FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
Bojudaosinebu
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Treba im objasniti da je nekad pametnije ne izdati nikakvo saopstenje. Koliko nam treba jos saopstenja da oborimo neki rekord, mozda to ganjamo.
-
Marokanci58
- Kontakt:
Ovo je već epska ali "sve po zakonu" prevara.
Znaci posudio malo manje od 700 000 KM ali kamata mjesecima 15% pa ovo nema ni u Koreji. Do iduce godine Mirivću će biti duzno 2 miliona...
Znaci posudio malo manje od 700 000 KM ali kamata mjesecima 15% pa ovo nema ni u Koreji. Do iduce godine Mirivću će biti duzno 2 miliona...
BRATSTVO GRAČANiCA
- PointBlank
- Kontakt:
Ne pricam o legendama kluba, nego o ljudima koji finansijski mogu drzati Zeljeznicar u vrhu balkanskog, a ne bosanskog poretka. Toliko sposobnih i “parali” biznismena, ali nama je opcija neki Sten iz Sirokog Brijega.
Da se razumijemo, nisam ni za amerikanca, pogotovo nakon ovog fijaska, ali sta su nam opcije? Kako je tzv. Sten mnogo bolja opcija?
Kako je sad Slunto, pardon Slato dobra opcija, a prije je bio “obicni novinarcic”?
I do kad ce Zeljeznicar sluziti za potkusurivanje i sitne interese, te (samo)zadovoljavanje nekih bolesnika koji u zivotu nemaju ciste namjere ni prema sebi, a kamo li prema nekom klubu koji ima tradiciju, dusu, navijace, bazu, snove, ambicije…
-
perodeformero
- Kontakt:
Pa nije on sam sebi davao ove pozajmice, neko je sa druge strane rekao "ok pristajemo". Pa i ja bih sada, da imam toliki novac na kamari naravno, rado pozajmio uz 15-20%, ko bi normalan propustio tu priliku?!SamLake je napisao/la: ↑05 jul 2026, 11:393. Tvrdnje o “vlastitom ulaganju” nisu tačne
Tačno je da je g. Mirvić odobrio Klubu tri pozajmice.
Međutim, ukupna vrijednost tih pozajmica nije iznosila ni 700.000 KM, a za svaku od njih ugovorena je kamata.
Radi se, dakle, o pozajmicama, a ne o kapitalnim ulaganjima ili investicijama u Klub.
Također napominjemo da se dio dokumentacije koja se odnosi na navedene pozajmice, uključujući način njihovog zaključenja i potpisivanja, trenutno analizira od strane nadležnih organa Kluba, te će o svim utvrđenim činjenicama javnost biti blagovremeno upoznata.
Interesantna funkcija "Strateški kamatar" majku yebo svoju
- dubioza144
- Kontakt:
Veoma pametan covjek koji ne nasao nacin da zaradi kroz investiciju sto je i svrha investitora
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
A Čurjurić je naša?
-Domovina se brani vjerom!
-I?!
-I tuđim mrtvim sinom!
-I?!
-I tuđim mrtvim sinom!
Ovo saopstenje je bruka.
Godinama se u klubu vrtte iste priče, iste struje i isti 'spasioci', a klub samo tone. prebacujete krivicu jedni na druge dok se interesi pojedinaca i par struj stavljaju ispred interesa kluba.
Ublehasi koji su u klubu, a klub i dalje nije napredovao ni u jednom smislu.Organizaciono,financijski,rezultatski,igracki...
Kako je moguce da su svi krivi osim vas?
Kriv je Amar,kriv je Sanin,kriv je ministar itd itd
Zasto vam kanton vise nece davati novac? Jeste li procitali izjavi Magode koga krivi za to?
Vas gospodo.
Hocete da vam neko poklanja pare
Dajte nam izvjestaj koliko ste vi iz svog dzepa dali ze Želju?
I sad ce te nam servirati neke vojnike kluba za trenere koji nikakvih rezultata nemaju.
Godinama se u klubu vrtte iste priče, iste struje i isti 'spasioci', a klub samo tone. prebacujete krivicu jedni na druge dok se interesi pojedinaca i par struj stavljaju ispred interesa kluba.
Ublehasi koji su u klubu, a klub i dalje nije napredovao ni u jednom smislu.Organizaciono,financijski,rezultatski,igracki...
Zasto vam kanton vise nece davati novac? Jeste li procitali izjavi Magode koga krivi za to?
Vas gospodo.
