FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Svi ispadaju generali poslije bitke, što niko ne izađe dok je u klubu i ne kaže ovo. Ima ovdje i istine ali se i nalupeto gluposti, kao i uvijek postoje dvije strane priče.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš!
- dubioza144
- Kontakt:
Pa sta je on reko sad ovdje pozajmljivali smo uvijek pare i dizali kredite zbig tog nacina i jest izabran da bude investitor koji ce donijet neke pare i nac nacin kako ce vracat investiciju al ga niko izabro nije da imvesticija bude tako da on pozajmljuje pare uz kamate i da tako vraca investiciju ili da on nastavi sa dizanjem kredita sto su i ostali prije radili
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
- dubioza144
- Kontakt:
Veca sprdancija nego Ceric em nas je momacki zavalio em nam je obruko klub za sva vremena i napravio od njega najvecu sprdnju i rijaliti
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
- Lokomotifa
- Kontakt:
Pažljivo sam pročitao Saninov post i ako ima nekog savjetnika za PR treba mu reći da skrati. Sve ovo je mogao napisati u tri pasusa. Helem, sa aspekta FK Željezničar i prije smo funkcionisali sa pozajmicama i donacijama vlasti, ali kada već dođe investitor/strateški partner od njega očekuješ da promijeni modus operandi. A on pametnjaković ode i pokuca na vrata banci za hipotekarni kredit hahaha. Pa mislim da u historiji fudbala nije bio takav investitor niti u jednom klubu. Svi ljudi koji ulaze u klub prvo investiraju svoja sredstva pa onda kroz vrijeme čekaju povrat investicije. To što Sanin nije htio ulagati svoja sredstva ili još gore što ih je pozajmljivao po kamati od 15% zauvijek ga etiketira kao ublehu i zamalo grobara ovog kluba. Žao mi je što ovo pišem, u početku sam podržavao Sanina, ali činjenice govore drugačije a ja ne botujem ni za koga, samo gledam činjenice.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
FK CIRKUS KOLORADO
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Nas klub imao je izleta u zadnje vrijeme sto u rijalitiju ne mogu snimiti.dubioza144 je napisao/la: ↑05 jul 2026, 22:18Veca sprdancija nego Ceric em nas je momacki zavalio em nam je obruko klub za sva vremena i napravio od njega najvecu sprdnju i rijaliti
Eto odlicno otisao je Mirvic, on ne zeli dobro Zelji ali eto onda sutra neka dodju oni koji “vole” Zelju.
-
perodeformero
- Kontakt:
Yebiga nije baš da se baš zna da je zapadnohercegovački lobi toliko involviran u klub, a ovo sa kantonalnim savezom smrdi od početka, kako je moguće da taj yebeni savez nije pod šapom Želje i Sarajeva?!
Zamisli da je Abramovič došao u Chelsea i rekao hajde da dignemo kredit neću ja svoje pare dati, nabili bi ga nogom i zabranili prilaz Stamford Bridgeu.Lokomotifa je napisao/la: ↑05 jul 2026, 22:20Pažljivo sam pročitao Saninov post i ako ima nekog savjetnika za PR treba mu reći da skrati. Sve ovo je mogao napisati u tri pasusa. Helem, sa aspekta FK Željezničar i prije smo funkcionisali sa pozajmicama i donacijama vlasti, ali kada već dođe investitor/strateški partner od njega očekuješ da promijeni modus operandi. A on pametnjaković ode i pokuca na vrata banci za hipotekarni kredit hahaha. Pa mislim da u historiji fudbala nije bio takav investitor niti u jednom klubu. Svi ljudi koji ulaze u klub prvo investiraju svoja sredstva pa onda kroz vrijeme čekaju povrat investicije. To što Sanin nije htio ulagati svoja sredstva ili još gore što ih je pozajmljivao po kamati od 15% zauvijek ga etiketira kao ublehu i zamalo grobara ovog kluba. Žao mi je što ovo pišem, u početku sam podržavao Sanina, ali činjenice govore drugačije a ja ne botujem ni za koga, samo gledam činjenice.
Nedomaćinsko poslovanje, guranje anonimusa i ubleha koje su samo grabili sebi dovelo nas je do situacije u kojoj se slabo vidi izlaz. Ko nije zagrabio nije ni uzeo. Da nije bilo budžetskih para ne bi nama pomogle ni pozajmice od svjetske banke
Kakve veze ima Ćubela sa Škobićem? Sve i da jesu povezani, a vjerujem da jesu, statut je očito imao mali milion nezakonitosti, i bio je u svrhu privatizacije kluba, gdje bi nas na kraju ovaj govedar ukupao.
Daleko od toga da su naši skupštinari bajni, imaju milion stvari za zamjerit, ali ipak su poslušali navijače i dali mu šansu, a šta je on napravio, za 7 mjeseci se mogu možda dvije stvari korisne nabrojat.
Uglavnom, sada nije ni bitno ko je kriv, ostalo je 35 dana do početka sezone, nemamo trenera, nemamo pripreme, nema zakazanih utakmica, nema pojačanja, to su problemi koji se moraju riješit u roku par dana
Daleko od toga da su naši skupštinari bajni, imaju milion stvari za zamjerit, ali ipak su poslušali navijače i dali mu šansu, a šta je on napravio, za 7 mjeseci se mogu možda dvije stvari korisne nabrojat.
Uglavnom, sada nije ni bitno ko je kriv, ostalo je 35 dana do početka sezone, nemamo trenera, nemamo pripreme, nema zakazanih utakmica, nema pojačanja, to su problemi koji se moraju riješit u roku par dana
Željezničar za život cijeli!
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Meni se ne da ovaj Claude-generated AI slop čitati do kraja. Ima li išta konkretno da je rekao, il je sve "mi bismo, al oni nam ne daju"
Pošteno, pa kako bude.
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Dio price isto ko ona neka zena sa facebook-a sto je objavila status.Arma00 je napisao/la: ↑05 jul 2026, 22:33Kakve veze ima Ćubela sa Škobićem? Sve i da jesu povezani, a vjerujem da jesu, statut je očito imao mali milion nezakonitosti, i bio je u svrhu privatizacije kluba, gdje bi nas na kraju ovaj govedar ukupao.
Ogoljeno sve. Sutra nas mora biti na Skusptini.
Ovdje ima ozbiljnih prica koje zaista imaju smisla!
Ovdje ima ozbiljnih prica koje zaista imaju smisla!
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"
YEBEM LI VAM FAMILIJE SVIMA KOJI SU GA OVDE PODRŽAVALI ETO TOLIKO, odjavite se gube sa foruma zauvijek, počnite pratit hokej na ledu. Uđite mu na profil pa vidite šta piše o ŽeljI. Đesu njegovi veliki zagovornici nodi, dželo i slični moroni. Jest se govedar razvezo pljuvat a nije se sjetio da ima press konferencija pa da sve kaže dok je bio ovde i pokuša nešto napravit. Nema džabe ni u stare babe, ima ti u mame sanine. 
26.12.2025. Najtragičniji datum u poslijeratnoj historiji Željezničara.
-
perodeformero
- Kontakt:
Naravno da ima smisla, šta će ustaša iz Lištice u Želji?!
Tuce je smetljar i u zadnjem mandatu je ponistio sve sto je gradio kao igrač.zeljovolimte je napisao/la: ↑05 jul 2026, 11:16Ako je neko Zeljeznicar poceo pratiti od 2018te njemu i djeluje da Tuce nije vazan faktor. Ko malo duze prati njegov igracki ucinak je fantastican i sigurno u top 5.
Odigrao dvije sezone da valja 2009/2010 i 2012/2013.
Ostalo šetač po terenu, uzurpator, gnjida.
Dobro mu je Ivica rekao, ukiso si majstore, tukneš.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Pa i Zdenko Jelic je ja mislim porijeklom iz Listice pa je bio 36 godina u klubu u svim mogucim pozicijama i kad je bilo najpotrebnije on je ostao .perodeformero je napisao/la: ↑05 jul 2026, 22:36Naravno da ima smisla, šta će ustaša iz Lištice u Želji?!
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
26.12.2025 Dan kad sam ja ispao upravu a ostali budale.
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
26.12.2025 Dan kad sam ja ispao upravu a ostali budale.
Ceric djeluje kao normalan predsjednik pored ovog
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Hahahahahahaha husarić ostavio komentar na obajvu hahahahahahaha
Vrlo bitan detalj o kojem je davno pisano:
"S druge strane, konstantne posudbe od NFSBiH ili posudbe od širokobrijeških privrednika, držane su u tajnosti, a u istim onim internim krugovima i čuvarima Svetinje koji se "užasavaju" bankarskog kredita, kredit od Saveza bio je itekako dobrodošao.
Pitam se koliko košta posuđen novac od Saveza i da li je kredit od Saveza dugoročno zaista jeftiniji od klasičnog bankarskog kredita, te kome je u interesu da FK Željezničar bude dužnik centrima moći u Banjaluci i Mostaru?
Kockice se slazu. Istina jeste na pola, ali...
"S druge strane, konstantne posudbe od NFSBiH ili posudbe od širokobrijeških privrednika, držane su u tajnosti, a u istim onim internim krugovima i čuvarima Svetinje koji se "užasavaju" bankarskog kredita, kredit od Saveza bio je itekako dobrodošao.
Pitam se koliko košta posuđen novac od Saveza i da li je kredit od Saveza dugoročno zaista jeftiniji od klasičnog bankarskog kredita, te kome je u interesu da FK Željezničar bude dužnik centrima moći u Banjaluci i Mostaru?
Kockice se slazu. Istina jeste na pola, ali...