Liga Nacija 2026/27

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

invincible1921
Kontakt:

Re: Liga Nacija 2026/27

Post Postao/la invincible1921 » 02 jul 2026, 14:02

BIHfan je napisao/la:
02 jul 2026, 13:51
Nadam se da je strucni stab spreman sa novim izmjenama u veznom redu i gradjenju i uigravanju ofanzivnog talenta kojeg posjedujemo. Catovic, Djuric, Busuladzic, Topalovic se trebaju probat iako nemaju seniorskog iskustva, ali to se vrlo brzo moze promjeniti, kao sto se desilo sa Mahmicem i Alajbegovicem. Takodje jedan Hasic bi mogao pomoci koji je drugacija vrsta krilnog igraca od ovih sto imamo. Takodjer Pejcinovic mora biti prioritet, takodje vrsta napadaca koja nam fali. Po meni igraci koji nemaju sta trazit na spiskovima za dalje su Sunjic, Radeljic, Mujakic pa i Burnic iskreno, koji osim polivalentnosti nema druge kvalitete.
Tahirovic i Gigovic ne smiju imati velike uloge osim ako kojim cudom se ne desi veliki napredak.
:thumbup: to je to manje vise,,,,ja se samo nadam da barbarez nece sad posra.t se po svemu sto je uradio tako sto ce bit tvrdgolav i gurat ovo sto smo do sad igrali bez nekih promjena u rosteru

Zna li iko sta je sa onim malim iz Amerike, Jakupovicem?
=\_1921_/=

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 jul 2026, 14:02

BIHfan je napisao/la:
Nadam se da je strucni stab spreman sa novim izmjenama u veznom redu i gradjenju i uigravanju ofanzivnog talenta kojeg posjedujemo. Catovic, Djuric, Busuladzic, Topalovic se trebaju probat iako nemaju seniorskog iskustva, ali to se vrlo brzo moze promjeniti, kao sto se desilo sa Mahmicem i Alajbegovicem. Takodje jedan Hasic bi mogao pomoci koji je drugacija vrsta krilnog igraca od ovih sto imamo. Takodjer Pejcinovic mora biti prioritet, takodje vrsta napadaca koja nam fali. Po meni igraci koji nemaju sta trazit na spiskovima za dalje su Sunjic, Radeljic, Mujakic pa i Burnic iskreno, koji osim polivalentnosti nema druge kvalitete.
Tahirovic i Gigovic ne smiju imati velike uloge osim ako kojim cudom se ne desi veliki napredak.
Do skora smo pisali da je Tahirovic novi nosioc veznog reda a Esmir ubitacno krilo.
Oni trebaju biti prioritet i ne sumnjam da jesu ali Pejcinovic je trenutno od svih njih jedini koji je igrac za seniorski tim.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Bosnjo22
Kontakt:

Post Postao/la Bosnjo22 » 02 jul 2026, 14:05

invincible1921 je napisao/la:
02 jul 2026, 14:02
BIHfan je napisao/la:
:thumbup: to je to manje vise,,,,ja se samo nadam da barbarez nece sad posra.t se po svemu sto je uradio tako sto ce bit tvrdgolav i gurat ovo sto smo do sad igrali bez nekih promjena u rosteru

Ma i taj Jakupovic je nas 300%

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 jul 2026, 14:32

invincible1921 je napisao/la:
02 jul 2026, 14:02
BIHfan je napisao/la:

Mislim da se njega može jako lako sredit koliko sam ovdje pročitao, ali ne treba puno fantazirat, neki dan tek napunio 17 godina i nedavno prešao u seniorski MLS, svi znamo kakva je liga u pitanju. Treba ga se riješit, ali ne stavit ogromna očekivanja jer mislim da je još daleko od korisnog igrača za A selekciju.

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 02 jul 2026, 16:17

Zna li ko kada se puštaju u prodaju karte za utakmice protiv Švedske, kod kuće i u gostima?
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro, ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 jul 2026, 16:18

Nakon svega plasman na Euro nam se namece kao imperativ, a bojim se da bi ga mogli poradjati. A ova Liga nacija nam u tome moze otezati ili olaksati zivot tako da ce biti strasno bitne utakmice. Tim vise sto primjecujem da cesto ekipe koje odu na prvenstvo prvo okupljanje na jesen podbace, dok oni koji ih propuste budu maksimalno nalozeni.
Takodjer moglo bi definisati daljni smjer i atmosferu oko reprezentacije, ako lose zavrsimo ovo mnogi ce odustati, ako solidni budemo nastaviti ce se lagani hype sto je veoma bitno da zadrzimo jer gledajuci sastav apsolutno imamo razloga da budemo u laganom hypeu u narednim godinama.

S tim recenim ne mozemo se puno zayebavati tipa uigravati juniore u veznom redu ali neke promjene su pod moranje.

Formacijski mi mnogo zavisimo od igraca, najbolji primjer je kako smo od lige nacija i formacije bez krila, jer ih nismo ni imali, presli u formaciju gdje nam je to kljucna uzdanica ofanzivno. Tako da mislim da ovo ne trebamo i necemo koristiti kao uigravanje neke glavne formacije za naredne kvalifikacijske cikluse, i nadamo se turnire, vec trebamo igrati za sta u tom momentu imamo igrace koji su zdravi i u formi.

Od novih poziva cini mi se da smo manje-vise sve sto ima bh pasos i vrijedno je spomena trenutno probali, dalje zavisi kako ko bude htio i mogao igrati za nas tako da je tesko reci koga novog pozivati. Mnogi su tek u juniorima i neozbiljno je prizivati ih u seniore momentalno. Jedino je Pejcinovic vrijedan instant poziva ako nas zeli i cim dobije nase papire.

Ono sto je goruce da radimo jeste da trazimo alternativu Vasilju jer da te golman pokopava u tako bitnim utakmicama je aposlutno nedopustivo. A to mu se redovno desava. Dakle da probamo doslovno koga god mozemo trenutno. Ako su gori onda makar znamo da vratimo Vasilja i pomirimo se s nasim dometima jer s ovakvim golmanskim nastupima apsolutno nikada nemojte ocekivati ikakav ozbiljniji rezultat poput 16 najboljih na svijetu, jednostavno je nemoguce.

Trebamo probati i druge momke u tandemu s Muharemovicem a ne da nam je tu Katic pretplacen. Odigrao je brutalan baraz i solidno prvenstvo ali posvadjan je s tehnikom i trom. Najvise mi se svidja kod njega liderstvo ali vrijedi i druge probati.

Kolasinac je odigrao ubjedljivo najbolje od svih igraca na prvenstvu ali trebamo postepeno poceti traziti alternative, ili forsiraj Burnica vise - ne izgleda on toliko lose defanizvno jer je odgovoran i skolovan igrac a tehnika bi mu trebala biti ok za bekovski nivo. Ili daj sansu ponovo Karicu, ne znam zasto ga izbjegava, po meni je fino odigrao protiv Austrije, bojim se da su druge stvari u pitanju i da je prekrizen slicno kao Huseinbasic, nadam se da ce ga neko od novinara to pitati. Ili da probamo i Memica na toj poziciji.
Kolasinac nama treba jos par godina biti prva opcija ali moramo imati jasnu viziju sta mozemo ocekivati od njegovih alternativa a ne da to gledamo u veoma bitnim utakmicama. Ako bude zdrav smatram da opet treba pocinjati, ali mijenjaj ga i daj sansu drugima makar po 30ak minuta.

Desno Dedica ne treba puno dirati osim da mu ustanovimo ko mu je izmjena, da ti se ne desi da Malic sa rezervnog spiska starta u strasno bitnoj utakmici protiv Katara sve da bi vidio da to bas i ne ide pa da uvodis Memica. Ali Dedic mora vecinu utakmica do kraja igrati ako je zdrav kako bi se stvorila neka kombinatorika i hemija izmjedju njega i desnog krila koja je potencijalno ubitacna a trenutno je nepostojeca.

U veznom redu, koliko god ga volio, Sunjicu moramo nalaziti zamjenu i tu zamjenu vidim bas u Tahirovicu. On treba prestati lagati i sebe i druge i uciti da radi ono sto Sunjic radi na terenu jer je tome puno blizi nego bilo kakvoj vrsti pas igre. A tom Tahirovicu destruktivcu upariti nekog iole kvalitetnijeg tehnicki a to je vjerovatno Basic. U zavisnosti od formacije dodavati im jos ponekog. Ali ovdje nemamo puno opcija jer smo ih vise-manje sve nagledali i oci krvare kako svi oni u veznom redu igraju.

Za krila imamo trojicu i vec smo ih se nagledali, treba im mozda prikljuciti Hasica narocito ako bi Memica koristili i na bekovskim pozicijama u nuzdi sto smo i radili. Da ti glavni vid ofanzivne igre bude na krila a imas ih samo trojicu nije bas neka velika sreca.

U napadu moramo Tabakovicu davati sansu od pocetka, ja Demirovica stvarno cijenim kao igraca ali ne mislim da nas je zaduzio da mora svaku igrati od prve do zadnje minute.
Za Dzeku kraj je kad on kaze. Svi smo mislili da je kraj bio u Fiorentini sve da bi odgirao odlicnu polusezonu u Schalkeu i baraz da bi ponovo bio nevidljiv na SP. Ruku na srce ova postavka njemu najmanje odgovara jer moze biti tip igraca da ceka svojih par sansi na utakmici a mi ne stvorimo tih par sansi ukupno a kamo li za njega.
Da ne zaboravim Mahmica, njega nemamo sta probavati vec nam mora igrati i uigravati se sa drugima.

Tako da se nadam da ovu ligu nacija idemo ka daljnim promjenama ali ne drasticnim, jer nam ona nisu ni potrebna, nego da dok ganjamo rezultat iskristalisemo neke stvari da ne docekamo naredno prvenstvo bez da znamo ko od igraca s klupe gdje i kako moze igrati. Ne trebaju oni startati ali eto imati ce priliku da igraju po 30ak minuta bez da se narusi igra na rezultat.

Ako se fino odradi ovo moze biti jednako zanimljivo pratiti kao SP. Narocito ako nam se neki novi pridruze.
-Beogradski sindikat

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 jul 2026, 20:26

Joj valja cekati 2 i po mjeseca do novih meceva :crazy:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 02 jul 2026, 20:32

U ligu nacija se ne smije ući ni slučajno sa Mujakićem, Baždarom, Radeljićem i Burnićem (osim u slučaju da ne pređe u BL).

Potreban nam je opstanak, ako sam dobro pročitao, kako bi bili 2. pot za kvale za EP.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 02 jul 2026, 20:52

Moramo se nadigravati sa Poljskom i Rumunijom

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 02 jul 2026, 20:56

Najbitnije je nastaviti pozitivne rezultate u kontinuitetu, za 4 godine možemo se igrati pa da ganjamo medalju na idućem svjetskom :bih:

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 02 jul 2026, 21:06

Ma idu ovdje dva niska bloka u odbrani 70 minuta i onda 20 minuta svi u napad.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 02 jul 2026, 23:04

dinoze je napisao/la:
02 jul 2026, 21:06
Ma idu ovdje dva niska bloka u odbrani 70 minuta i onda 20 minuta svi u napad.
:thumbup:

I onda cemo primiti neki glupi gol i onda probaj kofole ganjati i kad ne prodje onda ce forum pisati ”Nije protivnik nista uradio” No shit, kad igramo s 10 igraca na 25 metara od naseg golmana i bez napada totalno, tu bi se i Mbappe patio prvih 45-60 minuta, i onda se umorimo malo i pada gol. Uvijek slican scenario.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 02 jul 2026, 23:12

ArtVandelay je napisao/la:
02 jul 2026, 16:17
Zna li ko kada se puštaju u prodaju karte za utakmice protiv Švedske, kod kuće i u gostima?
25 August prodaju za Svedsku u gostima
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 02 jul 2026, 23:15

baboedindzeko09 je napisao/la:
02 jul 2026, 20:32
Potreban nam je opstanak, ako sam dobro pročitao, kako bi bili 2. pot za kvale za EP.
Potrebno je da budemo prvi ili drugi.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 02 jul 2026, 23:17

Protivnici tačno po mjeri, bit će zanimljivo svakako, nadam se da dolazi do čiste spiska i nove formacije
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 02 jul 2026, 23:23

Dal je uredu da se krene graditi kao neki kult oko Esmira i Kerima kao što to stranci imaju običaj da neke svoje mlade nade forsiraju ?
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 02 jul 2026, 23:27

Lampard8 je napisao/la:
02 jul 2026, 23:23
Dal je uredu da se krene graditi kao neki kult oko Esmira i Kerima kao što to stranci imaju običaj da neke svoje mlade nade forsiraju ?
Iskreno Esmir ne moze u istu rečenicu sa Kerimom
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Soli
Kontakt:

Post Postao/la Soli » 02 jul 2026, 23:30

Nažalost ova Liga Nacija će biti ozbiljan test, ili jesi ili nisi drugi ešalon Euro fudbala. Ne smije se ući u defanzivu sa ovim protivnicima, niti od njih praviti Francusku. Sad ćemo tek vidjeti šta smo i gdje smo.

Isto tako, ako se ne zahvali nekim igračima za mene će to biti ozbiljan propust. No, lige će uveliko početi, ko će biti povrijeđen, u formi, klupa, prvih 11. Vidjet ćemo.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 jul 2026, 23:31

Lampard8 je napisao/la:
Bajraktarevic za to mora nesto pokazati. Iskreno, gol protiv Rumunije i dobra partija protiv Italije nije bas dosta da se stvori kult oko njega.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 jul 2026, 23:31

GG3 je napisao/la:
02 jul 2026, 23:27
Lampard8 je napisao/la:
Iskreno Esmir ne moze u istu rečenicu sa Kerimom
Esmir je do skora bio igrac Jong PSVa a krezubi pratitelji reprezentacije su selektoru psovali od do zato jer ga ne forsira da igra u svakoj od prve. A kad ga uvede i igra na svojoj poziciji ide prica da ga formacija zeza i treba mu Mahmic da procepi. Kad smo dobili i Mahmica sad je kriv neko treci sigurno.

Momak ima par brutalnih vrlina i neke mane, ako ti je glavna uzdanica i ako je procitan tesko da nesto moze uraditi i to se u 3 utakmice dokazalo u ovom prvenstvu.
Ima jako visok plafon i najbitnije mu je da je u klubu koji to prepoznaje i ima poseban rezim treninga za njega. Mozda je to i psv.
-Beogradski sindikat

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz, kovac, Shogun i 37 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []