala biti ?
Ponavljam opet neizmjerno sam zahvalan a i svi mi bi trebali biti, ali sa ovim potencijalom kojim imamo moramo što brže promijeniti pristup i loptu spustiti na zemlju, što više odgovornosti pa i rizika svi da preuzmu kada su u pitanju pasovi, a ne čim malo presinga bude da se izbija nebu pod oblake.
Nadam se da je ova tvrdoglavost samo iz razloga što je se moralo odužiti nekim igračima na ovom plasmanu i da ćemo u budućnosti spustiti loptu i igrati brži fudbal jer imamo mlade igrače koji to znaju, i koji će svakim danom sve više i više napredovati
Radeljić je igrao čisto radi pasa kojeg je nekada znao i pogoditi, i to će također svako ko ti pogleda zadnjih 5 utakmica primjetiti da igraš na "duge lopte" koje su samo strah od izgradnje napada i samim tim zatvoriti Džeku ili Tabakovića kao target mena i autoamtski si na tome da igraš sa 8 igrača.
Iskreno sam očekivao nešto totalno drugačije, da će se Mahmić više iskoristiti u izgradnji napada, posebno zbog toga što smo imali skoro mjesec dana priprema, a mi samo nastavili gdje smo stali. Najpozitivnije iznenadjenje po meni je Ivan Bašić - ali iz Bog zna kojih razlog čovjek je ostao na klupi i protiv Svice i protiv Amerike.
I po ko zna koji put ponavljam, presretan, preponosan i zahvalan na ovom uspjehu, ali za kontinuitet dobrih rezultata ova igra nije rješenje.
Kako je Sušić poslije poraza govorio: "Ostale sve (osim golmana) treba da bude sramota. Vjerovatno nisu svjesni koliko ne znaju. To nisu još ni I od igrača."
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Radeljić Katić i Džeko nisu smjeli početi utakmicu. Sada svi znamo šta je trebalo.stokastoka23 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 22:00Slažem se, nemaš vezni red, igrači nisu na nivou u veznom redu, i samom logikom stvari trebaš pojačati to što ti nedostaje a ne dodatno ga osabiti sa 2 napadača. Koliko god se potenciralo da Demirović trči i lafo nadomiruje to da nam fali veznjak čovjek čitav život igra napadača i on u svojoj glavi zna da samo treba biti blizu gola. Sinoć nakon crvenog kartona nama je vezni red držao 1 slovima jedan igrač - Tahirović, tako je bilo protiv Velsa i Italije, i tada je upalilo jer je bio faktor iznenadjenja, a kada na tu foru izbacis takve dvije ekipe logično je da će svaka iduća pri skautiranju i pripremi utakmice obratiti pažnju na to.MiranGlasnic je napisao/la: ↑02 jul 2026, 18:14Nemaš vezni red…mi svaku utakmicu igramo sa 8 igrača dok protivnik ih ima 11. Postaje glupo ponavljati da nam je vezni red smeće…i nejasno mi je da ljudi nisu u stanju shvatiti da Bašić Tahirović Šunjić Hadžiahmetović Gigović nisu igrači za ozbiljnog nivoa. Naš vezni red je sačinjen od polovnjaka vodonoša. Nekada smo imali barem jednog veznog igrača koji je mogao igrati u skoro pa svim elitnim reprezentacijama svijeta…današnji veznjaci nisu u stanju prismrditi prvih 11 ni u jednoj reprezentaciji koja je u prvih 40 reprezentacija po FIFA rankingu. Naš vezni red je sramota epskih razmjera i tu nama nema pomoći dok se ne pojave neki novi igrači. Ne može Svevišnji doći i napraviti od smeća kvalitetnog igrača. Dok se ne popravi vezni red mi ćemo se patiti jer nismo u stanju igrati na drugi način nego preko krila i nabijanjem.stokastoka23 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 18:01Kada sve sumiramo možemo se samo zahvaliti i skinuti kapu Sergeju i SŠ za ovaj odlazak na Mundijal, ali...
Zašto smo napravili da svaka ekipa protiv nas izgleda kao Španija iz 2010 ? Čemu ovaj ziheraški pristup i kukavička igra ? Čemu tolika tvrdoglavost, posebno u utakmici protiv Austrije i sada protiv Amerike. Ono što smo odigrali u baražu je bilo pametno, i taj način igre ti odgovara kada treba da ostvariš neki cilj (poput 1. mjesta u grupi ili samog plasmana na SP) ali čemu ovaj način i u svakoj utakmici na svjetskom prvenstvu ? Čemu toliko rotiranje igrača u veznom redu ? Zašto Bašić - jedini igrač koji je ličio na normalnog veznog igrača ti ne dobije minutu u odlučujućoj utakmici ? Zašto igra Radeljić kao 3 stoper a imaš puno bolju opciju u vidu Hadžikadunića ili čak opciju da prebaciš Memića lijevo a Kolašinca na štopera?
Pokušavamo sa dugim loptama a golman nam ne može izbiti 60 m loptu, nema igru nogom da može pogoditi target mena pa i Edin koji je svjetska klasa u tome izgleda kao amater dok se pokušava pozicionirati za loptu koja je 10 metara od mjesta gdje bi trebala biti ?
Ponavljam opet neizmjerno sam zahvalan a i svi mi bi trebali biti, ali sa ovim potencijalom kojim imamo moramo što brže promijeniti pristup i loptu spustiti na zemlju, što više odgovornosti pa i rizika svi da preuzmu kada su u pitanju pasovi, a ne čim malo presinga bude da se izbija nebu pod oblake.
Nadam se da je ova tvrdoglavost samo iz razloga što je se moralo odužiti nekim igračima na ovom plasmanu i da ćemo u budućnosti spustiti loptu i igrati brži fudbal jer imamo mlade igrače koji to znaju, i koji će svakim danom sve više i više napredovati
Radeljić je igrao čisto radi pasa kojeg je nekada znao i pogoditi, i to će također svako ko ti pogleda zadnjih 5 utakmica primjetiti da igraš na "duge lopte" koje su samo strah od izgradnje napada i samim tim zatvoriti Džeku ili Tabakovića kao target mena i autoamtski si na tome da igraš sa 8 igrača.
Iskreno sam očekivao nešto totalno drugačije, da će se Mahmić više iskoristiti u izgradnji napada, posebno zbog toga što smo imali skoro mjesec dana priprema, a mi samo nastavili gdje smo stali. Najpozitivnije iznenadjenje po meni je Ivan Bašić - ali iz Bog zna kojih razlog čovjek je ostao na klupi i protiv Svice i protiv Amerike.
I po ko zna koji put ponavljam, presretan, preponosan i zahvalan na ovom uspjehu, ali za kontinuitet dobrih rezultata ova igra nije rješenje.
Pogledao sam meč još jednom hladne glave.
Hrpu grešaka Barbe nažalost, mislim da smo dobro i prošli.
Linije su nam bile totalno razvučene, traži od igrača da rade nešto što ne znaju. Pokušavamo build up, a znamo da nemamo veznjake za to. Umjesto da igramo na preskakanje, imali smo 2 stopera sa vrhunskim dijagonalama, imamo Džeku koji je i dalje elitan u zadržavanju i spuštanju lopte, staviš ga između 2 stopera, dobit će 2-3 od 10 lopti. Imamo Demirovića, Šunjića, Gigovića, Tahirovića koji su itekako sposobni kupiti druge lopte, Kerim i Esmir za tranziciju. Ali ne znamo to iskoristi, jer su toliko razvučeni da ne znaju gdje gone. Onda igraš presing, pa ne igraš. Sve je bilo rastrgano, malo build upaš, malo nabijaš, malo igraš presing, malo ne. Kolašinac iskače skroz na centar, ostavlja Radeljića samog na širokom prostoru, gdje je ovaj stvarno najtanji. Najveća greška od svih mi je da ne ubaciš Bašića na 1-0 i igračem više, to mi baš nikako nije jasno, jedini koji zna povezati linije.
