Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

GIBRA
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la GIBRA » 05 jul 2026, 16:00

invincible1921 je napisao/la:
05 jul 2026, 15:52
GIBRA je napisao/la:
05 jul 2026, 15:47
Ali kakav je ovo mentalitet i običaj dočeka, organizovanih ili ne, mislim smiješno, bar meni lično
Kao i ono što Džeko izjavljuje prije SAD, kao mi smo svoje ispunili....

Pa u nas očevi da su išli 90ih sa takvim mentalitetom ne bi ni ovo malo imali....

Opet, ne umanjujem učinak i rezultat, za nas nešto veliko, ali ne treba sad pravit dočeke zbog 1/32 finala
Ova mladja raja samo gleda da derneci i trazi izgovor za iste...Izgubili od svice 4:1 ja se vracam kuci ko popisan ljudi trube po ulici, vire kroz sibere iz gepeka.... slave....

Protiv kanade u fan zoni svira himna oni pustili Im from bosnia...pitam konobara pa reko jbt himna, kae ponijelo raju pa da ne prekidam...doslovno dosli na party na kojem je tema tekma...

Dok recimo protiv rumunije pola kafane nije ni znalo da igramo, likovi sto do mene pola sata se rasprvljaju jel Begovic brani ili to (vasilj) ipak nije on
E tu si dobar drug, ovo sve su najviše gaseri iskoristili, poslije Kanade hladno se slavi, ali mislim da i nije to toliko slavlje koliko su kockaste glave dobile priliku da se "utope" u narod pa ide preticanje, turiranje itd
Apsolutno mi krkanski sve djelovalo
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 05 jul 2026, 16:04

Madal je napisao/la:
05 jul 2026, 12:32
rossonero85 je napisao/la:
05 jul 2026, 12:22
Ispred nas je izuzetno zahtjevna Liga nacija. U grupi smo sa Švedskom, Poljskom i Rumunijom. Dakle veoma teška i izjednačena grupa od koje nam direktno zavisi u kojem ćemo šeširu biti u kvalifikacijama za EURO 2028. Tim utakmicama moramo pristupiti ko da su kvalifikacije već počele jer imaju veliki rezultatski značaj.

E sad ako se i dalje u narednim utakmicama nastavi ovaj defanzivni antifudbal i igra na neriješeno, vraćanje lopte Vasilju i nabijanje u aut, i ako na kraju ne uspijemo da osiguramo Pot 2 u kvalifikacijama za EURO, onda se treba zapitati kuda sve ovo vodi u budućnosti jer šteta bi bilo da protraćimo ovakvu generaciju koja posjeduje nevjerovatan potencijal, iako nas pojedinci već ubjeđuju u suprotno i tvrde da smo limitirana ekipa. Već smo to ranije doživjeli sa izjavama o spačeku i ne bih volio da nam se to desi i sa ovom generacijom koja ima potencijal da napravi velike stvari u narednih 10 godina.

Ti mijesas potencijal od trenutnog kvaliteta.
Nas potencijal je ogroman. Trenutni kvalitet tako-tako.
Esmir ima ogroman potencijal a trenutno je igrac koji je bio nevidljiv na SP. Odnosno nije ni nevidljiv nazalost nego su se jasno vidjeli njegovi limiti.
Još ova površinska priča o ofanzivnom i defanzivnom fudbalu. Igra se u modernom loptanju prilagođava protivniku i mijenja se pristup u različitim fazama igre.
A to je upravo ono što Barba i SŠ forsiraju, prilagođavanje sastava i igre protivniku za razliku od jugostručnjaka (Hadžija, Meša, Žuti) koji su devastirali repku.
Uvijek je lakše lupati gluposti o defanzivnom antifudbalu nego gledati fudbal i biti u stanju razumjeti šta se dešava na terenu.
Zadnja izmjena: perun, dana/u 05 jul 2026, 16:07, ukupno mijenjano 1 put.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 05 jul 2026, 16:05

05 jul 2026, 14:14
Slažem se, u pravu si. Zato nam sada slijedi Liga nacija nakon čega ćemo imati jasniju sliku može li bolje. :thumbup:
Liga nacija je za par mjeseci i ne ocekuj avangardu i totalni fudbal. Mi cemo za par mjeseci biti vise-manje ista reprezentacija po imenima. Ocekujem 1-2 nova uz 1-2 koja su zrela da ostanu bez poziva i to ti je to. Ako se odlucimo na uigravanje necega novog ne ocekuj preko noci jer tako ne ide. Nasa ubitacna formacija u koju se nacija zaklinjala nije prilike stvorila protiv 10 igraca USA.

