02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Madal
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la Madal » 04 jul 2026, 12:05

dena24 je napisao/la:
04 jul 2026, 03:39
Madal je napisao/la:
04 jul 2026, 00:33
Kako da imamo kombinatoriku kad je namjesta samo na lijevu.
Ja njega ne krivim. Samo konstatujem cinjenice. A na te cinjenice vas 90% zmiri.
a sta je bio problem kad on nije bio u igri?
Nasi problemi su dublje prirode. Problem je sto nam je rezerva PSVa i neizbrusen igrac jedna od prvih violina napada i ta cinjenica je dovoljna da se shvati koji nam je domet.
Nama Esmir nije problem nikakav. Ja odgovaram onima sto su psovali mrtve selektoru ako ga ne stavi u nekoj utakmici od prve minute a ispostavilo se da su fudbalske neznalice.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 jul 2026, 12:34

Činjenica je da se uz ovakvu igru niti jedan ofanzivac neće isticati. Osim Kerima jer je on klasa za sebe.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 jul 2026, 12:35

Prvo nismo u problemu igrali smo SP prosli grupu sve 5. Imamo mladu ekipu koja ce rasti , sljedeci cilj treba biti plasman na EP . Mene jedino smeta sto Dzeku nismo imali posljednjih pola sata a to je period kad napadamo ,morao je biti joker u posljednjih pola sata mi smo ga potrosili za nista .

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 04 jul 2026, 12:40

Zagor je napisao/la:
04 jul 2026, 11:50
Ne znam, ne zelim se puno raspravljati o temi koju zelim pokrenuti (ako vec neko nije pisao o tome), ali meni nije jasno zbog cega su porodice nasih igraca isle na utakmice, samin tim i uzimale im neko mozda dragocijeno vrijeme za odmor i sl. Mozda sam glup, sta, al meni je to malo bezveze.
U svakoj reprezentaciji je ista stvar.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 04 jul 2026, 12:51

jasmin10 je napisao/la:
04 jul 2026, 12:34
Činjenica je da se uz ovakvu igru niti jedan ofanzivac neće isticati. Osim Kerima jer je on klasa za sebe.
Kerimu i Mahmicu je sasvim dovoljno bilo da se pokazu. Nevazno za golove, opcenito su pokazali kvalitet.
-Beogradski sindikat

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 jul 2026, 12:53

Madal je napisao/la:
04 jul 2026, 12:51
jasmin10 je napisao/la:
Kerimu i Mahmicu je sasvim dovoljno bilo da se pokazu. Nevazno za golove, opcenito su pokazali kvalitet.
Kerim je nas najbolji ofanzivac, a Mahmic jedini veznjak koji prema naprijed može uraditi nešto.
Ostatak napadačke linije, plus bekovi nisu ništa uradili jer je takav stil igre.

Blueforce21
Kontakt:

Post Postao/la Blueforce21 » 04 jul 2026, 13:16

Nažalost Bašić je jedini vezni koji ima šmeka za pas i neko razigravanje, Tahirović i Šunjić su prelimitirani igrači, Tahirovića mi je žao jer dečko kulturno propada, Roma, Ajax, Brondby, i sad ni tu ne igra, sumnjam da će ikad igrati iole ozbiljan fudbal Šunjić je jedino tu da udara i pravi faulove, za Gigovića nisam siguran ni koju tačno poziciju u veznom redu igra, nije mi ni zadnji, ni centralni ni ofanzivni vezni, ne znam šta igra čovjek. Džaba nam i dobra defanziva i ofanzivni blok sa trojicom mađioničara kad ih nema ko spojiti

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 jul 2026, 15:23

jasmin10 je napisao/la:
A ni Kerim se nije proslavio puno protiv Švicarske i Amerike. A naš je najbolji ofanzivac, što kažeš nemoguće da iko puno toga uradi jer su i Kerim i Esmir odmah udvajani i ne mogu ništa uraditi. Govorimo o Esmirooj grešci što nije dodao pa nije ni Kerim Džeki protiv Švicarske a još je bolja situacija bila.

Ne krivim ih sekunde nijednog, sa ovom formacijom i strategijom bilo bi pravo čudo da su išta i uradili.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 04 jul 2026, 15:39

jasmin10 je napisao/la:
04 jul 2026, 12:53
Madal je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
Kerim je nas najbolji ofanzivac, a Mahmic jedini veznjak koji prema naprijed može uraditi nešto.
Ostatak napadačke linije, plus bekovi nisu ništa uradili jer je takav stil igre.
Sa stilom igre ima veze da nisu dobijali previse lopti. Sa stilom igre apsolutno nema veze da i to lopti sto je Esmir dobio upropasti ih namjestajuci se na lijevu i vracajuci pas nazad.
Lupam Esmir je dobio 20 lopti na prvenstvu i nije nista uradio, vi se zalite sto nije dobio 50. Katastrofa od logike.
-Beogradski sindikat

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 04 jul 2026, 16:01

Madal je napisao/la:
04 jul 2026, 15:39
jasmin10 je napisao/la:
Madal je napisao/la:

Sa stilom igre ima veze da nisu dobijali previse lopti. Sa stilom igre apsolutno nema veze da i to sansi sto je Esmir dobio upropasti ih namjestajuci se na lijevu i vracajuci pas nazad.
Moraš razumjeti da mi nemamo igru s ovom formacijom. Doduše, nije ni formacija toliko kriva koliko nemaš igrače za istu. nemamo igru ni prema naprijed ni prema nazad.
Siluješ Šunjića i koga god da igra s njim, čime mu jos oduzmes opciju za odigravanje. Čak i kada igramo prema naprijed, lopta se ne može zadržati gore, a defanzivnu tranziciju uopšte nemamo. Svaki put kada se malo zadržimo u napadu i izgubimo loptu, kreće kontra, a te kontre nam dođu skoro kao penal za protivnika.

Previše je reći da se mi katastrofalno krećemo u bloku, kako nazad tako i naprijed. Kontam da je to do neuigranosti ili neiskustva, a dijelom i do toga što na nekoliko pozicija nemamo kvalitet da bi se to disciplinovano držalo.

Znači, jedino što ti je ostalo jeste da se povučeš nazad u kazneni prostor i čuvaš gol. U takvoj situaciji trebao bi igrati na kontre, ali ni za to nemaš igrače koji bi ih pokrenuli. Zato igramo divlje prema naprijed pa šta bude, a onda, zavisno od rezultata, krenemo navodno hrabro, na juriš.

Ali najvaznije, sve ovo ne govorim da bih kritikovao stručni štab. Razumljivo je što se do sada igralo tako jer nije bilo kvaliteta. Međutim, od sada s ovim mladim igračima imaš previše ofanzivnog kvaliteta da ne bi smislio način kako da ih dovedeš u situacije 1 na 1 i da im olakšaš igru, umjesto da im je otežavaš. Pravi višak, igraj s nekom strukturom, poluprostori, organizacija neka blabal čisto školski, jer oni tako igraju i u svojim klubovima.

Ali reći da ovi momci ofanzivno ništa nisu pokazali pa da nam igra propada zbog toga, to nema veze s mozgom. Sve ovo govorim svjestan da ovi mladi igrači moraju još dosta toga popraviti, tako da niko i ne očekuje neku dominaciju. Ali de ba jedan napad skontaj

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 04 jul 2026, 16:06

najbolji dokaz, protiv amerik, igrac manje, treba nam pola sata da prebacimo loptu s desne na lijevu stranu. jer momci nikad ne igraju ofanzivno, niko ne zna gdje da stoji, sve nesta improvizano. gube se glupe lopte, jer se odigraju u momentu kad ovaj krene u neki prostor,. pa ti ispada tako kako ispada

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 04 jul 2026, 16:08

Unofficialpage je napisao/la:
04 jul 2026, 15:23
jasmin10 je napisao/la:
A ni Kerim se nije proslavio puno protiv Švicarske i Amerike. A naš je najbolji ofanzivac, što kažeš nemoguće da iko puno toga uradi jer su i Kerim i Esmir odmah udvajani i ne mogu ništa uraditi. Govorimo o Esmirooj grešci što nije dodao pa nije ni Kerim Džeki protiv Švicarske a još je bolja situacija bila.

Ne krivim ih sekunde nijednog, sa ovom formacijom i strategijom bilo bi pravo čudo da su išta i uradili.
igrali konstantno s 3 portiv njega, opet je on jedini sto je ista pokrenuo ili dribling ili pas igrom, i to s 18 godina

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 04 jul 2026, 16:42

dena24 je napisao/la:
04 jul 2026, 16:01
Madal je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:

Sa stilom igre ima veze da nisu dobijali previse lopti. Sa stilom igre apsolutno nema veze da i to sansi sto je Esmir dobio upropasti ih namjestajuci se na lijevu i vracajuci pas nazad.
Moraš razumjeti da mi nemamo igru s ovom formacijom. Doduše, nije ni formacija toliko kriva koliko nemaš igrače za istu. nemamo igru ni prema naprijed ni prema nazad.
Siluješ Šunjića i koga god da igra s njim, čime mu jos oduzmes opciju za odigravanje. Čak i kada igramo prema naprijed, lopta se ne može zadržati gore, a defanzivnu tranziciju uopšte nemamo. Svaki put kada se malo zadržimo u napadu i izgubimo loptu, kreće kontra, a te kontre nam dođu skoro kao penal za protivnika.

Previše je reći da se mi katastrofalno krećemo u bloku, kako nazad tako i naprijed. Kontam da je to do neuigranosti ili neiskustva, a dijelom i do toga što na nekoliko pozicija nemamo kvalitet da bi se to disciplinovano držalo.

Znači, jedino što ti je ostalo jeste da se povučeš nazad u kazneni prostor i čuvaš gol. U takvoj situaciji trebao bi igrati na kontre, ali ni za to nemaš igrače koji bi ih pokrenuli. Zato igramo divlje prema naprijed pa šta bude, a onda, zavisno od rezultata, krenemo navodno hrabro, na juriš.

Ali najvaznije, sve ovo ne govorim da bih kritikovao stručni štab. Razumljivo je što se do sada igralo tako jer nije bilo kvaliteta. Međutim, od sada s ovim mladim igračima imaš previše ofanzivnog kvaliteta da ne bi smislio način kako da ih dovedeš u situacije 1 na 1 i da im olakšaš igru, umjesto da im je otežavaš. Pravi višak, igraj s nekom strukturom, poluprostori, organizacija neka blabal čisto školski, jer oni tako igraju i u svojim klubovima.

Ali reći da ovi momci ofanzivno ništa nisu pokazali pa da nam igra propada zbog toga, to nema veze s mozgom. Sve ovo govorim svjestan da ovi mladi igrači moraju još dosta toga popraviti, tako da niko i ne očekuje neku dominaciju. Ali de ba jedan napad skontaj
Ja sudim prema onome sto su uradili u napadu. Odnosno sta je Esmir. Sto je lopti dobio toliko ih je sjebao i to je cinjenica i apsolutno je nevezano za formaciju i nema eseja kojim se ta cinjenica moze odbraniti. On je taj koji kreira igru i prilike kad dobije loptu u protivnickoj trecini. Nismo na istom razmisljanju.
-Beogradski sindikat

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 04 jul 2026, 17:31

Madal je napisao/la:
04 jul 2026, 16:42
dena24 je napisao/la:
04 jul 2026, 16:01
Madal je napisao/la:

Ja sudim prema onome sto su uradili u napadu. Odnosno sta je Esmir. Sto je lopti dobio toliko ih je sjebao i to je cinjenica i apsolutno je nevezano za formaciju i nema eseja kojim se ta cinjenica moze odbraniti. On je taj koji kreira igru i prilike kad dobije loptu u protivnickoj trecini. Nismo na istom razmisljanju.
Pa dobro opet te pitam, kako to da nismo imali ofanzivnu igra kad on nije igrao. Protiv svice recimo. Ili amerike? Sta je problem nisi mi odgovorio. Valjda bi se trebala vidjeti razlika neka bar minimalno da vi se moglo reci 'e taj i taj je sjebo igru'. Naprotiv ti kad si izbacio spica malkice ti se popravila igra. Sto je i sam barbarez rekao

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 04 jul 2026, 18:13

evo ne moras mene slusat, slušaj šta kaže Švabo. To je jedan od vodećih fudbalskih analitičara u Njemačkoj, valjda ti je on objektivan: (minuta 06:23) eto ti translate:

"Bosna je apsolutna katastrofa. Kako uopšte možeš pustiti ekipu da igra takav fudbal na Svjetskom prvenstvu, zabarikadiraju se nazad, samo duge lopte i prekidi... Kad igraš s Džekom, onda ne možeš ni igrati na kontre. On je sad počeo utakmicu od prve minute, a mi smo još diskutovali možeš li ga uopšte staviti u sastav ako igraš takav fudbal? Na kraju su to uradili. I nije baš najbolje funkcionisalo. .... Moraš igrati s Alajbegovićem i Bajraktarevićem, pa da imaš šansu za kontre, onda imaš i brzinu."

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 04 jul 2026, 18:22

dena24 je napisao/la:
04 jul 2026, 18:13
evo ne moras mene slusat, slušaj šta kaže Švabo. To je jedan od vodećih fudbalskih analitičara u Njemačkoj, valjda ti je on objektivan: (minuta 06:23) eto ti translate:

"Bosna je apsolutna katastrofa. Kako uopšte možeš pustiti ekipu da igra takav fudbal na Svjetskom prvenstvu, zabarikadiraju se nazad, samo duge lopte i prekidi... Kad igraš s Džekom, onda ne možeš ni igrati na kontre. On je sad počeo utakmicu od prve minute, a mi smo još diskutovali možeš li ga uopšte staviti u sastav ako igraš takav fudbal? Na kraju su to uradili. I nije baš najbolje funkcionisalo. .... Moraš igrati s Alajbegovićem i Bajraktarevićem, pa da imaš šansu za kontre, onda imaš i brzinu."

Kakve šanse daje Njemačkoj u finalu?

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 04 jul 2026, 18:28

signalidunapark je napisao/la:
04 jul 2026, 18:22
dena24 je napisao/la:

nikakve. opet pogodili

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 04 jul 2026, 19:47

Previse smo se digli i trazimo previse, bez pokrica nekog, evo Maroko, koji ima bolje igrace ne moze protiv Kanade centar preci ni kornera izboriti.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 04 jul 2026, 19:53

dena24 je napisao/la:
04 jul 2026, 18:28
signalidunapark je napisao/la:
04 jul 2026, 18:22
dena24 je napisao/la:

nikakve. opet pogodili
To će neko Džeku ostaviti na klupi u oproštajnoj utakmici? :think:

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 04 jul 2026, 19:55

Brazzzoo123 je napisao/la:
04 jul 2026, 19:47
Previse smo se digli i trazimo previse, bez pokrica nekog, evo Maroko, koji ima bolje igrace ne moze protiv Kanade centar preci ni kornera izboriti.
nista nisam rekao protiv toga, rekao sam razumljivo kako smo igrali do sad, al od sad se treba iskoristiti to sto imamo, samo se nisam slozio da su nam pojedinci naprijed krivi za igru, niti mislim da su razocarali.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: NebeskaSila96, Varta i 27 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []