Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

Nirton
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la Nirton » 05 jul 2026, 23:32

Ghuraba je napisao/la:
05 jul 2026, 23:27
19vendetta87 je napisao/la:
05 jul 2026, 22:27
Ghuraba je napisao/la:
05 jul 2026, 22:00
Na fibinoj stranici Atica nema u nasem rosteru, Gutic uskocio umjesto njega... :crazy:
Cim sam vidio da je Gutic otputovao u Bg, odmah mi je kroz glavu proslo da je neko otpao za ovu utakmicu.
Doduse, ciljao sam da je Lazica ili Talica uhvatila viroza...
Ma tek sad su sanse najminimalnije moguce. Ne zato sto je Atic nevidjena igracina, nego jer je nama u ovakvim okolnostima svaki igrac iz rotacije nenormalno bitan, pa i Vrabac da otpadne osjetilo bi se. Ne razumijem sta se ovom u medjuvremenu desilo, da se i on nije naljutio na trenera, mozda mu krivo sto je Djerdji Gegic postao bitniji od njega...
Otputovao je u Beograd, na slici je sa aerodroma. Ne vjerujem onda da je takvo nešto u pitanju, prije da je neka povredica. :)
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 05 jul 2026, 23:41

Zabogamiloga je napisao/la:
05 jul 2026, 23:03
Ali od svega najjače je što nemaš nikakvih informacija. Evo Atić otpao, a niko ne piše zašto. Joj da mi je zaposliti se u savezu da ne radim ništa
Hahahaha

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 06 jul 2026, 00:30

Nirton je napisao/la:
05 jul 2026, 23:32
Otputovao je u Beograd, na slici je sa aerodroma. Ne vjerujem onda da je takvo nešto u pitanju, prije da je neka povredica. :)
Ma ne kazem da jeste to, bio sam malo sarkastican jer su nam takve stvari postale svakodnevnica. Ja sam vidio samo onu jednu sliku sto je savez objavio i na njoj se malo u cosku nazire Atic, ali nisam bio 100% siguran je li on. Vjerovatno je Djerdja do zadnjeg roka za prijavu igraca cekao da vidi hoce li moci igrati, pa je zbog toga i poveo jednog igraca viska. Sad ce Gegic i Talic podijeliti minute na 1, Vrabac ce se spustiti na 2, a vjerovatno ce i Sertovic ili Gutic dobiti neke minute s klupe. Lazic i Pjanic ce na 3, Alibegovic i Simanic na 4, Garza i Kamenjas na 5.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 06 jul 2026, 00:39

Sve ispod 15 razlike cu smatrati kao dobar rezultat.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 06 jul 2026, 07:35

KS se oglasio, istegnuće aduktora kod Atića.
"Your favorite player's favorite player" - MB

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 jul 2026, 08:32

Tačno da ne povjeruješ šta nam se dešava. Naravno, već vidim da ćemo večeras pisati kako bi ih dobili da je samo Atić igrao... :roll:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

filip13

Post Postao/la filip13 » 06 jul 2026, 08:41

prenos je na arena premium 1

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 06 jul 2026, 08:43

Cepat ce to Cetalija 30 razlike. Kosarkasi su smesni. :yawn:

Zabogamiloga
Kontakt:

Post Postao/la Zabogamiloga » 06 jul 2026, 08:44

Kako ovi košarkaši nemaju sreće, stalno neke povrede

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 06 jul 2026, 08:48

06 jul 2026, 08:44
A da li su povrede?

Iniesta12
Kontakt:

Post Postao/la Iniesta12 » 06 jul 2026, 09:34

Eh eh, da su samo povrede, a ne sukobi misljenja, egoo itd.

Zabogamiloga
Kontakt:

Post Postao/la Zabogamiloga » 06 jul 2026, 09:40

Iniesta12 je napisao/la:
06 jul 2026, 09:34
Ma treba to ugasiti sve, pustiti neka se djeca igraju. Ovako se nerviram bezveze. Da su ljudi toliko bezvoljni, da bas nema tog naboja nekog nacionalnog. Niko ni u savezu ni od igrača. Sve mlako nešto u pm

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 06 jul 2026, 10:26

Ghuraba je napisao/la:
06 jul 2026, 00:30
Nirton je napisao/la:
05 jul 2026, 23:32
Ma ne kazem da jeste to, bio sam malo sarkastican jer su nam takve stvari postale svakodnevnica. Ja sam vidio samo onu jednu sliku sto je savez objavio i na njoj se malo u cosku nazire Atic, ali nisam bio 100% siguran je li on. Vjerovatno je Djerdja do zadnjeg roka za prijavu igraca cekao da vidi hoce li moci igrati, pa je zbog toga i poveo jednog igraca viska. Sad ce Gegic i Talic podijeliti minute na 1, Vrabac ce se spustiti na 2, a vjerovatno ce i Sertovic ili Gutic dobiti neke minute s klupe. Lazic i Pjanic ce na 3, Alibegovic i Simanic na 4, Garza i Kamenjas na 5.
Bio sam optimističan, više nisam.
Vrijeme je da kažemo da nema ništa od ovih kvalifkacija, mada nada umire posljednja, ali njihova ukupna bezvoljnost je veća od nade.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 06 jul 2026, 10:30

