FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
53
12%
Drugi
44
10%
Treći
142
33%
Četvrti
76
18%
Peti
35
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
1%
Osmi
16
4%
Ispadamo iz lige
38
9%

Ukupno glasova: 427

insimadop
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la insimadop » 07 jul 2026, 11:09

GalileoGalilei je napisao/la:
07 jul 2026, 10:58
insimadop je napisao/la:
07 jul 2026, 10:52
belosevic23 je napisao/la:
07 jul 2026, 08:58

pa sta je sa ovim Caraballom da on nije na probnom radu ?

inace tanak sastav ko lizalo ako uporedimo sa onim protiv Craiove
Tada su igrali

Banic
Bega-Ristovski-Turda-Jovic-Kupresak
Kyeremeh-Jatta-Mlinaric
Renan-Guli

Sada se očekuje
Banic
Bega-Ristovski-Gojkovic-Dajcer-Kupresak
Elezi-Cimirot-Ljajić
Kyeremeh-Mikić

Dakle, 5 istih igrača, što mi dugo nismo imali.

Dalje, head-to-head usporedbe

Gojković - Turda - bolji Gojković, tu smo jači

Dajčer - Jović - Dajčera nismo vidjeli, ne možemo znati, ali obzirom koliko ga je ZZ htio, i koliko je Jović tanko odigrao ovu utakmicu, hajmo reći da su barem jednaki

Elezi - Kyeremeh - Kyeremeh i dalje u sastavu, na ovoj poziciji Elezi sigurno bolji, plus je svakako jedan od naših najboljih igrača, dakle tu smo jači

Cimirot - Jatta - dva različita tipa igrača, oba dobra, negdje prednost jednom, negdje drugom, mislim da smo tu minimalno jednaki, vjerovatno i jači

Ljajić - Mlinarić - suvišno komentarisati iako sam lično bio prezadovoljan Mlinarićem, ipak je komentar suvišan

Kyeremeh - Renan - opet dva različita tipa igrača, kao i Cimi-Jatta, i isti sud, ukoliko nismo jači, nismo ni slabiji

Mikić - Guli - samo bi budala rekla da ovdje nismo bili jači prošle godine, međutim, Mikić kako je krenuo, moglo bi se to u budućnosti približiti, izjednačiti ili promjeniti

Klupa:
Mušija = Mušija
Mujkić = Mujkić
Bralić > Maroodza
Paskalev < Ivanišević
Kapetanović < Hujber
Nurković
Đorđević > Galešić
Elezi
Krdžalić
Vrban
Hamzić
Turkeš < Barišić

Još na klupi imamo (što nisam uspio head-to-head uporediti):
Kosi
Meite
Agyekum

Iz različitih razloga neprijavljeni:
Živković
Telalović
Ignatkov

Oprostite na dužem postu, međutim, ne bih se složio da smo slabiji nego prošle sezone.
Ma brate sve su samo lupanja. Niko ne zna kako će to izgledati. Mislim nikad se ne zna nakon priprema, nebitno da li ih rezultatski rasturiš ili podbaciš, a pogotovo sad. Nepoznanica smo i za njih, novi trener, novi igrači, ne zna se formacija, sistem itd.
Vidjećemo sve u četvrtak, a pogotovo na početku sezone jer ima još mjesec dana do prvenstva. Evropu treba odigrati pametno i hrabro, ja svakako ne očekujem ništa previše, samo mušku igru i da se ne raspadnemo sad pa sad.

Ekipa mi se sviđa jer ima dosta igrača "sistema" koji mislim da će se dobro uklopiti.
Apsolutno se slažem, samo sam morao ovako "baciti analizu" na priču da smo slabiji nego prošle sezone. Plus imamo mnogo boljeg trenera (u odnosu na sezonu, protiv Craiove je bio isti).

Mirza87
Kontakt:

Post Postao/la Mirza87 » 07 jul 2026, 11:20

Ricardo Caraballo neće biti u konkurenciji za prvi meč protiv FC Inter Turku.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 07 jul 2026, 11:25

Kad smo igrali protiv Craoive, iskreno ekipa je loše bila pripremljena na utakmicu, pogotovo uzvratna, problemi interni i fizički smo katastrofa bili. Plus neiskusna ekipa.
Možda ova ekipa bude više trčala i bolje stajala na terenu, jer sad imamo Ljajića i Cimirota u veznom, to je već ogromno iskustvo i Gojkovića u odbrani i tu smo jači već nego prošli put. Kosi na beku i nadam se Hujberu na desnoj strani. Ne bi volio Ristovskog u prvih 11 u Evropi, ne može lik meda iskreno, iskustvo svakako ima, ali nema goriva u njemu. Kyeremeh mora igrati ovakve utakmice, on je dobar u evropskim utakmicama, a i treba zbog trke. Ja mislim da je onaj Agyekum doveden da mu bude zamjena. Ima brzinu a to nam treba. Plus imamo još Elezija.
Volio bi ovdje Ignatkov ili Meite da igraju, treba neki fizički jak, agresivan igrač na sredini uz Cimija i Ljajića. Mikić se dosta dobro pokazao, to je bitno.
Dosta jača ekipa sa više iskustva. Jedino što po meni fali je klasični centarfor, visok i jak, prgav, da se mariše sa stoperima, ne znam jel onaj Barišić može odgovoriti na takvu ulogu. Šteta što onaj Carlos ode, to je taj tip.
Suma sumarum, nekako imam dobar osjećaj. Ako budu našpanovani, rastrčani i igrali svoju igru, napali od prve minute, dobijamo sa dva razlike, ako bude Zeka kalkulacije pravio, drži-ne daj, onda ćemo sebi otežati obje utakmice.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 07 jul 2026, 11:26, ukupno mijenjano 1 put.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 07 jul 2026, 11:25

Nevjerovatno mi je da je Meite u kadru za meč, a Telalović nije, ne može mi to nikako u glavu ući..
S druge strane,konstantne posudbe od NFSBiH ili posudbe od širokobrijeških privrednika,držane su u tajnosti, a u istim onim internim krugovima i čuvarima Svetinje koji se "užasavaju" bankarskog kredita,kredit od Saveza bio je itekako dobrodošao.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 07 jul 2026, 11:29

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
07 jul 2026, 11:25
Nevjerovatno mi je da je Meite u kadru za meč, a Telalović nije, ne može mi to nikako u glavu ući..
Fizički jači i agresivniji igrač, plus što je drugačiji tip, više defanzivno orijentisan. Telalović igra prema naprijed i još dvije godine mlađi. Ali je morao biti prijavljen kako god.

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 07 jul 2026, 11:38

Stroj1946 je napisao/la:
07 jul 2026, 11:29
Fizički jači i agresivniji igrač, plus što je drugačiji tip, više defanzivno orijentisan. Telalović igra prema naprijed i još dvije godine mlađi. Ali je morao biti prijavljen kako god.
Ma od Meitea ja nisam vidio ni jedan dobar potez ovo malo sto je igrao al hajd.

strahmeipomisliti
Kontakt:

Post Postao/la strahmeipomisliti » 07 jul 2026, 11:42

Hajde Telalovic vala i on nije mnogo cega pokazao mozda ga i na posudbu treba,ali Zivkovic jedan od boljih igraca priprema mislio sam da je on siguran u prvih 11

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 07 jul 2026, 11:44

belosevic23 je napisao/la:
07 jul 2026, 11:38
Stroj1946 je napisao/la:
Ma od Meitea ja nisam vidio ni jedan dobar potez ovo malo sto je igrao al hajd.
Ma znam sve, ni ja iskreno, ali eto valjda ga drze zbog fizikalija i nadaju se da bi mogao biti kao Jatta nesto.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 07 jul 2026, 11:51

Stroj1946 je napisao/la:
Kad smo igrali protiv Craoive, iskreno ekipa je loše bila pripremljena na utakmicu, pogotovo uzvratna, problemi interni i fizički smo katastrofa bili. Plus neiskusna ekipa.
Možda ova ekipa bude više trčala i bolje stajala na terenu, jer sad imamo Ljajića i Cimirota u veznom, to je već ogromno iskustvo i Gojkovića u odbrani i tu smo jači već nego prošli put. Kosi na beku i nadam se Hujberu na desnoj strani. Ne bi volio Ristovskog u prvih 11 u Evropi, ne može lik meda iskreno, iskustvo svakako ima, ali nema goriva u njemu. Kyeremeh mora igrati ovakve utakmice, on je dobar u evropskim utakmicama, a i treba zbog trke. Ja mislim da je onaj Agyekum doveden da mu bude zamjena. Ima brzinu a to nam treba. Plus imamo još Elezija.
Volio bi ovdje Ignatkov ili Meite da igraju, treba neki fizički jak, agresivan igrač na sredini uz Cimija i Ljajića. Mikić se dosta dobro pokazao, to je bitno.
Dosta jača ekipa sa više iskustva. Jedino što po meni fali je klasični centarfor, visok i jak, prgav, da se mariše sa stoperima, ne znam jel onaj Barišić može odgovoriti na takvu ulogu. Šteta što onaj Carlos ode, to je taj tip.
Suma sumarum, nekako imam dobar osjećaj. Ako budu našpanovani, rastrčani i igrali svoju igru, napali od prve minute, dobijamo sa dva razlike, ako bude Zeka kalkulacije pravio, drži-ne daj, onda ćemo sebi otežati obje utakmice.
Zekić reče neki dan u podcastu da je kasnijom analizom utakmice sa Craiovom na Koševu utvrdio da smo odigrali pod strašnim intenzitetom, koji je čak bolji i od nekih HNL ekipa.

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 07 jul 2026, 11:54

Ljajića ne bi od prve minute.
Meite ispred Telalovića 😂 😂

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 07 jul 2026, 11:55

Ristovski je protiv Craiove odigrao strasnu utakmicu, onog Bajrama je pojeo za dorucak

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 07 jul 2026, 11:59

bvsic je napisao/la:
07 jul 2026, 11:55
Ristovski je protiv Craiove odigrao strasnu utakmicu, onog Bajrama je pojeo za dorucak
Onu utakmicu je svako igrao na najvisem nivou, mozda je samo jovic odigrao za prolaznu ocjenu

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 07 jul 2026, 12:01

Ja ništa ne očekujem od njih, ni u Evropi ni u Ligi, ni u kupu. Previše puta su razočarali, biće šta bude... nećemo prestat postojati nakon toga. Vrijeme kaže da ispadamo u drugoj rundi konferencije, i da ćemo završit 3. u ligi, sa možda polufinale/finale kupa.

Sve ostalo je za budale, iskustva su potvrdila da mi nismo neko ko osvaja trofeje, i prolazi u Evropi, sve dok nas ne razuvjere tako ću se postaviti. Mi smo postali razvojni klub, koji finansijski ok stoji, bez trofeja i bez značajnih rezultata, nažalost... Nas su doveli do toga, da svakih 5-6 godina uspjeh nam bude da osvojiš neki domaci trofej, a daleko si od kandidata za titulu.

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 07 jul 2026, 12:09

bvsic je napisao/la:
07 jul 2026, 11:55
Tu utakmicu i mozda jos 2 da je odigrao dobro, ostalo sve na nivou termina u balonu

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 07 jul 2026, 12:09

Stroj1946 je napisao/la:
Ma sve ok, neka Meitea u kadru, ali kao što si i rekao, morao je i Telalović biti prijavljen.
Pogotovo jer imaš dva mjesta prazna, da si ti full spisak predao, pa hajde..
Isto tako ni Živkovića nisi prijavio, prečudna dva poteza.
S druge strane,konstantne posudbe od NFSBiH ili posudbe od širokobrijeških privrednika,držane su u tajnosti, a u istim onim internim krugovima i čuvarima Svetinje koji se "užasavaju" bankarskog kredita,kredit od Saveza bio je itekako dobrodošao.

Trenbolon
Kontakt:

Post Postao/la Trenbolon » 07 jul 2026, 12:11

Mozda je ostavio pa naknadno da prijavi ako neko dodje novi ili nekog od ovih koji su mu potrebniji...

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 07 jul 2026, 12:13

Nikako mi ne ide u glavu platis frajera 200/300k nebitno i postavis ga kao projekat kluba i dodje prvo kolo evrope i ne pozoves ga nego stavis nego Meita stranca od kada je dosao pokazao je samo da nije ni za juniora.
Jedino opravdanje je povreda.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 07 jul 2026, 12:15

realno ovo je slaba ekipa za neke vece domete

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 07 jul 2026, 12:38

07 jul 2026, 12:09
Stroj1946 je napisao/la:
Ma sve ok, neka Meitea u kadru, ali kao što si i rekao, morao je i Telalović biti prijavljen.
Pogotovo jer imaš dva mjesta prazna, da si ti full spisak predao, pa hajde..
Isto tako ni Živkovića nisi prijavio, prečudna dva poteza.
Ma vjeruj i ja bi više volio vidjeti Telalovića. Znam da je kvalitetniji igrač. Što dole neko napisa, platio si ga, i guraj ga pa makar 20ak minuta nek odigra. Jedino ako nije povreda ili fizička sprema u pitanju, sve ostalo bi bilo niđe veze.

insimadop
Kontakt:

Post Postao/la insimadop » 07 jul 2026, 12:41

KarloIvandic je napisao/la:
07 jul 2026, 12:15
realno ovo je slaba ekipa za neke vece domete
Realno smo 3. da imamo Messija i Haalanda u ekipi.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []