KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
-
Helemnejse
- Kontakt:
Re: KK Bosna
Nista nije tacno, zna on i plate koje su ponudjene
Čuj ga Mirza Teletović, dugovi koje je ostavio Dubravko

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
-
Helemnejse
- Kontakt:
Dajdza otisao kod svojih
Bosanskohercegovački košarkaš Nihad Đedović i naredne sezone nosit će dres španske Unicaja.
Produžio je ugovor na još jednu sezonu, čime će u Malagi ostati petu godinu zaredom. Vijest je potvrdio klub, a Đedović nije krio zadovoljstvo zbog nastavka saradnje.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
-
Helemnejse
- Kontakt:
Dobro je nema supkaSurreal je napisao/la: ↑04 jul 2026, 17:34Bosanskohercegovački košarkaš Nihad Đedović i naredne sezone nosit će dres španske Unicaja.
Produžio je ugovor na još jednu sezonu, čime će u Malagi ostati petu godinu zaredom. Vijest je potvrdio klub, a Đedović nije krio zadovoljstvo zbog nastavka saradnje.
2. Mogu potvrditi tacku 2 i obzirom da mu ugovor vazi još jednu godinu traže način kako da ga prekinu, ponište sa najmanje šteteEDobric1997 je napisao/la: ↑04 jul 2026, 16:26E hajmo malo o svemu.
Tacka 1. Dubravko Barbaric je ostavio dug od 800k KM Bosne prema dobavljacima i igracima.
Tacka 2. Karuters je imao 14k $ mjesecnu platu
Tacka 3. Postoje sponzori koji su slovom o brojem dali sponzorstvo 117 KM na GODISNJEM NIVOU!
Tacka 4. Mirza Teletovic je novi sportski direktor
Tacka 5. Talic, Vrabac su tu. Kontaktirani su Gegic, Penava, Simanic. Prvoj dvojici se nudi od 12 do 15 hiljada eura mjesecno. Simanicu 10k eura. Za sta???? Jer je iz iste agencije kao Djerdja? Decko nije nigdje ozbiljno igrao.
Tacka 6. Trener koji je vratio titulu u Sa, nije kontaktiran uopste.
5. Mogu potvrditi tacku 5 i tacku 6. samo Penava je rekao da neće ako bude Gjergja, a biće pregovaraju još uvijek sa njim, jedan od uslova uspostavljanje omladinskog pogona. (trenutno 5 juniora imaju “na stanju”) sa ugovorom, a hoće da podignu sve omladinske selekcije.
Sto se tiče finansija, kažu da nemaju pristup još uvijek svim knjigovodstvenim dokumentima tako da ne mogu potvrditi.
KK Bosna nema ustrojenu ni administraciju, odnosno menadžment, a novo rukovodstvo, koje je izabrano, još čeka na primopredaju dužnosti, kako bi se utvrdilo ono najvažnije, a to svakako jeste finansijsko stanje, odnosno eventualne obaveze i potraživanja kluba, i krenulo u sklapanje stručnog štaba i igračkog kadra.
Zubac se vratio u Široki.
Koliko li zarađuje Alen Pjanić, da li bi nam on mogao biti meta?
Koliko li zarađuje Alen Pjanić, da li bi nam on mogao biti meta?
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
-
EDobric1997
- Kontakt:
Posto sam ja kvazi insajder i posto nista ne znam, hajdemo malo da pokazemo da nisam.
Sta cemo s tim da klub nije placao porez i da postoji 980k KM neizmirenih poreskih obaveza na ime Royala?
Da bi se zaobisao porez, g. Barbaric je otvorio svim domacim uposlenicima obrte:
https://www.companywall.ba/firma/od-ea- ... s%2Fmaster
https://www.akta.ba/registar/497589/od- ... Q2bRmx24tE
https://www.companywall.ba/firma/od-ap- ... /MMxPyj0T0
https://www.companywall.ba/firma/obrtni ... s%2Fmaster
https://www.companywall.ba/firma/od-jz- ... s%2Fmaster
Da ne trazim dalje.
Inspekcija, ukoliko si zainteresovan imaš mogućnost da to prijaviš nadležnim institucijama.EDobric1997 je napisao/la: ↑05 jul 2026, 12:13Posto sam ja kvazi insajder i posto nista ne znam, hajdemo malo da pokazemo da nisam.
Sta cemo s tim da klub nije placao porez i da postoji 980k KM neizmirenih poreskih obaveza na ime Royala?
Da bi se zaobisao porez, g. Barbaric je otvorio svim domacim uposlenicima obrte:
https://www.companywall.ba/firma/od-ea- ... s%2Fmaster
https://www.akta.ba/registar/497589/od- ... Q2bRmx24tE
https://www.companywall.ba/firma/od-ap- ... /MMxPyj0T0
https://www.companywall.ba/firma/obrtni ... s%2Fmaster
https://www.companywall.ba/firma/od-jz- ... s%2Fmaster
Da ne trazim dalje.
Šta je sa ovom ofiražom oko Mirze i sportskog direktora?
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Vec sam tokom sezone pisao da Caruthers ima mjesecnu platu od 14K dolara, vise puta. Uslov da dodje u kriticnom dijelu sezone je bio da mu se da ugovor sa opcijom produzetka na jos jednu sezonu, ali mislim da se na kraju to nece realizovati.
Mirza i Nihad nisu uopste u dobrim odnosima, iz vremena kada je mali Benjo bio u Sparsima, pa poslije toga u Burchu spasio dosadasnji dio karijere.
Niko ni od igraca, niti od trenera nije kontaktiram iz protekle sezone. Napisao sam krajem sezon, dan/dva poslije titule da Muha 99% nece ostati trener za narednu sezonu.
Bosna je duzna ZOI-ju za Zetru oko 100K KM, ima jos dugova, ali bice sigurno popeglano. Nije Dubravko neko ko ce ostaviti repove, njegov problem je druge prirode i vrste, ali sada kada je sklonjen i na koji nacin je primoran da ode, sve je moguce. Covjek je uz sve probleme i mane koje je imao, vodio Bosnu kroz historijsku sezonu (da se vise ne ponavljamo kao prazan mlin).
Sto se tice isplate igraca, nista novo. Cedevita je jos za vrijeme dok je igrao Musa gore insistirala da svi igraci imaju registrovan obrt i tako da im se isplacuje plata na mjesecnom nivou.
Sto se tice Gege, ima opciju za ugovor sa Spartakom, kao i obicno Gega ce sve da vaga, vaga..Standardno njegovo svake sezone, u proteklim danima je poceo razmisljati o dolasku u Bosnu, ali nije ni on ostao neostecen praznik obecanjima od strane Nihada u proslosti.
Sto se tice primopredaje i upisa ovih ljudi u Ministarstvu pravde, Dubravko je sve predao tu, a predsjednik Skupstine je bio Ahmetovic, tako da je i to rijeseno.
Mirza i Nihad nisu uopste u dobrim odnosima, iz vremena kada je mali Benjo bio u Sparsima, pa poslije toga u Burchu spasio dosadasnji dio karijere.
Niko ni od igraca, niti od trenera nije kontaktiram iz protekle sezone. Napisao sam krajem sezon, dan/dva poslije titule da Muha 99% nece ostati trener za narednu sezonu.
Bosna je duzna ZOI-ju za Zetru oko 100K KM, ima jos dugova, ali bice sigurno popeglano. Nije Dubravko neko ko ce ostaviti repove, njegov problem je druge prirode i vrste, ali sada kada je sklonjen i na koji nacin je primoran da ode, sve je moguce. Covjek je uz sve probleme i mane koje je imao, vodio Bosnu kroz historijsku sezonu (da se vise ne ponavljamo kao prazan mlin).
Sto se tice isplate igraca, nista novo. Cedevita je jos za vrijeme dok je igrao Musa gore insistirala da svi igraci imaju registrovan obrt i tako da im se isplacuje plata na mjesecnom nivou.
Sto se tice Gege, ima opciju za ugovor sa Spartakom, kao i obicno Gega ce sve da vaga, vaga..Standardno njegovo svake sezone, u proteklim danima je poceo razmisljati o dolasku u Bosnu, ali nije ni on ostao neostecen praznik obecanjima od strane Nihada u proslosti.
Sto se tice primopredaje i upisa ovih ljudi u Ministarstvu pravde, Dubravko je sve predao tu, a predsjednik Skupstine je bio Ahmetovic, tako da je i to rijeseno.
Ovo sa obrtima isto nista cudno cak neke it firme u sarajevu su znale to raditi
-
Helemnejse
- Kontakt:
Ne moze ti radnici biti na obrtu a bave ti se osnovnom djelatnošću.
Simfoni je to radio, pa ih inspekcija kaznila, oni presli u genocidnu.
Simfoni je to radio, pa ih inspekcija kaznila, oni presli u genocidnu.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
I symphony isto sto rece kolega iznad.
Meni je najgore sto se opet kasni sa potpisom igraca kao i prosle godine.
to je samo(koliko znam), kako bi igraci mogli dobiti vise para kad se prijave na manju platu, da ne bi ovamo bili na minimalcu pa radile koverte, ovako im uplate tipa 20000, ovaj se prijavi kod sebe na minimalac i na ostalo uplati 10% i pare su njegove 
Ne samo IT kompanije nego i druge firme tipa Glovo. Nisu imali niti jednog uposlenika nego su im preko svog advokata otvarali obrt.Nazalost nista neobicno.
Tako je Dirk,DirkNowitzki je napisao/la: ↑05 jul 2026, 17:19Vec sam tokom sezone pisao da Caruthers ima mjesecnu platu od 14K dolara, vise puta. Uslov da dodje u kriticnom dijelu sezone je bio da mu se da ugovor sa opcijom produzetka na jos jednu sezonu, ali mislim da se na kraju to nece realizovati.
I ja sam se sad sjetio situacije sa Benjom i njegovog naglog odlaska u Burch. A da se nisu popravili odnosi pokazuje i to što je Spars ubacio u U18 one koji imaju ugovor sa Sparsima, a Frljučkića izbacio sa spiska, tako da za Mirzu nije ni sada ispoštovao, pa nešto ne vjerujem ni ja.
Vrabac nema kvalitet za ABA ligu
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
-
Helemnejse
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.