Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

h1a2s3o4
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la h1a2s3o4 » 05 jul 2026, 13:58

RacioEmocionalan je napisao/la:
05 jul 2026, 13:47
Ako ti 5 od 7 igraca zadnje linije ukljucivajuci tu golmana, startnu cetvorku i dva veznjaka ne znaju igrati pod pritiskom i s loptom su u dobra doba "na Vi", ne postoji trener na svijetu koji ce napraviti mehanizme iznosenja lopte protiv presinga atletskih ekipa kao i onih koji ne moraju da budu atletske ali imaju jace igrace u sredini terena i kontrolisu loptu.

Prepoznavanje da igra u polju ne valja je jedna stvar, druga stvar je kapacitet igraca da nesto promijene uz instrukcije s klupe. Ne moze trener od njih napraviti igrace ako to oni nisu. Mi jesmo dobacili dokle jesmo uz veliku kolicinu jedinstva i borbe kolektiva. To je imalo malo veze sa njihovim sjajnim potencijalom od dna do vrha lanca.
Imamo mi dobrog stopera, pored Muharemovića, koji je jako dobar s iznošenjem lopte. :kafa:
Samo nije dobar u glavu. :mrgreen:
Barba halali sto smo sumnjali.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 05 jul 2026, 14:00

HariTz je napisao/la:
05 jul 2026, 13:57
zeljovac21 je napisao/la:
05 jul 2026, 13:45
Ako nastavimo igrati haramball i treba ga smijeniti. Igrali smo najgori fudbal na svjetskom ja ne znam sta vi gledate, oci krvarile. Bukvalno nijedna ekipa nije igrala ono sto smo mi. Bez ikakve akcije, povezanosti. Onako bi i Mulalic vodio ekipu.
Dobro, koga umjesto Barbareza da smo sigurno da ćemo dobiti neki upgradu u odnosu na ovaj SŠ?
Ne kazem ja da ga odmah treba mijenjati. Volim Barbareza i volio bi da bude tu, ali ako ne popravi stanje na terenu ne treba zatvarati oci i zavaravati se.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 05 jul 2026, 14:01

h1a2s3o4 je napisao/la:
05 jul 2026, 13:58
Imamo mi dobrog stopera, pored Muharemovića, koji je jako dobar s iznošenjem lopte. :kafa:
Samo nije dobar u glavu. :mrgreen:
Znam :damn:
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 jul 2026, 14:02

Da su se slusali pojedini, ovo SP se ne bi ni desilo, jer su htjeli da se nogira strucni stab vec nakon lige nacija gdje smo igrali sa Holandijom, Njemackom i Madjarskom. Isti takvi sad pokusavaju prodati pricu da je ovaj rezultat neuspjeh.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 05 jul 2026, 14:05

05 jul 2026, 14:00
HariTz je napisao/la:
Ako nastavimo igrati haramball i treba ga smijeniti. Igrali smo najgori fudbal na svjetskom ja ne znam sta vi gledate, oci krvarile. Bukvalno nijedna ekipa nije igrala ono sto smo mi. Bez ikakve akcije, povezanosti. Onako bi i Mulalic vodio ekipu.
Dobro, koga umjesto Barbareza da smo sigurno da ćemo dobiti neki upgradu u odnosu na ovaj SŠ?
Ne kazem ja da ga odmah treba mijenjati. Volim Barbareza i volio bi da bude tu, ali ako ne popravi stanje na terenu ne treba zatvarati oci i zavaravati se.
Nije uopste problem otjerati nekoga, evo nek ide sutra i nek dodje Pep. Kako ti vidis da Pep pravi igraca od Tahirovica, Sunjica, Basica i slicnih? Da li prateci ove igrace u klubovima stices utisak da oni mogu i imaju dosta vise nego sto pokazuju u reprezentaciji? Ili ipak imamo igrace od kojih je izvucen maksimum ili blizu maksimuma?
Bolje je pitanje da li uopste gledas ove igrace u svojim klubovima?
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 05 jul 2026, 14:05, ukupno mijenjano 2 puta.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

rossonero85
Kontakt:

Post Postao/la rossonero85 » 05 jul 2026, 14:05

Ali odmah idu pitanja: Koga umjesto Barbareza? Niko ne traži smjenu Barbareza, nego promjenu taktike i pristupa igri koja je do sada u 90% utakmica bila defanzivna i ziheraška. Barbarez je do sada pokazao da može igrati i ofanzivno, ali samo kada ga muka natjera i kad moramo ganjati rezultat kao protiv Velsa i Italije, ili Katara gdje nam je igrala samo pobjeda. Mahmić i Bašić trebaju dobiti šansu u prvih 11 u Ligi nacija i da se težište igre konačno pomjeri prema naprijed. Formacija 4-2-3-1/4-5-1.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 05 jul 2026, 14:05

HariTz je napisao/la:

Malo se ovdje lupaju gluposti kao da NSBiH atraktivan savez pa bi se za nas otimali teneri.
Upgrejd bi bio Petkovic al on kosta 2 miliona eura godisnje plus bonusi.
Ugovor na 4 godine plus Bonus su 10 miliona eura, to NSBiH ne moze platiti.
Tako da ti ostaje Barbarez koji istinski voli zemlju i koji uci zanat i kosta godsinje 250000 eur plus bonusi ili Krstajic, Piksi i takvi likovi za iste ili malo vece pare koji su samo tu da odrade sta na srecu.

rossonero85
Kontakt:

Post Postao/la rossonero85 » 05 jul 2026, 14:09

Goalgetter je napisao/la:
05 jul 2026, 14:02
Da su se slusali pojedini, ovo SP se ne bi ni desilo, jer su htjeli da se nogira strucni stab vec nakon lige nacija gdje smo igrali sa Holandijom, Njemackom i Madjarskom. Isti takvi sad pokusavaju prodati pricu da je ovaj rezultat neuspjeh.
Ko pokušava prodati priču da je ovaj rezultat neuspjeh? Ko je ikad ovdje rekao da je ovo neuspjeh? Čemu spinovanje i izvrtanje teza? Hiljadu puta je ponovljeno da je ovo jedan od najvećih uspjeha u istoriji reprezentacije i bh. fudbala, ali da igra može biti bolja sa ekipom kojom raspolažemo.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 05 jul 2026, 14:09

rossonero85 je napisao/la:
05 jul 2026, 14:09
Ko pokušava prodati priču da je ovaj rezultat neuspjeh? Ko je ikad ovdje rekao da je ovo neuspjeh? Čemu spinovanje i izvrtanje teza? Hiljadu puta je ponovljeno da je ovo jedan od najvećih uspjeha u istoriji reprezentacije i bh. fudbala, ali ljudi konstatuju da igra može biti bolja sa ekipom kojom raspolažemo.
1001. put, na oko moze bolje, rezultatski ne moze. Pitanje je i da li bi dobacili do SP da smo igrali bolje na oko a ne haramball.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 05 jul 2026, 14:10

Madal je napisao/la:
05 jul 2026, 12:24
BoixosNois1899 je napisao/la:
05 jul 2026, 12:13
Madal je napisao/la:
05 jul 2026, 12:10

Kako nismo pokusali?
Nismo apsolutno ništa napravili u tom periodu sa igračem više. Bez ikakve ideje u napadu.
Aha, nismo nista uspjeli uraditi, to se slazem. Vidis meni bas nije zal zbog toga jer je onda ocito da ne mozemo iako smo pokusali i to sve sa igracem vise.
A nisi odgovorio kada te neko pitao, cemu luzerski mentalitet da nam je ovo rijetka prilika? Sto to ne bi na nekom od narednih takmicenja opet igrali knock out fazu, sve sa istim momcima koji su jos iskusniji?
Treba se nekad početi igrati fudbal da bi se u kontinuitetu igrala prvenstva. Ili ako već mislimo igrati haramball onda bar igrati to kako treba, a ne ovo između, nit napadamo a niti se branimo budući da svaku utakmicu primimo po barem gol.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

rossonero85
Kontakt:

Post Postao/la rossonero85 » 05 jul 2026, 14:14

Madal je napisao/la:
rossonero85 je napisao/la:
Ko pokušava prodati priču da je ovaj rezultat neuspjeh? Ko je ikad ovdje rekao da je ovo neuspjeh? Čemu spinovanje i izvrtanje teza? Hiljadu puta je ponovljeno da je ovo jedan od najvećih uspjeha u istoriji reprezentacije i bh. fudbala, ali ljudi konstatuju da igra može biti bolja sa ekipom kojom raspolažemo.
1001. put, na oko moze bolje, rezultatski ne moze. Pitanje je i da li bi dobacili do SP da smo igrali bolje na oko a ne haramball.
Slažem se, u pravu si. Zato nam sada slijedi Liga nacija nakon čega ćemo imati jasniju sliku može li bolje. :thumbup:
Zadnja izmjena: rossonero85, dana/u 05 jul 2026, 14:23, ukupno mijenjano 2 puta.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 05 jul 2026, 14:19

Nisam ja rekao da ga voliš ili ne voliš, nego pitam jer uskoro počinje LN i zanima me ko je trenutno bolja opcija.

Što se tiče stanja na terenu i tog čuvenog "haramballa", ja koliko znam, naša reprezentacija danas izgleda bolje nego što je izgledala kada je Barbarez došao. Uzimam u obzir kompletan period i sve moguće faktore koji su nama u javnosti dostupni. Ne gledam samo tih 90 minuta na terenu, iako je i to itekako bitno, jer smo tada bili u potpuno drugačijem položaju, mentalitetu i javašluku.

Što se tiče samog SP-a, stvoren je narativ od pojedinih kao da smo apsolutno sve izgubili po 5:0 i da je sada pod hitno potrebno sve mijenjati. Nije tako. Mislim da je svima jasno koje su trenutne slabosti našeg tima i vjerujem da već rade na tome te da ćemo uskoro vidjeti neka nova imena.

Potvrda svega ovoga jeste da imamo dvadeset novih igrača i da naša reprezentacija izgleda potpuno drugačije. Imali smo i boljku da smo se konstantno držali jedne formacije, kao i selektore koji ili nisu znali ili jednostavno nisu htjeli ništa mijenjati. Kod Barbareza to nije slučaj.

Postojala je ideja kako igrati na SP-u. Isprobavali su se igrači, mijenjale su se formacije i to možda i nije bila loša ideja. Međutim, sama egzekucija i konačan odabir igrača bili su upitni, i mislim da je to sasvim validna kritika. Isto tako, vjerujem da su iz svega toga naučili određene stvari i da sada znaju na koga mogu računati u pojedinim situacijama.

Katić nije bio na nivou na kojem smo ga gledali u baražu. Džeko je bio povrijeđen i van ritma, a Tabaković također povrijeđen i nespreman. Govorimo o možda tri najbitnija igrača koja su imala ogroman utjecaj tokom kvalifikacija i tog pomenutog baraža.

Bio je prevelik rizik odstupati od iste ili slične igre kao u kvalifikacijama i to mogu razumjeti, jer SP nije ni vrijeme ni mjesto za takvo nešto. Imaš igrače koji su iznijeli kvalifikacije. Neki su tu kao nagrada jer su bili dio ekipe cijelo vrijeme, a neki da uskoče samo u slučaju nekog nepredviđenog scenarija.

Sada slijedi LN i ne znam koliko će biti prostora za eksperimentisanje, ali ja bih lično radije isprobao neke igrače, tražio druga rješenja u veznom redu i radio na novim automatizmima, pa čak i nauštrb rezultata.

Barbarez nije klupski trener. Zlatan Bajramović i još nekoliko članova stručnog štaba su ti koji najviše rade na taktičkom pristupu. Naravno da Barbarez ima svoj input, ali on je selektor, centralna figura, autoritet i primjer igračima kako se nosi i poštuje sveti dres. Tu je da ih zaštiti, rastereti, savjetuje i vodi. Nije ovo "one man show".

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 05 jul 2026, 14:24

Madal je napisao/la:
Igrali smo duži niz godina "bolje na oko", ali je vazda bila pušiona. Vazda je bilo "Zmajevi poraženi u historijskoj tekmi".

Šta se pamti od Francuske 2011-te, Argentine 2014-te pa i Nigerije iste godine, Irske, Ukrajine.. da ne idem dalje u prošlost i pišem o Danskoj, Španiji i slično jer vjerujem da većina ovdje nije bila ni u mudima dok su se te tekme igrale.

Čivić, promašen penal, sudija, ofsajd bla bla.. Ostaju samo upisani porazi a nas pamte kao malu "simpatičnu" repku.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 05 jul 2026, 14:29

Mi nemamo niti fizicke niti tehnicke mogucnosti da stojimo visoko i nadigravamo se sa protivnikom. Vidjeli smo svaki put kada smo izasli visoko da je na inspiraciju pojedinca sprijecavana velika prilika protivnika te da nasi redovi jednostavno ne uspjevaju da se povezu kada stojimo visoko i kada izgubimo loptu, protivnik sa igracima sa izrazenijim atletskim mogucnostima prenosi loptu do kaznenog prostora kako zeli. Katar nam je pravio probleme i setao se do gola kada smo izlazili naprijed a ne kvalitetnije ekipe.

Jedino sto bi eventualno moglo da se napravi je neki mehanizmi kontranapada da se zna na koga lopta ide po osvajanju iste i sta ostali rade da bi se probalo protivnika na taj nacin uhvatiti u raskoraku. Ostalo su sve mastarije.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 05 jul 2026, 14:34

Nema opravdanja za igru dodavanje izmedju stopera, daj je vasilju i vasilj u kukuruze. Postavi 10 balvana iskreirat ce neki napad.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 jul 2026, 14:56

Ne znam zasto se sve docekuje na noz

Pricati o smjeni barbareza je glupost..cuj da smjenis covjeka radi ispadnaja sa SP na koje nismo ni trebali otic

Medjutim ne treba ni izbjegavati dobronamjerne kritike. Cinjenica je da smo odigrali najkukaviciie od svih ekipa na ovom SP ..mi smo doslovno svaku tekmu isli da cuvamo 0:0 i kad primimo go vise nije bilo nikakvog plana.

Protiv kanade nam se posrecilo da uvaljamo krompir i tjt..svica, amerika pa cak i katar kad smo primili go mi vise nismo znali sta cemo s loptom...to je iskreno nedopustivo. Ne znam brate selektor si smisli nesto..ja nisam placen za to, ja mogu davat neke ideje iz moje perspektive

Neko ce rec nemamo kvalitet u sredini, ovdje ondje..ok to jeste tacno..al nemaju ni mnogi drugi pa su opet nesto igrali.

Ja se evo ne mogu sjetit da smo kreirali neku sansu iz igre..

Najgore od svega je ova prica "mi smo pobjedili vec, nema pritiska na SP"....i onda si odigro svaku utakmicu ko da je sudbina svijeta u tvojim rukama

Moje misljenje je da se barbarez u.sro i isao da svaku odigra 0:0....ponavljam ne treba pljuvat jer sta cu pljuvat prosli smo grupu na SP na kojem nismo ni trebali igrat, ali ako se ovako nastavi mi cemo ispas iz kvalifikacija nekon 4/5 utakmica

Sto se tice igraca izmislio je gigovica i radeljica u kljucnoj utakmici a ljudi nisu skupili 10min ima pola godine za rep....mahmica ide sve zabio dva gola iz dva dodira i opet mi ne das..
=\_1921_/=

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 05 jul 2026, 15:35

Ne shvatam taj bezobrazluk.
Degutantno.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 05 jul 2026, 15:47

Ali kakav je ovo mentalitet i običaj dočeka, organizovanih ili ne, mislim smiješno, bar meni lično
Kao i ono što Džeko izjavljuje prije SAD, kao mi smo svoje ispunili....

Pa u nas očevi da su išli 90ih sa takvim mentalitetom ne bi ni ovo malo imali....

Opet, ne umanjujem učinak i rezultat, za nas nešto veliko, ali ne treba sad pravit dočeke zbog 1/32 finala
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 jul 2026, 15:51

Samo finale :nedam:
Bruka i sramota, momentalni otkaz Barbarezu i dati onom cvikerasu iz RS ili Nalicu da nas vodi.
Koševo Zapad

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 jul 2026, 15:52

GIBRA je napisao/la:
05 jul 2026, 15:47
Ali kakav je ovo mentalitet i običaj dočeka, organizovanih ili ne, mislim smiješno, bar meni lično
Kao i ono što Džeko izjavljuje prije SAD, kao mi smo svoje ispunili....

Pa u nas očevi da su išli 90ih sa takvim mentalitetom ne bi ni ovo malo imali....

Opet, ne umanjujem učinak i rezultat, za nas nešto veliko, ali ne treba sad pravit dočeke zbog 1/32 finala
Ova mladja raja samo gleda da derneci i trazi izgovor za iste...Izgubili od svice 4:1 ja se vracam kuci ko popisan ljudi trube po ulici, vire kroz sibere iz gepeka.... slave....

Protiv kanade u fan zoni svira himna oni pustili Im from bosnia...pitam konobara pa reko jbt himna, kae ponijelo raju pa da ne prekidam...doslovno dosli na party na kojem je tema tekma...

Dok recimo protiv rumunije pola kafane nije ni znalo da igramo, likovi sto do mene pola sata se rasprvljaju jel Begovic brani ili to (vasilj) ipak nije on
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: forgempp, kovac, RacioEmocionalan, Sheyi, Zeka i 42 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []