hazarder je napisao/la: ↑03 jul 2026, 19:25
Pitar6785 je napisao/la: ↑03 jul 2026, 19:19
hazarder je napisao/la: ↑03 jul 2026, 19:09
Kume Krdžalić i MeitA nisu nikad bili članovi Akademije FKS.
Znam ja da oni nisu bili dio akademije ali su oni indirektno dio akademije, jer nas mladi igrac sa 15-16-17 godina mora znat da mora da radi ozbiljno jer mu nece znacit mnogo samo sto je dio akademije 2-3-4-5 godina.
Fakticki tipovi ko krdzalic maita ignjatkov su itekako involvirani indirektno i direktno u razvijanje akademije
Ne znam baš koliko će ih motivisati to što znaju da klub uvijek može da kupi neko izlazno godište tuđe Akademije iako ti recimo najbolji strijelac prethodne sezone igra identičnu poziciju. Nema svrhe onda ulagati u ono poljoprivredno dobro s jednom završenom i jednom nezavršenom zgradom, radije pare usmjeriti u skauting.
Ti ako si kvalitet i klub se zajebe i dovede nekog na tvoju poziciju, sta je problem odes u zrinjski velez borac dinamo il u jos vece klubove i pokazes klubu kako je klub pogrijesio. Nesto sto je MUHAREMOVIC URADIO JUVENTUSU.
Igrac mora da radi najbolje sto moze, ako mu se posreci da dodje u NAJBOLJU SKOLU FUDBALA U DRZAVI a to jeste nasa AKADEMIJA, to treba da iskoristi maksimalno da se razvija najbolje sto moze, plus beneficije koje su dzabne u vidu hrane skole smjestaja i dzabno treniranje plus stipendija koju imas koja nije bog zna sta al je bolja nego nista, a FK SARAJEVO ako pogrijesi i na kraju tebi prepusti ciste papire da mozes da ides dalje ako si ti kvalitet ja nevidim kako ti kao igrac gubis, ili da izgubis motiv, nije FK SARAJEVO jedini klubu na svijetu.
MORIV TREBA DA BUDE SVAKOM IGRACU U AJADEMI DA SE RAZVIJE NAJBOLJE STO MOZE, lijepo bi bilo da dobije sansu u nasem klubu al ako se to nedesi nesmije to bit razocaravajuci faktor.
Npr; iskoci igrac ko Benko zeli kod nas da igra fali nam spic hoce ugovor za sitne pare na 4 godine i sad ce klub da kaze necemo tebe jer ima neko djete sa 15 godina dobro igra u juniorima. Normalno da klub nece to uradit jer to dhete 99,8% postace Suarez koji nije mogo u slogi iz kaknja da ugra