I naposlijetku čak i određena simpatija ili nesimpatija iz raznoraznih razloga prema nekom igraču igra ulogu kod formiranja mišljenja pa onda udri po tastaturi po onoj staroj, što na um to na drum.Madal je napisao/la: ↑03 jul 2026, 11:55I to ima dosta uloge a drugi dio je da se ne razumiju u fudbal i gledaju ga jednodimenzionalno. Tahirovic nije kriv za gol protiv Velsa, Memic nije kriv za gol protiv Svicarske niti Radeljic za USA.
02.07.2026. R32: USA - BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Bolesno ali istinito, nekima je dovoljno da igrac ofarba kosu da im se aktivira taj zivac.perun je napisao/la: ↑03 jul 2026, 15:06I naposlijetku čak i određena simpatija ili nesimpatija iz raznoraznih razloga prema nekom igraču igra ulogu kod formiranja mišljenja i onda trpi tastatura po onoj staroj, što na um to na drum.
znam da nisi rekao. eto igrali uvijek sa dva defanzivna vezna i valjda im je glavni zadatak da zatvore prostor ispred stopera, nije se ni islo na ofanzivnu igru toliko, jer nismo jos na toj razini.... vidjelo se protiv svice od 80te kako nam fali iskustvo, vidjelo si protiv amerike nakon crvenog da nema iskustva. SAD se nije utrpala skroz kao italija. malo da se kreira trougao, pretrcavanje itd toga nije bilo jer su neiskusni opet.viKK je napisao/la: ↑03 jul 2026, 15:03Ovo za centarsuteve nije moja izjava, vec navodno Milenkoviceva i kao sto rekoh nije mi jasna uopste.dena24 je napisao/la: ↑03 jul 2026, 14:49igrali smo s tri nazad jer amerikanci napadju poluprostore, tako smo igrali protiv svice od 30ete pa ni oni vise nisu imali ideja. s tog ugla dobro je uradjeno. nikakvi centarsutevi. a radeljic igra jer zna s loptom, pored tarika u ovom momentu jedini medju stoperima. eto za nadati da ce celik barem 70% ispuniti obecanja jer in on ima tehniku.
a sve ovo mozes analizirati do zore kad ti VEZNI ne zna lopte igrati, (donekle zna defanzivu) i plus manjak u sredini kao dodatni minus. ili golman jednostavno se izgubi kad dobije loptu pa redovno izbaci tamo gdje ne treba po svakakvim kriterijama.
Pa i rekao sam da je najveca tuga sto smo mi bili u situaciji da nam Sunjic glumi playmakera u ekipi, on je tacno u situaciji koji sam postavio i izgubio loptu. Nije mi jasno kakva je to instrukcija bila koja je navela igrace da pokusaju izgradnju pasovima od pozadi, dzaba sto Radeljic i Muharemovic znaju dodat, kad je Sunjic taj s kojim kombinuju. Radeljic ne zna povesti loptu, a ni Tariku to nije jaca strana, Sunjic je taj na kojeg se ta odgovornost prebacivala. Da je ideja bila da Radeljic salje dijagonale sa lijeve strane pa hajde, ovako je samo bio ofanzivni suicid, jer upravo ti poluprostori koje smo zatvarali kad smo bili u niskom bloku su ostajali potpuno nepokriveni jer se Seo dizao na lijevo krilo u situacijama gdje Sunjic drzi loptu i gubi je.
protiv katara smo vidjeli da smo im mogli u prvom poluvremenu utrpati 5 komada, ali smo imali problem u defanzivnoj tranziciji.
radi svega ovoga ja mislim da SS rekao hajmo defanzivno pa sta bude, ali ne vjerujem da je bila deviza da se svaka lopta izbaci, nego nervoza i ostalo.
u buducnost to vise nece tako izgledati ako se poselamimo od ovog sistema ...sto hocemo, nisu bezze pravili te izmjene u ostalim utakmicama
Sa utakmice mi je jedna kratka akcija ostala u pamcenju izmedju Dedica, Mahmica i Esmira, steta sto Esmir na kraju nije vidio ubacivanje Dedica iza ledja odbrane, evo gif:

Vrlo lijep pas Mahmica na prvu, iskreno jos vise sam ubijedjen da se momku mora jos vise minuta davati i dat mu da startuje jer sto vise igra sa ostatkom ekipe, to ce se bolje uciti ti neki automatizmi, kretnje bez lopte, pasovi i slicno.

Vrlo lijep pas Mahmica na prvu, iskreno jos vise sam ubijedjen da se momku mora jos vise minuta davati i dat mu da startuje jer sto vise igra sa ostatkom ekipe, to ce se bolje uciti ti neki automatizmi, kretnje bez lopte, pasovi i slicno.
Još tog centralnog veznog naći što će se vraćati po lopte, a Šunjić i Tahirović mogu konkurirati za tog zadnjeg veznogviKK je napisao/la: ↑03 jul 2026, 15:40Sa utakmice mi je jedna kratka akcija ostala u pamcenju izmedju Dedica, Mahmica i Esmira, steta sto Esmir na kraju nije vidio ubacivanje Dedica iza ledja odbrane, evo gif:
-
zeljovac21
- Kontakt:
Vidi se ovdje kako imamo brze i dobre igrace prema naprijed s dedicem ko wingbackom. Esmirom i Mahmicem i mi igramo izbij nabij antifudbal ko god to podrzava nije normalan. Oci krvare od nase igre, a mozemo bolje.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Cuj Memic nije kriv za gol protiv Svicarske a vratio loptu bukvalno na penal kad su zabili 1-0, to SVAKO cak od juniora se uci da izbaci u korner kad ne znas koga imas iza sebe a nikad znaci NIKAD ne na penal.Madal je napisao/la: ↑03 jul 2026, 11:55I to ima dosta uloge a drugi dio je da se ne razumiju u fudbal i gledaju ga jednodimenzionalno. Tahirovic nije kriv za gol protiv Velsa, Memic nije kriv za gol protiv Svicarske niti Radeljic za USA.
Zadnji gol je isto kriv jer je napravio penal.
neki dan ja diskutujem s nekim da mi mozemo lako sa ovim amerima igrati, nisu oni zivotinje ili zvjeri, imamo i mi, ali se lijepo vidi u klipu da nema uigranost i iskustva, eto esmir kad vec ne odigra trebo bi barem produziti do linije. ali ce biti dobro ovo
Ovo mi ide na zivce ovo vracanje loptu nazadviKK je napisao/la: ↑03 jul 2026, 15:40Sa utakmice mi je jedna kratka akcija ostala u pamcenju izmedju Dedica, Mahmica i Esmira, steta sto Esmir na kraju nije vidio ubacivanje Dedica iza ledja odbrane, evo gif:
Jedan vrlo kvalitetan formacija ga gusi gifviKK je napisao/la: ↑03 jul 2026, 15:40Sa utakmice mi je jedna kratka akcija ostala u pamcenju izmedju Dedica, Mahmica i Esmira, steta sto Esmir na kraju nije vidio ubacivanje Dedica iza ledja odbrane, evo gif:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
vidi on, ali to iziskuje da se okrene tijelom i odigra desnom nogom, nema desnu!viKK je napisao/la: ↑03 jul 2026, 15:40Sa utakmice mi je jedna kratka akcija ostala u pamcenju izmedju Dedica, Mahmica i Esmira, steta sto Esmir na kraju nije vidio ubacivanje Dedica iza ledja odbrane, evo gif:
Gleda li ovo onaj sto napisa da bi s ovim krilima bili hit prvenstva i daleko dogurali da je npr Rangnick selektor
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Jucer gledam Spanija - Austrija i kontam, ovi Austrijanci nam skrivali loptu 70 od 90 minuta ko da su Spanija, a gledaj ih sad Spanjolci ih oducavaju od fudbala, yebenih 92% tacnih pasova, 140 od 170 line breakova napravili. Austrija koja, da napomenem, jedva da ima prava krila, na krilu im igraju Sabitzer i Schmid koji su obojica vise manje 10ke, a pored njih imaju tri prava veznjaka u postavi. I bukvalno izgledaju ko mi kad god uzmu loptu.
I onda neko dodje i kaze moramo ubacit jos jednog veznjaka da mozemo duze drzat loptu, rasteretiti krila. Odmah cemo se pretvorit u Bayern.
e ovaj gif je najbolji pokazatelj da je esmir najgori bio na prvenstvu, a moze tu i tahirovic.viKK je napisao/la: ↑03 jul 2026, 15:40Sa utakmice mi je jedna kratka akcija ostala u pamcenju izmedju Dedica, Mahmica i Esmira, steta sto Esmir na kraju nije vidio ubacivanje Dedica iza ledja odbrane, evo gif:
-
Edincapitano
- Kontakt:
Pa igrali bi sigurno bolje. Ustvaru, imali bi vise lopte i onda vjerovatno, sto vise lopte imaju Kerim, Mahmic i Esmir, bili bi opasniji naprijed.viKK je napisao/la: ↑03 jul 2026, 16:15Jucer gledam Spanija - Austrija i kontam, ovi Austrijanci nam skrivali loptu 70 od 90 minuta ko da su Spanija, a gledaj ih sad Spanjolci ih oducavaju od fudbala, yebenih 92% tacnih pasova, 140 od 170 line breakova napravili. Austrija koja, da napomenem, jedva da ima prava krila, na krilu im igraju Sabitzer i Schmid koji su obojica vise manje 10ke, a pored njih imaju tri prava veznjaka u postavi. I bukvalno izgledaju ko mi kad god uzmu loptu.![]()
I onda neko dodje i kaze moramo ubacit jos jednog veznjaka da mozemo duze drzat loptu, rasteretiti krila. Odmah cemo se pretvorit u Bayern.
Mi smo, ozb, najgora repka na SP 2026 sto se tice igre. Mi se branimo kao Kap Verde, ali oni igraju protiv Spanije, a mi igramo s Amerikom i Kanadom. Mi nikad nebi uzeli bod Urugvaju jer bi od njih napravili Brazil i opet igrali bunker.
Niko nije rekao da bi postali Bayern, ali ni Kanada ni Amerika nisu toliko bolji da imaju 70 posto lopte protiv nas. Vidi kako je Kongo igrao protiv Engleza, mi tako nebi igrali NIKAD. Opet bi igrali bunker od prve sekunde i cekali dok ne primimo. Kongo je igrao na kontre i tek kad su zabili onda su se zatvorili, slicno kao Paragvaj. Jednom je proslo, drugom nije ali jedino tako mozes dobiti bolju ekipu.
Mi ovo sto smo igrali s dva spica je jedino sto Dzeko mora igrati i ako je igrac manje jer ne moze trcati kontru, ne trci uopste i spor je. Demirovic igra jer je na papiru nas najbolji napadac jer igra u Stuttgartu itd. Ali nista nismo dobili od toga. SIGURNO bi bolje stojali da smo igrali 4-2-3-1.
Austrijanci su strasno pali, ne znam sta je razlog. Na euru su bili brutalni, ali bas brutalni. Mislio sam da ce i nas razvaliti ali su daleko od te ekipe sa eura.viKK je napisao/la: ↑03 jul 2026, 16:15Jucer gledam Spanija - Austrija i kontam, ovi Austrijanci nam skrivali loptu 70 od 90 minuta ko da su Spanija, a gledaj ih sad Spanjolci ih oducavaju od fudbala, yebenih 92% tacnih pasova, 140 od 170 line breakova napravili. Austrija koja, da napomenem, jedva da ima prava krila, na krilu im igraju Sabitzer i Schmid koji su obojica vise manje 10ke, a pored njih imaju tri prava veznjaka u postavi. I bukvalno izgledaju ko mi kad god uzmu loptu.![]()
Nasa krila su sama sebe zavaljivala, Kerim se popravio strasno zadnje dvije utakmice a Esmir je najgori igrac turnira nase reprezentacije nazalost.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
momak ti vadio korner za 1:0 protiv kanade i korner za 3:1 protiv katara. jednostavno nismo igru imali nikakvuMadal je napisao/la: ↑03 jul 2026, 18:15Austrijanci su strasno pali, ne znam sta je razlog. Na euru su bili brutalni, ali bas brutalni. Mislio sam da ce i nas razvaliti ali su daleko od te ekipe sa eura.viKK je napisao/la: ↑03 jul 2026, 16:15Jucer gledam Spanija - Austrija i kontam, ovi Austrijanci nam skrivali loptu 70 od 90 minuta ko da su Spanija, a gledaj ih sad Spanjolci ih oducavaju od fudbala, yebenih 92% tacnih pasova, 140 od 170 line breakova napravili. Austrija koja, da napomenem, jedva da ima prava krila, na krilu im igraju Sabitzer i Schmid koji su obojica vise manje 10ke, a pored njih imaju tri prava veznjaka u postavi. I bukvalno izgledaju ko mi kad god uzmu loptu.![]()
Nasa krila su sama sebe zavaljivala, Kerim se popravio strasno zadnje dvije utakmice a Esmir je najgori igrac turnira nase reprezentacije nazalost.
Evo ti gore gifa nase igre. Formacija ga zezala.dena24 je napisao/la: ↑03 jul 2026, 18:23momak ti vadio korner za 1:0 protiv kanade i korner za 3:1 protiv katara. jednostavno nismo igru imali nikakvuMadal je napisao/la: ↑03 jul 2026, 18:15Austrijanci su strasno pali, ne znam sta je razlog. Na euru su bili brutalni, ali bas brutalni. Mislio sam da ce i nas razvaliti ali su daleko od te ekipe sa eura.viKK je napisao/la: ↑03 jul 2026, 16:15Jucer gledam Spanija - Austrija i kontam, ovi Austrijanci nam skrivali loptu 70 od 90 minuta ko da su Spanija, a gledaj ih sad Spanjolci ih oducavaju od fudbala, yebenih 92% tacnih pasova, 140 od 170 line breakova napravili. Austrija koja, da napomenem, jedva da ima prava krila, na krilu im igraju Sabitzer i Schmid koji su obojica vise manje 10ke, a pored njih imaju tri prava veznjaka u postavi. I bukvalno izgledaju ko mi kad god uzmu loptu.![]()
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Madal je napisao/la: ↑03 jul 2026, 18:34Evo ti gore gifa nase igre. Formacija ga zezala.dena24 je napisao/la: ↑03 jul 2026, 18:23momak ti vadio korner za 1:0 protiv kanade i korner za 3:1 protiv katara. jednostavno nismo igru imali nikakvuMadal je napisao/la: ↑03 jul 2026, 18:15
Austrijanci su strasno pali, ne znam sta je razlog. Na euru su bili brutalni, ali bas brutalni. Mislio sam da ce i nas razvaliti ali su daleko od te ekipe sa eura.
pa sta jesu zaborivili lopte igrati?