Okej, nemamo sredine nikako, ali da se prilagoditi tome i sastaviti i ekipu i taktiku po tome, jer kvalitet postoji, ali Barba ga očigledno ne zna iskoristiti.
Donekle razumijem da on te neke stvari ne razumije i ne vidi, ali sve se nadam da će naučiti ili da će bar imati pored sebe nekoga ko će mu ukazati na te taktičke stvari. Jer stvarno zaslužuje ostati na klupi i nadam se da će nas odvesti na još nekoliko velikih takmičenja.
Hrpu grešaka Barbe nažalost, mislim da smo dobro i prošli.
Linije su nam bile totalno razvučene, traži od igrača da rade nešto što ne znaju. Pokušavamo build up, a znamo da nemamo veznjake za to. Umjesto da igramo na preskakanje, imali smo 2 stopera sa vrhunskim dijagonalama, imamo Džeku koji je i dalje elitan u zadržavanju i spuštanju lopte, staviš ga između 2 stopera, dobit će 2-3 od 10 lopti. Imamo Demirovića, Šunjića, Gigovića, Tahirovića koji su itekako sposobni kupiti druge lopte, Kerim i Esmir za tranziciju. Ali ne znamo to iskoristi, jer su toliko razvučeni da ne znaju gdje gone. Onda igraš presing, pa ne igraš. Sve je bilo rastrgano, malo build upaš, malo nabijaš, malo igraš presing, malo ne. Kolašinac iskače skroz na centar, ostavlja Radeljića samog na širokom prostoru, gdje je ovaj stvarno najtanji. Najveća greška od svih mi je da ne ubaciš Bašića na 1-0 i igračem više, to mi baš nikako nije jasno, jedini koji zna povezati linije.
Okej, nemamo sredine nikako, ali da se prilagoditi tome i sastaviti i ekipu i taktiku po tome, jer kvalitet postoji, ali Barba ga očigledno ne zna iskoristiti.
Donekle razumijem da on te neke stvari ne razumije i ne vidi, ali sve se nadam da će naučiti ili da će bar imati pored sebe nekoga ko će mu ukazati na te taktičke stvari. Jer stvarno zaslužuje ostati na klupi i nadam se da će nas odvesti na još nekoliko velikih takmičenja.
- bromazepam
- Kontakt:
Šta je vama papcima cilj ovih komentara.
Ako je nedostatak pažnje, mislim da je forum pogrešno mjesto da bježite od usamljenosti.
Santos sa Tušnja
Da mi je tvoju pamet... dobro bih se naspavao.Diadora je napisao/la: ↑02 jul 2026, 21:17Mi smo cijelu utakmicu igrali sa 2 igraca manje, radeljicem I sunjicem( tahirovicem). Najveca **** je bila kad sam vidio da igramo sa 4com pozada sa 2 lijevonoga stopera. Mi nismo I necemo nikad nista iskreirati ni protiv san marina dok je sunjic na terenu. Taj parmak je operisan od fudbala.DeeWa je napisao/la: ↑02 jul 2026, 20:24Može pričati ko šta hoće, ali sinoć nakon crvenog kartona što smo igrali preko 30 minuta sa igračem više i nismo neku dominaciju posebnu ostvarili pokazuje koliko su nasi igrači (prije svega veznjaci) nekreativni i limitirani. Sve drugo je mazanje očiju.
Tahirovic nije do te mjere operisan od fudbala ali je operisan od muda I odgovornosti - njegova karijera je u strmoglavom padu I Ako se nesto ne okrene za 180 stepeni kod njega on ce zavrsiti u nasoj ligi.
Radeljicu je max hnl on onakav trom I spor nije mogao da se nosi sa igracima katara tj izgledao je kao da je nivo ili dva ispod njih. Sejo je zbog njega I sunjica nervni slom dobio. Kako onda ocekivati da se nosi sa amerima Koji su duplo bolji,brzi, tehnicki I fizicki jaci. Stavljanje ova 2-3 amatera je iskljucivo barbina krivica I ja vam garantujem da njih trojica nosu igrali da bi prosli ovo bez problema.