Dajte nam izvjestaj koliko ste vi iz svog dzepa dali ze Želju?
I sad ce te nam servirati neke vojnike kluba za trenere koji nikakvih rezultata nemaju.
Zadnja izmjena: Ideneide, dana/u 05 jul 2026, 12:32, ukupno mijenjano 1 put.
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"
Pa za ovo jest kriv Sanin Mirvic . Dato mu je sve upravni odbor skupstina davala punu podrsku i on je unistio sto se imalo unistit. Tu se nije petljao niko dovodio je trenere koje je htio i igrace koje je htio . On je doveo 7 igraca koji imaju svi preko 10 20 hiljada maraka i sa njima imao 16 bodova u 17 utakmica ili ti ga 1.0625 bodova po utakmici . On je u svom periodu napravio dugove i davao kamate po 15 posto . A skupstini se prijetilo ako se ne izglasa da ce dobijati batine po gradu .Ideneide je napisao/la: ↑05 jul 2026, 12:27Ovo saopstenje je bruka.
Vas gospodo.
Dajte nam izvjestaj koliko ste vi iz svog dzepa dali ze Zalju?
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
26.12.2025 Dan kad sam ja ispao upravu a ostali budale.
Svi krivi, samo nikad mi. Interesantno Boga mi.Pact1921 je napisao/la: ↑05 jul 2026, 12:31Pa za ovo jest kriv Sanin Mirvic . Dato mu je sve upravni odbor skupstina davala punu podrsku i on je unistio sto se imalo unistit. Tu se nije petljao niko dovodio je trenere koje je htio i igrace koje je htio . On je doveo 7 igraca koji imaju svi preko 10 20 hiljada maraka i sa njima imao 16 bodova u 17 utakmica ili ti ga 1.0625 bodova po utakmici . On je u svom periodu napravio dugove i davao kamate po 15 posto . A skupstini se prijetilo ako se ne izglasa da ce dobijati batine po gradu .Ideneide je napisao/la: ↑05 jul 2026, 12:27Ovo saopstenje je bruka.
Vas gospodo.
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"
Jest, ali je jednako kriva i skupstina. Ko ga je doveo, ko mu je dao punu kontrolu prije nego sto je ista potpisano prije statuta? Ko je odobrio te posudbe u Zelju? Sigurno nije mogo sam sebi posudit. Odakle sad prica da ima je neko prijetio? Kao i uvijek na kraju zrtve ako ti neko stvarno prijeti izadjes javno reagujes ne sutis ko picka na stetu kluba. Vise nas je kostala skupstina nego Mirvic kratko i jasno, doveo si covjek i nije ni usao u klub ti si prestao sa svojim radom. Prepustio sve njemu a jos NIJE prosao statut sto znaci da si legitiman i jedini upravljacki organ kluba trenutno i da si duzan jos uvijek sve obaveze izmirivat i sve odluke donosit dok ne prodje statut i Mrivic ne udje u klub zvanicno i tek onda si slobodan svojih obavez. I napisat spekulacije za vec dogovorene ljude poslje Mirvica da nisu istina i onda pricas o eventualnom dolasku istih ma daj, ta prica moze proc samo djeci u vrticu. Citava ova situacija je smijesna i bolje da su sutili krivi 100% jedino su se mogli izvinut i podnijet ostavke.Pact1921 je napisao/la: ↑05 jul 2026, 12:31Pa za ovo jest kriv Sanin Mirvic . Dato mu je sve upravni odbor skupstina davala punu podrsku i on je unistio sto se imalo unistit. Tu se nije petljao niko dovodio je trenere koje je htio i igrace koje je htio . On je doveo 7 igraca koji imaju svi preko 10 20 hiljada maraka i sa njima imao 16 bodova u 17 utakmica ili ti ga 1.0625 bodova po utakmici . On je u svom periodu napravio dugove i davao kamate po 15 posto . A skupstini se prijetilo ako se ne izglasa da ce dobijati batine po gradu .Ideneide je napisao/la: ↑05 jul 2026, 12:27Ovo saopstenje je bruka.
Vas gospodo.
- svrakino1921
- Kontakt:
drama bez kraja
Skupština Željezničara razmontirala Mirvića: Nije ništa uložio u klub, nego pozajmio i to s kamatom
Svi koji su pozajmljivali su to s kamatom pozajmili
Međutim za mene je ovo najbitnije i svemu ovome
FK Željezničar nije opterećen hipotekama na način kako se to pokušava predstaviti javnosti.
Klub uredno izmiruje obaveze prema Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine kroz zakonom odobreni reprogram.
Skupština Željezničara razmontirala Mirvića: Nije ništa uložio u klub, nego pozajmio i to s kamatom
FK Željezničar nije opterećen hipotekama na način kako se to pokušava predstaviti javnosti.
Klub uredno izmiruje obaveze prema Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine kroz zakonom odobreni reprogram.
Ovdje se molilo da udje mirvic govorilo se ko glasa protiv da je dusman kluba. Grupa imala jedan glas ostala neutralna govorili da ne treba imati glas u skupstini itd. Ja i jos par su od pocetka bili protiv svakog vida investitora ja argumentujuci da smo mi klub radnicke klase i da ce se isto desiti kao u Celiku sa Aydinom Olgunom . I sad kae kad je skupstina uradila sve sto su navijaci htjeli hajmo sad traziti ostavke polahko jarane moj .
Gdje su i dali su pare isplacene od Al Jabera ?
Zasto je se presutilo ?
Zasto je se presutilo ?
-
Marokanci58
- Kontakt:
Pročitaj dalje, reprogram bio uredan do Mirvića koji ga je ugrozio. Ne možeš platiti ratu reprograma dok ne platiš doprinose na platu. Mirvić to nije plaćao tako da od marta nije moguće reprogram platiti.svrakino1921 je napisao/la: ↑05 jul 2026, 13:01drama bez kraja
BRATSTVO GRAČANiCA
Samo kad je on bio u klubu da ga se pitalo? Statut nije proso skupstina je jos se za sve pitala i o sve vodila racuna. Ovo je obicno prebacivanje odgovornosti.Marokanci58 je napisao/la: ↑05 jul 2026, 13:21Pročitaj dalje, reprogram bio uredan do Mirvića koji ga je ugrozio. Ne možeš platiti ratu reprograma dok ne platiš doprinose na platu. Mirvić to nije plaćao tako da od marta nije moguće reprogram platiti.svrakino1921 je napisao/la: ↑05 jul 2026, 13:01drama bez kraja
Nije jer je Mirvic bio predsjednik UO pa je sva nadleznost bila na njemu .Blue1921 je napisao/la: ↑05 jul 2026, 13:34Samo kad je on bio u klubu da ga se pitalo? Statut nije proso skupstina je jos se za sve pitala i o sve vodila racuna. Ovo je obicno prebacivanje odgovornosti.Marokanci58 je napisao/la: ↑05 jul 2026, 13:21Pročitaj dalje, reprogram bio uredan do Mirvića koji ga je ugrozio. Ne možeš platiti ratu reprograma dok ne platiš doprinose na platu. Mirvić to nije plaćao tako da od marta nije moguće reprogram platiti.svrakino1921 je napisao/la: ↑05 jul 2026, 13:01drama bez kraja
Opet ne moze nista bez skupstinePact1921 je napisao/la: ↑05 jul 2026, 13:39Nije jer je Mirvic bio predsjednik UO pa je sva nadleznost bila na njemu .Blue1921 je napisao/la: ↑05 jul 2026, 13:34Samo kad je on bio u klubu da ga se pitalo? Statut nije proso skupstina je jos se za sve pitala i o sve vodila racuna. Ovo je obicno prebacivanje odgovornosti.Marokanci58 je napisao/la: ↑05 jul 2026, 13:21
Pročitaj dalje, reprogram bio uredan do Mirvića koji ga je ugrozio. Ne možeš platiti ratu reprograma dok ne platiš doprinose na platu. Mirvić to nije plaćao tako da od marta nije moguće reprogram platiti.
Nije poenta u Mirvicu, nego uhljebima debilnim u skupstini koji nista ne rade i prebacuju odgovornost na druge ljude uvijek nam je neko drugi kriv kako vise?
On jedino sto ne moze bez skupstine jest bavit se imovinom kluba sve ostalo skupstina nema uticaja procitaj statut kluba.Blue1921 je napisao/la: ↑05 jul 2026, 13:44Opet ne moze nista bez skupstine
Nije poenta u Mirvicu, nego uhljebima debilnim u skupstini koji nista ne rade i prebacuju odgovornost na druge ljude uvijek nam je neko drugi kriv kako vise?
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Hrasno15, kosuljaplava, Ljozeeee, perodeformero, ristagrad, Zeljoo1921 i 58 gostiju.