FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Situacija u kantonu je jako loša, kanton ima problem sa likvidnošću.
Godinama unazad, a to je nešto što se itekako zanemaruje, Kantoj je individualno najveći sponzor kluba sa iznosima od 1 milion do 2 miliona godišnje. Na drugom mjestu je Opština koja dotira oko pola miliona godišnje.
Bez budžetskih sredstava mi ne možemo funkcionisati. Vrlo jednostavno. Bez ozbiljnog privatnog kapitala, mi sada ovisimo o budžetskim sredstvima.
Badžak, Amar, Misimović i slični njima nisu nikad dali klubu iznose koji su izdvajani iz budžeta. Kad bi sve njih skupio više su klubu dali para obični navijači i ništa nisu tražili zauzvrat.
Edit : Ako se može Zrinjskom i Veležu "dati" po tri miliona iz Budžeta ne vidim što smo.mi tu izuzetak.
Godinama unazad, a to je nešto što se itekako zanemaruje, Kantoj je individualno najveći sponzor kluba sa iznosima od 1 milion do 2 miliona godišnje. Na drugom mjestu je Opština koja dotira oko pola miliona godišnje.
Bez budžetskih sredstava mi ne možemo funkcionisati. Vrlo jednostavno. Bez ozbiljnog privatnog kapitala, mi sada ovisimo o budžetskim sredstvima.
Badžak, Amar, Misimović i slični njima nisu nikad dali klubu iznose koji su izdvajani iz budžeta. Kad bi sve njih skupio više su klubu dali para obični navijači i ništa nisu tražili zauzvrat.
Edit : Ako se može Zrinjskom i Veležu "dati" po tri miliona iz Budžeta ne vidim što smo.mi tu izuzetak.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Amar je u vise navrata ukupno posudio preko milion maraka.
-
KrajinaTm87
- Kontakt:
Fudbaleri Željezničara danas su se vratili na teren treninzima, a brigu o ekipi preuzela su dva dobro poznata imena i vojnici kluba sa Grbavice. To su Hajrudin Dino Đurbuzović i Adin Mulaosmanović, piše Faktor.
Golemo...
Golemo...
Sistematski nerad u svim segmentima, ulica i neznalice vode klub od korone pa do danas. U omladinski pogon se dovode metuzalemi i drže se ljudi koji nisu kompjuter upalili u životu, a kamoli napravili video analizu. Klub opstaje od državnih para i karata. U skupštini sjede ljudi koji nisu nikad statut pročitali. Svaka funkcija u klubu služila je ljudima za ličnu promociju i sitno šićarenje.
Državne pare nas drže na infuziji i vjerovatno će držati još neko vrijeme. I treba nam država davati, daje svima ali bez dodatnih para možemo biti nivo Rudar PRIJEDORA
Državne pare nas drže na infuziji i vjerovatno će držati još neko vrijeme. I treba nam država davati, daje svima ali bez dodatnih para možemo biti nivo Rudar PRIJEDORA
-
perodeformero
- Kontakt:
Kanton tu treba da pomaže, ili opština, ili bilo ko drugi, a ne da zavisiš od njih o tome se radi. Sramota je da nemaš izlazni transfer koji može da ti pokrije bar pola tih para što dobivaš od kantona, to je velika sramota. Mora postojati odgovornost kluba, Ali ovi koji godinama upravljaju znaju da ih niko neće pitati ni za šta jednostavno pruže ruke kad zapne i dajLevin je napisao/la: ↑03 jul 2026, 11:48Situacija u kantonu je jako loša, kanton ima problem sa likvidnošću.
Vidi kada je Tan kupio Torpedo uložio je ono što se zna oko 2 miliona, došao je ako se ne varam 2012 ili 2013 poslje par godina prodao svoj većinski paket (tu je sigurno vratio svoje), znači nije bilo preko noći. Mirvic je od ulaska u Klub očekivao odmah povratak uloženog, što prosto ne može. Investicija jeste rizik, i ovim što se povukao je dokaz da nije bio spreman na rizik.perodeformero je napisao/la: ↑02 jul 2026, 23:18Ne griješim uopšte i ne mora imati nikakvu poveznicu, kakvu poveznicu ima Tan sa Sarajevom?! Ovaj čovjek dolazi iz države i sistema gdje su naporan rad i novac bukvalno Bog i moraš postaviti stvari da je njemu draže da mu zdrav zub izvadiš nego dolar da mu izbiješ iz džepa, onda će stvari biti mnogo jasnije. A ne sumnjam uopšte da su ove domaće ojebine u njemu od starta vidjeli bankomat i ništa drugo, što je u startu recept za katastrofuEnigmaa je napisao/la: ↑02 jul 2026, 22:55Griješiš, nije to toliko strano razmišljanje moraš neku poveznicu imati sa Klubom. Ja razumijem da je on Investitor i da želi zaraditi ali ne možeš preko noći.perodeformero je napisao/la: ↑02 jul 2026, 22:37Ma ne sekiram se, neću ja iz svog džepa da plaćam kao ni ti i onaj qurton iz skupštine koji misli da je završio sve obaveze prema kolektivu onog momenta kada je digao ruku, po instrukciji nečijoj naravno. Nahjebat će klub, a niko neće biti kriv. Komunizam nikada nije nestao, možeš raditi šta hoćeš bez ikakve odgovornosti, e tako će Željo i da završi, živi bili pa vidjeli
Iz nekog razloga 95% navijača mu upravo ovo zamjera po komentarima na dr mrežama, iz ovoga možeš da zaključiš kakva je ovdje svijest ljudi i da se nisu pomjerili iz 70tih godina i titinog samoupravljanja
Njegov zamisao je bio ući u Klub i za kratko vrijeme vratiti uloženo i profitirati što brže to bolje.
Klub nije Firma koju otvorilš i nakon kraćeg vremena imaš zaradu odnosno profit.
Koji je njegov plan bio ? Ja mislim ni on sam ne zna, ako ćemo realno pričati.
„Prava misterija svijeta je ono što vidimo, a ne ono što ne vidimo.“ Oscar Wilde
Željezničar za život cijeli !
SiggiSmallz a sad En...
Željezničar za život cijeli !
SiggiSmallz a sad En...
Kakav dušmanski forum. Dal je realno da ima još neki Željin naivni navijač da piše ovdje.
-
Bojudaosinebu
- Kontakt:
Sve su manje sanse da cemo zapoceti sezonu
Ja vise u klubu ništa ne očekujem sto se tiče rezultata.
Postao je san za mene da imamo iskrene ljude u klubu, koji rade pošteno i transparentno. Za ljubav koju dajemo klubu sve ove godine makar smo zaslužili iskrenost i ljubav zauzvrat.
Garantujem da manijaci sirom svijeta osjete iskrenost u klubu, da bi vise para investirali/donirali od bilo kojeg sponzora.
Jasno je da od investitora i lopovluka nema ništa i vrijeme je da se tome stane u kraj.
Postao je san za mene da imamo iskrene ljude u klubu, koji rade pošteno i transparentno. Za ljubav koju dajemo klubu sve ove godine makar smo zaslužili iskrenost i ljubav zauzvrat.
Garantujem da manijaci sirom svijeta osjete iskrenost u klubu, da bi vise para investirali/donirali od bilo kojeg sponzora.
Jasno je da od investitora i lopovluka nema ništa i vrijeme je da se tome stane u kraj.
- MisterBlue
- Kontakt:
Kakve su vam to priče? Pa znam likove koji neće jesti ali će dati pare za Želju, pa i sam sam takav kad bih u studentskim danima umjesto za užinu skupljao da idem na gostovanja. A takvi nam ljudi trebaju u upravi a ne da koriste Klub kao kravu muzaru. Namaknut će se nekako para da se krenu pripreme i da se dovede par igrača a šta će biti poslije vidjet ćemo. Biznismen koji hoće povrat investicije za pola godine, godinu je ****. Koliko biznismena ima koji ulože milione pa tek nakon 5-6 godina počinju ubirati zaradu. Ublehaš nije bio spreman da rizikuje i to je to. I mene je preveslao ali samo zato što nismo imali nikakve alternative i što mi je **** da gledam šabića, jaganjca i ostale talente.
UOZBILJITE SE I POČNITE RADITI POSAO KLOŠARI UHLJEBARSKI!
UOZBILJITE SE I POČNITE RADITI POSAO KLOŠARI UHLJEBARSKI!
-
itatabisine
- Kontakt:
Koji je razlog da je ne zapocnemo, sta nas to moze eliminisat.
Željo više ne moze ovako funkcionisati i to je to, patnja iz godine u godinu, lešinari u i oko kluba, novac se uvlači i izvlači, sve u svemu mi ne prestavljamo više nista ozbiljno u bh fudbalu.
-
Manijakdokraja9
- Kontakt:
Pitar je ignorisi gaitatabisine je napisao/la: ↑03 jul 2026, 12:14Koji je razlog da je ne zapocnemo, sta nas to moze eliminisat.
-
Manijakdokraja9
- Kontakt:
Izutetak si iz istog razloga ko sto i ne igras evropu ove godine ti nego velez. Sdp i hdz su na vlasti u federaciji i guraju svoje ljubimce, jednostavno.Levin je napisao/la: ↑03 jul 2026, 11:48Situacija u kantonu je jako loša, kanton ima problem sa likvidnošću.
2026 godina, treneri u Želji su Mulaosmanović i Gušo, ma nikad ovaj klub neće naprijed niti će biti kakve ozbičjnosti
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
-
Helemnejse
- Kontakt:
Ima li gazela
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš!
Sta je sa Bicakcicem?
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
-
Hansestadt
- Kontakt:
Sve ovo lici na ono ljeto sa Ivkovicem i onim Marencijem. Nema navodnog investitora, pare potrosene. Mozda je i bolje da para nema, jer ocigledno kad se nesto i ima love onda idu na prevare od igraca.
Trenutno korisnika/ca: Arma00, Brkooo, F1921B, Paromlinac, RaZuti, roccosiffredi i 99 gostiju.