06 jul 2026, 09:40
Iniesta12 je napisao/la:
06 jul 2026, 09:34
Ma treba to ugasiti sve, pustiti neka se djeca igraju. Ovako se nerviram bezveze. Da su ljudi toliko bezvoljni, da bas nema tog naboja nekog nacionalnog. Niko ni u savezu ni od igrača. Sve mlako nešto u pm
A tek djeca koja su u problemima... Na temu ženskih selekcija jučer sam napisao da bi možda bilo najbolje da naredne godine uopće nemamo selekcije, dok se sve ne dovede u red. Vidim po društvenim mrežama vrijeđaju djevojke kao da su krive ove koje su došle umjesto onih koje nisu htjele. Mislim prije svega na odbijanje poziva u reprezentaciju zbog individualnih treninga, ali i na brojne druge razloge koji pokazuju da sistem trenutno ne funkcioniše kako bi trebao.Imamo problem na svim poljima i ne znam kada će se oni koji za to primaju platu suočiti sa time.

Vrijeme je za reset i restart na svim nivoima

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 06 jul 2026, 11:18

Postalo je pomodarstvo koje je otvorio mali šaner, a zna se na koga se misli, da se igranje za repku sve više olako shvata.

Ne znam kakav se primjer šalje. Svako malo neko nešto otkazuje. Igranje za repku je postao teret za večinu igrača, a ne više čast.

Ovom Garzi treba odati počast.

Za to snosi najviše krivicu Savez.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 06 jul 2026, 11:25

06 jul 2026, 09:40

Da treba sve ugasiti kao odbojku pa da idemo igrati za turke. Zna se imenom i prezimenom ko je u rotaciji za predsjednik saveza. Od Bošnjaka je SDP smrdina Aid Berbić a ove godine od njega poziciju je preuzeo Boris Spasojević.

Prozivati **** i njihove stranačke strukture a ne gasiti.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 06 jul 2026, 12:41

Neigranje Atica je veliki hendikep za nas, pogotovo jer je vanjska linija Srbije dosta limitirana i mislim da bi im on, Gegic i Lazic solidno mogli parirati. Ovako, jedan novi igrac se mora ukljuciti u rotaciju, a odluka bi morala pasti na Sertovica. On i Gutic su slican profil igraca, puno toga im fali za ovaj nivo, ali Eman je dosta raznovrsniji, moze napasti i licem (i opcenito je bolji s loptom), moze sam sebi iskreirati sut (nije klasicni spot up suter kao Gutic), ima i taj mid-range, zna odigrati pnr itd. Ako ga krene, moze zatrpati bilo koga jer kod njega sve zavisi od uvodnih par suteva, ali se bojim da ce ga atmosfera pojesti, buduci da nikad nije igrao u takvim okolnostima (mada, ko zna, on ima poprilicno ludu glavu). Mislim da je Momirov s njihove strane solidan matchup za njega jer nije previse 'dug', slican je i profil igraca, tako da bih Sertovica uveo u igru kad ovaj kod njih udje.

Kao sto sam pisao za Tursku da nam stilski odgovaraju, slicno mislim i za ovakvu Srbiju, mada su i oni bolji na svim pozicijama i plus imaju domaci teren. Sustina nase igre mora biti na agresivnosti u odbrani, da im se oteza svaki moguci sut, jer oni u ovom rosteru nemaju cistih sutera (osim eto Momirova) i samo ih otvoreni sutevi mogu dovesti do dobrih procenata suta. Dakle, ne mislim da su ciglari, jer ako Avramovica budes ostavljao samog na sutu - on ce to sigurno kazniti. Gegic i Talic moraju biti maksimalno cvrsti na njemu, prenamazan je igrac (vjerujem da ce i u odbrani koristiti publiku da konstantno vrsi pritisak kod prevodjenja lopte). Ovaj rezervni play Novak nije neki suter, ali je odlican razigravac. Ako kod nas Amar iskljucivo bude igrao na pleju, bojim se da nece moci iskoristiti svoj ulaz kao u Zenici. Osim toga, tu ga je cuvao Biberovic koji je defanzivno truba, sto se za Aleksu apsolutno ne moze reci. Jedino da ga 'uzme' na svoj atleticizam ili da mu se spusti poneka na low post...

Ako na 2 pocnu s Lakicem kao u Svicarskoj, onda vjerujem da je Vrabac dobar lijek za njega. Cak mislim da smo tu u prednosti, koliko god to suludo zvucalo. Kao sto sam vec pisao, s Momirovim, koji je backup na 2, bih upario Sertovica. Moozda na 2 ponekad spuste i Djurisica zbog nase visoke petorke, mada on nema potrebnu brzinu za tu poziciju. Dosta raznovrstan igrac, dobar je s loptom (cak moze organizovati napade), ima fin roling, malo je popravio sut itd.

Na 3 pored Djurisica imaju Davidovca i Dangubica (obojica mogu i na 4, pogotovo s Jovicem u petorci), te Barnu koji vjerovatno nece ni igrati (iako je po meni raznovrsniji i opasniji od ove dvojice). Sve njih Lazic moze braniti bez problema, a nadam se da ce i Pjanic dati svoj doprinos s klupe. Dobra stvar je sto to nisu igraci koji imaju sigurne poene u rukama, ali i tu ponavljam ono od ranije: ako Davidovca vise puta ostavis samog na sutu - kaznit ce te sigurno.

Na 4 ce koristiti Jovica i Tanaskovica. Jovic ce vjerovatno poceti, a poslije ce moguce jedan kraci period provesti zajedno na parketu, gdje ce se ovaj prvi spustiti na 3. Tu su puno jaci od nas i, ako Alibegovic nastavi igrati u reprezentaciji kao dosad, uzet ce nas 20 razlike samo na toj poziciji krilnog centra. Tanaskovic i nije toliko bolji igrac od Amara, ali ovaj je u tolikoj banani da tu nista ne ocekujem. Valjda me demantuje... Simanic kao rezerva na 4 moze uci da pojaca agresivnost i napravi koji faul, ali tu se ne nadam nikakvim poenima.

Na 5 ce koristiti Jokica i Ristica (ne vjerujem da ce Tanaskovic ici na 5, kao u njihovom zadnjem mecu). Prvog, naravno, nema ko braniti, ali je po meni bitnije zaustaviti igrace koje ce on razigravati. Kad primi loptu u postu, udvajao bih ga uvijek s igracem koji cuva njihovog najlosijeg sutera: kad je Lakic na parketu, nek pomaze Vrabac, kad je Dangubic na parketu, nek pomaze Lazic i sl.. Tu je takodjer bitno da mu Garza isparira poenterski, a nadam se da ce biti raspolozen kao i u Zenici (samo me strah da ne izgori u defanzivi i da ne udje u problem s licnim greskama, sto mu se u nba cesto desava). Kamenjas nema sta traziti na Jokicu, otrest ce ga svaki put ko komarca, a i ovaj nas tu osjeca preveliki respekt i svakako ce se pogubiti. Njegova sansa je da napadne sporog Ristica kroz igru 2na2, ali ga tu razigravaci (pogotovo Talic) bas moraju ispostovati. Takodjer, u odbrani da mu brani pnp jer je ovaj odlican suter s distance, te da ga snagom izgura iz srca reketa jer ce lagano zavrsavati preko njega ako ostvari dobru poziciju.

Sve u svemu, sanse su nam minimalne. Ja bih ciljao da se pokusaju zaustaviti Jovic i Avramovic - tj. da se kroz agresivnu igru i jake faulove izmore i potencijalno izbace iz ritma, jer Jokica definitivno necemo zaustaviti. Ova dvojica se sigurno ne boje odgovornosti, sto se ne moze reci za ostale koji nisu navikli da nose reprezentaciju i ko zna kako bi se pokazali u takvim okolnostima (potencijalno me strah Djurisica i Tanaskovica). Pa, ako neko od njih i iskoci, sta da se radi, bar se pametno rizikovalo...

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 06 jul 2026, 12:50

Mi smo u tolikom qurcu trenutno, da nam je izostanak Atica ogroman hendikep, a igramo protiv Srbije koju ce predvoditi Jokic...

Da imamo Juku, Musu, Sulejmanovica i Penavu, mogli bi se necemu nadati, ovako mirise na teski debakl.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 jul 2026, 13:19

Sredićemo ih pick'n'rollom Talić-Garza :kafa:
Koševo Zapad

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 06 jul 2026, 13:32

19vendetta87 je napisao/la:
06 jul 2026, 12:50
Mi smo u tolikom qurcu trenutno, da nam je izostanak Atica ogroman hendikep, a igramo protiv Srbije koju ce predvoditi Jokic...

Da imamo Juku, Musu, Sulejmanovica i Penavu, mogli bi se necemu nadati, ovako mirise na teski debakl.
Ja se više ničemu ne nadam, ali nadam se da neće biti baš debakl.
Ima li zvanične info šta je sa Atićem, koliko god šašav bio, on zna povući kad je najteže

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Divos i 20 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []