Svjetsko prvenstvo 2026 - opšta tema

We are 26
SSj4
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026 - opšta tema

Post Postao/la SSj4 » 07 jul 2026, 00:51

DinGospo21 je napisao/la:
07 jul 2026, 00:45
JoeBleck je napisao/la:
07 jul 2026, 00:26
07 jul 2026, 00:17

Nego šta nego je najkompletniji igrač u historiji ove igre. Apsolutno sve, od brzine, driblinga, šuta sa distance, slobodnjaka, igra glavom, snaga, agilnost, slabija noga, solo golovi, kreativnost, lucidnost. To što se vi počeli fudbal pratiti prije 2 godine je priča za sebe.
Sve to sto si nabrojao,jeste jedna karakteristika a to je fizikalija.
Sve ostalo sto nisi naveo spada u kompletnost jednog igraca.
Pass igra,ucesce u igri,kreacija,polivalentnost,timska igra,to su drugi parametri.

Kreaciju si naveo kao neku snagu u njegovoj igri,mozes li obrazloziti?

Navede karakteristike koje si nave bitne su za centarfora,ne za najkompletnijeg igraca.
Čuj fizikalija hahahaahhaahah. Daj ne prosipajte se ko mala djeca. Kreativnost kod njega je na zavidnom nivou, lik je najbolji asistent u historiji LP. I pas igru i kreacije i sve ostalo itekako ima lik u svom arsenalu. Kreacija kod njega je bukvalno podcjenjena, jer ljudi to stave u drugi plan. Navedene karakteristke su za najkompletnijeg igrača u historiji ove igre, ende. Halland je ubica, centarfor, međutim on nikada neće ni blizu biti kao CR7, jer je logično portugalac, najkompletniji igrač od njega. Kao i od, svakog drugog napadača.
Prestic ce Haaland ukoliko ne bude ozljeda ronalda i po golovima i po asistencijama.

16g duže Ronaldo igra :D
Po transfermarktu ima oko 850golova i 250 asista a Haaaland 300 golova i oko 70 asista
Samo jedni druge krive i uopšte ne žive

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 07 jul 2026, 00:52

TonySosa je napisao/la:
07 jul 2026, 00:04
coelho41 je napisao/la:
07 jul 2026, 00:02
TonySosa je napisao/la:
07 jul 2026, 00:00

Portugal se prije Ronalda samo triput plasirao na svjetsko, tako da i nije daleko od istine.
Znači dobro je ovo ipak
Od ta tri puta dvaput ispali u grupi.
Jest, samo sto je 86 bilo 24 ekipe na SP-u, duplo manje nego sad. Pa je sam plasman, kao prolazak grupe sada.

I ne spominjes da su, nakon jedinog prolaska grupe, ostvarili I najveci uspjeh.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 07 jul 2026, 00:53

Argentina B ekipa hahahahhaha :rol:

Na klupi im sjedi Julian Alvarez.

Proslo svjetsko pokupili sve moguce nagrade, od najboljeg golmana do najboljeg mladoh igraca. Taj isti Molina je bolji bek od Cancela, zato sto je Cancelo teska rupa prema nazad a kao sto smo vidjeli i prema naprijed nista nije znao uraditi. U veznom redu igra igrac Chelsea i Liverpoola, i prije svega znaju kako trebaju igrati za Argentinu gdje je sve podredjeno Messiju trenutno. U napadu najbolji strijelac Serie A posljednjih par godina, koji je najzasluzniji btw za posljednju Copa Americu sto su osvojili. Stoperi su tu negdje.

Istina je da je Argentina losija nego prije 4 godine jer je Messi duplo losiji nego tad. Samo se eto potrefilo da ima dosta lakse protivnike dosad na turniru nego prije 4 godine.

Jedino bi trojac PSGa zasigurno uletio u startnu ekipu Argentine.

Ovo ostalo je sve talasika. Leao, Bruno Fernandes, Pedro Neto… sve potrosaci lopte za koje je Scaloni davno skontao da mu ne trebaju.

Glupa rasprava jer bi i Argentina popusila od Spanije, Portugal bi se obracunao sa Egiptom lagano kao sto ce i Argentina.

Proslo svjetsko je Ronaldo bio na klupi pa su opet ispali od Maroka. Kao sto sam rekao, vazda neko nafuravanje i prizemljenje protiv prve ozbiljne ekipe. Prije Cristiana Ronalda samo triput igrali SP, od toga dva puta ispali u grupi. Fudbalska nacija, ali za igranje malonogometnih turnira po plazama i Copacabanama.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 jul 2026, 00:55

Ma hajde, čovjek je uostalom izjavio da Mundijal nije bitan i da to nije njegov san. Nakon što je bezbroj puta plakao i pričao drugačije. :mrgreen:
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 07 jul 2026, 00:57

Mokes je napisao/la:
07 jul 2026, 00:52
TonySosa je napisao/la:
07 jul 2026, 00:04
coelho41 je napisao/la:

Znači dobro je ovo ipak
Od ta tri puta dvaput ispali u grupi.
Jest, samo sto je 86 bilo 24 ekipe na SP-u, duplo manje nego sad. Pa je sam plasman, kao prolazak grupe sada.

I ne spominjes da su, nakon jedinog prolaska grupe, ostvarili I najveci uspjeh.
Pa eto neka je tako, triput se plasirali dvaput prosli grupu. Isto dodje, vise puta Madjarska igrala na svjetskom.

Jeste, tad je Eusebio igrao. 2006. sa Ronaldom cetvrto mjesto.

Ne znam o cemu pricamo, do pocetka proslog svjetskog Messi imao 6 golova na SP, nijedan u nokaut fazi. I onda uz pomoc prnala i ocitih sudijskih poguranaca podigao brojke. Protiv Holandije oprosten mu cist drugi zuti karton za namjerno igranje rukom. Ove godine u prvom kolu oprosten cist crveni karton.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jul 2026, 00:57

Doku, De Bruyne, Lukaku, svi klupa veceras.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DinGospo21
Kontakt:

Post Postao/la DinGospo21 » 07 jul 2026, 00:58

Sport90 je napisao/la:
07 jul 2026, 00:28
07 jul 2026, 00:20
BoixosNois1899 je napisao/la:
07 jul 2026, 00:17

Šta to fali Cabo Verdeu? :think:

Ljudi bili drugi u grupi sa Urugvajem i Španijom te namučili aktualnog svjetskog prvaka tako što su ih dovukli do produžetaka i bili ravnopravan protivnik dobar dio utakmice.
Kakve veze ima ko im je bio protivnik u grupi? Pričamo o debitantu, a ne o Francuskoj, Brazilu, Engleskoj,itd. To što su protiv Argentine igrali produžetke samo govori koliko je Argentina smiješna ekipa.
Da govori koliko je Argentina smijesna ekipani koliko tu ekipu Messi cini boljom i koliko nosi tu ekipu. Ekipa Argentine je B klasa ako je poredis sa Portugalom, Engleskom, Francuskom, Spanijo, ali imaju Messija koji svoje saigrace i svoju ekipu dize na veci nivo i cini boljom to je sve.
Joj evo i ponovno sa Messijem. Ispade lik igra sa Krpićem i Ševkijom Resićem. Kad izvalite takve gluposti, samo pišnem od smijeha. Šta je taj isti Messi napravio u Rusiji 2018? Modrić ga školovao, što tad nije Argentina bila prvak, jer kako ti reče Messi svoje suigrače čini boljima, a likovi i bez njega bi u polufinale se sad plasirali, ne zbog igrača **** nego zbog kvalitete protivnika.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 07 jul 2026, 00:58

DamirT je napisao/la:
07 jul 2026, 00:57
Doku, De Bruyne, Lukaku, svi klupa veceras.
Protiv Senegala prodisali nakon izlaska Dokua i KDBa

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jul 2026, 01:00

Je li moguce da nemaju nikog boljeg :urnebes:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 jul 2026, 01:00

JoeBleck je napisao/la:
07 jul 2026, 00:09
Raonffa je napisao/la:
JoeBleck je napisao/la:
06 jul 2026, 23:42

Kakav subjektivan osvrt na tim Portugala sve u cilju da se donekle opravda najveca mana i kancer.
Pa 95% repki bi skakalo od srece da ima beka kao Cancela
Ili rezervnog beka Semeda,samo im pogledas CV i sve ti bude jasno.Pogledaj CV ekipe Portugala,samo Francuzi imaju jaci tim individualno,niko im ni blizu nije.Izbij Ronalda koji je igrac manje,ovo je tim koji moze pocjepati svakog rivala na terenu.

Vitinha,Neves,Bruno je najjaci vezni red Svijeta,par bekova
I stopera takodjer apsolutno dominantan.
Felix,Leao,Concesao,Neto sve odlicni igraci.Izbij Francuze ko ima jaca krila od Portugala? Eventulano Englezi ali i to je veliki upitnik.

Portugal je fantazija ekipa bez pravog lidera i ekipa
Koja ima teret jednog egoisticnog derleta.
Druže Joe, ne opravdavam nikoga, čak sam i napisao da ih je lik ukanalio na tri prvenstva, ali na ovom ponajmanje.

Da, od nekih 200-njak država na svijetu (recimo da je toliko i reprezentacija), njih 195 bi skakalo od sreće da ima Cancela na beku ili Felixa/Neta na krilima, ali je fazon što nekih 4-5 ne bi a to je sasvim dovoljno da Portugal na kraju ne osvoji sa ili bez Ronalda, ponavljam, u ovom aktuelnom trenutku.

Da, Vitinha, Neves i Bruno vjerovatno jesu najjači vezni red na svijetu i da, Mendes jeste vjerovatno najbolji lijevi bek na svijetu, ali to ne znači puno kada imaš krila kakva imaš sa ili bez Ronalda koji te svakako dodatno limitira.

Felix i Neto na krilnim pozicijama za mene nisu bolji od Douea i Olisea/Dembelea, Gordona i Sake, Vinija i Rafinje, Yamala i Williamsa. Eto ti četiri reprezentacije. A ako ćemo još dublje u analizu, za mene reprezentacije poput Kolumbije, SAD-a, Belgije imaju barem jedno efektivnije krilo od Felixa i Neta.

Portugal na određenim pozicijama jeste fantazija ekipa, ali na barem 3-4 od 11 nisu ni među top 3 na svijetu.
Pa cekaj,jel sad moraju na svakoj poziciji imati najboljeg na Svijetu da bi bili favoriti i da bi Ronaldo imao efekta.
Yamal totalno van forme i Baena nisu bolja krila od krila koja ima Portugal.Spanija nema rezervno krilo uopste, a ako stvarno smatras da je Baena igrac koji grije klupu u At. madridu krema fudbala onda nemamo sta pricati.

Portugal individualno ima samo losiju ekipu od Francuske,od svakog drugog tima su na papiru,u teoriji bolji tim.
Pa od ovih 11 Portugala,8 bi igralo u prvih 11 Argentine bez rezmisljanja,6/7 u Spaniji,5/6 u Francuskoj.Jel trebaju imati 11 od 11 da bi Hrvatsku bez pomoci sudija prosli?
Ja ti kažem da oni nisu bili u top 3 favorita sa ili bez Ronalda jer nisu dobro izbalansirani. Ti meni pričaš o tome koliko bi njih igralo u drugim repkama jer gledaš isključivo imena i papir.

Da je to tako Francuska bi na zadnjih pet velikih takmičenja na kojima su nastupali svaki put bila prvak jer mogu sastaviti tri vrhunske postave po imenima igrača i na papiru.

Nije sve teorija i papir, kako rekoh meni njihov roster u globalu na ovom prvenstvu nije dovoljno dobro izbalansiran da bi ih se smatralo favoritima za osvajanje. Normalno da su bili favoriti u nekim teorijama, ali razlika je biti prvi ili drugi favorit u odnosu na četvrtog ili petog.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 jul 2026, 01:01

07 jul 2026, 00:58
Sport90 je napisao/la:
07 jul 2026, 00:20

Kakve veze ima ko im je bio protivnik u grupi? Pričamo o debitantu, a ne o Francuskoj, Brazilu, Engleskoj,itd. To što su protiv Argentine igrali produžetke samo govori koliko je Argentina smiješna ekipa.
Da govori koliko je Argentina smijesna ekipani koliko tu ekipu Messi cini boljom i koliko nosi tu ekipu. Ekipa Argentine je B klasa ako je poredis sa Portugalom, Engleskom, Francuskom, Spanijo, ali imaju Messija koji svoje saigrace i svoju ekipu dize na veci nivo i cini boljom to je sve.
Joj evo i ponovno sa Messijem. Ispade lik igra sa Krpićem i Ševkijom Resićem. Kad izvalite takve gluposti, samo pišnem od smijeha. Šta je taj isti Messi napravio u Rusiji 2018? Modrić ga školovao, što tad nije Argentina bila prvak, jer kako ti reče Messi svoje suigrače čini boljima, a likovi i bez njega bi u polufinale se sad plasirali, ne zbog igrača **** nego zbog kvalitete protivnika.
Pa bio je u finalu 2014e kad je Argentina pokradena( crveni Hoewades-u čist). A i Higuain je promašio što se promašiti ne smije. 2022 uzeo titulu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

DinGospo21
Kontakt:

Post Postao/la DinGospo21 » 07 jul 2026, 01:04

SSj4 je napisao/la:
07 jul 2026, 00:51
07 jul 2026, 00:45
JoeBleck je napisao/la:
07 jul 2026, 00:26

Sve to sto si nabrojao,jeste jedna karakteristika a to je fizikalija.
Sve ostalo sto nisi naveo spada u kompletnost jednog igraca.
Pass igra,ucesce u igri,kreacija,polivalentnost,timska igra,to su drugi parametri.

Kreaciju si naveo kao neku snagu u njegovoj igri,mozes li obrazloziti?

Navede karakteristike koje si nave bitne su za centarfora,ne za najkompletnijeg igraca.
Čuj fizikalija hahahaahhaahah. Daj ne prosipajte se ko mala djeca. Kreativnost kod njega je na zavidnom nivou, lik je najbolji asistent u historiji LP. I pas igru i kreacije i sve ostalo itekako ima lik u svom arsenalu. Kreacija kod njega je bukvalno podcjenjena, jer ljudi to stave u drugi plan. Navedene karakteristke su za najkompletnijeg igrača u historiji ove igre, ende. Halland je ubica, centarfor, međutim on nikada neće ni blizu biti kao CR7, jer je logično portugalac, najkompletniji igrač od njega. Kao i od, svakog drugog napadača.
Prestic ce Haaland ukoliko ne bude ozljeda ronalda i po golovima i po asistencijama.

16g duže Ronaldo igra :D
Po transfermarktu ima oko 850golova i 250 asista a Haaaland 300 golova i oko 70 asista
Lik mora zabiti u prosjeku 40 i više golova sljedećih 12 i kusur godina, samo da izjednači.

DinGospo21
Kontakt:

Post Postao/la DinGospo21 » 07 jul 2026, 01:09

Romagnoli13 je napisao/la:
07 jul 2026, 01:01
Sport90 je napisao/la:

Pa bio je u finalu 2014e kad je Argentina pokradena( crveni Hoewades-u čist). A i Higuain je promašio što se promašiti ne smije. 2022 uzeo titulu.
To kako je uzeo titulu, to je tek posebna priča. Onakav penal kakav je Argentina dobila u finalu, da sad neko sudi, dobio ni zabranu suđenja. Tu 2014 koju spominješ, nije Messi Argentinu vodio do finala, u KO fazi, imao je 0 golova. Di Maria je nosio Argentinu bukvalno tad, dok je Messi statistiku pumpao protiv nas Nigerija i Irana, protivnici iz grupne faze.

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 07 jul 2026, 01:10

Svaka čast za Merima, jako bitan igrač za Španjolsku kao i za Arsenal.
Ide vcrs Belgija dalje, bolja su ekipa po svemu
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

DinGospo21
Kontakt:

Post Postao/la DinGospo21 » 07 jul 2026, 01:11

DamirT je napisao/la:
07 jul 2026, 01:00

Navedi mi jednog dobrog portugalskog trenera koji je trenutačno slobodan?

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 07 jul 2026, 01:25

07 jul 2026, 01:11
DamirT je napisao/la:

cristiano ronaldo
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 07 jul 2026, 01:27

TonySosa je napisao/la:
07 jul 2026, 00:53
Argentina B ekipa hahahahhaha :rol:

Na klupi im sjedi Julian Alvarez.

Proslo svjetsko pokupili sve moguce nagrade, od najboljeg golmana do najboljeg mladoh igraca. Taj isti Molina je bolji bek od Cancela, zato sto je Cancelo teska rupa prema nazad a kao sto smo vidjeli i prema naprijed nista nije znao uraditi. U veznom redu igra igrac Chelsea i Liverpoola, i prije svega znaju kako trebaju igrati za Argentinu gdje je sve podredjeno Messiju trenutno. U napadu najbolji strijelac Serie A posljednjih par godina, koji je najzasluzniji btw za posljednju Copa Americu sto su osvojili. Stoperi su tu negdje.

Istina je da je Argentina losija nego prije 4 godine jer je Messi duplo losiji nego tad. Samo se eto potrefilo da ima dosta lakse protivnike dosad na turniru nego prije 4 godine.

Jedino bi trojac PSGa zasigurno uletio u startnu ekipu Argentine.

Ovo ostalo je sve talasika. Leao, Bruno Fernandes, Pedro Neto… sve potrosaci lopte za koje je Scaloni davno skontao da mu ne trebaju.

Glupa rasprava jer bi i Argentina popusila od Spanije, Portugal bi se obracunao sa Egiptom lagano kao sto ce i Argentina.

Proslo svjetsko je Ronaldo bio na klupi pa su opet ispali od Maroka. Kao sto sam rekao, vazda neko nafuravanje i prizemljenje protiv prve ozbiljne ekipe. Prije Cristiana Ronalda samo triput igrali SP, od toga dva puta ispali u grupi. Fudbalska nacija, ali za igranje malonogometnih turnira po plazama i Copacabanama.
Ma ti si teska dijagnoza.

Necu ti zaista nasiroko obrazloziti sve gluposti sto si napisao.Ali par stvari zaista su apsurdi.

Molina je rezervni bek Atletico Madrida dok je njegova alternativa prosjecni bek iz Argentinske lige,Montiel.
Cancelo je prvi bek Barcelone,dok je njegova alternativa prvi bek Machester Citya i jedan od 5 najboljih bekova EPL-a.

Proslo Svjetsko prvenstvo, Enzo je bio djete koje je igralo po Argentinskim pašnjacima a Mekalister igrao u Brajtonu.

Najbolje krilo Argentine je otpadak Juventusa i klupaadzija Atletico Madrida Gonzalez, dok u Portugalu imas sljedeca krila :

Leo - prvih 11 Milana
Konsesao - prvih 11 Juventusa
Neto - prvih 11 Chelsea
Felix - do neki dan prvih 11 Milana
Bernardo - prvih 11 Citya ( aktuelni igrac R.Madrida )

Opet fulas poentu, poenta i jeste da se igra Argentine vrti oko Messija,nece valjda oko Moline.Igra malo iznad prosjecne repke i treba da se vrti oko covjeka koji je najbolji u historiji sporta.Upravo to i jeste razlog zasto Argentina djeluje za klasu bolje nesto sto ustvari i jeste.
Messi od Moline napravi beka koji rjesi Holandiju, Ronaldo od Mendesa napravi Molinu.
Zadnja izmjena: JoeBleck, dana/u 07 jul 2026, 01:28, ukupno mijenjano 1 put.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jul 2026, 01:27

DamirT je napisao/la:

Gdje pise da mora biti Portugalac?
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 jul 2026, 01:29

DamirT je napisao/la:
07 jul 2026, 01:27
DamirT je napisao/la:

Gdje pise da mora biti Portugalac?
:rol: :rol:

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 07 jul 2026, 01:33

07 jul 2026, 01:09
Romagnoli13 je napisao/la:
07 jul 2026, 01:01

To kako je uzeo titulu, to je tek posebna priča. Onakav penal kakav je Argentina dobila u finalu, da sad neko sudi, dobio ni zabranu suđenja. Tu 2014 koju spominješ, nije Messi Argentinu vodio do finala, u KO fazi, imao je 0 golova. Di Maria je nosio Argentinu bukvalno tad, dok je Messi statistiku pumpao protiv nas Nigerija i Irana, protivnici iz grupne faze.
Koji penal u finalu?

Jel stvarno pises ovakve stvari o covjeku koji prvo nije napadac a najbolji je strelac Knock out faze SP svih vremena, a onda u superlativu pises o liku koji je napadac a jucer postigao svoj prvi go u Knock out fazi u 6 SP i to iz penala….

Nekada bolje nista ne napisati…

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, nerkolfc, s4mke i 25 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []