Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
-
bordobijeli
- Kontakt:
Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Isto bi turaka bilo Tuzli i Sarjevu oni su ove karte ranije kupili njihov savez to svw organizuje imaju fantasticnu organizaciju, isto ih je bilo i u Beogradu. Nema ovo veze s nasom publikom.
Ti si jedina osoba koja to kaže, bio sam na istoj utakmici zadnjoj, svi pričaju o atmosferi, ali valjda ne može Zenica iz tebe. Sretno, agree to disagree!
- RollingPaper
- Kontakt:
Ako ne mozete napunit dvoranu protiv Turske, koja je krema evropske kosarke, sve Euroligaski igraci. Sta bi onda bilo da smo igrali protiv Estonije npr.?AllGunsBlazing je napisao/la: ↑03 jul 2026, 08:46Igra reprezentacija vase drzave, ali Zenica vam kriva sto nije bilo ljudi? Istom onda logikom nemojte dolaziti ni na utakmice reprezentacije u fudbalu da barem mi iz Zenice mozemo pogledati neku utakmicu. Nije igrao Celik, igrala je nasa drzava.
Ili neko stvarno misli da samo Sarajlije ili Tuzlaci napune Skenderiju ili Mejdan kada igra reprezentacija. Ovo je sramota svih nas. Dopustili smo da Turci dovuku 8-9 autobusa djece, mogli su i nasi isto odraditi sa nasom djecom. Medjutim, valja i razmisljat.
Jednostavno Zenica nije kosarkaska sredina, poput Tuzle i Sarajeva. Nemate nikakve veze s tim sportom, to se vidilo i na tribinama.
Protiv Turske ne mozes napunit dvoranu, sramota. Nadam se da nikom nece past na pamet vise da se kosarka igra u Zenici
U Mejdanu sam propustio mozda 1-2 utakmice reprezentacije od 1995 a u Skenderiji sam bio na oko pola njih vise-manje i znam sta pisem. Nas na +15 protiv Hrvatske je morala dizati nova pogodjena trica umjesto da je vec ludilo. Atmosfera je bila lijepa i pjevanje jer je magicna noc ali igraci su tu aktivirali publiku a ne obrnuto.
Ti mi ne mozes pisati sigurno jer sam odgledao vise kosarke uzivo nego ti na tvu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Ma jok ba, mislim na ovog sto je na kraju press konferencije postavio to pitanje. Turska je igracki dosta jaca od ove Srbije, ali cemo igrati u gostima i to ce biti prevaga u korist Srba.CAZIN je napisao/la: ↑03 jul 2026, 00:39Ma zna se na šta je ciljao to je svima očigledno.
Ako misliš na mene za Srbiju, možda sam se pogrešno izrazio ali nisam mislio da su jači od Turske već da naši igrači ne bi pali nakon ovakvog poraza i druga stvar je atmosfera koja svi možemo pretpostaviti kakva će biti.
Volio bih da Dario shvati da mu je ovakav Lazic korisniji kao backup na 4, pogotovo sto ce Srbi tu koristiti Tanaskovica s kojim se Lazic fizicki moze nositi. Alibegovica jednostavno ne ide i besmisleno mi je da ga ovakvog koristi po 35+ minuta.
Glavni problem za ovu utakmicu je bio hajp zbog fudbalera gdje vjerujem da je dosta ljudi i zaboravilo da smo igrali sinoć tu su dosta krivi i mediji kojima je draže napisati neku transfer "bombu" nego ispratiti našu najuspješniju selekciju. Drugi problem bi bio rosteri gdje i ona osoba što bi znala za utakmicu kad su izašli spiskovi odmah u fazonu da gubimo 20+ razlike. Zenica nije toliko košarkaška sredina kao Mejdan i Skenderija i ove dvije dvorane moraju biti prve opcije ako se igra neka bitna utakmica, lično bih prvo išao Skenderija pa Mejdan ali da ne započinjemo tu temu. Vijdet ćemo kakva će biti atmosfera u Mejdanu u augustu kada budemo igrali protiv Italije/Litvanije te ako bi bili drugi prvo kolo bi igrali protiv Islanda/VB.
Malo off topic, kakva je grupa zapala susjede pa ljudi će hladno u drugi krug otići sa 5-1 gdje se križaju sa Poljskom, Nizozemskom i Latvijom vjerovatno
. Kako ih je pomazilo izvalčenje a ljudi došli iz pretkvalifikacija.
Izvini onda pogrešno sam shvatio. Lazić i Alibegović protiv Srbije moraju djeliti minute na PF jer će Tanasković fizički i kvalitetom izdominirati Simanića. Razumijem zašto je probao sa Lazićem na SF sinoć prvenstveno zbog odbrane ali Srbija u ovom prozoru nema toliko kvalitetnih igrača da se mora igrati sa Lazićem na SF zbog odbrane.Ghuraba je napisao/la: ↑03 jul 2026, 10:53Ma jok ba, mislim na ovog sto je na kraju press konferencije postavio to pitanje. Turska je igracki dosta jaca od ove Srbije, ali cemo igrati u gostima i to ce biti prevaga u korist Srba.CAZIN je napisao/la: ↑03 jul 2026, 00:39Ma zna se na šta je ciljao to je svima očigledno.
Ako misliš na mene za Srbiju, možda sam se pogrešno izrazio ali nisam mislio da su jači od Turske već da naši igrači ne bi pali nakon ovakvog poraza i druga stvar je atmosfera koja svi možemo pretpostaviti kakva će biti.
Volio bih da Dario shvati da mu je ovakav Lazic korisniji kao backup na 4, pogotovo sto ce Srbi tu koristiti Tanaskovica s kojim se Lazic fizicki moze nositi. Alibegovica jednostavno ne ide i besmisleno mi je da ga ovakvog koristi po 35+ minuta.
Malo off topic, kakva je grupa zapala susjede pa ljudi će hladno u drugi krug otići sa 5-1 gdje se križaju sa Poljskom, Nizozemskom i Latvijom vjerovatno
Ma Lazic i jeste SF, on opet treba igrati SF i srpski igraci na toj poziciju mu sasvim odgovaraju za defanzive (Davidovac, Dangubic, Barna). Medjutim, u momentima kad Vrabac ili Pjanic udju na SF (takodjer bez problema mogu braniti ove njihove trojke), on treba da se prebaci na 4 i da se tako Alibegovicu spusti minutaza ispod 30 minuta. Koliko sam uspio upratiti, Srbi su sinoc jedan dio utakmice igrali s Jovicem na 3. Po meni ce biti kljucno da se zaustave Jovic i Avramovic, te da Garza isparira poenima Jokicu (jer njega nema ko zaustaviti). Njihov igrac kojeg se ja bojim i koji bi mogao iskociti iz drugog plana je Djurisic.
Gdje intelektualna krema koja se svadjala kada sam govorio Garza nam treba a ne play amer jer je musa ili neko drugi mogao igrati playa...luka ce svakome dati 20+, a u duetu sa nurkom bi cinio cuda.
Ali hej, kasno dodje, sta ce Luka
Ali hej, kasno dodje, sta ce Luka
-
Helemnejse
- Kontakt:
Turska je jedina top ekipa koja nam odgovara u ovom sastavu, jer nemaju playa, ata i gegara to lahko brane visoken
Nama pobjeda u Srbiji može donijeti pravi jackpot. Vjerovatno bi imali bolji međusobni omjer od Srbije, u tom slučaju bi završili drugi u grupi i u augustu igrali protiv trećeg iz grupe D (Islnad/VB kući) i prvog iz iste te grupe (Litvanija/Italija gostovanje, igraju u nedjelju od 20:00 u Italiji, prvi susret pobjedili Talijani pola koša razlike). U tom slučaju ako bi Srbija završila treća u augustu bi igrala sa prvim iz grupe D (kod kuće) i sa drugim iz te grupe (gostovanje). Srbija bi se porazom morala vaditi protiv Italije i Litvanije u 3 dana iako bi sve 3 reprezentscije mogle biti u full rosterima (osim Litvanije bez Sabonisa) dok bi mi sa drugog mjesta igrali protiv uslovno najslabijeg protivnika u Mejdanu i išli na gostovanje protiv jednog od favorita. Valjda Litvanija uspije pobjediti Italiju pa da obje reprezentacije prenesu 4-2 skor u sljedeću rundu i mi dobijemo Srbiju.
Mislim da nije realno da u ovom sastavu dobijemo Srbiju u Pioniru, svi znamo na šta će to ličiti plus smeća od sudija će ih gurati ako zatreba kao i anadolce sinoć. Ali, da se treba boriti i igrati bez respekta - naravno.CAZIN je napisao/la: ↑03 jul 2026, 13:29Nama pobjeda u Srbiji može donijeti pravi jackpot. Vjerovatno bi imali bolji međusobni omjer od Srbije, u tom slučaju bi završili drugi u grupi i u augustu igrali protiv trećeg iz grupe D (Islnad/VB kući) i prvog iz iste te grupe (Litvanija/Italija gostovanje, igraju u nedjelju od 20:00 u Italiji, prvi susret pobjedili Talijani pola koša razlike). U tom slučaju ako bi Srbija završila treća u augustu bi igrala sa prvim iz grupe D (kod kuće) i sa drugim iz te grupe (gostovanje). Srbija bi se porazom morala vaditi protiv Italije i Litvanije u 3 dana iako bi sve 3 reprezentscije mogle biti u full rosterima (osim Litvanije bez Sabonisa) dok bi mi sa drugog mjesta igrali protiv uslovno najslabijeg protivnika u Mejdanu i išli na gostovanje protiv jednog od favorita. Valjda Litvanija uspije pobjediti Italiju pa da obje reprezentacije prenesu 4-2 skor u sljedeću rundu i mi dobijemo Srbiju.
na koga idemo kao treceplasirani?
Pa nije baš da su oni igrački toliko jači od nas. Pozicije PF i C će biti tu negdje naši moraju bolje odigrati na 3 vanjske pozicije. Atić, Gegić, Vrabac, Pjanić, Talić (i Lazić ako bude igrao na SF) moraju odigrati bolje nego Avramović, Novak, Đurišić, Davidovac, Momirov i Dangubić. Momirov je igrač koji ne smije dobiti prostor da se namjesti za trojku jer ako krene ide na 3+ trojke sigurno. Mi smo juče šutali 6/12 trojke, 1 pogodio Garza, 2 Atić, 1 Talić, 1 Gegić i 1 Alibegović. Srbija protiv Švice 12/23, jedini koji ne šutaju trojke kod njih su Novak (mada zna pogoditi) i Tanasković koji će probati ako uđe u seriju.071 je napisao/la: ↑03 jul 2026, 14:44Mislim da nije realno da u ovom sastavu dobijemo Srbiju u Pioniru, svi znamo na šta će to ličiti plus smeća od sudija će ih gurati ako zatreba kao i anadolce sinoć. Ali, da se treba boriti i igrati bez respekta - naravno.CAZIN je napisao/la: ↑03 jul 2026, 13:29Nama pobjeda u Srbiji može donijeti pravi jackpot. Vjerovatno bi imali bolji međusobni omjer od Srbije, u tom slučaju bi završili drugi u grupi i u augustu igrali protiv trećeg iz grupe D (Islnad/VB kući) i prvog iz iste te grupe (Litvanija/Italija gostovanje, igraju u nedjelju od 20:00 u Italiji, prvi susret pobjedili Talijani pola koša razlike). U tom slučaju ako bi Srbija završila treća u augustu bi igrala sa prvim iz grupe D (kod kuće) i sa drugim iz te grupe (gostovanje). Srbija bi se porazom morala vaditi protiv Italije i Litvanije u 3 dana iako bi sve 3 reprezentscije mogle biti u full rosterima (osim Litvanije bez Sabonisa) dok bi mi sa drugog mjesta igrali protiv uslovno najslabijeg protivnika u Mejdanu i išli na gostovanje protiv jednog od favorita. Valjda Litvanija uspije pobjediti Italiju pa da obje reprezentacije prenesu 4-2 skor u sljedeću rundu i mi dobijemo Srbiju.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Slazem se da Celik nije uspio privuci punu Arenu. Mislim, gasio se, pa se restartovao i sta vec ne. Logicno je da izgubis publiku. Cekaj, pa nije Celik ni igraoRollingPaper je napisao/la: ↑03 jul 2026, 10:47Ako ne mozete napunit dvoranu protiv Turske, koja je krema evropske kosarke, sve Euroligaski igraci. Sta bi onda bilo da smo igrali protiv Estonije npr.?AllGunsBlazing je napisao/la: ↑03 jul 2026, 08:46Igra reprezentacija vase drzave, ali Zenica vam kriva sto nije bilo ljudi? Istom onda logikom nemojte dolaziti ni na utakmice reprezentacije u fudbalu da barem mi iz Zenice mozemo pogledati neku utakmicu. Nije igrao Celik, igrala je nasa drzava.
Ili neko stvarno misli da samo Sarajlije ili Tuzlaci napune Skenderiju ili Mejdan kada igra reprezentacija. Ovo je sramota svih nas. Dopustili smo da Turci dovuku 8-9 autobusa djece, mogli su i nasi isto odraditi sa nasom djecom. Medjutim, valja i razmisljat.
Jednostavno Zenica nije kosarkaska sredina, poput Tuzle i Sarajeva. Nemate nikakve veze s tim sportom, to se vidilo i na tribinama.
Protiv Turske ne mozes napunit dvoranu, sramota. Nadam se da nikom nece past na pamet vise da se kosarka igra u Zenici
Problem Zenice je sto ima najbolju dvoranu u BiH. Mislim, problem Tuzle i Sarajeva, ne Zenice.
Celik!3,2,2.
-
Helemnejse
- Kontakt:
Sramota dzevde bolikurca su ona prceladija turska, sramota robijasa je sto su navijači ostali sa rekvizitima
ja sam to jednom rekao, ali evo ponovit cu opet,AllGunsBlazing je napisao/la: ↑03 jul 2026, 16:00Slazem se da Celik nije uspio privuci punu Arenu. Mislim, gasio se, pa se restartovao i sta vec ne. Logicno je da izgubis publiku. Cekaj, pa nije Celik ni igraoRollingPaper je napisao/la: ↑03 jul 2026, 10:47Ako ne mozete napunit dvoranu protiv Turske, koja je krema evropske kosarke, sve Euroligaski igraci. Sta bi onda bilo da smo igrali protiv Estonije npr.?AllGunsBlazing je napisao/la: ↑03 jul 2026, 08:46Igra reprezentacija vase drzave, ali Zenica vam kriva sto nije bilo ljudi? Istom onda logikom nemojte dolaziti ni na utakmice reprezentacije u fudbalu da barem mi iz Zenice mozemo pogledati neku utakmicu. Nije igrao Celik, igrala je nasa drzava.
Protiv Turske ne mozes napunit dvoranu, sramota. Nadam se da nikom nece past na pamet vise da se kosarka igra u Zenici![]()
Problem Zenice je sto ima najbolju dvoranu u BiH. Mislim, problem Tuzle i Sarajeva, ne Zenice.
kao sto nema poredenja stadiona (jer trenutno stanje Bilinog polja ima konkurenciju medu drugim stadionima u BIH) ali se zbog atmosfere i dalje prioritet daje Zenici, tako se ni infrastruktura gradova Tuzla i Sarajevo ne poredi s drugima, bez obzira u kakvom je stanju ako ikako moze, igra se u ta 2 grada. Dakle fudbal Zenica, kosarka Tuzla i Sarajevo.
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje
Jesi sigurno kad imaš 67. godina.Madal je napisao/la: ↑03 jul 2026, 10:52U Mejdanu sam propustio mozda 1-2 utakmice reprezentacije od 1995 a u Skenderiji sam bio na oko pola njih vise-manje i znam sta pisem. Nas na +15 protiv Hrvatske je morala dizati nova pogodjena trica umjesto da je vec ludilo. Atmosfera je bila lijepa i pjevanje jer je magicna noc ali igraci su tu aktivirali publiku a ne obrnuto.
Ti mi ne mozes pisati sigurno jer sam odgledao vise kosarke uzivo nego ti na tvu.
- TripleThreat
- Kontakt:
Mi smo 6/19 šutali tricu sinoć. Rijetke su utakmice da smo toliko šuterski raspoloženi da budemo oko 50% za 3.CAZIN je napisao/la: ↑03 jul 2026, 14:53Pa nije baš da su oni igrački toliko jači od nas. Pozicije PF i C će biti tu negdje naši moraju bolje odigrati na 3 vanjske pozicije. Atić, Gegić, Vrabac, Pjanić, Talić (i Lazić ako bude igrao na SF) moraju odigrati bolje nego Avramović, Novak, Đurišić, Davidovac, Momirov i Dangubić. Momirov je igrač koji ne smije dobiti prostor da se namjesti za trojku jer ako krene ide na 3+ trojke sigurno. Mi smo juče šutali 6/12 trojke, 1 pogodio Garza, 2 Atić, 1 Talić, 1 Gegić i 1 Alibegović. Srbija protiv Švice 12/23, jedini koji ne šutaju trojke kod njih su Novak (mada zna pogoditi) i Tanasković koji će probati ako uđe u seriju.071 je napisao/la: ↑03 jul 2026, 14:44Mislim da nije realno da u ovom sastavu dobijemo Srbiju u Pioniru, svi znamo na šta će to ličiti plus smeća od sudija će ih gurati ako zatreba kao i anadolce sinoć. Ali, da se treba boriti i igrati bez respekta - naravno.CAZIN je napisao/la: ↑03 jul 2026, 13:29Nama pobjeda u Srbiji može donijeti pravi jackpot. Vjerovatno bi imali bolji međusobni omjer od Srbije, u tom slučaju bi završili drugi u grupi i u augustu igrali protiv trećeg iz grupe D (Islnad/VB kući) i prvog iz iste te grupe (Litvanija/Italija gostovanje, igraju u nedjelju od 20:00 u Italiji, prvi susret pobjedili Talijani pola koša razlike). U tom slučaju ako bi Srbija završila treća u augustu bi igrala sa prvim iz grupe D (kod kuće) i sa drugim iz te grupe (gostovanje). Srbija bi se porazom morala vaditi protiv Italije i Litvanije u 3 dana iako bi sve 3 reprezentscije mogle biti u full rosterima (osim Litvanije bez Sabonisa) dok bi mi sa drugog mjesta igrali protiv uslovno najslabijeg protivnika u Mejdanu i išli na gostovanje protiv jednog od favorita. Valjda Litvanija uspije pobjediti Italiju pa da obje reprezentacije prenesu 4-2 skor u sljedeću rundu i mi dobijemo Srbiju.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Moja greška onda, na sofascore piše 6/12. Bilo mi je svakako čudno jer su sami Lazić i Alibegović uzeli 6-7.TripleThreat je napisao/la: ↑03 jul 2026, 18:26Mi smo 6/19 šutali tricu sinoć. Rijetke su utakmice da smo toliko šuterski raspoloženi da budemo oko 50% za 3.CAZIN je napisao/la: ↑03 jul 2026, 14:53Pa nije baš da su oni igrački toliko jači od nas. Pozicije PF i C će biti tu negdje naši moraju bolje odigrati na 3 vanjske pozicije. Atić, Gegić, Vrabac, Pjanić, Talić (i Lazić ako bude igrao na SF) moraju odigrati bolje nego Avramović, Novak, Đurišić, Davidovac, Momirov i Dangubić. Momirov je igrač koji ne smije dobiti prostor da se namjesti za trojku jer ako krene ide na 3+ trojke sigurno. Mi smo juče šutali 6/12 trojke, 1 pogodio Garza, 2 Atić, 1 Talić, 1 Gegić i 1 Alibegović. Srbija protiv Švice 12/23, jedini koji ne šutaju trojke kod njih su Novak (mada zna pogoditi) i Tanasković koji će probati ako uđe u seriju.
- TripleThreat
- Kontakt:
A što se tiče Zenice, ono sinoć jeste sramota, i ako ništa, moglo je Arenu barem lokalno stanovništvo napuniti i pokupovati karte čim su bile dostupne, kao što Mejdan Tuzlaci napune, a uporedivi su gradovi po brojnosti stanovništva.
Najveća greška te situacije je što je savez uzeo eksperimentisati sa tim stvarima u takvoj jednoj rezultatski bitnoj utakmici protiv jakog protivnika umjesto protiv Švicarske u prošlom prozoru.
Da se razumijemo, ne mislim da bi situacija bila bolja ni u drugim gradovima osim Sarajeva i Tuzle, a i u Sarajevu je itekako znalo biti loše. Sjećam se ljetnih kvalifikacionih utakmica u periodu od 2012-14 kada je Skenderija bila poluprazna.
Jednostavno, naš narod je u velikoj mjeri operisan u sportu od bilo čega mimo nogometa. Koševo na pripremnoj prije oko mjesec dana dupke puno, Skenderija prošle godine protiv CG na pripremnoj poluprazna. Sve jasno.
Najveća greška te situacije je što je savez uzeo eksperimentisati sa tim stvarima u takvoj jednoj rezultatski bitnoj utakmici protiv jakog protivnika umjesto protiv Švicarske u prošlom prozoru.
Da se razumijemo, ne mislim da bi situacija bila bolja ni u drugim gradovima osim Sarajeva i Tuzle, a i u Sarajevu je itekako znalo biti loše. Sjećam se ljetnih kvalifikacionih utakmica u periodu od 2012-14 kada je Skenderija bila poluprazna.
Jednostavno, naš narod je u velikoj mjeri operisan u sportu od bilo čega mimo nogometa. Koševo na pripremnoj prije oko mjesec dana dupke puno, Skenderija prošle godine protiv CG na pripremnoj poluprazna. Sve jasno.
"Your favorite player's favorite player" - MB