U Ligu nacija idemo ili rezultatski, jer nam on znaci, a to je igra kakvu dosad imamo tj nemamo ili bacanje rezultata u vodu da bi se za godinu, dvije nesto drugacije napravilo.
Ocekivanja podesi u skladu s tim.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

DanijelTZ
Kontakt:

Post Postao/la DanijelTZ » 05 jul 2026, 16:07

Mozda Barbarez forsira ovaj ruzni fudbal kao momentalnu soluciju dok ne dobijemo jos par kvalitetnih igraca.

Ali nije razlog da se ne eksperimentise, uigravaju kombinacije i ne pokusava nesto vise u napadu. Pa daj probaj Kolasinca kao defanzivnog veznog da se ne patimo vise s Tahirovicem i Sunjicem. Klupiraj Demirovica. Probaj drugog golmana. Pusti Dedica da ide u napad.
Bit će gusto

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 05 jul 2026, 16:08

BoixosNois1899 je napisao/la:
05 jul 2026, 14:10
Treba se nekad početi igrati fudbal da bi se u kontinuitetu igrala prvenstva. Ili ako već mislimo igrati haramball onda bar igrati to kako treba, a ne ovo između, nit napadamo a niti se branimo budući da svaku utakmicu primimo po barem gol.
Na prvenstva ti mozes i s haramballom u kontinuitetu odnosno da ga poboljsamo. Ja nas u buducnosti vidim kao reprezentaciju kojoj bi posjed vise odgovarao ali je pitanje da li mi to u sadasnjosti mozemo izvesti? Da li mi s ovim igracima mozemo fudbala? Ko je po tebi od ovih igraca zavaljen, pogresno iskoristen, pokazuje vise u klubu nego u reprezentaciji?
Sad si siroko otisao, primimo gol a cesto ga i damo. Protiv USA jedna od rijetkih bez pogotka.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

rossonero85
Kontakt:

Post Postao/la rossonero85 » 05 jul 2026, 16:10

perun je napisao/la:
05 jul 2026, 16:04
Madal je napisao/la:
05 jul 2026, 12:22
Ispred nas je izuzetno zahtjevna Liga nacija. U grupi smo sa Švedskom, Poljskom i Rumunijom. Dakle veoma teška i izjednačena grupa od koje nam direktno zavisi u kojem ćemo šeširu biti u kvalifikacijama za EURO 2028. Tim utakmicama moramo pristupiti ko da su kvalifikacije već počele jer imaju veliki rezultatski značaj.

E sad ako se i dalje u narednim utakmicama nastavi ovaj defanzivni antifudbal i igra na neriješeno, vraćanje lopte Vasilju i nabijanje u aut, i ako na kraju ne uspijemo da osiguramo Pot 2 u kvalifikacijama za EURO, onda se treba zapitati kuda sve ovo vodi u budućnosti jer šteta bi bilo da protraćimo ovakvu generaciju koja posjeduje nevjerovatan potencijal, iako nas pojedinci već ubjeđuju u suprotno i tvrde da smo limitirana ekipa. Već smo to ranije doživjeli sa izjavama o spačeku i ne bih volio da nam se to desi i sa ovom generacijom koja ima potencijal da napravi velike stvari u narednih 10 godina.

Esmir ima ogroman potencijal a trenutno je igrac koji je bio nevidljiv na SP. Odnosno nije ni nevidljiv nazalost nego su se jasno vidjeli njegovi limiti.
Još ova površinska priča o ofanzivnom i defanzivnom fudbalu. Igra se u modernom loptanju prilagođava protivniku i mijenja se pristup u različitim fazama igre.
A to je upravo ono što Barba i SŠ forsiraju, prilagođavanje sastava i igre protivniku za razliku od jugostručnjaka (Hadžija, Meša, Žuti) koji su devastirali repku.
Uvijek je lakše lupati gluposti o defanzivnom antifudbalu nego gledati fudbal i biti u stanju razumjeti šta se dešava na terenu.
Prilagođavamo se protivniku tako što ćemo se braniti skoro čitavu utakmicu. :mrgreen:
U svim utakmicama osim protiv Katara u prvih pola sata mi jesmo igrali ultradefanzivno, bez ikakve želje i namjere da se napadne protivnik.
Opet kažem, ako vam je ovo okej i ako ste zadovoljni sa igrom, sve super, ključaj temu, nema potrebe dalje za raspravom. :thumbup:
Zadnja izmjena: rossonero85, dana/u 05 jul 2026, 16:48, ukupno mijenjano 2 puta.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 05 jul 2026, 16:12

GIBRA je napisao/la:
Ali kakav je ovo mentalitet i običaj dočeka, organizovanih ili ne, mislim smiješno, bar meni lično

Pa u nas očevi da su išli 90ih sa takvim mentalitetom ne bi ni ovo malo imali....

Opet, ne umanjujem učinak i rezultat, za nas nešto veliko, ali ne treba sad pravit dočeke zbog 1/32 finala
Nismo igrali 1/32 finala, vec 1/16 finala.
Jasno je da ne umanjes cim spominjes mentalitet ove ekipe i pogrijesis i fazu do koje se doslo na Mundijalu
A usput valjalo bi napomenit da je i mentaliet ove ekipe kao i rezultat na drugacijem i vecem stepenu nego ijedan do sad unazad 30 godina :mrgreen:

A evo vidim ni slavlje ne ide prilog, sramota je slavit bod protiv domacina Kanade na Mundijalu, kad se lijepo moglo biti ponosno poslije poraza Portugala, Danske, Francuske...
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 05 jul 2026, 16:13

:urnebes:
slika
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Bosnjo22
Kontakt:

Post Postao/la Bosnjo22 » 05 jul 2026, 16:13

Jel istina ovo da smo napredovali 3 mjesta naprijed,sad 61.?

rossonero85
Kontakt:

Post Postao/la rossonero85 » 05 jul 2026, 16:14

Bosnjo22 je napisao/la:
05 jul 2026, 16:13
Jel istina ovo da smo napredovali 3 mjesta naprijed,sad 61.?
Da, odmah nakon pobjede protiv Katara smo skočili na 61. poziciju.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 05 jul 2026, 16:20

JohnCleese je napisao/la:
05 jul 2026, 16:12
GIBRA je napisao/la:

Jasno je da ne umanjes cim spominjes mentalitet ove ekipe i pogrijesis i fazu do koje se doslo na Mundijalu
A usput valjalo bi napomenit da je i mentaliet ove ekipe kao i rezultat na drugacijem i vecem stepenu nego ijedan do sad unazad 30 godina :mrgreen:

A evo vidim ni slavlje ne ide prilog, sramota je slavit bod protiv domacina Kanade na Mundijalu, kad se lijepo moglo biti ponosno poslije poraza Portugala, Danske, Francuske...
1/16,do mene
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 05 jul 2026, 16:25

2014. smo zavrsili na 20-om mjestu.

Projekcija kaze da cemo ovo prvenstvo biti izmedju 20. i 28. mjesta. Znaci jednak ili slabiji uspjeh. Ne vidim po cemu je historijski. S tim da je ovaj WC imao slabije protivnike,a zavrsit cemo dosta losijom gol razlikom nego tad.
Zadnja izmjena: Mocvara1991, dana/u 05 jul 2026, 16:26, ukupno mijenjano 2 puta.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 05 jul 2026, 16:26

05 jul 2026, 16:10
perun je napisao/la:
Madal je napisao/la:

U svim utakmicama osim protiv Katara u prvih pola sata mi jesmo igrali ultradefanzivno, bez ikakve želje i namjere da se napadne protivnik.
Opet kažem, ako vam je ovo okej i ako ste zadovoljni sa igrom, sve super, ključaj temu, nema potrebe dalje za raspravom. :thumbup:
Opet ista priča. Ultraofanzivno i defanzivni antifudbal. Pročitaj sa razumijevanjem prije nego što reagiraš na nečiji post. To što naši nisu srljali naprijed ne znači da nisu namjeravali napasti nego kroz pozicioniranje čekali trenutak za izlazak s loptom prema protivničkom golu u trentutku najmanjeg rizika po vlastiti gol.Ako gledaš ovu igru isključivo u smislu ko je napadao a ko se branio onda zanemaruješ taktiku druže.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

rossonero85
Kontakt:

Post Postao/la rossonero85 » 05 jul 2026, 16:28

perun je napisao/la:
05 jul 2026, 16:26
05 jul 2026, 16:10
perun je napisao/la:

Opet ista priča. Ultraofanzivno i defanzivni antifudbal. Pročitaj sa razumijevanjem prije nego što reagiraš na nečiji post. To što naši nisu srljali naprijed ne znači da nisu namjeravali napasti nego kroz pozicioniranje čekali trenutak za izlazak s loptom prema protivničkom golu u trentutku najmanjeg rizika po vlastiti gol.Ako gledaš ovu igru isključivo u smislu ko je napadao a ko se branio onda zanemaruješ taktiku druže.
Ma sve super, razumijemo se, uživaj u taktici! :bih:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 05 jul 2026, 16:42

Taktika je jako losa.
Pogotovo u ovoj zadnjoj tekmi protiv Amerike. U sredinu stavis jednog def veznog i drugog koji skoro nikako nije igrao i nema bas nista da ponudi.
Sad dolazi prelazni rok, dva igraca koja ce sigurno preci i solidne klubove ili lige su Basic i Mamic. Svakako Tarik i Kerim, oni su svoju klasu pokazali u klubovima. Ovi ostali ce zavrsiti u sporovima.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 jul 2026, 16:46

GIBRA je napisao/la:

Protiv kanade je ok, ali "slavio" se i poraz od svice...da neko ne zna rezultat mislio bi da smo pobjedili....cak i nakon amerike vatrometi, gasirsnje itd...mada to je druga tema za raspravu o mentalitetu ljudi...
=\_1921_/=

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 05 jul 2026, 16:54

mislim da nakon SP moramo još jednom objektivno sagledati stvari, kada pogledaš šta je Kanada juče uradila Maroku. Ekipa koja je pokazala najbolji fudbal uopšte nije imala kontrolu nad utakmicom, i na kraju prekid ih spasio.

isto paragvaj sta urade s nijemcima, francuzima, turcima.

Što se tiče Švicarske, mislim da oni imaju ono što je potrebno da odu veoma daleko na ovom turniru. nismo mi bili toliko lose. ipak bi mijenjao, i mijenat ce, neke stvari da barem malo vidimo lopte. samo se ne treba odstupati od ove borbene DNA.

DanijelTZ
Kontakt:

Post Postao/la DanijelTZ » 05 jul 2026, 16:55

05 jul 2026, 16:46
GIBRA je napisao/la:

Protiv kanade je ok, ali "slavio" se i poraz od svice...da neko ne zna rezultat mislio bi da smo pobjedili....cak i nakon amerike vatrometi, gasirsnje itd...mada to je druga tema za raspravu o mentalitetu ljudi...
Ja bas isao gledati utakmice protiv Svice i Amerike na velikom ekranu, okupilo se dosta nase raje. Bio sam sav tuzan i zamalo sto nisam zaplakao nakon meca dok vecina naroda slavi i opija se. :zviz: :hmmmmm:
Bit će gusto

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 jul 2026, 17:01

DanijelTZ je napisao/la:
05 jul 2026, 16:55
05 jul 2026, 16:46

Ja bas isao gledati utakmice protiv Svice i Amerike na velikom ekranu, okupilo se dosta nase raje. Bio sam sav tuzan i zamalo sto nisam zaplakao nakon meca dok vecina naroda slavi i opija se. :zviz: :hmmmmm:
Amerika inekako, protiv svice sma bio u kanalu totalnom...kroz glavu mi ide sad cemo se rapsast necemo katara dobit..

Kreno kuci s vilsa pjeske utucen totalnk ,oko mene kolone auta sviraju, derneci raja ko da sutra ne postoji i ko da smo ih odrali 3:0....i to trajalo je bgm dosta dugo u noc.

Da se razumijemo drago mi je sto je narod vratio se patriotizmu i pokazao da nas ima dosta koji vole drzavu...al ipak treba imat mjeru..pogotovo mi je iritantno sto vjerovatno i ti kao i svi ukljucjuci i mene, poznajete bar nekoliko osoba koje do velsa nisu pa cak i italije nisu znali
dva igraca..vjerovatno su mislili da spahic i sad igra..a za vrije SP su postali "glavni" navijaci...
=\_1921_/=

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 05 jul 2026, 17:25

soko je napisao/la:
05 jul 2026, 16:42
Taktika je jako losa.
Pogotovo u ovoj zadnjoj tekmi protiv Amerike. U sredinu stavis jednog def veznog i drugog koji skoro nikako nije igrao i nema bas nista da ponudi.
Sad dolazi prelazni rok, dva igraca koja ce sigurno preci i solidne klubove ili lige su Basic i Mamic. Svakako Tarik i Kerim, oni su svoju klasu pokazali u klubovima. Ovi ostali ce zavrsiti u sporovima.
Imali smo u jednom trenutku Kerima i Esmira na krilima, Mahmića kao ofanzivnog veznog pa nismo mogli učiniti previše naprijed jer se protivnik organizovano branio. Valjda se i protivnika nešto pita majka mu stara. Igrali smo ipak kontra jako kvalitetnih ekipa od toga dvije tekme na njihovom terenu a ne protiv nekakvog Luxemburga.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bosnjo22, Confiance, DzaniMehmet, Goalgetter, Google Adsense [Bot], Normus90, Principatus, random11, rimljanin90, Shevko, soccerfan, Zgemboo89 i 61 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []