Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

FerdinandF
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la FerdinandF » 02 jul 2026, 23:09

invincible1921 je napisao/la:
02 jul 2026, 23:08
Da zanarim sve limite radeljica, jov uvijek ne mogu da se nacudim da je u najvaznijoj utakmici u prvih 11 stavio igraca koji je prakticno otpisan na pola kvalifikacija radi ocajnih partija

Slicna stvar i za Gigogvica

Brarba stvarno dosta puta ima bas nelogicne poteze
Upravo to

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 jul 2026, 23:09

invincible1921 je napisao/la:
02 jul 2026, 23:08
Da zanarim sve limite radeljica, jov uvijek ne mogu da se nacudim da je u najvaznijoj utakmici u prvih 11 stavio igraca koji je prakticno otpisan na pola kvalifikacija radi ocajnih partija

Slicna stvar i za Gigogvica

Brarba stvarno dosta puta ima bas nelogicne poteze
Nije dzaba bio profesionalni igrac pokera. Ide na blef, nekad prodje, nekad ne prodje :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 02 jul 2026, 23:15

Ono što brine jeste to, iz onog što smo vidjeli u kvalama i na mundijalu, iste boljke i greške koje nas prate i kojih se nismo riješili nikad, naš sistem i igra koji su mogli raditi dok smo bili underrated, i nepoznanica, ali sad smo provaljeni, limitiranost desetak igrača, zasićenost nakon mundijala.
Kako to sve mijenjati, i do narednog mundijla imati ekipu koja moze do osmine finala minimum, veliko je pitanje.
Ali teško da se ikad više moze ponoviti ovakav momentum i energija, i sinergija svih nas.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 02 jul 2026, 23:36

Da se ne lazemo, patnja ce biti i sa tri igraca, ali se moramo uhodavati jer ne mozes izaci na megdan jacim ekipama sa igracem manje u veznom redu. Drugo, kada gledas Demirovica, on trci, bori se, ali nema toliko utjecaja na igru. Dzeko se spusta u vezni red, ali onda ne moze ispratiti loptu.
Celik!3,2,2.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 02 jul 2026, 23:40

FerdinandF je napisao/la:
02 jul 2026, 23:15
Ono što brine jeste to, iz onog što smo vidjeli u kvalama i na mundijalu, iste boljke i greške koje nas prate i kojih se nismo riješili nikad, naš sistem i igra koji su mogli raditi dok smo bili underrated, i nepoznanica, ali sad smo provaljeni, limitiranost desetak igrača, zasićenost nakon mundijala.
Kako to sve mijenjati, i do narednog mundijla imati ekipu koja moze do osmine finala minimum, veliko je pitanje.
Ali teško da se ikad više moze ponoviti ovakav momentum i energija, i sinergija svih nas.
Nedostatak kvaliteta, imamo dobrih igraca, a imamo igraca koji bi valjali u nasoj ligi. Jednostavno nacionalni naboj, timski duh i atmosfera su nas odveli na mundijal.
Sergeju se nema sta zamjeriti, izvukao je maksimum iz ove ekipe i po zasluzi njih je i poveo na mundijal
Za dalje definitvno moramo prekriziti 6,7 igraca ukoliko mislimo napredovati, jer necemo se moci provlaciti na ovaj nacin
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 03 jul 2026, 01:57

joj ljudi što vole mlatit u prazno. Gdje su vam angažmani da pratimo vaše timove, ili samo FIFU igrate?

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 03 jul 2026, 09:48

Da je bio hrabriji krenuo bi bez Dzeke Sunjica i Radeljica
u svakom slucaju hvala mu za sve i zelim mu puno srece u Ligi Nacija i u kvalifikacijama za Euro 2028
Miske, operi viljuškar i nijedne da nisam čuo.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 03 jul 2026, 10:36

Drape je napisao/la:
25 jun 2026, 21:40
Povjerovalo se neiskusno onom što je liječio koljeno alternativnim metodama macinom travom i onom što je trebao biti spreman već za Švajcarsku. Na Euru nas povrijeđeni igrači neće prevariti da ih treba voditi. Mogli su i Baumgartner i Fermin Lopez turistički ali to se tako ne radi. Povrijeđen igrač propušta prvenstvo.
Nisu nikoga prevarili znali smo svi da ta dvojica idu povredeni na SP
Nije Barbarez htio da ostavi kuci igrace koji su izborili SP
Uprkos svemu opet smo napravili rezultat i ne vidim kako bi Prevljak i Saric napravili neku prevagu
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 03 jul 2026, 10:55

Spahic98 je napisao/la:
03 jul 2026, 10:36
Drape je napisao/la:
25 jun 2026, 21:40
Povjerovalo se neiskusno onom što je liječio koljeno alternativnim metodama macinom travom i onom što je trebao biti spreman već za Švajcarsku. Na Euru nas povrijeđeni igrači neće prevariti da ih treba voditi. Mogli su i Baumgartner i Fermin Lopez turistički ali to se tako ne radi. Povrijeđen igrač propušta prvenstvo.
Nisu nikoga prevarili znali smo svi da ta dvojica idu povredeni na SP
Nije Barbarez htio da ostavi kuci igrace koji su izborili SP
Uprkos svemu opet smo napravili rezultat i ne vidim kako bi Prevljak i Saric napravili neku prevagu
Prezivili smo sve te pozive onih koji su na stakama i dvorskim ludama svlacionice i dobar bi mogao mali biti pa da ga zovnemo poput Celika. Nesretnim spletom okolnosti dobili smo dodatnog stopera koji igra i beka za stopera sto nam je finaliziralo spisak i time su se ispravile mane.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 03 jul 2026, 11:07

Nakon onih 0:7 protiv Njemačke i 0:5 protiv Engleske, ja sto posto potpisujem ovaj stil defanzivne igre za sve što smo igrali do sada. Volio bih iskreno da kao reprezentacija izgledamo kao sto spaha rece Atletico Madrid u smislu agresivnosti i discipline. Ali ne u smislu haramballa, istina je da sve do prije par mjeseci nismo ni imali kvalitetne igrače za nešto više. Sada imamo sve više talentovanih i kvalitetnih momaka koji mogu donijeti i ofanzivnu igru, koji mogu zadržati loptu pod pritiskom, ali mora se tu još pure pojesti.

ja i mslim da haramball nije bio cilj SS, vec je tu bilo dosta nervoze i neugrinaost.

Uglavnom, jeste li vidjeli kako se Hrvatska branila sinoć u prvom poluvremenu, pa onda napala u drugom i zamalo dobila Portugal? Ja mislim da je to pravi pravac za nas.

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 03 jul 2026, 11:29

Nakon ispadanja sa mundijala polahko se mogu sumirati utisci i donijeti određeni zaključci. Prije svega ovakvu priliku da napravimo neki veći iskorak na velikom takmičenju teško da ćemo imati u skorije vrijeme. Da smo sami sebi birali protivnike u grupi ne bi mogli bolje izabrati. Međutim naš selektor uz dužno poštovanje prema njemu i svemu onome što je učinio za repku kao igrač nije pokazao zrelost ni mudrost a ni znanje da vodi ekipu na mundijalu. Nevjerovatan podatak da u 4 utakmice protiv ekipa koje ne pripadaju samom vrhu svjetskog nogometa mi nismo izradili ni jednu jedinu priliku kako treba. Gledajući utakmice Paragvaja, Gane,Konga i ostalih koji nemaju bolja imena od nas kako igraju presing i prave prilike protiv znatno jačih ekipa i poredeći ih sa igrom naše repke je zaista sramotno. Nevjerovatno zaista da svaka lopta iz veznog reda ide nazad stoperima ili golmanu da se ne smije ponekad krenuti naprijed. Naravno tu je do limitiranosti veznjaka kao Šunjića i Tahirovića očigledna al mislim da je ovo više do selektora koji im je vjerovatno naredio da se ne mora krenuti naprijed bez obzira kakav rezultat bio. To se moglo primijetiti i protiv SAD-a kada smo imali igrača više. Sve je uredu borba, zalaganje trud, plasman na SP itd al dok god se ne riješimo tog podaničkog i luzerskog mentaliteta teško da možemo napraviti neki iskorak. Nadam se da nećemo narednih 10 godina živjeti na krilima ovog plasmana jer potencijala sigurno ima. Zaključak na kraju: Selektor i SŠ krivci 75% a igrači 25%.
joj hamo vidi mu glave

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 03 jul 2026, 11:46

Marokanci58 je napisao/la:
02 jul 2026, 22:34
bromazepam je napisao/la:
02 jul 2026, 22:28
02 jul 2026, 17:21
Trenerska neznalica kakvu svijet vidio još nije.
Šta je vama papcima cilj ovih komentara.

Ako je nedostatak pažnje, mislim da je forum pogrešno mjesto da bježite od usamljenosti.
Napusi se qrca ako Barbareza cijenis kao selektora. Najgori ikad!

Kao patriota i kao igrač ljubim mu qrac za sve !
I mi ostali na forumu smo veeelike patriote, zbog ovog ljubljenja qurca. :bih:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 jul 2026, 11:47

Beduin je napisao/la:
03 jul 2026, 11:46

Ako je nedostatak pažnje, mislim da je forum pogrešno mjesto da bježite od usamljenosti.

Ma ovo treba na blok. Nije vrijedno citiranja.
Koševo Zapad

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 03 jul 2026, 12:17

Beduin je napisao/la:
03 jul 2026, 11:46

Nestalo mi je inspiracije za psovke pa eto yebi sam sebi sve što ti hoda po kući :bih:
BRATSTVO GRAČANiCA

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 jul 2026, 12:28

Kockaru, top prvenstvo, dzeku nam s 40 stavi da kontre trci, ignorisi napadaca koji je zabio, a vrhunac toga je kreacija postavke s igracem vise gdje smo napravili veliki pritisak uz bezbroj prilika ali lopta nije htjela u gol. Sjetimo se seikova i promasaja na 2:0 pa primismo gol gdje su nas unistili igracki.

Top prvenstvo u najlaksoj grupi ali velesila usa sa igracem manje je bila ipak prevelik zalogaj.

Taktika vrh, emocije su tu, kao kad dijete dobije keca u skoli pa place ... :plac:

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 03 jul 2026, 12:43

Idemo naprijed tek je legenda počeo stvarati ekipu i završili smo u šesnaestini svjetskog prvenstva, tek kad stvori ekipu do kraja ćemo biti vrh. Europski Maroko aBd :bih: :bih: :bih:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 jul 2026, 13:34

Neutral je napisao/la:
03 jul 2026, 12:28
Kockaru, top prvenstvo, dzeku nam s 40 stavi da kontre trci, ignorisi napadaca koji je zabio, a vrhunac toga je kreacija postavke s igracem vise gdje smo napravili veliki pritisak uz bezbroj prilika ali lopta nije htjela u gol. Sjetimo se seikova i promasaja na 2:0 pa primismo gol gdje su nas unistili igracki.

Top prvenstvo u najlaksoj grupi ali velesila usa sa igracem manje je bila ipak prevelik zalogaj.

Taktika vrh, emocije su tu, kao kad dijete dobije keca u skoli pa place ... :plac:
Znas li ti ikad nesto pohvaliti? Upratio sam da se javis samo kad izgubimo.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 jul 2026, 14:37

Iceplayer je napisao/la:
03 jul 2026, 12:43
Idemo naprijed tek je legenda počeo stvarati ekipu i završili smo u šesnaestini svjetskog prvenstva, tek kad stvori ekipu do kraja ćemo biti vrh. Europski Maroko aBd :bih: :bih: :bih:
Tek se dvije godine stvara ekipa. Za neke automatizme cemo sacekati jos dvije.
Ruku na srce osim voljnog momenta gdje smo bili ponajbolji u svemu ostalom smo bili pri kraju skale.
Treba analizirati lose i pokusati unaprijediti a zadrzati dobre stvari.
Takodjer probati profilirati jos nekog veznog igraca a rijesiti se ovih istih i kante Mujakica.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 03 jul 2026, 15:39

bhsport je napisao/la:
03 jul 2026, 14:37
Iceplayer je napisao/la:
03 jul 2026, 12:43
Tek se dvije godine stvara ekipa. Za neke automatizme cemo sacekati jos dvije.
Ruku na srce osim voljnog momenta gdje smo bili ponajbolji u svemu ostalom smo bili pri kraju skale.
Treba analizirati lose i pokusati unaprijediti a zadrzati dobre stvari.
Takodjer probati profilirati jos nekog veznog igraca a rijesiti se ovih istih i kante Mujakica.

Ekipa se ne stvara sa radeljicem I sunjicem. Protiv katara je trebala biti lekcija barbi da ova dva parmaka nemaju sta traziti na ovom nivou fudbala. Ljudi nisu ni svjesni kakvu paniku oni ulijevaju u druge igrace samom svojom pojavom na terenu. Pogledajte reakcije kolasinca tu utakmicu.
Nakon sto je Dennis usao protiv katara, stabilizovao odbranu I cak izborio asistenciju izostaviti ga protiv amerike je kriminal nad kriminalima I bojim se da to nisu cista posla.

Za vas koji imate slabo pamcenje da vas podsjetim da je radeljic protiv austrije dobio poziv iako je u tom momentu bio povrijedjen vec 2 mjeseca. Znaci ovaj amater po automatizmu dobija pozive bez obzira na sve.
Ja imam osjecaj da sta god Dennis, amir ili neko drugi naprave nece biti dovoljno da redovno igraju u prvoj postavi a koliko god sunjic, tahirovic, radeljic bili kriminalni uvijek ce imati zagarantovanu minutazu. Ivicine ojebine I menadzerski lobiji nam dolaze glave ponovo kao I 2014te.
Ovo je bila historijska sansa da prodjemo dalje, gledajuci ponovo utakmicu sa amerikom tek sada vidim koliku smo priliku propustili. Niko me ne moze uvjeriti da ne bi bolje stsjali na terenu da smo imali amira I dennisa umjesto ova 2 gore spomenuta amatera.

Ono sto najvise boli nije poraz I ispadanje nego to sto se nije iskoristilo najbolje sto se imalo na raspolaganju kao I 2004te ,2006te, u barazima, 2014te itd.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 03 jul 2026, 15:57

dena24 je napisao/la:
03 jul 2026, 11:07
Nakon onih 0:7 protiv Njemačke i 0:5 protiv Engleske, ja sto posto potpisujem ovaj stil defanzivne igre za sve što smo igrali do sada. Volio bih iskreno da kao reprezentacija izgledamo kao sto spaha rece Atletico Madrid u smislu agresivnosti i discipline. Ali ne u smislu haramballa, istina je da sve do prije par mjeseci nismo ni imali kvalitetne igrače za nešto više. Sada imamo sve više talentovanih i kvalitetnih momaka koji mogu donijeti i ofanzivnu igru, koji mogu zadržati loptu pod pritiskom, ali mora se tu još pure pojesti.

ja i mslim da haramball nije bio cilj SS, vec je tu bilo dosta nervoze i neugrinaost.

Uglavnom, jeste li vidjeli kako se Hrvatska branila sinoć u prvom poluvremenu, pa onda napala u drugom i zamalo dobila Portugal? Ja mislim da je to pravi pravac za nas.
Znas sam vec, ali samo makar jedan vezni igrac koji moze iznijet loptu iz pritiska ili poslat pas kroz linije i onda se moze gradit takav sistem igre..

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, Mocvara1991 i 28 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []