Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Profesor
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Profesor » 04 jul 2026, 23:50

MiranGlasnic je napisao/la:
04 jul 2026, 23:39
emir79 je napisao/la:
04 jul 2026, 21:08
Ma mi da smo igrali na prvenstvu kao u baražu protiv Velsa i Italije, igrali bi sigurno 1/8 Finala.
Ja ne znam gdje se sve ono izgubilo.
Baraž smo igrali u punom sastavu…i svi igrači su bili zdravi. Na Svjetskom to nije bio slučaj…mi smo na Svjetsko otišli bez Džeke i Tabakovića…a oni su nas nosili u baražu…dodaj Katića koji se vratio na svoj nivo…jer ono iz baraža mu se nikada neće ponoviti…i dobiješ ekipu koja je za klasu slabija. Imamo nekih 9 igrača koji nose ekipu…a ostali su tu jer nemaš koga drugog da pozoveš.
Uvijek ponavljam... Baraz, pogotovo Italija, je tekma gdje smo mi igrali IZNAD svojih mogucnosti.
Ljudi uzmite citave ciklus kvalifikacija, nasu igru i kvalitet.
Ovo na SP je odlično iskustvo za nase buduce nosioce igre. Ujedno i nas trenutacno plafon.

Hvala sensei

KockarVicin007
Kontakt:

Post Postao/la KockarVicin007 » 05 jul 2026, 00:30

Kad vidim kako se boje Paragvajci, tačno mi postaje jasnije da je kokcar poveo dječake na jedan kvalitetan izlet. Svaku utakmicu su odigrali sa nultim žarom i borbom, čast Kolašincu.

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 05 jul 2026, 00:40

Barbarezovi fanovi su nova sekta. Nema bolesnika većih.
To će spustiti reprezentaciju na nivo Sapne i Maoće po kvaliteti samo da bi opravdali KATASTROFALNO odigrano SP. NAJLOSIJI od svih 48 selekcija smo bili. Odigrali ništa nismo.
Taktika svi u odbranu PA ŠTA DRAGI ALLAH DA.
BRATSTVO GRAČANiCA

krkacina
Kontakt:

Post Postao/la krkacina » 05 jul 2026, 00:44

Arvid je napisao/la:
04 jul 2026, 21:13
krkacina je napisao/la:
04 jul 2026, 11:04
Barbarez ako voli Bosnu kao sto pokazuje nek‘ prepusti kormilo nekome drugome. Nama ne trebaju emocije i suze, nama treba dobar trener.
Evo otimaju se vrhunski stručnjaci da preuzmu. Kome bi to ti dao ključeve, života ti?
Pa 20 miliona imamo od ovog prvenstva. Za te novce mozes jako dobrog trenera dovesti. Po mogucnoscu stranca. Nek se Barbarez bavi dovodjenjem igraca zajedno sa Spahicem i prepusti posao nekome kome zna. On brate ne zna. Ugusio je sve ove igrace, svaku utakmicu smo igrali s nekim drugacijim sastavom. Nemam vise zivaca ni nabrajati sve cudne odluke. Imao je cetiri utakmice , niti jednu nije postavio tim kako treba.

antetokounmpo
Kontakt:

Post Postao/la antetokounmpo » 05 jul 2026, 00:57

I dalje sam misljenja da je samo Sergej Barbarez ovu reprezentaciju mogao odvesti na svjetsko, nakon sto je reprezentacija dotakla sportsko i kulturolosko dno. Da je bilo ko drugi bio, mi bi, u najmanju ruku, Rumunima prepustili drugo mjesto u grupi. Dakle, samo tri godine od "imamo ih Savo" i Siuu Bilinog Polja na pogodak protivnika, doživjeli smo toliki nacionalni naboj nastupom na Svjetskom prvenstvu da je to za ne povjerovati.

A sa dezurnim negativcima cemo lahko. Njima je najvaznije da se neko slozi sa njima. Pa evo slozit cemo se da je ovo jedno od nasih najlosijih izdanja ikada na Svjetskim prvenstvima.

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 05 jul 2026, 01:11

Treba pocet udarat samare ovoj prculadiji i pacenicima sto pisu kao Sergej ne valja, Sergej ne zna postaviti igrače. Igrače koje je on našao, iskopao, stvorio timsku hemiju koju nikad nismo imali, a do jučer gubio od luksemburga. Pa neki nisu normalni, srecom manjina su i srecom ovdje misljenje ovih iza skrivenog username nije relevantno niti ce ikad ibti.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 05 jul 2026, 01:20

antetokounmpo je napisao/la:
05 jul 2026, 00:57
I dalje sam misljenja da je samo Sergej Barbarez ovu reprezentaciju mogao odvesti na svjetsko, nakon sto je reprezentacija dotakla sportsko i kulturolosko dno. Da je bilo ko drugi bio, mi bi, u najmanju ruku, Rumunima prepustili drugo mjesto u grupi. Dakle, samo tri godine od "imamo ih Savo" i Siuu Bilinog Polja na pogodak protivnika, doživjeli smo toliki nacionalni naboj nastupom na Svjetskom prvenstvu da je to za ne povjerovati.

A sa dezurnim negativcima cemo lahko. Njima je najvaznije da se neko slozi sa njima. Pa evo slozit cemo se da je ovo jedno od nasih najlosijih izdanja ikada na Svjetskim prvenstvima.
:tokralju:

Vjerovatno većina ovih kritičara ovdje je vikala Siuuu na Bilinom…
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 05 jul 2026, 01:21

Treba benjo tahirovic glumiti galarzu

Varta
Kontakt:

Post Postao/la Varta » 05 jul 2026, 01:27

GG3 je napisao/la:
05 jul 2026, 01:20

100% istina

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 jul 2026, 01:50

Varta je napisao/la:
05 jul 2026, 01:27
GG3 je napisao/la:
05 jul 2026, 01:20

100% istina
Jedno od vecih ponizenja ove reprezntacije i drzave..domovina je domovina..nikad protiv ni za koga, mrs i rona i mesi i peti deseti, nema respekta

Stvarno smo prezivjeli period koji je tesko i zamislit sad...al svi smo ga vidjeli i cak i mnogi poceli gubit nadu da ce ikad bolje bit..vico, selektori, ekipa nista ni s cim..i iz nicega bum
=\_1921_/=

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 05 jul 2026, 02:00

Kako se je ovih par naloga aktivitalo da psuju i traže zamjenu Barbarezu :bih:

krkacina
Kontakt:

Post Postao/la krkacina » 05 jul 2026, 07:31

Po Sokratu, istina se radja kroz pitanja i preispitivanje. Ako u drustvu niko ne kritikuje nase stavove, ne mozemo znati da li su zaista ispravni.

Mislim da se ovdje previse zasluga daje Barbarezu za odlazak reprezentacije na Svjetsko prvenstvo i za dovodjenje igraca. Oni koji ga podrzavaju uglavnom se fokusiraju na to, ali on nije jedini zasluzan. Postoji citav sistem i vise ljudi koji su ucestvovali u tome, prije svega Spahic, koji je imao glavnu ulogu.

Medjutim, ja bih postavio jedno drugo pitanje onima koji ga podrzavaju: mozete li navesti jedan konkretan trenerski potez u ove cetiri utakmice koji pokazuje da je Barbarez dobar trener? Ostavimo po strani sve ostalo , njegova primarna uloga je da bude trener.

Ako svoj posao obavljas dobro u jednom dijelu, ali ne i u onom koji je sustina tog posla, onda se s pravom moze postaviti pitanje koliko ga zaista dobro radis. Za kompletan posao si i placen, a ne samo za jedan njegov dio

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 05 jul 2026, 08:35

Gledajući strogo poslovno, Barbarez i njegov stručni tim je dobio mandat od 4.godine da odvede reprezentaciju na Euro 2028. Kvalifikacije za SP su bile dio priprema za taj cilj. To što je uspio, tj su uspjeli, nemoguće i odveli reprezentaciju odmah na SP je uspjeh samo takav, da zaslužuje minimalno da mu se ispoštuje primarno dat mandat i zacrtani cilj, kvalifikacije za Euro 2028, a ne da se sada spominju ostavke i slične gluposti.
Stručni tim je izabrao takav pristup i igru na SP-u, i opet su uspjeli ostvariti i cilj na SP, a to je prolazak grupe. Da li je moglo bolje s drugačijim pristupom, možda jeste, možda nije, ali su ostvareni ciljevi postavljeni prije SP-a, a to je prolazak grupe.
Dodatni bonus je što je sve to ostvareno s poprilično mladom ekipom, tako da se imamo čemu nadati u slijedećim godinama. Tako da od mene i dalje ogromna podrška Barbarezu i njegovom stručnom timu.

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 05 jul 2026, 08:41

krkacina je napisao/la:
05 jul 2026, 07:31
Po Sokratu, istina se radja kroz pitanja i preispitivanje. Ako u drustvu niko ne kritikuje nase stavove, ne mozemo znati da li su zaista ispravni.

Mislim da se ovdje previse zasluga daje Barbarezu za odlazak reprezentacije na Svjetsko prvenstvo i za dovodjenje igraca. Oni koji ga podrzavaju uglavnom se fokusiraju na to, ali on nije jedini zasluzan. Postoji citav sistem i vise ljudi koji su ucestvovali u tome, prije svega Spahic, koji je imao glavnu ulogu.

Medjutim, ja bih postavio jedno drugo pitanje onima koji ga podrzavaju: mozete li navesti jedan konkretan trenerski potez u ove cetiri utakmice koji pokazuje da je Barbarez dobar trener? Ostavimo po strani sve ostalo , njegova primarna uloga je da bude trener.

Ako svoj posao obavljas dobro u jednom dijelu, ali ne i u onom koji je sustina tog posla, onda se s pravom moze postaviti pitanje koliko ga zaista dobro radis. Za kompletan posao si i placen, a ne samo za jedan njegov dio
Ajde ti, Sokrate, na FF pa tamo (ili ispred njega) propituj. Čuj: "Možete li mi navesti jedan konkretan trenerski potez?" xD Pa evo, kad pokazuje rukama formaciju, je l' to dovoljno? :D :njanjanja:

Lik je sastavio stručni štab sa Spahićem, Bajramovićem, Hrgovićem, Milenkovićem, Papcem i Hasagićem. Kad kažeš Sergej, valjda se podrazumijeva cijeli njegov tim. Uostalom, jedan od uslova mu je bio da Spahić bude direktor reprezentacije.

Izvede Džeku u 60. minuti protiv Katara, smiri utakmicu, uvede Mahmića koji poslije postigne gol – i to nije trenerski potez? Ljudi se ponašaju kao da je posao trenera samo nacrtati formaciju na tabli. Kao da psihologija, upravljanje svlačionicom, atmosfera i timska hemija ne igraju nikakvu ulogu. A nikad veća timska hemija.

Volio bih vidjeti tog mangupa koji bi ostavio Džeku na klupi samo zato što mu se "ne uklapa u formaciju", pa da pritom ne naruši autoritet i timsku hemiju. Trenerski posao je mnogo više od rasporeda igrača na terenu. Trenerski posao u reprezentacije je više upravljanje, održavanje, mentalitet, prepoznavanje situacija i ljudi i slično. Igrači su mladi, igrali su možda 15 puta zajedno, tek usvajaju kombinatorike i mehanizme, htjeli priznati i li ne, to tek treba da se vidi u narednih godinu ili dvije, brzina prenosa lopte, pasovi, konkretna igra. Pa niko nije očekivao da ćemo otići na SP. Cilj je EURO, a ovim smo dobili mnogo, samim tim što je tim trenirao mjesec dana zajedno, što je najviše u historiji reprezentacije, da su vremenski proveli zajedno.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 05 jul 2026, 08:47

krkacina je napisao/la:

Sokrat s aliexressa nalozen na preispitivanje i konstantnu kritiku svega zivog. Zanimljiv mi je taj fenomen kod ljudi, slicno sto su i nastupe BiH u Ligi Nacija kritikovali i preispitivali.

Mi smo odlicno stojali protiv Kanade i Svicarske do gola. Katar rutinirali. Protiv USA je prelose bilo i sa prvih 11 i sa novom postavkom u 2pov. koja je igrala sa igracem vise.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 05 jul 2026, 09:24

krkacina je napisao/la:

Ovdje se rješavaju posljedice. Ne priča se o uzrocima. Reprezentacija Bosne i Hercegovine ima katastrofalan disbalans u kvaliteti po pozicijama.

Imamo 2 desna beka..4 štopera…nemamo lijevog beka…imamo 6 centralnih veznih ili zadnjih veznih..jednog ofanzivnog veznog…jedno lijevo krilo…jedno desno krilo…i 3 napadača. Mi kao prvo i osnovno nemamo dobar kadar i ekipa nema balans da bi se mogli takmičiti. Imamo totalnu disproporciju po linijama…imaš respektabilnu odbranu…respektabilan napad…a izmedju nemaš ama baš ništa. Totalno pogrešan odabir 26 igrača za Svjetsko. Šta god bilo opravdanje..ne pije vode jer otišli smo da učestvujemo na takmičenju bez ikakvog plana B jer ekipa nam je sačinjena od takvih igrača da se moraš braniti ili pokerski rečeno ići all in. Nema ništa izmedju..jer kadar ti to ne dozvoljava. Diskurs mora biti većih razmjera i da se dubinski analiziraju problemi unutar našeg fudbala i sa kakvim igračima raspolažemo. Da citiram Amara Osima…mi nismo genetski nadareni za ono što moderan fudbal traži. Ako sagledaš broj stanovnika..kvalitet domaće lige i domaćih trenera…i fond igrača sa kojima raspolažemo..vrlo lahko se da zaključiti da mi nismo u stanju okupiti 20 igrača za koje možeš reći da su ozbiljni igrači…i to u smislu fizičke spreme..snage..brzine..i izdržljivosti..općeg fudbalskog talenta i znanja…i razumijevanja fudbala sa taktičkog aspekta. Mi brojčano nemamo dovoljno kvalitetnih igrača da budemo bolji nego što jesmo. Fizičke predispozicije se ubrajaju u taj kvalitet…Ivica Osim bi rekao ko ne može da trči taj ne može da igra..tu i sva taktika pada u vodu..i to je kod nas slučaj. Zašto naši klubovi i naša reprezentacija ima problema sa skandinavskim državama i klubovima…sa ekipama sa Ostrva? Jer te ekipe puno trče i fizički su dominantniji od nas. Zašto smo se solidno nosili sa Italijom čak i prije crvenog kartona Bastoniju? Jer ljudi igraju sporiji tempo fudbala..sama liga nije poznata po brzini. Znatno inferiorna ekipa treba da koristi taktiku koja će omogućiti najbolju šansu da se ostvari rezultat. Ne da igraju napadački ili da igraju ultradefanzivno..nego da igra bude ona koja će dati najbolju šansu za pozitivan ishod. Ako gledamo igrački kadar i naše nedostatke…taktika je imala smisla..osnovni ciljevi su ostvareni…pobjeda i remi i prolazak u sljedeći krug. Svakom poštenom navijaču bi to trebale biti pozitivne tačke ovog takmičenja..bez da ulazimo u iskustvo koje će biti od koristi našim igračima za ubuduće. Minusi su definitivno sam spisak i odabir igrača od utakmice do utakmice. Mogli smo igrati ofanzivnije…ali naši nedostaci u igračkom smislu bi nas doveli u situaciju da smo šuplji i da je svaki prodor kroz sredinu terena gol šansa za protivnika. Gol koji smo primili protiv Kanade…odnosno prodor veznog igrača Kanade i ulazak izmedju linija je isto ono što je pošlo za rukom Americi u prvih 15 minuta utakmice..možda će se neki sjetiti. Ja mislim da je Tillman u pitanju…on je Gigovića pretrčao i zaobišao kao da ga Bog nije dao…samo što na našu sreću nismo primili gol. Sa taktičkog aspekta..i igračkog kadra…stvoren je višak centralno i protivnike smo forsirali da igraju na krila i centaršuteve. To nam je jako dobro išlo u prvom poluvremenu protiv Amerike sve do idiotski primljenog gola. Čak i slobodni udarci Amerike su bili pokušaji nekih prizemnih dodavanja i akcija..jer znali su da u zračnim duelima nemaju šanse protiv nas. Dakle..sa taktičkog aspekta defanzivno smo odradili posao i više nego pristojno…ako se gleda omjer kvaliteta igrača i uspjeh protivnika. Izuzmemo li onaj crveni kartona Muharemovića…i onih zadnjih 15 minuta protiv Švicarske…mi smo primili 4 gola u 3 utakmice. Naš prosjek tokom kvalifikacija je bio malo ispod 1 primljen gol po utakmici. Izuzmemo li utakmice protiv San Marina…mi smo postizali malo više od 1 gol po utakmici. Dakle…ni u kvalifikacijama mi nismo živjeli od ljepote..pa tako ni u baražu…koji smo iznijeli zahvaljujući formi pojedinaca i činjenice da su svi momci bili zdravi i igrali u klubovima. Protiv Kanade smo imali priliku da povedemo 2-0 i tu bi bio fajront za Kanađane. Danas bi priča bila malo drugačija da smo osvojili 6 bodova..zar ne? Ali to niko neće priznati. Jer najbolje i najlakše je srati kada si isfrustrirano govedo. Protiv Švicarske se bunkerišeš i opet stvoriš najmanje 3 poluprilike i jednu super priliku…gdje nisu u stanju iz XYZ razloga ugroziti gol protivnika. Onda iz greške koja se Memiću desi jednom u 500 instanci ti primiš gol…pa Muharemović dobije crveni…i mi se raspadnemo..i taj raspad zamjeram Barbarezu. Zamjeram Barbarezu što smo otišli na Svjetsko sa 20 igrača. Ja mislim da je to bila ogromna greška. Džeko i Tabaković povrijeđeni…Katić se tek oporavio…i na to Mujakić Radeljić i Malić na spisku. Barem četvorica njih nije smjelo ići na Svjetsko ako nam je cilj bio bolja igra i neki veći uspjeh. Ako je cilj bio da ih se ispoštuje poslije 12 godina sra.nja u kakvom smo se nalazili..onda ok.

U globalu priča o zadovoljstvu ili nezadovoljstvu treba da ide kroz kontekst dugotrajnih ciljeva i šta su naša očekivanja i planovi kao reprezentacija? Ako su očekivanja da nećemo ići na Svjetsko narednih 12 godina…onda sam i ja jako nezadovoljan prikazanim. Ako je cilj da se stekne neka radna navika i da mladi momci…gro našeg tima…iskuse Svjetsko i pritisak istog jer plan nam je da idemo na svako veliko takmičenje narednih 10 godina…onda smatram da su ispunjeni osnovni ciljevi i tu se nema šta zamjeriti bilo kome. Ocjenjivanje trenera ili jednog stručnog štaba treba ići kroz kontekst cjelokupnog rada i polazne tačke ekipe kada ih je preuzeo Sergej Barbarez. Izbacimo igrače koje su doveli…sta nama ostaje? Koji bi to igrači igrali za nas..kakve bi šanse tada imali da se kvalifikujemo na ovo Svjetsko? Pogledajmo kakva je atmosfera bila..kakva radna etika igrača..kakav odnos prema državnom grbu? Je li bolje sada ili prije ovih ljudi? Dakle..je li igra bila goli ku.rac? Jeste. Je li igrački kadar i sam odabir igrača dozvoljavao za više. Nije. A mislim da su mnogi neracionalno tražili neku vrstu fudbala za koju mi nemamo igrače. Ti isti ljudi…da imaju gram dostojanstva i poštenja priznali bi da bi isto sr.ali po Barbarezu da smo igrali napadački a napustili Svjetsko sa 3 osvojena boda i ispali u grupnoj fazi…jer bolje je igrati muški i potući se kada znaš da si znatno slabiji od dvije ekipe u grupi nego igrati kukavički i na rezultat..koji je i ostvaren.

Konačni sud o Barbarezu i saradnicima se treba donijeti poslije zacrtanog..a to su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Što? Jer sam ugovor od 4 godine je dodijeljen sa ciljem da prve dvije godine budu praksa i probni balon…a mi se zaigrasmo i izborismo Svjetsko. Je li Barbarez privukao nove igrače? Je li uradjena smjena generacije i parcijalni remont ekipe? Jesmo li isprobali neke formacije? Jesmo li u procesu da pridobijemo još neke igrače? Rezultatski..šta je bilo pozitivno a šta negativno? Kako je odradjen prvi kvalifikacioni ciklus…šta je konačan ishod tog ciklusa? Je li vraćen kult reprezentacije? Je li uspostavljen neki kodeks ponašanja i odnos igrača prema državnom grbu?

Kada uradimo duboku analizu svega i kada damo odgovore na pitanja…onda tek možemo pričati o nekom konačnom sudu.
Zadnja izmjena: MiranGlasnic, dana/u 05 jul 2026, 09:36, ukupno mijenjano 5 puta.

krkacina
Kontakt:

Post Postao/la krkacina » 05 jul 2026, 09:29

Madal je napisao/la:
05 jul 2026, 08:47
krkacina je napisao/la:

Sokrat s aliexressa nalozen na preispitivanje i konstantnu kritiku svega zivog. Zanimljiv mi je taj fenomen kod ljudi, slicno sto su i nastupe BiH u Ligi Nacija kritikovali i preispitivali.

Mi smo odlicno stojali protiv Kanade i Svicarske do gola. Katar rutinirali. Protiv USA je prelose bilo i sa prvih 11 i sa novom postavkom u 2pov. koja je igrala sa igracem vise.
Mozda smo mi gledali razlicite utakmice. Uglavnom, nije bitno moje vidjenje ovdje. Poslusaj malo komentatore iz drugih drzava, koji nisu pristrasni. Nevezano za Barbareza, pored njega , po meni svi oni oko njega su gomila neznalica koji isto tako nemaju nikakav CV niti iskustvo da rade taj posao. Gdje su Hrgovic, Bajramovic i ostali radili prije? Samo kod nas je moguce da dodjes na ovakvu vrstu posla bez da te pitaju sta si ti napravio prije da bi bio tu.

Isto tako koji to trener javno govori emotivno stanje igraca , kao sto je on rekao javno da je Esmiru svega dosta i da mu treba mir ( poslije Makedonije ). Kako on to rece, Esmir se ne sastavi s loptom kako treba.
Uostalom pogledaj konferencije za stampu, on ne zna da komunicira, nijedno pitanje ne odgovori direktno. Sve neka demagogija. Ciro bi prije utakmice rekao s Katarom rekao razbiti cemo ih 5:0 , i razbili bi ih. Trenerski posao se sastoji od milion komponenti koje zajedno daju rezultate.. Psihologija i motivacija je jedna od najbitnijih i to je gdje trener treba da bude taj koji to ima. Ja to ne vidim u njemu.
Zadnja izmjena: krkacina, dana/u 05 jul 2026, 09:31, ukupno mijenjano 1 put.

antetokounmpo
Kontakt:

Post Postao/la antetokounmpo » 05 jul 2026, 09:29

krkacina je napisao/la:

Kratko cemo. Pod broj 1. Sokrat je prevaziđen. Pod broj dva, ako se već drzis Sokrata i temelja preispitivanja (mada si mogao navesti bilo kojeg antickog grckog filozofa jer je temelj preispitivanja pocetak prve filozofske skole) zapitaj sam sebe znas li razliku između selektora i trenera.
Kad vec zelis da budes filozof, koristi svoje "vjestine" i idi u dubinu, ne plivaj po plicaku izgorit ces, zajedno sa "pametnom i isaret dosta" Bosnjacima.

krkacina
Kontakt:

Post Postao/la krkacina » 05 jul 2026, 09:37

05 jul 2026, 09:29
krkacina je napisao/la:

Kratko cemo. Pod broj 1. Sokrat je prevaziđen. Pod broj dva, ako se već drzis Sokrata i temelja preispitivanja (mada si mogao navesti bilo kojeg antickog grckog filozofa jer je temelj preispitivanje temelj prve filozofske skole) zapitaj sam sebe znas li razliku između selektora i trenera.
Nije bitan Sokrat. Bitna je ideja gdje kritika u svakom demokratskom drustvu pravi drustvo boljim. Tako i ovdje. On kako selektor treba da odgovori na pitanja kako cemo poboljsati igru, imati konstantu i to sve. Zasto neki igraci igraju, zasto neki ne. Neko treba da ga to pita i on da izadje sa planom. Ako on izadje s planom i idejom , ja mu dajem podrsku. Na zalost nasi potkupljeni novinari ga nikada nece to pitati. I tu je isto tako problem u nasem drustvu.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 05 jul 2026, 09:41

krkacina je napisao/la:
05 jul 2026, 09:29
Madal je napisao/la:
05 jul 2026, 08:47
krkacina je napisao/la:

Mozda smo mi gledali razlicite utakmice. Uglavnom, nije bitno moje vidjenje ovdje. Poslusaj malo komentatore iz drugih drzava, koji nisu pristrasni. Nevezano za Barbareza, pored njega , po meni svi oni oko njega su gomila neznalica koji isto tako nemaju nikakav CV niti iskustvo da rade taj posao. Gdje su Hrgovic, Bajramovic i ostali radili prije? Samo kod nas je moguce da dodjes na ovakvu vrstu posla bez da te pitaju sta si ti napravio prije da bi bio tu.

Isto tako koji to trener javno govori emotivno stanje igraca , kao sto je on rekao javno da je Esmiru svega dosta i da mu treba mir ( poslije Makedonije ). Kako on to rece, Esmir se ne sastavi s loptom kako treba.
Uostalom pogledaj konferencije za stampu, on ne zna da komunicira, nijedno pitanje ne odgovori direktno. Sve neka demagogija. Ciro bi prije utakmice rekao s Katarom rekao razbiti cemo ih 5:0 , i razbili bi ih. Trenerski posao se sastoji od milion komponenti koje zajedno daju rezultate.. Psihologija i motivacija je jedna od najbitnijih i to je gdje trener treba da bude taj koji to ima. Ja to ne vidim u njemu.
To onaj Blažević koji je bombastično najavio da će se objesiti ako Iran ne pobijedi Irsku u baražu za Svjetsko u Japanu i Južnoj Koreji?
Zadnja izmjena: MiranGlasnic, dana/u 05 jul 2026, 09:43, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

DEBUG SSO: [] | STATUS: []