FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Nova uprava dogovorena, sretno im, ni malo laka situacija i treba hrabrosti sad preuzeti ako nista
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- dubioza144
- Kontakt:
I koja su imena, nadam se da je nas uvazeni admir nezadovoljan alternativom sto dalje znaci da bi moglo bit i dobro
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Podržao biPact1921 je napisao/la: ↑04 jul 2026, 01:18Ma meni bi bila zanimljiva kombinacija Amar ko trener a pomocnik Edis . Naravno to se nece nikad desiti ali bi bili ubitacna kombinacija Amar kao strateg a Edis taj koji koji vodi treninge. Isto bi volio povratak Hasagica kao trenera golmana.
26.12.2025. Najtragičniji datum u poslijeratnoj historiji Željezničara.
mislim da se nema sta pametovati ko je sta je u upravi, iskreno ocekivao sam da niko nece htjeti ni prismrditi
suma sumarum, lik je dosao u decembru, sto je doslo rate od dzabera potrosio je dao plus tih njegovih 300 hiljada,
3 mjeseca plata dao do marta i to je to ali uz to je doveo jos 9 igraca u januaru sa haos platama
najgore od svega sto cijelo vrijeme niko nije radio ni on cekajuci taj statut niti ostali u upravi jer je lik svoje stavio i ovi se sklonili sa strane
znaci najgora moguca situacija po zelju
ne ponovilo se !
i ne znam odakle kuknjava za nekim investitorima, jednostavno nije mi jasno toliki sponozori, cola , pepsi fordovi, rotana, ova ona firma led reklame, shop, pare od arene, posjete najvise u drzavi, stvarno ne kontam sloga dovodi neke igrace ko na traci i rudar prijedor , nista mi nije jasno ali nista cudno za nas..
suma sumarum, lik je dosao u decembru, sto je doslo rate od dzabera potrosio je dao plus tih njegovih 300 hiljada,
3 mjeseca plata dao do marta i to je to ali uz to je doveo jos 9 igraca u januaru sa haos platama
najgore od svega sto cijelo vrijeme niko nije radio ni on cekajuci taj statut niti ostali u upravi jer je lik svoje stavio i ovi se sklonili sa strane
znaci najgora moguca situacija po zelju
ne ponovilo se !
i ne znam odakle kuknjava za nekim investitorima, jednostavno nije mi jasno toliki sponozori, cola , pepsi fordovi, rotana, ova ona firma led reklame, shop, pare od arene, posjete najvise u drzavi, stvarno ne kontam sloga dovodi neke igrace ko na traci i rudar prijedor , nista mi nije jasno ali nista cudno za nas..
Ne bih ja baš bio siguran u to da se i predsjednik nije talio zajedno s Adzemom i badzom...zeljodogroba je napisao/la: ↑04 jul 2026, 09:27Mislim da je Stena u klub prosli put ukljucio Tuna, tako da kako neko rece, ovo se vraca na decembar i tadasnju upravu, sa malo izmiksanim sastavom/pozicijama. Sten je uspjesan poduzetnik po ono malo informacija sto se moze naci. Tuna takodjer je radio dobar posao, s tim da je napravio jednu ogromnu gresku, a to je Adzem i badzo… to nam se ispostavilo kao pogubno…
Sretno nam u svakom slucaju, valjda izdobri…
Nezadovoljan ce sigurno biti, al ce ovi bar pogurati s nekim parama odmahdubioza144 je napisao/la: ↑04 jul 2026, 12:23I koja su imena, nadam se da je nas uvazeni admir nezadovoljan alternativom sto dalje znaci da bi moglo bit i dobro
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
-
zeljodogroba
- Kontakt:
A mislim da na to necemo nikad dobit odgovor nazalost… kao i za bezbroj drugih primjera… ono nase…mavi je napisao/la: ↑04 jul 2026, 12:41Ne bih ja baš bio siguran u to da se i predsjednik nije talio zajedno s Adzemom i badzom...zeljodogroba je napisao/la: ↑04 jul 2026, 09:27Mislim da je Stena u klub prosli put ukljucio Tuna, tako da kako neko rece, ovo se vraca na decembar i tadasnju upravu, sa malo izmiksanim sastavom/pozicijama. Sten je uspjesan poduzetnik po ono malo informacija sto se moze naci. Tuna takodjer je radio dobar posao, s tim da je napravio jednu ogromnu gresku, a to je Adzem i badzo… to nam se ispostavilo kao pogubno…
Samo kazem da nam je to bila sigurno “najstabilnija” sezona od korone.. doveli su neke igrace sa kojima su “uboli” - Cvetanoski, Sosic, Boljevic, Dangubic, Jaber, i naravno onda usrali sve sa Adzemovim prelaznim rokom.. onda kad skontas, dopustili su Adzemu da daje ovakve ugovore… sve u svemu ko nas je kleo nije dangubio. Samo kazem, nek nam je sretno. Najidealnije bi bilo da se nastavi sa Maricem i Prelecom jer kasnimo debelo sa svime i alo se neki od igraca koji su se spominjali da su “zavrseni” mogu fkt zavrsit bilo bi dobro da uhvatimo korak sa pripremama i spremimo se za sezonu..
S kojim parama da nastavis. Tebe je vise Mirvic sa svojim igracima gurnuo u provaliju . Huskovic koji prima 13.5 hiljada maraka mjesecno a ostali preko 20 hiljada . Nabio ti je duga 3.5 miliona za 7 mjeseci i sad sto je on ulozio pare nad kojim je on imao kontrolu trazi nazad sa 15 posto kamatom . A da se podsjetimo to su pare u fazonu odpustio citav UO doveo Nijaza Brkovice i njegove i za 3 mjeseca im dao preko 100 hiljada maraka. Ovo ide podmladjivanje ekipe davanje sansi za mlade igrace dok se ne popravi situacija . A kad se popravi kad god neko predlozi stranog investitora treba ga zapaliti .zeljodogroba je napisao/la: ↑04 jul 2026, 13:06A mislim da na to necemo nikad dobit odgovor nazalost… kao i za bezbroj drugih primjera… ono nase…mavi je napisao/la: ↑04 jul 2026, 12:41Ne bih ja baš bio siguran u to da se i predsjednik nije talio zajedno s Adzemom i badzom...zeljodogroba je napisao/la: ↑04 jul 2026, 09:27Mislim da je Stena u klub prosli put ukljucio Tuna, tako da kako neko rece, ovo se vraca na decembar i tadasnju upravu, sa malo izmiksanim sastavom/pozicijama. Sten je uspjesan poduzetnik po ono malo informacija sto se moze naci. Tuna takodjer je radio dobar posao, s tim da je napravio jednu ogromnu gresku, a to je Adzem i badzo… to nam se ispostavilo kao pogubno…
Samo kazem da nam je to bila sigurno “najstabilnija” sezona od korone.. doveli su neke igrace sa kojima su “uboli” - Cvetanoski, Sosic, Boljevic, Dangubic, Jaber, i naravno onda usrali sve sa Adzemovim prelaznim rokom.. onda kad skontas, dopustili su Adzemu da daje ovakve ugovore… sve u svemu ko nas je kleo nije dangubio. Samo kazem, nek nam je sretno. Najidealnije bi bilo da se nastavi sa Maricem i Prelecom jer kasnimo debelo sa svime i alo se neki od igraca koji su se spominjali da su “zavrseni” mogu fkt zavrsit bilo bi dobro da uhvatimo korak sa pripremama i spremimo se za sezonu..
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Bez investitora je svejedno ko je u UO ili NO ili Skupstini. Bit cemo prosjek. Nazalost izabrali su to vecina u Skupstini, i ja imam pravo da tvrdim to, isto kao da su te struje u Skupstini otjerali i sabotirali Sanina, a prije njega i Eldina Diglisica.dubioza144 je napisao/la: ↑04 jul 2026, 12:23I koja su imena, nadam se da je nas uvazeni admir nezadovoljan alternativom sto dalje znaci da bi moglo bit i dobro
Na stid i sram da bude. Ja sam uz svog Zelju do kraja života bez obzira na sve, ali mi je jako zao sto nismo iskoristili prilike da izađemo iz prosjeka.
-
zeljodogroba
- Kontakt:
Treba biti realan, ja nisam niciji poltron nit navijam za ikog (nit kazem da ti jesi, da se odma razumijemo) - ne bih rekao da je on napravio 3.5 mil duga, mislim da veliki dio naslijedio, bar kako sam ja shvatio. Mislim da je on napravio oko 700-800k duga, sto opet nije malo, naravno.Pact1921 je napisao/la: ↑04 jul 2026, 13:10S kojim parama da nastavis. Tebe je vise Mirvic sa svojim igracima gurnuo u provaliju . Huskovic koji prima 13.5 hiljada maraka mjesecno a ostali preko 20 hiljada . Nabio ti je duga 3.5 miliona za 7 mjeseci i sad sto je on ulozio pare nad kojim je on imao kontrolu trazi nazad sa 15 posto kamatom . A da se podsjetimo to su pare u fazonu odpustio citav UO doveo Nijaza Brkovice i njegove i za 3 mjeseca im dao preko 100 hiljada maraka. Ovo ide podmladjivanje ekipe davanje sansi za mlade igrace dok se ne popravi situacija . A kad se popravi kad god neko predlozi stranog investitora treba ga zapaliti .zeljodogroba je napisao/la: ↑04 jul 2026, 13:06A mislim da na to necemo nikad dobit odgovor nazalost… kao i za bezbroj drugih primjera… ono nase…
Odakle pare - otkljucat pare od drzave, neko je spomenuo sa je to oko 1.5mil + pare od Jabera (-400k provizije) dodjemo na nekih 2mil. Za ostalo nek se snadju, nadju, nabave, boli me k. Kad su znali napravit 10 interesnih skupina u ovako malom gradu i drzavi, nek se snalaze.
-
12tiigrac21
- Kontakt:
Mi smo prije Sanina bili poprilično stabilni, Uprava nije bila loša, osim badže uljeza koji nas je naviše zavalio uz Adžema. A ovaj trazan iz Amerike šta nam je uradio za sedam mjeseci, ne ponovilo se. I nakon svega ima mongoloida koji ga brane. Bože sačuvaj. Samo transparentno i pošteno prema navijačima uz takav rad neće biti problema, to isto zamjeram Tuninoj Upravi, falilo je transparentnosti.
Znaci spremna bila uprava. Aferim da im bude.
Ovako si slavio i tjeranje Denisa i dolazak Adzema.
Situacija je takva kakva je napravljena od nekih struja i nekome odgovara. Konačan cilj su dvije kule na pomocnom.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Legendo napisi ko sta. Ne vidim koja je svrha da ovo napises i onda sutis, glumis nekoga insajdera ili sta.
To je uprava koja je cekala u redu i samo povoljan razvoj situacije.
- svrakino1921
- Kontakt:
Spremna nova uprava za ulazak
Samo je pitanje Jel spremna nova uprava da izvali 3.5 miliona konv.maraka - ili još bolje rečeno dal ima taj novac
Uglavnom hvala im ko god se prihvati posla u ovoj situaciji
- mamonelafo
- Kontakt:
Sad je najlakše biti u Skupštini, nemamo više očekivanja, pogotovo ne nekih da ćemo biti ozbiljan klub.
A ovi što sjedaju fotelje, nek jedu ono što su napravili.
A ovi što sjedaju fotelje, nek jedu ono što su napravili.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Jači od ratova, režima i partija!
Svi su insajderi kad treba nešto izvalit, ali niko nije bio insajder da vidi prave namjere govedara, da se vidi statut ili da li ga je neko sabotirao zaista, u što čisto sumnjam. Tad niko nije insajder i čuva se svoja strana. Željo na zadnjem mjestu.
26.12.2025. Najtragičniji datum u poslijeratnoj historiji Željezničara.
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Može li mi neko ko u potpunosti razumije situaciju reći šta se zaista može učiniti u ovom trenutku, sa trenutnim statutom.
Koje su to mogućnosti, kako neko može ući u klub, u skupštinu, itd.
Pošteno, pa kako bude.
Naravno. Ali sada, mala bara, puno krokodila.
Skupstinu moze ti ko hoce uci ako se dobro sjecam uslovi su preko 18 godina ja mislim da moras nekoliko godina clan kluba da nemas dosije i da skupis dovoljan broj glasova od clanova kluba . Skupstina ima 54 clana tih 54 clana biraju predsjednika Upravnog odbora koji se bavi svim stvarima u klubu bez icijeg mijesanja osim nekih velikih stvari to jest krediti imovina itd tu mora skupstina glasati i naravno predsjednik bira ostale clanove upravnog odbora . Ali tebe skupstina moze ukinuti u bilo kojem trenutku . A mi kao Udruzenje gradjana ne mozemo biti privatizovani i satro mozes imati investitora ali to ti je najgora opcija koju mozes imati sto je dokazao Sanin Mirvic kad se neko krene baviti populizmom i fudbalom a ne zna nista.zastitaIdentiteta je napisao/la: ↑04 jul 2026, 15:37Može li mi neko ko u potpunosti razumije situaciju reći šta se zaista može učiniti u ovom trenutku, sa trenutnim statutom.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
-
EDobric1997
- Kontakt:
Ja sam mator, pa možda neke stvari i ne kontam, ali prije bih rekao da fakat neke stvari koje se pišu nemaju smisla, pa evo neka neko možda i pokuša objasniti ako ja nisam u pravu.
Znači, sada se kreira prića da Mirvića u klubu nisu htjeli ljudi iz skupštine i bivšeg UO? Može li neko objasnit kako to ima smisla? Da ga nisu htjeli, pa našli bi načine da ga otjeraju i prije nego što se uopšte ušlo u bilo kakve pregovore. Rekli bi mu to direktno ili indirektno, ili bi mu samo jasno dali do znanja da nije poželjan, kao što je to isto učinjeno dvije i po godine ranije kroz utjecaj Senada Misimovića preko Džermina Pašića. Znači, ne bi se uopšte došlo do glasanja za Mirvića.
Ako se već došlo do glasanja i ako ga u klubu nisu htjeli, pa kako je moguće to da na sjednici u decembru imamo samo tri ili četiri glasa protiv, a da 50 ljudi glasa za? Shvatate li vi koliko sve te priće onda uzimajući ovo u obzir nemaju smisla? Prolaze onda tri-ćetiri mjeseca, već svi imamo neke upitnike nad glavom, ide ponovno sjednica da postane predsjednik upravnog odbora i koliko čujem, jednoglasno dobiva podršku. Pa shvatate li vi koliko nema smisla to da se prića da ga u klubu nisu htjeli, da su ga obstruirali, a činjenice drugačije govore?
Kaže obstrukcije. Evo toliko je insistirao da Nijaz bude njegov prvi, uslovljavao njime i rekao da neće ući u klub ako tu ne bude Nijaz. Imenuje se Nijaz, da bi onda istog tog Nijaza i sve te ljude koji su došli sa Nijazom kao kerove zadnje nabio nogom dva mjeseca nakon što ih je imenovao. Pa kako je to neko onda iz kluba mogao obstruirati?
Kaže, klub zatekao u teškoj situaciji, potrebno je puno novca da bi se stalo na nulu i tako dalje, i on kao šokiran tim. Pa čekajte ljudi, je li on radio dubinsku analizu, je li platio tu neku veliku kompaniju da mu to uradi? Pa valjda ta dubinska analiza podrazumijeva da je proćešljan svaki mogući papir koji postoji u klubu i stanje i situacija. Znači, logika stvari govori da je prije nego što je ušao u klub znao apsolutno svaku informaciju o klubu i situaciji, i finansijsku i svaku drugu, i sada odjednom on kao šokiran ovom situacijom svime. Pa shvatate li koliko to nema smisla?
Imenuje direktora, daje mu sve ovlasti, direktor mu nakon četiri mjeseca da ostavku jer nije primio nijednu platu.
Kaže sabotirali ga ljudi iz kluba. Pa evo ko je doveo Slavišu Stojanovića? Evo ko je radio ovaj cijeli prijelazni rok? Ko je fulio sa svim ovim igračima? Ko je davao plate koje su date, koje su drastično podigle budžet kluba? Je li to neko od nas odavde s foruma radio? Jesu to radili navijači, jel to radio neko iz kluba? Znači, Nijaz i Mirvić su imali potpunu kontrolu toga i sad kad su zajebali, sad se peru i vade se na druge.
Naslijedio je klub u kojem su sve plate bile redovne, klub koji je bio stabilan, gdje u ovoj godini dolaze dvije milionske rate od Džabera i za šest mjeseci je uspio klub stabilan, dovesti do toga da kasne tri plate igračima i četiri plate omladinskom pogonu. Kako je to moguće? Kako ga je neko na taj način mogao obstruirati? A imao je čovjek apsolutnu moć upravljanja, imenovanja i odlučivanja.
I nemojte nam molim vas vrijeđati inteligenciju kao “ne može uložiti pare”.
Kako ne može uložiti pare?
Kako njegov brat na Koševu ulaže pare?
Je li postoji mogućnost da da donaciju?
Kako je Eldin Diglišić nakon propalih pregovora poslao donaciju?
Je li postoji zakonska mogućnost da da pozajmicu?
Kako njegov brat daje pozajmice?
Kaže, ako bi dao pare, ne bi imao način da vrati. Pa evo nevezano za statut usvojen ili neusvojen, zakonski postoji mogućnost davanja pozajmice. Ako da pozajmicu, ako ima ugovor o pozajmici koji to jasno potvrđuje, sve i da ga sutradan otjeraju, on te pare može vratiti sa zakonskom kamatom. Tako da nemojte vrijeđati inteligenciju i govoriti da nije bilo načina da uloži pare. Jeste, ali on očito to nije htio.
Jedan od najdebilnijih komentara koje čitam kaže „uzjogunili se ovi koji su nabijeni nogom“. Svi ti ljudi koji su bili u tim organima do decembra 2025. oni su sami sebe nabili nogom glasanjem za Mirvića. Pa shvatate li vi koliko to nema smisla to što govorite? I hajde, ja razumijem da ovdje vjerovatno ima puno djece, ja razumijem i da ovdje ima vas koji imate više profila, ali ovdje glavni problem nije to što vi neki ne kontate neke stvari. Glavni problem je što ovdje niko ne razmišlja svojom glavom. Jer evo samo ove stvari koje sam naveo, uporedite pisanja i ono što se stvarno dešavalo i što svi znamo i vidite da to nema smisla.
I ni na jednom forumu zapravo nema nikakvih insajdera. Ima samo ljudi koji mahalaju i koji na osnovu sve te mahalaštine, nekakvih poluinformacija koje imaju, još na sve to kreiraju neke vlastite konstrukcije i zaključke koje onda predstavljaju kao činjenice, a masa se nerazmišljajući samo lijepi na to. Tako da samo počnite malo razmišljati svojom glavom i bit će vam sasvim jasno šta se dešava.
Mirvić kad je bio ovdje u Sarajevu, možete samo mislit da čovjek nije obavio ni jedan jedini sastanak s administracijom kluba. Sjedio je sa kuntom i sa pantom, s administracijom nije sjeo. Sa igračima i stručnim štabom nije sjeo. Eto o kakvom se tu čovjeku radi. Sjedio je, koliko čujem, sa svim organima kluba i svi su mu dali apsolutnu i bezrezervnu podršku. Niko mu se ništa nije miješao i sad on tako vraća ljudima u klubu, govoreći najgore stvari o njima. Pročitajte samo ovaj intervju, vidite već i u pitanjima koja je postavio Haračić, a evo i u ovom tekstu da je direktno postao glasilo Mirvića i da su direktno krenuli i lično protiv ljudi u klubu.
Ranije sam i pisao o tome da se ozbiljan čovjek ne dopisuje sa masom na društvenim mrežama. Znači poslije Adžema smo dobili Mirvića.
Ako šta, možemo zamjeriti ljudima u klubu, možemo im zamjeriti to što nisu temeljitije pristupili svemu ovome i što nisu bolje procijenili njega i bolje zaštitili klub i procijenili kakve sve stvari mogu proći. Ali evo i tu ako smo realni, i tu se postavlja pitanje koji **** je radila advokatica od ovog Mirvića? Šta je ona tu radila? I ona se tu nešto pitala. Čak, koliko čujem, dobar dio stavki iz statuta je tu zbog njihovog insistiranja. Evo je li taj Nijaz nekakav pravnik? Kako on nije to mogao da vidi da neće proći, rekao da neće proći, nije se uključio da to bude bolje napravljeno.
I ako ćemo na kraju biti pošteni, da kojim slučajem u decembru sva ova priča sa Mirvićem nije prošla, pa cijeloj ovoj skupštini i staroj upravi, svima, **** bismo nanu naninu i sjetili se svega do osmog koljena. I sada, kada su nakon tolikog pritiska i hajke prihvatili sve ovo, sad odjednom im **** mater i oni su krivi za sve ovo.
Najgore od svega je što će sad ovu cijelu situaciju sa Mirvićem iskoristiti oni koji misle da možemo sami i govoriti da je ovo dokaz kako mi trebamo sami, kako nam ne treba investitor i slično. Stvar je da ovdje nema nikakve dileme da nama treba neko ko ulaže pare da bi klub bio održiv, ali očito Mirvić nije taj. I sada će bit najveći posao oduprijeti se toj kampanji koja će krenuti da nam ne treba investitor, i samo početi polako tražiti nekog novog ko je odgovorniji, finansijski moćniji i sa tim nekim jednostavno proći temeljitije kroz sve kako bi se definisala prava i obaveza, da se ovo ne ponovilo.
Znači, sada se kreira prića da Mirvića u klubu nisu htjeli ljudi iz skupštine i bivšeg UO? Može li neko objasnit kako to ima smisla? Da ga nisu htjeli, pa našli bi načine da ga otjeraju i prije nego što se uopšte ušlo u bilo kakve pregovore. Rekli bi mu to direktno ili indirektno, ili bi mu samo jasno dali do znanja da nije poželjan, kao što je to isto učinjeno dvije i po godine ranije kroz utjecaj Senada Misimovića preko Džermina Pašića. Znači, ne bi se uopšte došlo do glasanja za Mirvića.
Ako se već došlo do glasanja i ako ga u klubu nisu htjeli, pa kako je moguće to da na sjednici u decembru imamo samo tri ili četiri glasa protiv, a da 50 ljudi glasa za? Shvatate li vi koliko sve te priće onda uzimajući ovo u obzir nemaju smisla? Prolaze onda tri-ćetiri mjeseca, već svi imamo neke upitnike nad glavom, ide ponovno sjednica da postane predsjednik upravnog odbora i koliko čujem, jednoglasno dobiva podršku. Pa shvatate li vi koliko nema smisla to da se prića da ga u klubu nisu htjeli, da su ga obstruirali, a činjenice drugačije govore?
Kaže obstrukcije. Evo toliko je insistirao da Nijaz bude njegov prvi, uslovljavao njime i rekao da neće ući u klub ako tu ne bude Nijaz. Imenuje se Nijaz, da bi onda istog tog Nijaza i sve te ljude koji su došli sa Nijazom kao kerove zadnje nabio nogom dva mjeseca nakon što ih je imenovao. Pa kako je to neko onda iz kluba mogao obstruirati?
Kaže, klub zatekao u teškoj situaciji, potrebno je puno novca da bi se stalo na nulu i tako dalje, i on kao šokiran tim. Pa čekajte ljudi, je li on radio dubinsku analizu, je li platio tu neku veliku kompaniju da mu to uradi? Pa valjda ta dubinska analiza podrazumijeva da je proćešljan svaki mogući papir koji postoji u klubu i stanje i situacija. Znači, logika stvari govori da je prije nego što je ušao u klub znao apsolutno svaku informaciju o klubu i situaciji, i finansijsku i svaku drugu, i sada odjednom on kao šokiran ovom situacijom svime. Pa shvatate li koliko to nema smisla?
Imenuje direktora, daje mu sve ovlasti, direktor mu nakon četiri mjeseca da ostavku jer nije primio nijednu platu.
Kaže sabotirali ga ljudi iz kluba. Pa evo ko je doveo Slavišu Stojanovića? Evo ko je radio ovaj cijeli prijelazni rok? Ko je fulio sa svim ovim igračima? Ko je davao plate koje su date, koje su drastično podigle budžet kluba? Je li to neko od nas odavde s foruma radio? Jesu to radili navijači, jel to radio neko iz kluba? Znači, Nijaz i Mirvić su imali potpunu kontrolu toga i sad kad su zajebali, sad se peru i vade se na druge.
Naslijedio je klub u kojem su sve plate bile redovne, klub koji je bio stabilan, gdje u ovoj godini dolaze dvije milionske rate od Džabera i za šest mjeseci je uspio klub stabilan, dovesti do toga da kasne tri plate igračima i četiri plate omladinskom pogonu. Kako je to moguće? Kako ga je neko na taj način mogao obstruirati? A imao je čovjek apsolutnu moć upravljanja, imenovanja i odlučivanja.
I nemojte nam molim vas vrijeđati inteligenciju kao “ne može uložiti pare”.
Kako ne može uložiti pare?
Kako njegov brat na Koševu ulaže pare?
Je li postoji mogućnost da da donaciju?
Kako je Eldin Diglišić nakon propalih pregovora poslao donaciju?
Je li postoji zakonska mogućnost da da pozajmicu?
Kako njegov brat daje pozajmice?
Kaže, ako bi dao pare, ne bi imao način da vrati. Pa evo nevezano za statut usvojen ili neusvojen, zakonski postoji mogućnost davanja pozajmice. Ako da pozajmicu, ako ima ugovor o pozajmici koji to jasno potvrđuje, sve i da ga sutradan otjeraju, on te pare može vratiti sa zakonskom kamatom. Tako da nemojte vrijeđati inteligenciju i govoriti da nije bilo načina da uloži pare. Jeste, ali on očito to nije htio.
Jedan od najdebilnijih komentara koje čitam kaže „uzjogunili se ovi koji su nabijeni nogom“. Svi ti ljudi koji su bili u tim organima do decembra 2025. oni su sami sebe nabili nogom glasanjem za Mirvića. Pa shvatate li vi koliko to nema smisla to što govorite? I hajde, ja razumijem da ovdje vjerovatno ima puno djece, ja razumijem i da ovdje ima vas koji imate više profila, ali ovdje glavni problem nije to što vi neki ne kontate neke stvari. Glavni problem je što ovdje niko ne razmišlja svojom glavom. Jer evo samo ove stvari koje sam naveo, uporedite pisanja i ono što se stvarno dešavalo i što svi znamo i vidite da to nema smisla.
I ni na jednom forumu zapravo nema nikakvih insajdera. Ima samo ljudi koji mahalaju i koji na osnovu sve te mahalaštine, nekakvih poluinformacija koje imaju, još na sve to kreiraju neke vlastite konstrukcije i zaključke koje onda predstavljaju kao činjenice, a masa se nerazmišljajući samo lijepi na to. Tako da samo počnite malo razmišljati svojom glavom i bit će vam sasvim jasno šta se dešava.
Mirvić kad je bio ovdje u Sarajevu, možete samo mislit da čovjek nije obavio ni jedan jedini sastanak s administracijom kluba. Sjedio je sa kuntom i sa pantom, s administracijom nije sjeo. Sa igračima i stručnim štabom nije sjeo. Eto o kakvom se tu čovjeku radi. Sjedio je, koliko čujem, sa svim organima kluba i svi su mu dali apsolutnu i bezrezervnu podršku. Niko mu se ništa nije miješao i sad on tako vraća ljudima u klubu, govoreći najgore stvari o njima. Pročitajte samo ovaj intervju, vidite već i u pitanjima koja je postavio Haračić, a evo i u ovom tekstu da je direktno postao glasilo Mirvića i da su direktno krenuli i lično protiv ljudi u klubu.
Ranije sam i pisao o tome da se ozbiljan čovjek ne dopisuje sa masom na društvenim mrežama. Znači poslije Adžema smo dobili Mirvića.
Ako šta, možemo zamjeriti ljudima u klubu, možemo im zamjeriti to što nisu temeljitije pristupili svemu ovome i što nisu bolje procijenili njega i bolje zaštitili klub i procijenili kakve sve stvari mogu proći. Ali evo i tu ako smo realni, i tu se postavlja pitanje koji **** je radila advokatica od ovog Mirvića? Šta je ona tu radila? I ona se tu nešto pitala. Čak, koliko čujem, dobar dio stavki iz statuta je tu zbog njihovog insistiranja. Evo je li taj Nijaz nekakav pravnik? Kako on nije to mogao da vidi da neće proći, rekao da neće proći, nije se uključio da to bude bolje napravljeno.
I ako ćemo na kraju biti pošteni, da kojim slučajem u decembru sva ova priča sa Mirvićem nije prošla, pa cijeloj ovoj skupštini i staroj upravi, svima, **** bismo nanu naninu i sjetili se svega do osmog koljena. I sada, kada su nakon tolikog pritiska i hajke prihvatili sve ovo, sad odjednom im **** mater i oni su krivi za sve ovo.
Najgore od svega je što će sad ovu cijelu situaciju sa Mirvićem iskoristiti oni koji misle da možemo sami i govoriti da je ovo dokaz kako mi trebamo sami, kako nam ne treba investitor i slično. Stvar je da ovdje nema nikakve dileme da nama treba neko ko ulaže pare da bi klub bio održiv, ali očito Mirvić nije taj. I sada će bit najveći posao oduprijeti se toj kampanji koja će krenuti da nam ne treba investitor, i samo početi polako tražiti nekog novog ko je odgovorniji, finansijski moćniji i sa tim nekim jednostavno proći temeljitije kroz sve kako bi se definisala prava i obaveza, da se ovo ne ponovilo.