Kojom logikom se radeljic nasao tu ispred dennisa koji je za 2 klase bolji igrac - necu sad da ulazim u teorije zavjere Ali svi znamo o uticajima menadzera, ivice dzidica I guranja njegovih igraca odkad je barba tu.
Kako god ako mislimo na euro pod hitno zavrsiti sa sunjicem, mujakicem, radeljicem I tahirovicem( s njim dok SE nesto ne promjeni). Vrijeme je za dzeku da se oprosti takodzer jer sve vise I vise postaje teret insistirajuci da igra od pocetka.
Vrstiti sarica I karica, celika I kospo, uz topalovica, pejcinovica,catovica,hasica siljevica, I smajlovica to bi trebalo biti to za sljedece kvale.
Glory Glory Man United
-
Marokanci58
- Kontakt:
Napusi se qrca ako Barbareza cijenis kao selektora. Najgori ikad!bromazepam je napisao/la: ↑02 jul 2026, 22:28Šta je vama papcima cilj ovih komentara.
Ako je nedostatak pažnje, mislim da je forum pogrešno mjesto da bježite od usamljenosti.
Kao patriota i kao igrač ljubim mu qrac za sve !
BRATSTVO GRAČANiCA
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Majku ti je.bem. Neka i na ovoj temi ostane upisano.Marokanci58 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 22:34Napusi se qrca ako Barbareza cijenis kao selektora. Najgori ikad!bromazepam je napisao/la: ↑02 jul 2026, 22:28Šta je vama papcima cilj ovih komentara.
-
Marokanci58
- Kontakt:
YEBEM li ti vodu onu kad je puko vodenjak dok te majka rađalaMiranGlasnic je napisao/la: ↑02 jul 2026, 22:38Majku ti je.bem. Neka i na ovoj temi ostane upisano.Marokanci58 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 22:34Napusi se qrca ako Barbareza cijenis kao selektora. Najgori ikad!bromazepam je napisao/la: ↑02 jul 2026, 22:28
Šta je vama papcima cilj ovih komentara.
BRATSTVO GRAČANiCA
Ti si tad imao i Lulića, Hajrovića, Rahimića, kasnije Bešića. Sa njima je Adnan Zahirović izgledao kao igrač. Ja se nadam da će se bar Mahmić, Alajbegović i Bajraktar razviti u igrače blizu svjetske klase, jer oni mogu uz dvojicu prosječnih igrača kakvi su Šunjić i Bašić i Taha bar nešto iskreirati. Demirovi treba biti napadač, a ne napucikani pas koji ganja sve. Ako se ova trojica budu razvijala kako treba imat ćemo finu ekipu koja će moći biti redovan učesnik velikih smotriAllGunsBlazing je napisao/la: ↑02 jul 2026, 17:05Pa o tome pricam. Igraci svjetske klase, a opet nisu mogli samo njih dvojica u veznom nositi igru. Kako ce Tahirovic i Sunjic? Lijevo mudo Misketovo ima vise tehnicke mogucnosti sa loptom nego ova dvojica, uz duzno postovanje.
Naravno da nam odbrana bude na ovom nivou
- invincible1921
- Kontakt:
Da zanarim sve limite radeljica, jov uvijek ne mogu da se nacudim da je u najvaznijoj utakmici u prvih 11 stavio igraca koji je prakticno otpisan na pola kvalifikacija radi ocajnih partija
Ne sjecam se sad tacno, al ako se ne varam zadnje tri u kvalama i baraz nijr uopste pozvan bio?
Slicna stvar i za Gigogvica
Brarba stvarno dosta puta ima bas nelogicne poteze
Ne sjecam se sad tacno, al ako se ne varam zadnje tri u kvalama i baraz nijr uopste pozvan bio?
Slicna stvar i za Gigogvica
Brarba stvarno dosta puta ima bas nelogicne poteze
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 02 jul 2026, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=