Asmir Begović

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

miralem444
Kontakt:

Re: Asmir Begovic-Izgubljen ili postoji nada?

Post Postao/la miralem444 » 21 jun 2009, 18:55

amerosm je napisao/la:Njemci su od ovih top 10 naija, jedina koja nikad nije imala problema sto setice golmana. Pa njima u svakoj generaciji izadju dva ili tri dobra golmana. Jedino se tu jos moze mozda dodati Italija.

Evo par pirmjera da neki ne misle da pisem gluposti

SP 1986 Toni Schumacher i Uli Stein - ko prati Njemacki fudbal znaju o cemu pricam i koji su kvalitet imali ovi golmani
SP 1990 Bodo Ilgner i Anderas Koepke - mislim da je svaka diskusija ovdje suvisna
SP 1994 Bodo Ilgner, Anderas Koepke i Oliver Kahn - mislim da bi Englezi dali sve da su u to vrijeme imali golmana kvaliteta od trojice pomenutih
SP 1998 Andreas Koepke, Oliver Kahn, Jens Lehmann - zao ti koga god stavis na klupu
SP 2002 Oliver Kahn, Jens Lehmann i Hans-Joer Butt - Butt nije toliko kvalitet, ali na jednom velikom takmicenju imati ovako dva kvalitetna golmana rijetko koja nacija to ima
SP 2006 Jens Lehmann, Oliver Kahn i Timo Hildebrand - tada je Hilebrand branio u zivotnoj formi i opet se vracam na pomenutu Englesku

Naravno tu je po mom misljenju najbolji Njemacki golman svih vremena Sepp Maier. Sadasnja generacija je isto odlicna, sto se tice A reprezentacije imaju Rene Adlera, Manuela Neuera, Robert Enkea. Sto se tice mlade reprezentacije imaju Floriana Fromlowitza i Tobiasa Sippela, ko prati Njemacki fudbal zna o cemu pricam. Reci da Njemacka nema golmana kako treba je najveca glupost na ovom forumu koju sam cuo.
ej momci promasili ste temo .hebe se meni za lehmanom,nojerom....begovic momci on nam treba.
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

am333
Kontakt:

Post Postao/la am333 » 21 jun 2009, 19:09

Sve je meni jasno naravno mi svi ovdje volimo našu repku.
Ja bi rađe Nurkovića na golu kad znam na čem sam sa njim i njegove ljubavi prema ovoj zemlji.
Ja malo ne kontam al onako patriotski...majstore ako ti vičeš mene ako neko ne zovne ja ode u Kanadu...sretno ti bilo i ko te hebe. Koga nema bez njega se može
Hajde zovni nekog španca u BiH repku koji zna da za života neće vidjeti špnske repke pa ćeš vidjeti šta će reći
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 21 jun 2009, 19:42

am333 je napisao/la:Sve je meni jasno naravno mi svi ovdje volimo našu repku.
Ja bi rađe Nurkovića na golu kad znam na čem sam sa njim i njegove ljubavi prema ovoj zemlji.
Ja malo ne kontam al onako patriotski...majstore ako ti vičeš mene ako neko ne zovne ja ode u Kanadu...sretno ti bilo i ko te hebe. Koga nema bez njega se može
Hajde zovni nekog španca u BiH repku koji zna da za života neće vidjeti špnske repke pa ćeš vidjeti šta će reći
Pa on vrsi pritisak na nase medije sa tom izjavom da bi zaigrao sto prije,jer ipak i on hoce da ode sa ovim momcima na SP. :D
Nije ba mislim da je momak sjajan golman i mislim da su sanse da zaigra za BIH sad 25%,jer nevjerujem Ciri da ce ga zvati,a isto tako vidjece te da cemo plakat za ovim golmanom kao i za Ibrahimovicem.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

a-memo
Kontakt:

Post Postao/la a-memo » 21 jun 2009, 19:47

Nema potrebe za plakanjem! Svi ti igraći da hoće mogu igrati za BIH. Jednostavno prestanu se odazivati na pozive selektora tih drugih reprezentacija i ćekaju da ih ovaj naš pozove kad budu dovoljno kvalitetni. Ja neznam što je svima stalo do tog Begovića, on i onako samo sjedi na klupi u svom klubu.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 21 jun 2009, 19:53

pa nemamo boljeg,gdje nam ostali brane?momak perspektivan golman ceka poziv telefonski i tu je i tako vec par godina...sta treba da ceka do 30 da ga neko nazove pa nije lud,njemu je ovo poso zivi od toga
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 21 jun 2009, 19:55

nick je napisao/la:pa nemamo boljeg,gdje nam ostali brane?momak perspektivan golman ceka poziv telefonski i tu je i tako vec par godina...sta treba da ceka do 30 da ga neko nazove pa nije lud,njemu je ovo poso zivi od toga

Brate ocito da svi razmisljaju o svojim mudima da njima bude lijepo,niko ne razmislja da ovaj momak moze cekat i nikad ne dobiti poziv,a sto ti rece od ovoga zivi,al sad ce neki reci pa moze on zaradjivati u klubu to je nesto drugo momak hoce da bude reprezentativac to je problem.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

a-memo
Kontakt:

Post Postao/la a-memo » 21 jun 2009, 19:57

da nek ćeka 30, nije ni Kahn dobio poziv za preprezentaciju sa 22 godine. To je kod nas sada postalo popularno da se pozivaju što mlađi igraći umjesto da se saćeka da se dokažu u klubovima pa onda da zaigraju u repki. A kod nas je obrnuto, jer se preko repreznetacije prodaju igraći.

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 21 jun 2009, 19:58

šta fali nekom iz saveze ili najbolje bi bilo ćiri da pozove momka i popriča,tek da mu se da do znanja da se racuna na njega....

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 jun 2009, 20:00

Treba nam dobar golman! Dobro mozda je on jos uvijek neisproban za baciti ga u vatru ali stvarno smo tanki na golmanskoj poziciji. Hasagic povrijedjen, a Supic je puno slabiji nego sto mnogi misle, ostaju Nurkovic i Mitrovic a neznam sta bih o njima rekao. Nisu bili na nekim vecim iskusenjima. Sjetite se Genka, sa debutantom na golu a nikad ga niko nije prije vidio kako brani. To nam se vise ne smije ponavljati. AKo Begovic ima potencijal za Premier league, a ocigledno ima kad je tamo vec 4-5 godina, onda nam je i vise nego dobrodosao

a-memo
Kontakt:

Post Postao/la a-memo » 21 jun 2009, 20:02

Pa vidiš da nema dovoljno potencijala za premijer ligu, da ima dosad bi izbacio Jamesa iz prve ekipe.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 21 jun 2009, 20:06

a-memo je napisao/la:Pa vidiš da nema dovoljno potencijala za premijer ligu, da ima dosad bi izbacio Jamesa iz prve ekipe.
:lol: :lol: ti si smijesan,pa ni Supic ni Hasagic i jos neki super golmani nebi izbacili Jamesa,covjek je golman Engleske,stvarno si smijesan,eto Nurkovic i Mitrovic bi izbacili Jamesa,ja mozga. :shock:
FK DELFIN NEUM

bosanac723
Kontakt:

Post Postao/la bosanac723 » 21 jun 2009, 20:06

nick je napisao/la:pa nemamo boljeg,gdje nam ostali brane?momak perspektivan golman ceka poziv telefonski i tu je i tako vec par godina...sta treba da ceka do 30 da ga neko nazove pa nije lud,njemu je ovo poso zivi od toga
Znas sta, svako ko voli Bosnu srcem i dusom bi cekao da kraja vijeka da dobije poziv. Ako mu je toliko stalo da igra za BIH i ako toliko voli nasu domovinu onda nek se ne odazove pozivu Kanade. Onaj ko misli da je veci od repke i da nema strpljenja za svoju domovinu javit ce se na poziv druge repke kao Jakupovic, onaj ko voli BIH i ko je pravi patriot nikad ne izdaje svoju domovinu i ceka poziv, pitaj Spahica ili Dzeku, da oni nisu dobili poziv repke a da su imali drzavljanstvo druge zemlje bil za njih igrali?...NE, NEBI NIKAD!
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!

a-memo
Kontakt:

Post Postao/la a-memo » 21 jun 2009, 20:08

Kod nas ćim neki igrać odigra jednu ili dvije utakmice u nekoj ligi u Evropi odmah svi hoće da on dobije poziv u repku. Tako samo uništava reprezentaciju. Primjer za to vam je Pjanić, koji sporadićno ulazi sa klupe u Lyonu, a u reprezentaciji ga svi guraju kao zamjenu za Misimovića. A onaj mali Štilić nosi igru u poljskom Lechu a nemože dobiti pravu šansu.

a-memo
Kontakt:

Post Postao/la a-memo » 21 jun 2009, 20:11

Znas sta, svako ko voli Bosnu srcem i dusom bi cekao da kraja vijeka da dobije poziv. Ako mu je toliko stalo da igra za BIH i ako toliko voli nasu domovinu onda nek se ne odazove pozivu Kanade. Onaj ko misli da je veci od repke i da nema strpljenja za svoju domovinu javit ce se na poziv druge repke kao Jakupovic, onaj ko voli BIH i ko je pravi patriot nikad ne izdaje svoju domovinu i ceka poziv, pitaj Spahica ili Dzeku, da oni nisu dobili poziv repke a da su imali drzavljanstvo druge zemlje bil za njih igrali?...NE, NEBI NIKAD![/quote]

E svaka ti čast potpuno si upravu!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 21 jun 2009, 20:11

momak izjavio ako ga niko ne nazove ode igrat za kanadu gdje ga non stop zovu,momku se samo novinari javljaju i niko vise,pa jarane samo pogledaj koliko brazilaca igra za neke repke,deco igra za portugal...ako imalo misli na sebe normalno da ce otic i branit za kanadu bolje i to nego cekat da se neko smiluje da ga zovne da brani za "velesilu bosnu"a zar je toliki problem okrenut broj i reci dodji tad i tad ja da imam broj sad bih ga nazvo ali nasim celnicima je problem odvojit 5 minuta za tel poziv.ako je iole malo pametan treba otic i branit i napredovat a ne cekat da nama dodje iz guzice u glavu
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 21 jun 2009, 20:12

a-memo je napisao/la:da nek ćeka 30, nije ni Kahn dobio poziv za preprezentaciju sa 22 godine. To je kod nas sada postalo popularno da se pozivaju što mlađi igraći umjesto da se saćeka da se dokažu u klubovima pa onda da zaigraju u repki. A kod nas je obrnuto, jer se preko repreznetacije prodaju igraći.

Pa mislis da Kahn nebi igrao za drugu repku,pa on nije imao drugog izbora osim Njemacke,evo ti primjer Almunia covjek je extra golman,al nikad nece dobiti poziv i sad se covjek bori da zaigra makar za Engleze jer bi tu bio pozvan da mijenja Jamesa. ;)
FK DELFIN NEUM

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 21 jun 2009, 20:18

pa nije sve tako crno bjelo,sad ja trebam rec ko god voli bosnu trebo je ostat 91g,ili da vole bosnu trebali su se vratit 96...najgluplja moguca politika je to ko voli igrat ce za bosnu i sta cekat 40 g i okacit rukavice...sta mislis da eduardo voli hrvatsku vise od brazila...dajte ba uozbiljite se u jednoj njemackoj igra vise poljaka nego njemaca,bitan je uspijeh...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 21 jun 2009, 20:19

a-memo je napisao/la:Kod nas ćim neki igrać odigra jednu ili dvije utakmice u nekoj ligi u Evropi odmah svi hoće da on dobije poziv u repku. Tako samo uništava reprezentaciju. Primjer za to vam je Pjanić, koji sporadićno ulazi sa klupe u Lyonu, a u reprezentaciji ga svi guraju kao zamjenu za Misimovića. A onaj mali Štilić nosi igru u poljskom Lechu a nemože dobiti pravu šansu.
Pa et nek su Supic i Nurkovic nase nade,Nurkovic i nekako al brate to sto si rekao da unistavas tako repku,pa tako rade Srbi i Hrvati i jel se oni unistavaju,nije oni su bolji od nas jel rade na ovom principu pozozvi ga i nas je zauvijek ako bude sta od njeg dobro je ako nebude hajd nista nam nije skodilo.Nestace i nasih van Evrope,pa ce se nasi preko Premijer Lige prodavat tamo u Cesku,Slovacku i Poljsku ligu,pa tek onda ako mu Allah bude na pomoci prodat u Liga peticu.
FK DELFIN NEUM

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 21 jun 2009, 20:25

nick je napisao/la:pa nije sve tako crno bjelo,sad ja trebam rec ko god voli bosnu trebo je ostat 91g,ili da vole bosnu trebali su se vratit 96...najgluplja moguca politika je to ko voli igrat ce za bosnu i sta cekat 40 g i okacit rukavice...sta mislis da eduardo voli hrvatsku vise od brazila...dajte ba uozbiljite se u jednoj njemackoj igra vise poljaka nego njemaca,bitan je uspijeh...
Bravo kralju,slazem se stobom.To im i ja pokusavam reci,al tesko je ovom nasem narodu tvrdoglavom nesto objasniti.
FK DELFIN NEUM

bosanac723
Kontakt:

Post Postao/la bosanac723 » 21 jun 2009, 20:36

nick je napisao/la:pa nije sve tako crno bjelo,sad ja trebam rec ko god voli bosnu trebo je ostat 91g,ili da vole bosnu trebali su se vratit 96...najgluplja moguca politika je to ko voli igrat ce za bosnu i sta cekat 40 g i okacit rukavice...sta mislis da eduardo voli hrvatsku vise od brazila...dajte ba uozbiljite se u jednoj njemackoj igra vise poljaka nego njemaca,bitan je uspijeh...
Podoslki njemac, klose njemac, kakvi poljaci? A sta mene boli ona stvar za Deca, Pepea, i ostale brazilce sto igraju za druge repke, sta im ja mogu sto su skontali da izdaju svoju drzavu. Budi iskren pa priznaju da u danasnjem fudbalu ima vrlo malo patriota i ljudi sto nebi izdali svoju zemlju. A jos jedna stvar svi znamo da vecinu brazilaca interesuje samo njihov uspjeh i da pobjede sto vise trofeja, ne zanima ih za koga ce igrati i gdje, to je stvar sto u danasnjem fudbalu nevalja, patriotizam i ljubav prema domovini svaki dan spada u fudbalu, sad se samo pare gledaju. Ako Asmir zeli da igra za BIH nek cek, ako on voli vise Kanadu i hoce da igra za njih nek ide, ja necu za njim plakati. Govori da toliko voli BIH i sve to a stalno se vrte price o kako ce igrat za Kanadu ako ne dobije poziv. Pogledaj malo Miralema, nudili mu pasos Francuzi....HALO BA!...Francuzi mu nudili pasos da igra za njih i da redovno ucestuje na SP i EP, al' ne nece momak, hoce da igra za BIH i samo za BIH. Onaj ko ima samo BIH u srcu cekat ce poziv i svoju sansu da igra pa koliko god trajalo, onaj ko gleda stvari sa strane interesa(naprimjer Brazilci) igrat ce za neku drugu repku.
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, Skojevska i 13 gostiju.