FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
82
18%
2. Borbu za Evropu
183
40%
3. Sredinu tabele
82
18%
4. Borbu za opstanak
115
25%

Ukupno glasova: 462

Hole82
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hole82 » 06 jul 2026, 10:26

mavi je napisao/la:
05 jul 2026, 20:31
Hole82 je napisao/la:
05 jul 2026, 18:24
Lokomotifa je napisao/la:
05 jul 2026, 16:59
Ko je ugovorio sa Mirvićem davanje pozajmica sa kamatom od 15% treba krivično odgovarati. Pa bolje da smo onda dogovorili da nam onaj Jakov iz Lud zbunjen normalan uđe u klub, on bi nas kreditir'o sa manjom kamatom.

Dobro je ovo što konačno cure prave informacije i da navijači vide šta se sve radilo.

A nama problem Amar što je samo tražio svoje pare nazad i zbog toga dižemo parole. E moj Željo...

Nije problem dug prema Amaru, nego kolicina duga bez ikakvog osnova, pazi sad: Amaru je potpisao papir da postoji dug prema njemu, debil koji je bio na tuti kada je taj dug nastao, tj Nurko. Eto u cemu je cijeli problem i kako se uzimaju pare iz kluba. Sad razmisli malo zasto taj papir mu nije potpisao kum ili tetak.
Amar je nas najuspjesniji trener, veliki Zeljovac, ali sam je sebi iskopao jamu.
Dečko, uz dužno poštovanje, pričaš nebuloze.Dug prema Amaru datira od 2013. godine, nedavno je bilo zadnje ročište.
Preko 20 svjedoka, uključujući i knjigovođu i računovodstvo, je svjedočilo da je Amar Osim 2013. godine posudio Želji 390 hiljada KM. Nurko, koji nas je zavalio za poništenje reprograma s poreskom, a da bi Ivković dobio radnu dozvolu, pojavljuje se nekih 8, 9. godina kasnije i nema nikakvih dodirnih tačaka s Amarom Osimom. A, pogotovo nije istina da je bio u bilo kakvim prijateljskim odnosima sa Amarom. Čisto da se zna istina...

Hajde bolje ti je da sutis kad pojma nemas...

12tiigrac21
Kontakt:

Post Postao/la 12tiigrac21 » 06 jul 2026, 10:31

Itekako je bilo ljudi i UO i Skupštini koji su radili u interesu kluba ali smo ih potrošili. Mi radije vjerujemo varalicama, nego iskrenim Zeljovcima i radnicima ali tako je u životu valjda.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 06 jul 2026, 10:36

Ne mogu da vjerujem da se ovoliko dana izgubilo bezveze, da li je moguće da se nikome ne žuri

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 06 jul 2026, 10:45

Strasno jenovo sta su izdajnici uradili Saninu,nadam se d ace neko kirivicno osogovarati konacno!
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 06 jul 2026, 11:28

Ovo mi samo liči na obično kmečanje da bi on zaštitio svoju guzicu. Boli njega njonjo da šta bolje napravi, doduše nit može niti zna

krkacina
Kontakt:

Post Postao/la krkacina » 06 jul 2026, 11:28

Meni je interesantno da neko sada optuzuje Sanina i stavlja focus na njega. Zeljo je u k.... vec godinama i tu su uvijek isti ili blizu isti ljudi oko Zelje. I oni i dalje ostaju tu. Ja mislim da su ti ljudi pokazali da su nesposbni i sa finansijskog i sa igrackog aspekta. Ali interesantno da niko tu nece da ode. Po meni Zelju treba totalno restrukturirati, da li po modelu Sanina ili ne nebitno, ali u nekom ovom stanju smo jako dugo i ja ne vidim izlaza sa ovim ljudima koji su nas i doveli tu gdje jesmo. Fokus treba biti na tome da su oni nesposobni i da ne treba da budu vise tu.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 06 jul 2026, 11:32

Ja se samo nadam da će jednog dana upasti SIPA u klub i da budemo predmet tužilaštvu, jer nema više smisla buditi neku nadu da će biti bolje
Puno je kriminala i zlih ljudi u klubu, koji se predstavljaju dnk Željin.
Mi navijači treba da gledamo klub, skupine i struje oko kluba treba da odstranimo,ako želimo dobro.
Istinske legende našeg kluba bez ikakvih interesa su navijači, bivši fudbaleri,treneri ,uposlenici kluba , svi su hajrovali od Želje, svaku marku su dobili,a traže status svetih ljudi u klubu.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 06 jul 2026, 11:41

Zašto grupa THE MANIACS šuti, ne oglašavaju se nikako. Izgleda da njima ovako odgovara...

MisterBlue
Kontakt:

Post Postao/la MisterBlue » 06 jul 2026, 11:47

Idu danas spasioci ide danas Ćubi, ide Badži, daj nam nekog iz Južne Amerike da ga plaćamo pola godine poslije isteka ugovora. Neka živina iz Amazona, može i ubica iz afričkih pustinja. Kakvi se sve ublehaši motaju oko Kluba, da City ima ovakve opstrukcije ko mi, davno bi bio likvidiran zbog 100 optužbi i sumnjivih radnji…
Budeš džek gospodine Mirviću, doneseš 5 miliona i onda mi navijači kažemo donio je keš on će se i pitati nema te skupštine niti struje koja te može smijeniti kad te navijači podržavaju. Sad ublehari i piši saopštenja preko fb-a. Ispao si ublehaš kao i 90% samoprozvanih biznismena.

Austinpowers
Kontakt:

Post Postao/la Austinpowers » 06 jul 2026, 12:00

https://capitalpress.com/2026/01/28/cou ... 6-million/

Evo ako nekoga mirvic i dalje zanima i ako mu komentarise post na fb, cisto jedan dokaz o kakvoj se varalici radi
VTZ

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 06 jul 2026, 12:08

Samo cu napisati jaci od ratova rezima i partija

EDobric1997
Kontakt:

Post Postao/la EDobric1997 » 06 jul 2026, 12:21

Svašta nešto se piše iz zadnjih dana, ali evo tri stvari su neupitno činjenične:

1. Mirvić nas je očito sve izvarao. On očito nije taj za kojeg se predstavljao i nakon ovog statusa koji je napisao, sasvim je jasno da on nije imao nikakvu namjeru da ulaže vlastiti novac.

2. Njega treba potpuno arhivirati, ne gubiti više energiju na njega. Svi mi zajedno i sa ovog i sa drugog i sa trećeg foruma i sa juga i sa istoka i sa sjevera i sa zapada, svi smo zajedno bili naivni ko blećci i glupi što smo pali na njegovu priču, što smo mu vjerovali. I trebamo se pogledat u oči svi zajedno i reći da smo svi zajedno bili glupi.

3. Ovaj klub je prošao i gore situacije, proći će i ovu krizu. Valja svima nama dalje zajedno. Moramo biti svjesni da u ovom trenutku ne možemo birati ljude, ni upravni odbor, ni u stručni štab, niti možemo birati igrače. Dovodimo one koji hoće doći i koje možemo priuštiti. U tom smislu, kog god dođe danas, šta god se danas desi na skupštini, ko god dođe u upravni odbor, hvala mu, jer ovo je jako teška situacija i nismo u poziciji da biramo ljude. Nego da prihvatimo one koji hoće da se uhvate posla u ovom jako teškom trenutku.

Općenito govoreći, mi smo jako licemjerni. Nama niko doslovno ne valja. Evo sad da stavimo sto imena ovdje, nema šanse da ćemo se svi složiti oko jednog imena. Osim Ivice Osima, nema jednog imena koje nam svima odgovara. Niko nam ne valja i to je tako.

Ko god dođe u upravu, u stručni štab, i igrače koji dođu u ovom trenutku, to su najbolji ljudi na svijetu za nas i svima zajedno treba dati podršku. Jer birati ne možemo.

Idemo dalje svi zajedno, skrpićemo se kao hiljadu puta do sada i preživjet ćemo i ovu krizu.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 06 jul 2026, 12:27

Počinjem ozbiljno sumnjati u inteligenciju dobrog dijela naših navijača, da nakon svega što smo vidjeli i pročitali, da i dalje ima ljudi koji podržavaju varalicu Sanina Mirvića.

Možda je fakat problem u nama (a ne u škutorima, savezu, pitarima, magodi), i zato nikako da nam svane.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Prvired
Kontakt:

Post Postao/la Prvired » 06 jul 2026, 12:54

MoSaZeLjo1921 je napisao/la:
06 jul 2026, 11:41
Zašto grupa THE MANIACS šuti, ne oglašavaju se nikako. Izgleda da njima ovako odgovara...
Opet moram pisat manite se grupe kome šta nije jasno može mu se objasnit vrlo lahko … vi
Se raspravljajte preko tastatura Al ako već prozivate dajte da vam se objasni svima samo se predstavite …

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 jul 2026, 12:58

Mater vam J*** uhljebsku i velez nam je poceo uzimati igrace ispred nosa. Doce dan kad cemo skupstinu ukinuti i bice sam jedan covjek kojeg ce izbrati svi oni koji imaju preko 5 godina clansku kartu kluba
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

MisterBlue
Kontakt:

Post Postao/la MisterBlue » 06 jul 2026, 13:01

A da možda krenemo vraćati dugove za promjenu? Ako će proces stabilizacije biti 5 godina onda 5 godina. Napraviti neki plan, kojeg će se pridržavati ko god da dođe u Upravu. Idemo vratiti dugove valjda možemo za 5 godina nulirati to sve i onda se okrenuti borbi za vrh. Svakako nećemo titule vidjeti dokle god je ovaj saziv u Savezu. Fokusirat se na mlade igrače, jeftine gazele iz Brazila, Nigerije, Senegala… Valjda smo u stanju, valjda ima tih analitičara koji znaju napraviti petogodišnji plan - Agenda 2030. HAJMO ZASKUTI RUKAVE JBLE VAS POZAJMICE I KREDITI. ZNA LI IKO NAPRAVITI MARKU BEZ ZADUŽIVANJA?

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 06 jul 2026, 13:11

Kako ces vracat dugove kad nemamo dinara; i ovaj je htio da nas dodatno zaduzi samo da bi mogao plate pokrit.

Pored toga, nije belaj imat kredit do nekog nivoa ako imas stabilne prihode i vodis racuna gdje dajes pare. I prije 15 godina je dug bio oko 4 miliona maraka.

Ovde je problem zacaranog kruga gdje trenutni prihodi ne mogu pokrit rashode, a nemas para da ulozis i na neki nacin zaradis vise. Moras se nadat da ce negdje izletit novi Jaber, a da tim parama mozes ulozit u novi izvor finansiranja.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 06 jul 2026, 13:22

1. kolo sa BSK na Grbavici,
2. kolo derbi na Grbavici.
Željezničar za život cijeli!

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 06 jul 2026, 13:30

Jao rasporeda od 2-6 kola…3 boda ko kula

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Blue1921, desnibocni, GBBP87, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Kajkutenjoyer, KockarVicin007, Lik i 75 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []