Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
VibeTribeX
-
Kontakt:
Postao/la VibeTribeX » 03 jul 2026, 14:56
MukiBek je napisao/la: ↑03 jul 2026, 14:51
VibeTribeX je napisao/la: ↑03 jul 2026, 14:49
Blue1921 je napisao/la: ↑03 jul 2026, 13:37
Vidi ne bi da bude da branim nekog, al ne vidi sta je problem u ovom dijelu teksta ,jesil procito sve? Niko normalan ne dodje u neki klub i da sadake 10 miliona. Ljudi mi moram da svatimo da nam niko drugi nije kriv nego ljudi u toj skupustini. Ocekivat da ce neko doc i dat svoje pare da ti raspolazes sa njima kako hoces je ravno ludilu.
izgleda da je raji potpuno normalno da neko "donira" cenera miliona
ljudi su ostali unekim drugim vremenima
A tebi je normalno npr da on statutom svoje ulaganje pokrije imovinom? To ti je ok? A ne kroz transfere, karte, prihode?
imovina je odavno pod hipotekom
nasa najveca zabluda je sto misliomo da je to nesto nase/Zeljino
nije
sve sto imamo smo zalozili kod banaka
Miske, operi viljuškar i nijedne da nisam čuo.
-
blap
-
Kontakt:
Ako ne moze voljenom klubu donirat cenera, sta i koliko taj covjek uopste ima?
Postoji li u klubu taj podatak? Objavite ga.
AMAR OSIM
-
VibeTribeX
-
Kontakt:
Postao/la VibeTribeX » 03 jul 2026, 14:59
blap je napisao/la: ↑03 jul 2026, 14:58
Ako ne moze voljenom klubu donirat cenera, sta i koliko taj covjek uopste ima?
Postoji li u klubu taj podatak? Objavite ga.
obrati se na
https://www.forbes.com/
-
MoSaZeLjo1921
-
Kontakt:
Postao/la MoSaZeLjo1921 » 03 jul 2026, 15:05
Moje mišljenje što se tiče budućnosti samog kluba je da se samo uključivanje Edina Dzeke, može smatrati nekim potezom za dalje. Preveliko je ime, ima veze, poznanstva svugdje,a to sad koliko on ima volje, živaca i ostalog je na njemu.Okupio bih ljude vjerovatno iz svijeta fudbala a ne iz građevine, mašinstva, arhitekture i ostalog...
-
blap
-
Kontakt:
Dzeko je inteligentan.
AMAR OSIM
-
Arma00
-
Kontakt:
MoSaZeLjo1921 je napisao/la: ↑03 jul 2026, 15:05
Moje mišljenje što se tiče budućnosti samog kluba je da se samo uključivanje Edina Dzeke, može smatrati nekim potezom za dalje. Preveliko je ime, ima veze, poznanstva svugdje,a to sad koliko on ima volje, živaca i ostalog je na njemu.Okupio bih ljude vjerovatno iz svijeta fudbala a ne iz građevine, mašinstva, arhitekture i ostalog...
Nije po glavi izgorio da se valja u ovom blatu
Željezničar za život cijeli!
-
Anpa
-
Kontakt:
VibeTribeX je napisao/la: ↑03 jul 2026, 14:44
Anpa je napisao/la: ↑03 jul 2026, 13:35
Iz ovog sam protumacio da bi on ko i dao pare ali pod uslovom da ima kontrolu u odborima.
meni je to logicno
pita se onaj koji placa
Jedini problem u ovoj jednacini bi bio da on u bilo kojem slucaju ne moze dobiti imovinu kluba kao kolateral, jer bi se mogao desiti hipotetski scenarij u kojem on nakon lupam 2/3 ulozena miliona i odluka koje su njegovi ljudi donijeli, on eventualno trazi pare nazad koje klub ne moze vratiti i da mu se onda da imovina koja vrijedi desetorostruko vise.
-
perodeformero
-
Kontakt:
Postao/la perodeformero » 03 jul 2026, 15:10
Zamisli likova stave imovinu pod hipoteku
Pa dobro zna li se ko je taj stručnjak i koji je razlog
-
blap
-
Kontakt:
Ma to je laznjak poznate ekipe "Two towers" da se ovaj prepadne i ode.
Neko od skupstinara, vijernih Gandalfu Crnom, tutnuo mu cedulju u guzvi.
Napad panike i run boy, run.
AMAR OSIM
-
MukiBek
-
Kontakt:
VibeTribeX je napisao/la: ↑03 jul 2026, 14:56
VibeTribeX je napisao/la: ↑03 jul 2026, 14:49
izgleda da je raji potpuno normalno da neko "donira" cenera miliona
ljudi su ostali unekim drugim vremenima
A tebi je normalno npr da on statutom svoje ulaganje pokrije imovinom? To ti je ok? A ne kroz transfere, karte, prihode?
nije
To je laž. Imovina je zbog poreskog duga, platiš to niko imovinu nece dirati. A ti ako vjerujes ovoj varalici koja je htjela dici 300 hilkada da vrati svoju pozajmicu onda ti imaš neki problem. Imas pravo da vjerujes kome hoces nemam ja nista s tim. Ne moze se to tek tako stavljati hipoteka na kredite pa nije Zeljo ni od Mirvica niti je od Tunovica. Udruženje građana kralju.
-
VibeTribeX
-
Kontakt:
Postao/la VibeTribeX » 03 jul 2026, 15:21
Anpa je napisao/la: ↑03 jul 2026, 15:08
VibeTribeX je napisao/la: ↑03 jul 2026, 14:44
Anpa je napisao/la: ↑03 jul 2026, 13:35
Iz ovog sam protumacio da bi on ko i dao pare ali pod uslovom da ima kontrolu u odborima.
meni je to logicno
pita se onaj koji placa
Jedini problem u ovoj jednacini bi bio da on u bilo kojem slucaju ne moze dobiti imovinu kluba kao kolateral, jer bi se mogao desiti hipotetski scenarij u kojem on nakon lupam 2/3 ulozena miliona i odluka koje su njegovi ljudi donijeli, on eventualno trazi pare nazad koje klub ne moze vratiti i da mu se onda da imovina koja vrijedi desetorostruko vise.
zakon o sportu bi trebao da regulise ovakve stvari
koliko ja znam mi to jos nismo usvojili/izglasali kao drzava
-
VibeTribeX
-
Kontakt:
Postao/la VibeTribeX » 03 jul 2026, 15:23
MukiBek je napisao/la: ↑03 jul 2026, 15:19
VibeTribeX je napisao/la: ↑03 jul 2026, 14:56
nije
To je laž. Imovina je zbog poreskog duga, platiš to niko imovinu nece dirati. A ti ako vjerujes ovoj varalici koja je htjela dici 300 hilkada da vrati svoju pozajmicu onda ti imaš neki problem. Imas pravo da vjerujes kome hoces nemam ja nista s tim. Ne moze se to tek tako stavljati hipoteka na kredite pa nije Zeljo ni od Mirvica niti je od Tunovica. Udruženje građana kralju.
ja bi volio da je tako kako ti kazes
-
MukiBek
-
Kontakt:
Jasno je zasto statut nije prošao. I jasno je da on jedna obična varalica, a isto tako ne vidim potrebu o njemu vise pisati. Bilo proslo, pare ce mu klub morati vratiti i tu se prica završava.
-
obagol
-
Kontakt:
MukiBek je napisao/la: ↑03 jul 2026, 14:18
obagol je napisao/la: ↑03 jul 2026, 14:04
obagol je napisao/la: ↑08 avg 2025, 09:15
Ovo je i glavni razlog zašto nemamo investitora. Zna li iko koliko smo tačno dužni? Ne zna niko. Imamo li posložen klub u kojem se zna šta ko radi i gdje za svoje rezultate odgovara? Nemamo. Imamo li kvalitetan igrački kadar spreman za najviše domete? Nemamo. Imamo li ustrojen omladinski pogon koji izbacuje kvalitetne igrače? Nemamo. Imamo li stabilne prihode u klubu? Nemamo. Imamo li operativnu imovinu koja donosi prihode. Pa baš i nemamo.
Znači neko sa dobrim namjerama treba da dođe u totalnu nepoznanicu, gdje ne zna koliko treba novca dati samo da bude na nuli i krene ispočetka, gdje osnovne djelatnosti kluba ne funkcionišu kako treba, i istrese hrpu novca samo da se riješi repova i pripremi sebi teren za normalno funkcionisanje. Od toga nema ništa. To je prerizično ulaganje. Pogotovo jer kod nas postoji nekoliko struja koje su spremne i na sabotaže i niko ti ne garantuje da ćeš imati period od 5, 10 ili 15 godina da normalno radiš.
Ovo je otprilike suština zašto ovo sa Mirvićem nije moglo uspjeti.
Da to sve imamo ne bi nam trebao investitor upravo je to suština a ne to sto ti pises.
Potencijalni investitor je znao sta treba nije on pao s neba, a tu priču koju vi pušite ne znam kojom logikom je moguce. Pa nije došao da preuzme Bayern nego Zelju. Svašta, sta vi pisete majke mi.
Tacno ovaj narod kad uzmeš globalno kakvu logiku ima, dobro mi kao država postojimo.
Covjek dosao prije 7 mjeseci, pojavio se jednom u klubu, raspustio Brkovica, dva trenera, trećeg slagao s sportskim direktorom u kompletu. Ima izjava Slavise gdje kaze puno obećanja a nista, Savo napustio jer ga izvaro al ga covjek provalio. I sad ovo. Ti dodjes pises o nekim glupostima koje nemaju veze s mozgom.
Nemaš ti druže veze sa mozgom, već mjesecima to na ovom forumu pokazuješ... suština je da Željo sa ovom situacijom u kojoj se nalazi, sa ljudima koji se kreću oko kluba i načinom na koji se radi već nekoliko godina,
može privući samo nekog prevaranta i šarlatana. Nismo se opametili nakon Cerića pa smo još žešće popušili priču u vidu Mirvića. Valjda je nekom prilikom pregovora trebao osigurati klub sa planom B, odnosno šta u slučaju ako ovo sa Mirvićem ne uspije ili se Mirvić odluči povući i ostaneš bez finansiranja. Ova situacija je sad pokazala kakvi nam diletanti vode klub.
-
blap
-
Kontakt:
Pa to reci njima, nije muki u klubu.
AMAR OSIM
-
MukiBek
-
Kontakt:
Ja mislim da ti nemas veze s mozgom, a ti mislis da ja nemam, to je sasvim normalno i legitimno.
Pare ce se naći, neko ce uletiti, to najmanji problem. Samo pisati neke gluposti on je htio nešto, al nece da neko raspolaže njegovim novcem je smijesno. Po ko zna koji put da ponovim, covjek ušao u klub s dva novinara Slato i Delic. Tu se prica završava da je obicni prevarant. Tu dvojicu debila od novinara ce platiti klub a nije ih platio Mirvic.
-
blap
-
Kontakt:
Citav Rajlovac je na nogama

AMAR OSIM
-
SamLake
-
Kontakt:
blap je napisao/la: ↑03 jul 2026, 15:37
Citav Rajlovac je na nogama
Nemoj se uvrijedit al svi oni za koje se govorilo da su senadovi iz rajlovca su ispali najpametni. Svako ko je sumnjo i nije vjerovo Mirviću je bio upravu.
26.12.2025. Najtragičniji datum u poslijeratnoj historiji Željezničara.
-
Hansestadt
-
Kontakt:
Postao/la Hansestadt » 03 jul 2026, 15:56
MukiBek je napisao/la: ↑03 jul 2026, 15:36
Ja mislim da ti nemas veze s mozgom, a ti mislis da ja nemam, to je sasvim normalno i legitimno.
Pare ce se naći, neko ce uletiti, to najmanji problem. Samo pisati neke gluposti on je htio nešto, al nece da neko raspolaže njegovim novcem je smijesno. Po ko zna koji put da ponovim, covjek ušao u klub s dva novinara Slato i Delic. Tu se prica završava da je obicni prevarant. Tu dvojicu debila od novinara ce platiti klub a nije ih platio Mirvic.
Bio je i Brkovic
-
MisterBlue
-
Kontakt:
Postao/la MisterBlue » 03 jul 2026, 16:17
Joj sloga Doboj bolje igrače dovela nego mi. Oprobani recept idu španci ide sad umjesto žute podmornice andaluzijski lav u vidu Seville. Pa je li mi nismo u stanju dovesti 2-3 španca koji su i povrijeđeni bolji nego naš talenat šabić, jaganjac i ostali.. samo nije mi jasno otkud ovom Klubu da ikako finansira ove igrače, znači čisto pranje para, plus garantujem prijavljeni na minimalac.
Trenutno korisnika/ca: doncarlo i 15 gostiju.
DEBUG SSO: [] | STATUS: []