Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

Ghuraba
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la Ghuraba » 02 jul 2026, 23:04

Sta se ono Nurkic na kraju krevelji i gegajuci se odlazi do ljigavih Turaka da se grli s njima, a poraz u ovoj utakmici mu ostavlja 1% sanse da se jedini put u karijeri pojavi na SP? Kako mi ide na zivce ovo njegovo izigravanje nekakvog baje, a o Musi da ne pricam. Garza i samo Garza, bolesni profesionalac i ratnik na terenu, nikad ne glumata i ne umislja zvijezdu. Ova evropska kosarka s pozicionim napadima i bez lude trke mu dopusta da i u odbrani bude i vise nego dobar.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 02 jul 2026, 23:16

Ghuraba je napisao/la:
02 jul 2026, 23:04
Sta se ono Nurkic na kraju krevelji i gegajuci se odlazi do ljigavih Turaka da se grli s njima, a poraz u ovoj utakmici mu ostavlja 1% sanse da se jedini put u karijeri pojavi na SP? Kako mi ide na zivce ovo njegovo izigravanje nekakvog baje, a o Musi da ne pricam. Garza i samo Garza, bolesni profesionalac i ratnik na terenu, nikad ne glumata i ne umislja zvijezdu. Ova evropska kosarka s pozicionim napadima i bez lude trke mu dopusta da i u odbrani bude i vise nego dobar.
Meni se cini vise nama s foruma stalo do nekih stvari ili mi jednostavno previse ocekujemo.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Zabogamiloga
Kontakt:

Post Postao/la Zabogamiloga » 02 jul 2026, 23:17

Garza nam je broj 1, mora igrati ispred svakog amera sto dođe

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 02 jul 2026, 23:21

Joj utakmice a mislili smo da će nas Turci sa Sengunom satrati kad smo vidjeli njihov i naš spisak. Šta reći osim da pohvalimo igrače i nadamo se iznenađenju protiv Srbije za 4 dana a momci su pokazali da ako se potrude imamo šanse. Malo ocjene za igrače:

Garza - utakmica iznad svih nivoa, zatvorio Senguna i nije mu dao sekunde prostora osim nekih flashy asistencija kod kojih teško da je nešto mogao. U napadu je dovoljno reći da ako nemamo rkešenja bavi je Garzi on će naći rješenje.

Kamenjaš - počeo utakmicu i odigrao za mene dosta pristojno protiv Senguna dok mi je protiv Bone izgledao kao prepadnut. U napadu je bio na svom nivou, pospremi zicere koje dobije i uhvati koji ofanzivni skok.

Alibegović - momak je baš u lošoj formi što se tiče reprezentacije. U Granadi je odigtao kvalitetno završetak sezone te se nadam da će protiv Srbije odigrati kako zna. Previše minuta mu je dao Gjergja jer ga nije išlo. Nije smio preko 30 minuta odigrati.

Lazić - teško je komentarisati jer je odigrao 10 minuta i igrao na poziciji koju godinama nije igrao, mislim na poziciju SF. Lazić i Alibegović moraju rasporediti minutažu na poziciji PF i ako ide neka neizvjesna završnica ostavljaš onog koji je bolje odigrao do tada utakmicu. Svakako da nije odigrao na nivou na kojem smo mislili.

Gegić - prvo poluvrijeme majstorski, uz Garzu nas nosio. Drugo poluvrijeme nevidljiv do onog promašaja polaganja.

Atić - klasična njegova utakmica nemam tu ništa puno komentarisati.

Talić - odigrao na maksimumu i pružio ono što se od njega očekuje. Kako će biti protiv matice vidjet ćemo.

Vrabac - previše minuta a previše nevidljiv u napadu. Kada se sjetim EB gdje je znao i napasti u kontri kada povuče loptu a sada ništa od toga. Vjerovatno lošija sezone u klubu mu je poljuljala samopouzdanje.

Pjanić - mislim da mora dobiti više minuta na poziciji SF jer može sigurno pružiti kvalitetne minute sa jakom odbranom i možda 1-2 trojke.

Simanić, Islamović i Šertović - nema potrebe komentirati.

Sudije nakon prvog poluvremena se pogubile i krenule gurati Tursku što je prelomilo utakmicu, mislim na faul u napadu od Gegića i isklučenje Gjergji.

Momci su pokazali da mogu kada hoće mislim da se možemo nadati nečemu protiv Srbije.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 02 jul 2026, 23:30

StevieG8 je napisao/la:
02 jul 2026, 23:16
Ghuraba je napisao/la:
Meni se cini vise nama s foruma stalo do nekih stvari ili mi jednostavno previse ocekujemo.
Haha, vjeruj kad sebe uhvatim kako urlam pred TV-om, a onda vidim njega onakvog, dodje mi da se ujedam od muke. :mrgreen: Rodit cu se ponovo kad budem totalno ravnodusan oko svih desavanja u vezi nasih reprezentacija. :D

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 02 jul 2026, 23:31

Sta ce nurkic seljak iz svojata, žena ga mota ko debila

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 02 jul 2026, 23:39

Ghuraba je napisao/la:
02 jul 2026, 23:30
StevieG8 je napisao/la:
02 jul 2026, 23:16
Ghuraba je napisao/la:
Haha, vjeruj kad sebe uhvatim kako urlam pred TV-om, a onda vidim njega onakvog, dodje mi da se ujedam od muke. :mrgreen: Rodit cu se ponovo kad budem totalno ravnodusan oko svih desavanja u vezi nasih reprezentacija. :D
Ja sam bio sa fudbalom takav sada, shvatio da je ogroman uspjeh plasman na Mundijal i to je to. Ljepota od života, nema euforije nema nerviranja, samo bodrenje.

Ali sa košarkašima ne mogu, jače je od mene. Oni će mi dušu uzeti i neka će, zbog njih mi dolaze budalaštine u glavu, kao večeras kontam do Zenice otići i naći onog ćelavog sudiju, samo vaspitni šamar. I da pljunem Biberovića, yebem mater Hidi...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 jul 2026, 23:40

Luka Garza, kakav profesionalac i ljudina, aferim :ljepota: :bih: :bih: :bih:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 02 jul 2026, 23:42

"Luka Garza je prije svega nevjerovatan čovjek. Od prvog razgovora koji smo vodili telefonom želio je biti dio reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nijednog trenutka nije imao dilemu, od prvog dana daje maksimum na svakom treningu i predstavlja ogromnu dodatnu vrijednost za naš tim. Nadam se da će tako nastaviti i u budućnosti", rekao je Gjergja.
Ne bih ga vise izostavio iz reprezentacije, taman nam Adi Zahiragic igrao 40 minuta na pleju.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 02 jul 2026, 23:43

rio_Ferdy88 je napisao/la:
02 jul 2026, 23:40
Luka Garza, kakav profesionalac i ljudina, aferim :ljepota: :bih: :bih: :bih:
Čist primjer zdravog roditeljskog odgoja. Šteta što je u Bostonu, idealan za Spurse.
Mada bih ga ja volio u Evropi, kod Žoca u Panathinaikosu bilo bi fenomenalno.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 jul 2026, 23:44

mavi je napisao/la:
02 jul 2026, 22:12
trmntr je napisao/la:
02 jul 2026, 22:05
ne dočekati Tarika Biberovića onako kako je nekad dočekan Damir Mulaomerović je najteži poraz koji sam doživio u zadnje vrijeme. takvo samoponiženje dopustiti da mu se ne priredi ono što se treba prirediti svakom izdajniku ove države je bolno otrežnjenje sa kakvim sunarodnjacima ja živim
Apsolutno ispravno, trebalo se skota izvizdati...
Luki kapa do poda, ne bih vise nikad, po bilo koju cijenu zvao Amera umjesto njega.
Patriotizam jednako Luka Garza, bravo dečko.
Pa izvizdalo se. Svaki kontakt s loptom je imao koncert zvizduka.
Vidimo i da je odigrao kako je odigrao.
Ako se to nije culo i vidjelo u prenosu, to je do arene.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 jul 2026, 23:46

Ghuraba je napisao/la:
02 jul 2026, 23:42
"Luka Garza je prije svega nevjerovatan čovjek. Od prvog razgovora koji smo vodili telefonom želio je biti dio reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nijednog trenutka nije imao dilemu, od prvog dana daje maksimum na svakom treningu i predstavlja ogromnu dodatnu vrijednost za naš tim. Nadam se da će tako nastaviti i u budućnosti", rekao je Gjergja.
Ne bih ga vise izostavio iz reprezentacije, taman nam Adi Zahiragic igrao 40 minuta na pleju.
Meni je bilo drago veceras gledati ovog covjeka kako igra.
Na oba kraja parketa.
Koševo Zapad

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 02 jul 2026, 23:48

Joj Gegića šta izjavi :D , mislim nije ništa pogriješio nadam se da će ponoviti ovakvu partiju za 4 dana.

Garza i on trebaju ponoviti ovakve partije i još neko da se pridruži sa 10-ak poena uz agresivnu odbranu sigurno da imamo šanse. Samo da se ne useru od atmosfere koja će biti užarena.

Mislio sam da neću imati snage za ovu utakmicu a na kraju više snage imao za ovu utakmicu nego za fudbalere. Košarkaši mi uvijek zadnji atom snage izvuku.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 02 jul 2026, 23:48

bvsic je napisao/la:
02 jul 2026, 22:21
Zenicane cernobilce treba ogradit od ostatka drzave, mjesecno im slat kamion hrane sto manje da zagadjuju ostatak drzave
Koji ti je to zenicanin trpao djevojku pred tvojim ocima!?
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 02 jul 2026, 23:53

Samo me zanima kako Jokic igra za Srbiju, a Nurkic ne igra za nas. Je li povrijedjen ili?
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 02 jul 2026, 23:55

Samo ću napisati da ovo u Mejdanu i Zenici je večeras sramota, dozvoliti da protivnička reprezentacija ima više navijača! Sramotno!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 03 jul 2026, 00:00

Alibegovic mi djeluje kao da je zalutao,,,tako mi je djelovao i na EB...ja zaista ne znam kako ovaj covjek napravi ikakvu karijeru. Sto neko rece kosarkaski demirovic.....kolicina provedenih minuta i manjak ucnika za iste je zaista nevjerovatan :crazy:

Lazic realno nije vise kosarkas,,,,u svakom kontaktu s loptom i pokusajem bilo cega vidis da je basketas

Luka kapa do poda :bih:
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 03 jul 2026, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 03 jul 2026, 00:02

NoDi80 je napisao/la:
02 jul 2026, 23:53
Samo me zanima kako Jokic igra za Srbiju, a Nurkic ne igra za nas. Je li povrijedjen ili?
Rješava ugovor sa Utah, u teoriji on može da igra da je bio na skraćenom spisku ali je problem što bi u slučaju povrede savez morao obeštećenje platit ako sam dobro upućen. Po pisanjima je riješio već ugovor ali u praksi se potpis stavlja od 1.7. do 10./11. 7.

Valjda nam utakmica protiv Srbije bude lakša za igrati (u teoriji bi mogla biti, ali faktor domaćeg terena). Luka protiv Jokića treba igrati kao i protiv Senguna, Kamenjašu će lakše biti protiv Ristića/Plavšića nego protiv Bone. Ne mogu nam izvesti postavu sa 4 niska igrača što su Turci uradili u drugom poluvremenu samim tim će lakše biti Alibegoviću i Laziću (koji će nadam se igrati na poziciji PF), nema potrebe da igra na poziciji SF kada to Srbiji nije jača strana kao Turskoj. Momirov, Dangubić i Davidovac će vjerovatno biti rotacija na poziciji SF, Vrabac, Pjanić i Atić se mogu nositi s njima. Lazić i Alibegović će se morati nositi sa Tanaskovićem i Jovićem, a tu je bolje da u duetu sa Alibegovićem bude Lazić u odnosu na Simanića. Ključno će biti kako ćemo zatvoriti Avramovića na kojem se trebaju mjenjati Vrabac, Gegić i Pjanić jer im je on najkvalitetniji bek u ovom rosteru. Ako uspijemo unijeti nervozu u njihove bekove i na pozicijama PF i C budemo ravnopravni imamo šanse.
Zadnja izmjena: CAZIN, dana/u 03 jul 2026, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.

kouadio
Kontakt:

Post Postao/la kouadio » 03 jul 2026, 00:04

Garza,otac košarke i gospodin

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 03 jul 2026, 00:06

CAZIN je napisao/la:
03 jul 2026, 00:02
NoDi80 je napisao/la:
02 jul 2026, 23:53
Rješava ugovor sa Utah, u teoriji on može da igra da je bio na skraćenom spisku ali je problem što bi u slučaju povrede savez morao obeštećenje platit ako sam dobro upućen. Po pisanjima je riješio već ugovor ali u praksi se potpis stavlja od 1.7. do 10./11. 7.
Kome platiti kad nema ugovora, cuva noge a vamo prosipa patritoske.

Da se zarati ovaj bi iz minhena statuse puco

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Kylian i 23 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []